Közbiztonsági Konzultációs Fórum

Csepel.hu

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság és a Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata által közösen szervezett, közbiztonsági konzultációs fórumra került sor csütörtökön, a polgármesteri hivatal kistanácstermében.

Papp Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető először köszöntötte Dudás Zoltánt, a Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi hivatalvezetőjét, Csobay Balázs rendőr alezredest, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, kapitányságvezető-helyettesét, valamint a társzervek képviselőit.

Papp Péter bevezetőjében elmondta, hogy úgy érzi, a legfontosabb információkat el tudják juttatni a lakossághoz és úgy tűnik, hogy a rendőri tevékenységük elfogadott. Elmondta, hogy minden évben beszámol a képviselőtestületnek, valamint évente több alkalommal tartanak egyeztető fórumot. A lakossági fórumok, a közmeghallgatások és a bizottsági munkák által szinte napi kapcsolatban állnak a lakossággal és az intézményekkel.

„Ha nézzük az elmúlt tíz év bűnügyi statisztikáit, akkor megállapítható, hogy egyre kevesebb bűncselekményt követnek el kerületünkben. A Büntetőtörvényköny  változásából eredően sincs nagy emelkedés a regisztrált bűncselekmények számában, annak ellenére, hogy az új jogszabály több eddig szabálysértésnek minősített esetet is bűncselekmények közé emelt. Csökkentek a lopások és a gépjármű eltulajdonítások száma, és emellett javult az eredményességi és a felderítési mutató. Örvendetes, hogy az elfogások és az előállítások száma is emelkedett.

Olyan projektet indítottunk el, amellyel a Csepelre bevezető utak felügyeletét el tudjuk látni rendszámfelismerő kamerák segítségével. Jelenleg egy bevezető úton van tesztüzem, amely bebizonyította a rendszer létjogosultságát, mert nagyban hozzájárul a közrend és közbiztonság fenntartásában.

Összességében megállapítható, hogy biztonságosabb lett a kerületünk, egyedül a balesetek száma emelkedett, ezért arra kérem az autósokat, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat!”- fejezte be, az év első tíz hónapjának rövid értékelését Papp Péter.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Közbiztonsági Konzultációs Fórum” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Büszke lehetsz magadra Szenteczky János!
    Alig telt el pár nap a Csepel közbiztonságáért aggódó leveled nyilvánosságra kerülése óta és máris van eredménye!
    Csak így tovább! 😛 😀

  2. krapulaxxx szerint:

    tirhítsák el a cigányokat

Itt lehet hozzászólni !