Itt a CSM bejárata 55 év távlatában

Csepel.info

7 hozzászólás “Itt a CSM bejárata 55 év távlatában” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Találj meg meg benne egy céget, lehet keresgélni. A munkásőrök már nem igazítanak el.

 2. Gyula szerint:

  Ez is lassan ledől 😒

 3. Ibolya szerint:

  Lehet gúnyolódni,lehet alázni,de akkor a munkának hitele és értéke volt!
  A munkakerülőket büntették akkor,nem pedig a munkát keresőket!
  És,ami a leges-legfontosabb,a keresetekből,még ha nehezen is,de meg lehetett élni,tovább jutni,célokat elérni,kocsit,kis házat venni….,a gyerekeket egyetemen taníttatni !!!!Stb….stb…
  Magyarul,élni lehetett biztonságban,kiszámíthatóan !

 4. László szerint:

  Kedves Ibolya! Egy habzó szájú fideszesnek ezeket a dolgokat nem fogja tudni megmagyarázni.

 5. Nagyapó szerint:

  Ibolya! Igaza van. Akkor “élni lehetett biztonságban,kiszámíthatóan”, aki nem így tett kapott a gumibottal!
  ” a munkának hitele és értéke volt” mennyi volt a munka értéke? Összehasonlította valamelyik országgal? Megnézte az osztrák munkásokat? Igaz voltak eetásak akik heti 8-10 óra jóváírást kaptak társadalmi munka címén (KISZ, szakszervezeti, párt funkcionáriusok)!
  “A munkakerülőket büntették akkor,nem pedig a munkát keresőket!” Mi a különbség a KMK-s munkakerülő és a 3 hónapig munkát kereső között (maguk szerint 9 hónapig)? Annyi, hogy a 3 havi munkakerülést mi fizetjük!!!
  Az anyagi javakat meg lehetett szerezni, persze, ha a vállalti négyszög javasolta, ha nem jöhetett a túlmunka, a VGMK, a kaláka orrvérzésig! Autóra a befizetés után 10 év várakozással.
  Egyetemre ugyancsak lehetett menni, különösen ha eetás vót a zillető. Az egyetemi KISZ titkár postán kapta az indexét, igaz a szakdolgozata elkallódott!
  Az igaz, hogy ezeket mind ki lehetett számítani!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 6. László szerint:

  Hasonlítsunk össze osztrák munkásokkal? Mi változott? Ki ne találja hogy már kevesebbet keresnek! Sűrűn nézem a retro M3 csatornát. Nevetve meséli benne a Bródy kb. a 1970-es években egy akkori műsorban (ha jól emlékszem Pulzus volt a neve) hogy közveszélyes munkakerülőnek számít. Nem láttam rajta a gumibot nyomát. Egy csomó zenekar mesélte “Most jöttünk haza NSZK-ból USÁ-ból (járták a világot) Az átlag melós is sokkal jobban élt. Gyerek voltam minden évben mentünk nyaralni igaz csak a Balatonra, jött 1990 mintha elvágták volna. Fideszes ismerősöm mondogatja nézd meg milyen jólét van, tele vannak a plázák emberekkel, az utak autókkal – náluk ez jelenti a jólétet (amúgy ez a haver rosszabb mint a Nagyapó, de minimum egy szinten van…:D

 7. Gyula szerint:

  Az öreg a gumibot másik végén állt, László, azért ennyire informált! 😁👏👍

Itt lehet hozzászólni !