Semmelweis napi ünnepség a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

csepel.hu

A közelgő Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepségen kitüntetették a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet legkiválóbb dolgozóit június 27-én.

Az elismerő okleveleket dr. Ralovich Zsolt főigazgató adta át. A rendezvényen az intézmény ellátási területéhez tartozó települések (Csepel, Gyál, Pestszentlőrinc- Pestszentimre, Soroksár) részéről a XXI. kerületet Borbély Lénárd polgármester képviselte.

A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén nem csupán az orvosok és ápolók kitartását, munkabírását és elhivatottságát méltatták, hanem megköszönték minden egészségügyi dolgozó egész éves munkáját.

A főigazgató beszédében beszámolt intézményük éves fejlesztéséről. Kiemelte Ady Endre utcai Szakrendelőjük 2.5 milliárd forintos állami támogatással történt megújulását, mintegy 600 millió forint értékben eszközfejlesztés valósult meg. Tavaly ősszel bővült és megújult a kórház központi betegfelvételi irodája is – hangsúlyozta.

A főigazgató örömmel szólt arról, hogy a területi ellátási kötelezettségéhez tartozó önkormányzatokkal kiemelkedően jó és eredményes kapcsolat. Példaként említette Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezését, amelynek köszönhetően öt önkormányzat (Csepel, Pesterzsébet, Pestszentlőrinc- Pestszentimre, Soroksár) összefogása eredményeként 55 millió forintos pénzbeli és 16 millió forintos természetbeli támogatást kapott intézményük. Új műszereket, orvosi és ápolási eszközöket vásároltak, amelynek segítségével a kardiológiai és Sürgősségi Betegellátó Osztály ellátása jelentős mértékben javult.

Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár levélben küldött köszöntést a kórház dolgozóinak, amelyben tartalmas és eredményes munkát kívánt mind a betegeik és mind a magyar társadalom javára.

Borbély Lénárd polgármester külön köszöntötte a Csepelről járó dolgozókat. Megemlítette, hogy a kerület lakossága mindinkább elöregedik, ezáltal egyre többen veszik majd igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. Kiváló az együttműködés a kórház és a kerület között – hangsúlyozta beszédében.

A polgármester megköszönte minden dolgozónak azt az áldozatos munkát, amelyet a betegek érdekében, különösen a csepeliekért végeznek.

Az ünnepségen zenés műsorral köszöntötték még a dolgozókat.

AZS

csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !