Ismét a gyerekeké a Csepeli Tanuszoda- újra gyerekzsivajtól hangos a felújított intézmény

Csepel.hu

Újabb felújítási munkálatokat követően november 28-án hivatalosan ismét birtokba vehették a gyerekek a Csepeli Tanuszodát. Az elengedhetetlen állagmegóvási feladatok elvégzését követően ismét zavartalanul tanulhatnak úszni a csepeli gyerekek.

A megnyitáskor éppen a Csodakút Óvoda kis növendékei sajátították el az úszás fortélyait, és rögtönzött bemutatót is tartottak a meghívottaknak. Ezt követően Németh Szilárd polgármester röviden felvázolta a cseppet sem szívderítő tényeket az uszodával és annak előéletével kapcsolatban. Elmondta, hogy a korábbi vezetés által értékesített területen álló uszodáért havonta többszázezer forintot fizet ki az önkormányzat, és további súlyos összegeket emészt fel a meglehetősen elhasználódott felépítmény karbantartása.

A Csepeli Városgazda közlése szerint eddig már közel harmincmillió forintot fordított a kerület arra, hogy a gyerekek végre megfelelő körülmények között készülhessenek. Legutóbb éppen a medencefal tartószerkezete vált a korrózió martalékává, és annak cseréjét kellett haladéktalanul elvégezni. A megfelelő statikai vizsgálatok alapján tervezték meg az új tartószerkezetet, és a medencefal úgynevezett palástját is teljesen kicserélték. A statikai felújítás, valamint a szervizalagútban elhelyezkedő cső- és villamoshálózat cseréje 13 millió forintba került, míg a fűtési rendszer felújítására újabb kétmillió forintot költöttek, a nyílászárók sem feleltek meg a követelményeknek, arra 1.7 milliót fordított a városvezetés.

A felújításokat a képviselő-testület által megszavazott 15 millió forintból, illetve az intézményre tervezett karbantartási és felújítási keret terhére végezte el a Csepeli Városgazda Zrt. Németh Szilárd hozzátette: amíg a szerződés le nem jár a terület tulajdonosa és a csepeli önkormányzat között, addig igyekeznek a lehető legmagasabb színvonalon fenntartani a létesítményt, ám utána már más helyszínen képzelik el a gyerekek kötelező úszásoktatását.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !