Elhunyt Weszelovszky Károly

Csepeli Hírmondó

Hatvannyolc éves korában meghalt Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolát működtető HETA alapítvány kuratóriumának egykori elnöke.

Autósiskolája volt Csepelen, emellett a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) magyar szekciója BRFK egyesülete motoros szakosztályának a vezetője volt.

Életének legnagyobb tragédiája, hogy nevelt fiát, Papp László tanárt 2009 január 7-én meggyilkolták az akkor a Széchenyi utcában található Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában.

Weszelovszky Károly fiatal kora óta szenvedélyes motoros volt. Sokféle motoron robogott: többek között Pannónián, Csepelen, Jáván, legutóbb egy Suzuki Intrudere volt. Csepeliekkel összefogva szervezte a motoros túrákat szerte az országban, idén nyáron a hagyományos csepeli kerékpártúra lebonyolításában is részt vett. Autósiskolájában sok százan szereztek jogosítványt az elmúlt évtizedekben.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolát működtető alapítvány kuratóriumának egykori elnökeként segítette a hátrányos helyzetű diákok szakmához jutását. Az iskolában tanított Papp László, akit a nővérével együtt saját gyermekeként nevelt másfél éves kora óta. Weszelovszky Károly a tragédia tízedik évfordulóján így emlékezett lapunknak: „Számomra minden szép emlék, amelyek Lacikától megmaradtak és őrzök az otthonomban. Megvannak a versei, a hangszerei, gitárja, citerája, a dobok. Tíz év telt el a halála óta, de a veszteség miatt érzett fájdalom sosem múlik el. Próbálom erősnek mutatni magam – de tudom, belül nem vagyok az.”

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !