Kinyitott a jégpálya

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat immáron harmadik éve támogatja a téli örömöket adó sportot. Képviseletében Morovik Attila alpolgármester a megnyitón hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a csepeli gyerekeknek és felnőtteknek olyan lehetőséget biztosítson, ami a sportolás és a szabadidő hasznos eltöltésének kedvez.

A kerületben ma már két uszodában lehet úszni, a fitneszparkban tornázni és az Akácfa utcai Kiserdőben sétálni.

A megnyitón az érdeklődők Sándor Petra jégtáncbemutatóját tekintették meg, majd az iskolások birtokba vették a pályát.

Tanítási napokon 8-12.00 óráig a csepeli iskolások szervezett keretek között, ingyenesen korcsolyázhatnak. A nagyközönség ilyenkor 13 órától 22 óráig használhatja a jégpályát, hétvégén pedig egész nap. A belépődíj 140 cm-es testmagasságig 400 forint, 140 cm feletti magasság esetén 600 forint/alkalom. A jégpálya mellett melegedő sátor, korcsolyakölcsönzés és büfé várja a kicsiket és nagyokat. A bérlés ára 35-ös méret alatt 400 forint, 36-os mérettől 600 forintba kerül alkalmanként.

Milyen korit válasszunk?

A Csepel.hu kérdésére Babán József szakedző elmondta: alapvetően a felhasználás típusától és gyakoriságától függ, de a legfontosabb kritérium, hogy a korcsolya jól fogja a bokát oldalirányban. A sportáruházak akciós újságjaiban a műanyag, csatos rögzítésű jégkorcsolyákat ajánlják a legalacsonyabb árakon. Ezek általában oldalirányban stabilan fogják a lábat és a szezononkénti néhány alkalmas korcsolyázáshoz megfelelőek. Ha sűrűbben járunk csúszkálni, akkor érdemes többet áldozni a termékre. Természetesen a fűzős megoldásúak illeszkednek legprecízebben a lábra. Idényenként két-három alkalommal érdemes megéleztetni a korcsolyát.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !