Akciócsoport az illegális hulladéklerakók ellen

Csepel.hu

Csepelen is súlyos problémát jelent a bekerítetlen magántulajdonú telkeken és a közterületeken illegálisan lerakott lakossági kommunális és építési hulladék.

Ezek felkutatását, felszámolását célozza a most folyamatban lévő akcióterv, melyben a Csepeli Közterület-felügyelet, a Katasztrófavédelem, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., valamint a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vesznek.

Komoly bírság

Csepel-Háros területén, hat helyszínen GPS segítségével mérték be azokat a magánterületeket, ahol illegális szeméthegyeket találtak. A telek helyrajzi száma alapján pedig bejelentést tesznek a Kormányhivatal felé. „Akik elhanyagolják, nem gondozzák a telküket, illegális hulladékot tárolnak rajra, komoly bírságra számíthatnak” – mondja Sághi Jenő, a Csepeli Közterület-felügyelet igazgatója. Hangsúlyozta: az illegálisan lerakott hulladék szennyezi a környezetet, súlyos közegészségügyi veszélyeket rejt magában, a rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezethet. A hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a csapadékvízzel beszivároghatnak a talajvízbe, szennyezve azt. Kiemelte: az illegálisan lerakott szeméthalmaz gyorsan növekszik, hisz arra késztet másokat, ők is nyugodtan helyezzék oda feleslegessé vált hulladékaikat. „Minden héten tervezünk hasonló akciót, most Hárost vettük górcső alá. Próbáljuk feltérképezni az illegális hulladéklerakás szempontjából érzékeny területeket, és a Kormányhivatal segítségével minél hamarabb felszámolni azokat” ‒ tette hozzá Sághi Jenő.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !