Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor

Hirado.hu

Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszterré, Pintér Sándort belügyminiszterré, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterévé, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszterré, Hende Csabát honvédelmi miniszterré, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszterré, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszterré, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszterré, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszterré, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszterré kívánja kinevezni javasolni az államfőnek – derül ki abból a levélből, amelyet a miniszterelnök küldött Kövér László házelnöknek a jelöltek parlamenti bizottsági meghallgatásával kapcsolatban.

Orbán Viktor levelében kérte az Országgyűlés elnökének intézkedését, hogy a miniszterjelölteket – akiket a miniszterelnök javaslatára az államfő nevez ki tárcavezetőknek – a feladatkörük szerint hatáskörrel rendelkező parlamenti bizottságok meghallgassák.

A tíz miniszterjelölt közül ketten nem voltak tagjai a második Orbán-kormánynak: Trócsányi László eddigi párizsi nagykövet és Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő. Utóbbi Németh Lászlónét váltja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élén. Az elmúlt négy év egyetlen női minisztere mellett a külügyeket irányító Martonyi János távozik a kabinetből, akinek utódja – a külgazdasággal kibővített tárca élén – Navracsics Tibor lesz – derül ki a névsorból.

Változás továbbá, hogy Lázár János eddig államtitkárként vezette a Miniszterelnökséget, amely minisztériumi rangot kap, és elsősorban a kormányzati koordinációt ellátó tárca lesz.

A jelöltek között szintén ketten vannak, akik nem országgyűlési képviselők: Trócsányi László és Pintér Sándor. A további nyolc jelölt közül hatan a Fidesz-frakcióban (Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Hende Csaba, Navracsics Tibor, Varga Mihály és Lázár János), ketten pedig (Semjén Zsolt és Seszták Miklós) a KDNP képviselőcsoportjában ülnek a Házban.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében kilenc minisztériummal működik majd a harmadik Orbán-kormány. Az már ennek az előterjesztésnek a benyújtásakor kiderült, hogy megszűnik az eddig Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az igazságügy önálló tárcát kap. Orbán Viktor a múlt héten a Brüsszellel vívott folyamatos csatákkal indokolta az önálló Igazságügyi Minisztérium létrehozását. A közigazgatás a Miniszterelnökséghez kerül, csakúgy, mint a vidékfejlesztés.

Lázár János korábbi tájékoztatása szerint a leendő tárcavezetők bizottsági meghallgatása június 2-án, azaz jövő hétfőn kezdődik, a miniszterek június 6-án tesznek esküt, és várhatóan június 15-ig Orbán Viktor megnevezi az összes államtitkárt.

A dokumentumot Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el csütörtökön az MTI-hez.

Forrás: Hirado.hu

23 hozzászólás “Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    Napi 5 átlag gyilkosságig rend van 😉

  2. grün szerint:

    “Lázár János korábbi tájékoztatása szerint a leendő tárcavezetők bizottsági meghallgatása június 2-án”
    .
    Kíváncsian várom Lézer Jankó kétmilliós útiköltésének magyarázatát!
    Annyiért már igen jóképű útitársat kapni! 😛 😛

  3. ebihal szerint:

    Érdekes! Mintha csak azt mondaná: Ez most nem jött be, jó, akkor visszafizetem
    egy részét! És ebből a tetűből minisztert csinál a másik tetű.

  4. nagyapó szerint:

    Kézzel kiállított számlával jutott több mint 900 millió forint értékű euróhoz egyik biatorbágyi telke eladása során Sipos Péter, az Együtt–PM önkormányzati képviselője. Úgy tudjuk, a politikussal szemben százmilliós követelése van az adóhatóságnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. nagyapó szerint:

    Lázár János már visszafizette a kétmillió forintos utazási költségtérítését – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatón csütörtökön. Hangsúlyozta, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a miniszterelnök megbízásából utazott, és az ország érdekében történtek a találkozók. Hozzátette: ezeknek a találkozóknak az a sajátosságuk, hogy nem tartozik a nyilvánosságra, hogy kikkel és milyen formában találkozott Lázár János.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. grün szerint:

    Öreg Farok!
    “Hangsúlyozta, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a miniszterelnök megbízásából utazott, és az ország érdekében történtek a találkozók”
    .
    Mi hír a miniszterelnökről, aki közpénzből utaztatja a csicskáját, az ország érdekében és utána hagyja, hogy az visszafizesse?! 😛 😀

  7. grün szerint:

    Kár volt a 25 éves keringőért!
    Ez az a hely ahol semmi sem változik?! 😛 😀

  8. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Tudom nehéz felfogni, hogy vannak olyan megbeszélések, amelyek nem nyilvánosak. Nem nyilvánosak, mert a különben két nap múlva már brüsszeli feljelentés következik a hazaáruló szocik részéről.
    Idióta Dr. grün t.t.! Talán kérdezze a libás Bajnait, milyen utasítást kap a Bilderberg-csoport ülésén!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Nagyon emlékeztet ez arra a fontos megbeszélésekre, amikor nehéz megmagyarázni a zállamérdekből a kuplerájban kapott számlát, amit az asszony a zakózsebben megtalál!
    Mond Neked valamit Kósa Lali huszár neve?! 😀 😀
    .
    Szívecském! Nézd már a hülye haverom, aki hazahozott az éjjel lerókázta a zakómat!
    Itt van ötezer, lécci hárítsd el!
    egy idő múlva:
    Itt van még egy tízes!
    A hülyéje! A gatyámba is beleszart!

  10. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! A komcsik rágalmazásban verhetetlenek! Jöhet a bajai videó!!!
    Utána néhány hülye megjegyzés!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. grün szerint:

    Öreg Komcsi!
    Ősi dakota bölcsesség:
    “Ha nincsenek érveid, támadd az érvelőt bátran!” 😛 😀

  12. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Lázárnak esze ágában sem lett volna visszafizetni egy fillért is, ha jogszerű. Ebből
    következik, hogy közpénzt nyúlt le. Ez alól nem mentesíti a visszafizetés! Emlékezzünk
    Cusira!

  13. nagyapó szerint:

    Jó a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kettéválasztása. Nagyon eltérő területek. A többi már bizonyított, jól.
    Kíváncsi vagyok az államtitkárokra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. pastorius szerint:

    Szegeny Lezer Jani. En is ilyen m.helyet szeretnek. Ahol a fonokom vagy ki tudja kicsodam az en utam arat is kifizeti zsebbol. Ugyes. Termeszetesen szigoruan allamerdekbol. Egy olyan orszagban, ahol az ilyen oreg pocs felek meg elgondolkodni sem mernek arrol, hogy itt valami gaz van esetleg. De nem mer gondolkodni vagy nem akar vagy nem tud?

  15. nagyapó szerint:

    pastorius! A durva komcsi stílus sem Mesterházynak,sem Bajnainak, sem Gyurcsány(i)nak nem jött be. Óriásit buktak. Gondolja Csepelen még menő???????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  16. ebihal szerint:

    Milyen durva komcsi stílusról beszél öreg? Épp az volt a baj, hogy nem ott melegében
    küldték el a jó édes anyjukba a hazudozó fideszeseket!

  17. grün szerint:

    ebihal!
    Mint az EP-ben?!
    .
    “Ne csodálkozzanak hát azon, hogy rohamosan nő az euro-szkeptikusok tábora. És hadd mondjak még valamit önöknek: Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül lerohanják majd a (európai) parlamentet, és felkötik önöket! És igazuk lesz!”
    .
    http://www.kontrollblog.com/2014/05/ha-egyszer-az-emberek-rajonnek-kik-onok.html

  18. köves szerint:

    egy kérdésem orbánhoz .miért nincs kinevezve eü miniszter.terjed a rota fertőző virus és a megfelelő védekezés elmarad.fertőtlenités nincs vizsgálatoknál .szégyen gyalázat!

  19. nagyapó szerint:

    köves! Talán azért, mert az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozik. Államtitkár kinevezése várható, addig Dr. Szócska Miklós látja el az irányítást.
    A személyneveket nagy kezdőbetűvel írják, még Gyurcsány(i)-ét is!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  20. grün szerint:

    Vén F@sz!
    És lehetőleg az anyakönyvezett nevét használjuk, minden toldalékolás nélkül!
    “Vak vezet világtalant?!”!

  21. felix szerint:

    Szemétláda!
    Az hogy Lázárka visszafizette a két millát, csak enyhítő körülmény lehetne abban a büntetőjogi perben, amit indítani kéne ellene.
    Nagy gané vagy te öreg.

  22. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.aki mindenbe belelocsog valami hülyeséget. Azonban nem a zanyakönyv a mérték abban, hogy a személynév kis v. nagy kezdőbetűvel írandó (egy tanár tudhatná!).
    Idióta Dr. grün t.t. véletlenül nem keverte össze az anyakönyvet a keresztlevéllel (aki “szokott bérmálkozni” annak kell lenni keresztlevelének).
    Kulcsár Attila, tudja a bróker mondta vallomásában, hogy “mondták, majd segít egy nagy ember, Gyurcsányi”. Máig nem derült ki, ki az.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  23. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Mint szakképzetlen oltári segédmunkás úgy tudom, hogy az anyakönyvi bejegyzés alapján állítják ki a keresztlevelet és a pap sem ad össze addig, amíg nincs polgári házassági anyakönyvi kivonat!
    Ha rosszul tudom javíts ki és megkövetlek! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !