Wittner Mária: Hagyaték című verseskötetének bemutatója

Csepel.info

A bemutató 2021. október 4-én, hétfőn 17 órakor lesz a csepeli Szabó Magda Közösségi Tér meghívására –  a Csepel, Simon Bolivár sétány 4-8. szám alatt.

A szerző beszélgetőtársa Simon András, a kötet illusztrátora. A helyszínen lehetőséget biztosítanak a könyv megvételére és dedikálására.

25 hozzászólás “Wittner Mária: Hagyaték című verseskötetének bemutatója” bejegyzésre

  1. Igaz szerint:

    Mar megint egy ironak csufolt fideszes firkasz. A konyv gyujtosnak valo.

  2. Gyula szerint:

    Ki javította ki a helyesírási hibákat? Biztosan volt dolga.

  3. kormánypárti szerint:

    Mégis hogyan beszéltek egy ’56-os hősről? Szégyelljétek magatokat, retkes komcsik!

  4. pl szerint:

    “csak ráadásul mérhetetlenül műveletlen Wittner Mária.”
    „Köszönöm szépen Önnek, hogy Horn Gyulát a nemzet nagy királyának kiáltotta ki. Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából. És most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az Önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni.”
    …és nektek megfelelt természetesen:
    “A 2006-os és a 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot. 2006 és 2010 között az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának volt a tagja. A 2010-es választásokat követően az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja lett.”… Mire is? Kiket engedtek sok millióért a parlamentbe?!

  5. kormánypárti szerint:

    Miért adományoztak Hornnak a Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérmet? Apró Antal is kapott, unokája vitrinben őrzi. Nem a semmire osztogatták!
    https://www.darabanth.com/hu/gyorsarveres/329/kategoriak~Numizmatika/Falerisztika-Kituntetesek-jelvenyek~2500017/1957-Munkas-Paraszt-Hatalomert-Emlekerem-aranyozott-zomancozott-Br-kituntetes-mellszalago~II1837271/

  6. admin szerint:

    Horn Gyula pufajkásként aktívan részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharc megtorlásában. A helyesírással a balliberális politikusoknak vannak a leginkább problémáik.

  7. Werthan szerint:

    Húúú, az első két hozzászólást elnézve megint elmozdult a pöce fedele…

  8. pl szerint:

    Úgy látom, tereltek, “ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni.”
    Máskor meg nem sok erkölcsi scrupulousotok van gyilkosok, utcalányok vagy éppen utcafiúk megítélésében… Itt Csepelen is tisztelitek őket… Ti tudjátok.

  9. kormánypárti szerint:

    Igen, lezártak a számára egy szintet a Honvédban. Külön őrség volt, külön ápolók, megkülönböztetett figyelem teljes hírzárlat, titoktartás mellett. Mivel a szellemi leépülése miatt elveszítette a belátási képességét, képtelen volt meghalni is, mondjuk úgy ahogy Kézdy művész úr. Az utolsó néhány éve közpénzből finanszírozott vergődés volt. Ha jól tudom most Kovács László van hasonló helyzetben, őt berakták egy otthonba.

  10. pl szerint:

    Mindent leírtál, mi ti vagytok!

  11. Gyula szerint:

    admin!
    Kb. annyira tud a néni írni-olvasni, mint a gázszerelő, maradjunk ennyiben, de írhattam volna Plágium Pált is? 😁

  12. kormánypárti szerint:

    Máriának gyakorlatilag ’56 vágta el az életét. 18 évesen tevékenyen részt vett az eseményekben, majd egy ideig bujkált, amíg le nem tartóztatták. Aztán halálra ítélték, amit másodfokon életfogytiglanra változtattak, végül krisztusi korban szabadulhatott. Múltja azonban a későbbi életére is rányomta a bélyegét, így semmilyen előrelépési lehetőséget nem kapott, továbbtanulni nem tudott. Kénytelen volt takarítóként elhelyezkedni.

    Íme egy másik ’56-os sors, ami jóval sikeresebbnek mondható életút:
    “Leánykori és mindenkori nevem Horn Anna. Szüleim neve Király Anna és Horn Gyula. Budapesten születtem, egy olyan történelmi időszakban (1956 október végén), amikor nem éppen a béke és nyugalom volt jellemző a környezetemre.

    Gyerekkoromban Apám munkája miatt éltem sok évet külföldön, később az élet úgy hozta, hogy saját elhatározásból folytattam ezt a hagyományt. A bölcsész diplomámat a Lomonoszov egyetem rektora írta alá. Voltam tanár, tolmács, fordító, tankönyv-író. A későbbiekben lett egy kis kitérő az „üzleti világ” felé, project manager, cégvezető – de be kellett látnom, hogy mindezeket mégsem nekem találták ki.

    Az utóbbi tíz évben – külföldön – emberi jogi és civil (menekültügyi) szervezeteknek dolgozom. Ez az én világom, kétségkívül.”
    https://hess22.eu/kik-vagyunk-mi

  13. pl szerint:

    Még mindig kérdezem, te meg nem válaszolsz:
    ez az analfabéta miért volt országgyűlési képviselő kétszer is? Miféle törvényeket volt képes véleményezni? Kit képviselt, téged? Mert engem egy írni olvasni nem tudó analfabéta ne képviseljen!
    Ha az elejét elfelejtetted volna:
    Miért, milyen jogon volt képviselő?!

    Ha ide rittyentetted is a Wiki-t, meg a saját hazugságait, attól még nem biztos, h igaz! Ő már sikeresen tönkretette az életét 20éves koráig az utcalányságával. Ugye nem gondolod, h éppen a forradalom előtt kezdte volna az egyetemet?! A forradalmi szerepét irkálod ide amit ő fényesített ki, viszont aki nem elfogult, az jól tudja, h ezek az utca nevelte fiatalok pláne fegyverbe botolva mit műveltek! Ha egy orvosi egyetemre járó kislány is képes volt gyilkolni… Da fényezhettek 15 éves fiút is, belefér erkölcseitekbe! Egyikőtök sem teszi fel a kérdést, h mit kerestek ezek a fiatalok az utcán? Kik rángatták bele ezekbe a gazemberségekbe őket? Miért lennének hősök? Mert azok sem, de ők sem hősök, hanem tragikus sorsú megtévesztett emberek.
    Hornról én veled nem vitatkozom, rendesen nem is került szóba, csak Wittner gusztustalan gazember beszólása okán…
    Nekem te ne mocskolódj Hornról meg családjáról, mert már nektek van nagyon sok a rovásotokon, nektek kell elszámolnotok Magyarország megszünésért!

  14. kormánypárti szerint:

    Én tényeket szedtem össze, te vagy az, aki mocskolódik.

    Azt magad is beláthatod, egyáltalán nem mindegy, valakit hova dob le a gólya, milyen a családi háttere, van e ugródeszkája az életben. Aki önhibáján kívül kizárólag önmagára van utalva, magát kell ellátnia, alapból hátrányban van azokkal szemben, akiket segít, támogat a környezetük. Akik a háború alatt jöttek a világra, nem feltétlenül a jóba csöppentek bele. A felkelésben résztvevő fiatalemberek közül sokan helyben meghaltak, másokat kivégeztek később, de akik végül szabadultak, azok sem kaptak sok esélyt az érvényesülésre, gyakorlatilag kisemmizve kellett élniük az átkosban. 16 éves volt Mansfeld 1956-ban, amikor „halálos bűnét” elkövette. Két évet vártak, hogy felakaszthassák, miután betöltötte végre a 18. életévet.
    Ugyanakkor azok akik akkor a “megfelelő” oldalra álltak, jól jártak, aminek köszönhetően biztosítani tudták még a leszármazóik jövőjét is. Több mint 60 éve az Apró-család birtokolja a Szemlőhegyi úti villát, lakói multimilliárdosok. Érdemes eljátszani a gondolattal, hol tartana most Dobrev, ha a nagyapja nem árulja el a hazáját. Férje politikai karrierjének a nyitánya az volt, hogy közreműködött a Dialógus békemozgalom szétverésében, ami szoft hazaárulásnak minősíthető. Aztán jött 2004, majd 2006, jelenleg pedig Dobrev folyamatos hazaárulást végez az EP-ben. Egy tökélyre fejlesztett hazaárulásból gyarapodó politikusdinasztia az övék.

  15. Horváth János szerint:

    kormánypárti! Miért írsz hülyeséget?

  16. Horváth János szerint:

    Bocsánatot kérek, még egyszer átolvasva nem is írsz butaságokat. Megkövetem magam: igazad van!!!

  17. Gyula szerint:

    “Ugyanakkor azok akik akkor a “megfelelő” oldalra álltak, jól jártak, aminek köszönhetően biztosítani tudták még a leszármazóik jövőjét is.”
    Na, ezt leírtad? Te tényleg valami fiatal és nagyon hülye vagy. Most is ez van, te mongolFidióta! 😁👏👍
    Ezért mentek jövőre a levesbe. 😜

  18. kormánypárti szerint:

    pl, gratulálj Beatrixnak az előválasztási győzelemhez! Ilyen emberek kellenek a parlamentbe:
    https://youtu.be/T4NiK5x3JPQ?t=409
    😀

  19. pl szerint:

    ??? ez lenne válasz arra, h ti miért küldtetek analfabétát a parlamentbe?

  20. kormánypárti szerint:

    Válaszom:
    1) Mária nem analfabéta, már csak azért sem, mert egy ideig gépíróként is dolgozott. Azon választópolgárok jóvoltából szerzett parlamenti mandátumot, akik a Fidesz publikus pártlistájára adták le a szavazatukat.
    2) A nehéz gyerekkora, árvasága nem róható fel senkinek, ahogy az sem, ha nem tud vagy nem engedik érvényesülni. (A háború időszaka, majd a Rákosi-korszak nem volt fenékig tejfel.)
    3) Attól, hogy valakinek kevés iskolája van, még lehet intelligens, művelt és értékes ember.
    4) A tiszteletet egyenlő módon illik megadni mindenki számára.

  21. pl szerint:

    nnna végre kinyögted véleményedet (az enyémet ismered)… Köszönöm. 🙂

    (Hurrá, legalább nem analfabéta… örülünk. Az a publikus pártlistán betöltött helyet ti adtátok neki, tehát ti juttattátok be a parlamentbe ahová nem való. Nem róttam fel nehéz gyermekkort, azzal inkább védekezni szoktak… valóban, még lehetne akár intelligens és művelt(!) is, szerintetek az? Tiszteletet csak annak aki megérdemli!)
    🙂

  22. kormánypárti szerint:

    Nagyon szívesen.

    (Más ’56-os is szerepelt a lista élén: Horváth János. Miközben az MSZP (=gyurcsányi) Horn Gyulát tette ugyanerre a helyre. Kiss Péter ’14-ben úgy nyerte meg a választókörzetét, hogy a pártvezetés tisztában volt súlyos egészségi állapotával, de eltitkolták. Pár hónap múlva meghalt. Egy percet sem dolgozott. Wittner Mária Csepel díszpolgára, ezért megérdemli a csepeliek tiszteletét.)

  23. Gyula szerint:

    pl!
    Itt, ha az atomenergia felhasználás élére egy hozzá nem értő tök kakukkot neveznek ki, akkor Mária már belefér. 😁👍
    Az, hogy miért és milyen tisztelet illeti meg? Semmilyen.

  24. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíció szokása szerint igyekszik mindenbe belerondítani! Azt viszont örömmel olvasom, hogy mennyi szemét vette meg Wittner Mária ’56-os hős könyvét, hogy hibát találjanak benne!😀😛
    Vagy csak röfögnek??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !