Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Koronavirius.gov.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya szerdán kora reggel – hangzott el az m1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában a Liszt Ferenc repülőtérről.

A német Pfizer és az amerikai BioNTech gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű vakcinájából az első szállítmány szombaton érkezett Magyarországra, és a közmédia információi szerint eddig már mintegy 2500 egészségügyi dolgozót oltottak be vele.A szerda reggel Németországból érkezett Boeing 757-es fedélzetén újabb 70 ezer oltóanyagot hoztak Magyarországra, ez 35 ezer magyar egészségügyi dolgozó oltására elegendő – közölték a helyszínről.

Az oltóanyagokat tartalmazó konténert a repülőtérről egy raktárbázisra szállítják, ahol szortírozzák és továbbítják 21 oltópontra, több fővárosi és vidéki kórházba. A vakcinák olyan dobozokban érkeztek, amelyek képesek mínusz 60 és mínusz 90 fok közötti tárolási hőmérsékletet biztosítani nekik tíz napig.

Miután az ampullákat kiveszik a dobozokból és felolvasztják, öt napig lehet tárolni az oltóanyagot 2-8 fok közötti hőmérsékleten. Egy ampulla tartalma öt oltásra elegendő – tették hozzá.

Az oltás maga körülbelül fél órát vesz igénybe. Először kikérdezik a beoltandókat az egészségi állapotukról, ki kell tölteniük egy engedélyező nyilatkozatot, majd karba megkapják az oltást, amit egy rövid megfigyelés követ. A szakemberek tapasztalatai eddig jók, jelentős mellékhatást senkinél sem tapasztaltak – hangzott el.  A közmédia információi szerint a közeljövőben újabb nagy mennyiségű Pfizer/BioNTech-vakcinaszállítmányra lehet számítani.

3 hozzászólás “Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra” bejegyzésre

  1. zsák krumpli szerint:

    Négy nap alatt 2500 embert oltottak be? Orbán azt mondta, mi két nap alatt beoltjuk az egész országot!

  2. Tóth kati szerint:

    Neked tényleg annyi eszed van,mint egy zsák krumplinak.2500 adag vakcinával hogyan oltsanak be több millió embert.Ti tényleg ilyen húgyagyúak vagytok?Ti tényleg a vírusnak drukkoltok.Ócsia hazaáruló senkik vagytok.

  3. zsák krumpli szerint:

    Neked nincs eszed! Hogy oltanának be két nap alatt tízmillió vakcinával tízmillió magyart, ha 2500-zal is négy napig tart! Elmebeteg!

Itt lehet hozzászólni !