Felhő és zápor: az előrejelzésből kiderül, mikor lesz a legtöbb eső

Hirado.hu

Felhő és zápor

Az ország nagyobb részén felhős időre számíthatunk, és többfelé várható csapadék. Pénteken, majd vasárnap csak néhol alakulhat ki zápor, szombaton viszont többfelé lehet számítani erre.

Pénteken napközben nyugaton és a keleti tájakon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a középső tájakon estig sok lesz a felhő, és ott több helyen, másutt néhol alakul ki eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között alakul. Késő estére 12, 17 fok közé hűl le a levegő.

Markáns időjárási front ugyan nem lesz felettünk, de egy a Kárpát-medencétől keletre örvénylő ciklon felhősávja hazánk fölé húzódik. Emiatt az ország nagyobb részén felhős időre számíthatunk a hétvégén, napsütésre szombaton inkább a Dunántúlon, vasárnap főként északkeleten-keleten lehet számítani. Összességében több helyen fordulhat elő kisebb csapadék: szombaton keleten eső, másutt inkább záporok várhatóak.

Az előrejelzések szerint szombaton a Dunántúlon változó felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre azonban alapvetően felhős lesz az ég. Több helyen várható csapadék: keleten főként esőre, középen és nyugaton inkább záporokra lehet számítani. Az északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap a nap nagyobb részében felhős idő várható, a legtöbb napsütés északkeleten-keleten várható. Napközben már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !