Januárban több oltási akció is lesz

Koronavírus.gov.hu

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást. Emellett az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkéri arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl, ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat – írja a Koronavírus.gov.hu oldal.

A terv szerint januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a  kórházi oltópontokon  és járásközponti szakrendelőkben oltópontokon. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. 

Oltási akció a kórházi és járásközponti oltópontokon:

  1. január 6-7. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között
  2. január 8. (szombat) 10-18 óra között,
  3. január 13-14. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között
  4. január 15. (szombat) 10-18 óra között,
  5. január 20-21. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között,
  6. január 22. (szombat) 10-18 óra között,
  7. január 27-28. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között.
  8. január 29. (szombat) 10-18 óra között,

A háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, és őket emellett arra kérjük,  hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nem csak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót.

A háziorvosok számára az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati oltási akciónapokra külön térítésre jogosult  Az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosok  és helyi lakosság minél szélesebb körű bevonása érdekében a polgármestereket is meg fogja szólítani.

Az Országos Oltási Munkacsoport végzi az előkészületeket, és véglegesíti a terveket. A további tudnivalókról külön tájékoztatást adunk – tájékoztat a Koronavírus.gov.hu.

Koronavírus.gov.hu

 

 

27 hozzászólás “Januárban több oltási akció is lesz” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Müller Cecilia elrendelni önkéntes alapon kommunista szombat маленький робот. Ki nem akarni annak utánajárni 5 milliós bírság terhe mellett! forrás: megjelent a magyar közöny, az arcokon
    Vajon miért kap ez rendőrségi őrzést?

  2. Gyula szerint:

    Aki akar matekozni.
    Mennyi lehet a védettek száma?
    Maximum 3 millió?
    Na e gomb köré varrjon kabátot a kormány.

  3. Hozzászóló szerint:

    Az Országgyűlésben dolgozók figyelmét kellene erre felhívni, egyszer az életben legalább példát mutathatnának.

  4. Werthan szerint:

    Koszonom, még mindig nem kérem!!!

  5. PáLoS TReND szerint:

    Láthattuk, hogy mi volt a legelső hullámban, konkrétan alig, vagy nagyon szórványosan fordultak elő esetek vidéken, a legtöbb eset Budapestre korlátozódott.

    Ezt a V4-ek sunyin titkolták is az elején, ahogy kezdetben Törökország sem jelentett eseteket. AZTÁN megtörtént a NAGY egyeztetés a témában, miután lement az első hullám.
    A csicska-kormányok kormányfőit összehívták egy kis “megbeszélésre”, ahol közölték velük, milyen “védekezési” eljárásokért mennyi pénzt nyomtatnak nekik.

    Szijjártó aztán találkozott a földkerekség leggyalázatosabb famíliájával az ún. Rothschildokkal is, lepapírozni az emberiség oltásokkal történő aktiválásának (robotosításának!) és nanotechnológiával történő irányíthatóságának részleteit!!!
    Ezután futott fel erőltetett menetben az ún. globális “védekezés”, melynek kapcsán lezárások, maszk, vakcina-kötelezés, ellenvélemény cenzúra, oltatlan hangadók levadászása, házkutatások tömkelege, családi megfélemlítések, egzisztenciális tönkretételek, valamint, amit csak kevesen tudnak, dezinfektáló, (MAGTALANÍTÓ, TERMÉKETLENNÉ TEVŐ!!!) éjszakai permetezések kezdődtek országunk légterében.
    Ezeket választottuk? Minek? Hogy kiirtsák a saját népüket?
    Ahogy a szintén népirtó Huxley mondta: a jövő diktatúrái, már nem hagyományos feudalista mintájú diktatúrák lesznek, hanem áltudományos-farizeuskodó diktatúrák, ahol a “törvény” többé nem a szabadságjogok, hanem a nagybetűs “ÁLTUDOMÁNY”, mely látszólagos “érveinek” a köznép fejet hajt.
    Ki merne vitatkozni a család megélhetését veszélyeztetve, karrierje derékba töretésének fenyegetettsége terhe alatt szembeszegülni az ÚJ PAPOKKAL, az ún. “TUDÓSOKKAL”?!

    Ha azt mondák, hogy minden hónapban vakcina, akkor azt kell követni, ők a “MINDENT „IS” TUDÓK” a “beavatottak”, akiknek szavával nem lehet ellenkezni.

    Amíg a feudalizmusban az uralkodók hatalmát az egyház szavatolta, addig korunkban a “kormányok” vagyis a mély-állam iskoláiban kiképzett türannoszok uralmát az új vallás a “TUDOMÁNY”, és annak új egyháza a Fenevad celebjei által fenntartott bio-terrorista szervezet a “WHO” szavatolja.

    A népirtók által teljesen felvásárolt “új egyház”, élükön a szintén kilóra megvett “TUDÓSOKKAL” majd megmondják (EU szinten is!!!) a kollaboráns, népirtó kormányoknak, hogy mit csináljanak az alattvalókkal, a túlóráztatott bér-rabszolgákkal.

    Elég csak az uralkodókat likvidálni és helyükbe ültetni a saját ügynökeiket, vér-bíráikat, jogász-sakáljaikat, orvos-hóhéraikat, bankár-piócáikat, parancsra ugró rendőr-állataikat, végrehajtó-zombijaikat és az egykori ország már nyomokban sem létezik…- és nem tartalmaz immár reménykedni, élni és szeretni tudó Isten teremtette embereket!!!

  6. Antikom szerint:

    Aki eddig nem kérte annak már nem is adnék. De kórházi ellátást sem. Dögöljenek csak meg otthon a négy fal között saját szétfolyt tüdejükbe belefulladva.

  7. Nagyapó szerint:

    Igaz! Így kell kitolni a polgári kormánnyal! Nem kell az ingyenes oltás, de a kórházi kezelés lélegeztető gépen, esetleg műtüdővel milliókért – a mi zsebünkből – az jár! Mert ami rossz az embereknek, az jó a moslékkoalíciónak, ahogy a Kapitányuk is mondogatja (még)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. László szerint:

    A polgári kormány meg az országgyűlés megkapta már az univerzumban csak nálunk ingyenes oltást? Leszavazták a kötelezővé tételét. Vajon hányan halnak meg naponta a selejtes lélegeztető gépek miatt?

  9. Nagyapó szerint:

    László! Magánál mocskosabb hazudozó még a dk-ban is ritka! Nem vette észre, hogy itt nincs diktatúra, aki akar oltat, aki nem az nem. Menjen a Lajtán túlra, ott böfögjön, ha mer!
    “Vajon hányan halnak meg naponta a selejtes lélegeztető gépek miatt?” hazudja! Ez a legpofátlanabb rágalom az egészségügyre! Maga szerint ezt művelik az orvosok, ápolók???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    Nem az orvosok meg a nővérek szerezték be a lélegeztetőgépeket. Szövegértelmezésből egyes! 4 elemit kijárta? Hányszor? Bár abszurdisztánban már semmi nem számít. Nem kell végzettség.

  11. Gyula szerint:

    Az öreg koslék mindig csúsztat, megszokhattuk.

  12. László szerint:

    „Eladó nem vállalja a karbantartást” – küszködtek a kórházak a füstölő, alkatrészhiányos kínai lélegeztetőgépekkel…olvashatjuk a telexen

    Ezek a kínai gépek addig teljesen ismeretlenek voltak Magyarországon, ezért többet elvittek magukhoz a cégek, hogy a szerviztechnikusok át tudják vizsgálni őket. A szakemberek lesújtó következtetésekre jutottak:

    – a készülékek egy részéhez további egyszer használatos vagy elkopó alkatrészekre lenne szükség, de ezek hazai szerviz híján Magyarországon nem hozzáférhetők;
    – több gép mellől hiányzik az európai importhoz kötelező, a minőséget jelző tanúsítvány;
    – a vizsgált kínai gépek csatlakozói nem kompatibilisek a magyar kórházakban használatosakkal, és több típusnál hiányzik a megfelelő átalakító;
    – a gépeken futó szoftverek ismeretlenek a magyar szakemberek számára.

    Olyan bőséges a készlet, hogy ha valamelyik elromlik, javíttatás helyett inkább kibontanak egy másikat. A lélegeztetőgépek több kórházban is meghibásodtak, egy dunántúli kórházban például több készülék füstölni kezdett, amikor csatlakoztatták a hálózathoz, a Dél-pesti Centrumkórházban pedig be sem tudták üzemelni őket.

    Nagy-Britannia is vásárolt, de a brit orvosok nem voltak hajlandók használni őket, mert szerintük a gépek oxigénellátása ingadozó, a felépítésük rossz, és elsősorban mentőautókban való használatra fejlesztették ki őket, nem pedig intenzív osztályokra. Magyarországon több tucat kórházba szállították ki ezeket.

    Se reagálás, se cáfolat, se mit képzelnek miért hazudnak. Helyette van titoktartási nyilatkozat és senkit nem engedünk be, ne zavarjuk a lélegeztetőgéppel küszködőket.

  13. Gyula szerint:

    “a vizsgált kínai gépek csatlakozói nem kompatibilisek a magyar kórházakban használatosakkal, és több típusnál hiányzik a megfelelő átalakító”
    Ázsiai és európai átalakító még csak-csak megoldható lett volna, vagy egy dugvilla-csere, de voltak 110V-os gépek is, ami ugye kuka. Azért mindig mesél valamit, valaki. 😜

  14. László szerint:

    Amúgy ki vagy mi az az “Országos Oltási Munkacsoport” ha minden rá van tukmálva a háziorvosokra? Terveket szőnek, előkészülnek és megszólítanak. Értem én, meg nem is.

  15. Nagyapó szerint:

    Hát igen! A “telex” meg a 444, az Index írása meghatározó műszakilag, de:
    – melyik “cég szakértői” vizsgálták a készülékeket? A vizsgálatra akkreditált szervezet jogosult, pl. MEEI, SGS Hungária Kft., stb.
    – a moslékkoalíció azt harsogta, hogy milyen sok gépet vettünk, tehát egyszerű a csere
    – az EU-ban eladott termékek rendelkeznek a CE jelzéssel, mert ez követelmény
    – aki látott már 110 V-os hálózati dugót az tudja, hogy csak kalapáccsal lehet 220 V-os aljzatba behelyezni😀
    Különben ennek az “ócskaságnak” egy részét akarták a németek Hamburgban lefoglalni, mert nekik is kell felkiáltással!
    Eetásak! Tudom, hogy fontos hazudozni pandémiával kapcsolatban, mert ami rossz a lakosságnak, az jó a zellenzéknek, de azért hihetőbb mesék kellenek!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. László szerint:

    Ismétlem Nagyapó…
    Se reagálás, se cáfolat, se mit képzelnek miért hazudnak. Helyette van titoktartási nyilatkozat és senkit nem engedünk be, ne zavarjuk a gyógyító munkát. DIREKT36, Telex. meg tudnánk őket találni ha hazudoznának. Nem kurucinfo hogy a cikkeket Charlie Firpo, Vlad Tepes meg Arbeitmachtfrei János nevű egyén írja, szerkeszti. Szerkesztőség cím nincs is. Telexnek van minden. Annyi válasz volt már többször is, gyorsan kellett beszerezni őket.

  17. Gratulálok szerint:

    Villamosmérnök Nagyapó! Ön is tudja hogy 110 V-ra méretezett készüléket nem lehet 230 (!) V-ról üzemeltetni! A felkiáltó jel azért van, hogy amióta Ön nyugdíjban van, a hálózati feszültséget 220V/380V-ról 230V/400V-ra állították át! Feltehetően azok a lélegeztetőgépek füstöltek bekapcsolásnál, amelyeknek a hálózati dugóját kicserélték az itthon szabványosra, de nem állították át a feszültséget! Már ha a készülék úgy van kivitelezve, hogy át lehet kapcsolni 230V-ra! Ma minden készülék kapcsolóüzemű tápegységgel üzemel, amelyben az alkatrészek eltérnek, ha csak 110V-ra, vagy 110V-ra és 230V-ra is alkalmas!

    Amúgy meg nem csak a hálózati csatlakozóval volt baj, hanem az oxigén és a vákuum csatlakozóval is!

    Érdekesnek találom, hogy amikor a kórházakban az intenzív osztályt mutatják a televízióban, mindig Dräger készülékeket látunk, nem a kínai moslékot!
    A szarok behozatala előtt, 2020.04.08-án lélegeztetőgépek száma Magyarországon 2560 volt!
    S 1600-nál több lélegeztetett beteg nem is volt egy időben! Akkor mi a fenének vették meg a 16000 kínai vackot!

    Szerintem egyszer valakinek ezért is felelnie kell majd, nemcsak az eddigi 39000 kovidos halottért!

  18. Gyula szerint:

    Fater!
    Az ázsiai csatlakozókon mehet 110, 127, 220, 230, 240 V is, ez csak országfüggő.
    Nálunk Európában is van a katyvasz az A, B, D, G, H, I földeletlen dugvillái mind belemennek az elbaltázott polarizálatlan F aljzatba. Gondolom, hogy A és B dugvillához láttál már átalakítót? De jött ide minden dugvillával szerelt szar, láttam képeket. 👏👍
    A legnormálisabb a G, “brit” csatlakozó számomra.
    A németek még az elején védőfelszerelést akartak lefoglalni, megint csúsztatsz, a fene megesz.

  19. Nagyapó szerint:

    Megint megy a komcsi hazudozás! Az orvosok nem olyan hülyék – ahogy Gratulálok gondolja – hogy a 110 V-os (gy.k 127 V) a 220-asba erőszakolják! (Gondolom hallott olyan szerkezetről is, hogy biztosíték!)
    Még mindig nem közölte, hogy a leírt marhaságokat melyik intézet “szakértette”! Kíváncsi vagyok, különben a leírtak hazugságok, rágalmak, amik nincsenek távol a zellenzéktől!
    Minden kórházban van – minimum – villanyszerelő és nem az ápolónő helyezi üzembe az új készüléket (Ők is hülyék?)
    A kormány azért vett több készüléket, mert nekik számít az emberélet és akkor még nem volt oltóanyag és a szakemberek így becsülték meg a pandémia hatását! Nekik nem az a jó ami a népnek rossz, ahogy a dk-sok hirdetik!
    Sajnálom, hogy a magyar CSODAORSZÁG, ahol 2019-ben nem halt meg SENKI, 2020-ra 30 000 feletti lett a halottak száma!!!! Ezért a felelősség a moslékkoalícióé, akik ellenezték/ellenzik az oltást, a vakcinák, gépek beszerzését!!! (Az országgyűlésben még mindig tartják beadványukat a keleti vakcinák ellen!!!)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Nagyapó szerint:

    László! Gondolom hallott olyanról, hogy egy magáncéggel kötött szerződés a cég beleegyezése nélkül nem adható ki! Ez nem titkosítás!
    A kórházakba jogosan nem engedik be a különböző katasztrófahajhász TV stábokat, bár így is közölnek román, ukrán, stb. kórházi képeket, mint magyarországiakat. Kérdés mit keres egy ker. TV a haldoklók között? Maga kíváncsi? Én nem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. pl szerint:

    Jól teleszartad a felületet… neked tényleg semmi (40000 élet) sem szent. Fingod nincs a kínai készülékekről, (de az oltásaikról sem!!!) hablatyolsz szabványokról,(ez amúgy mikor érdekelte a kínaiakat?) semmit nem tudsz a szerződésről, pedig biztosan tudod, h ilyenkor normálisan szerviz csapat kíséri az árut, az üzembe helyezést, ilyen volumen esetén akár évekig! Rohadj meg!
    BÚÉK.

  22. Gyula szerint:

    Öreg!
    Döntsd már el baszdmeg, hogy 110V-os hálózat, vagy 127V-os hálózat! 😁
    Nem mindegy melyik gép füstölög a 230V-os hálózaton?
    4. helyen vagyunk halálozásban a világon és lakosságarányosan az 1 teszt/lakos számot nem tudtátok úgy kiizzadni, hogy ebben a magáncégek is benne vannak.
    Gyökér.

  23. László szerint:

    M1 Híradó: Özönlenek a külföldiek Budapestre szilveszterezni, mert nálunk a járványhelyzet már lehetővé teszi hogy mindenki szabadon ünnepeljen, nem úgy mint sok helyen.

    Rögtön utána következő hír. Rohamosan nő az omikron variánssal fertőzöttek száma hazánkban…

    Ceterum censeo… Piros volt a paradicsom, nem sárga miért nem mentek a jó büdös pixxába 😀

  24. pl szerint:

    “mert nálunk a járványhelyzet már lehetővé teszi…”
    Sőt! A 40000 halott kifejezetten elvárja, h mindenki szabadon ünnepeljen!

  25. Gyula szerint:

    Olyan jól teljesítettünk eddig, hogy lakosságarányosan a teszteltek száma nem éri el 1-et! 👍

  26. Gratulálok szerint:

    Nem az ellenzék moslék, hanem a kormány! Az elején Orbán kijelentette, övé minden felelősség, a vészhelyzeti kormányzás miatt, ma meg másokra hárítja!

    Vettek a 2560 meglevő, jórészt minőségi Dräger lélegeztetőgép mellé 16000 kínai szart! Holott 2000 gép mellé nincs elég intenzíves személyzet! Arról nem is beszélve, egy beteg nemigen van 5 napnál tovább rajta, vagy túlél vagy meghal! Talán arra számítottak, hogy hetekig kell lélegeztetni egy-egy beteget? Arról nem is beszélve, hogy a lélegeztetőgépen levők 90%-a meghal, van olyan kórház, ahol 95%. Csak erről nem beszélnek, csak kevesen mernek nyilatkozni! Azaz egy gép egy év alatt 70 embert tud a halálba segíteni, 2000 gép 140 ezret!

    A tesztre bezzeg sajnálták a pénzt, meg a kontaktuskutatásra! Közben meg kétmillió tesztet megsemmisítettek. S milliószámra adjuk más országoknak a magyarok részére a mi pénzünkből vásárolt vakcinát! Szégyenletes, ahogy ez a kormány a kovid-járványt kezeli! A 16 ezer lélegeztetőgépet is osztogatjuk másoknak, mint a cukrot, eltüntetendő a bűnjelet!

Itt lehet hozzászólni !