Új Csepeli Konzultáció – Internetes szavazás

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

2013. október 31-én, csütörtökön 9.30 órától az alábbi linken Interneten is tudnak válaszolni a kérdőív kérdéseire:

http://csepel.hu/konzultacio/

Forrás: Csepel.hu

136 hozzászólás “Új Csepeli Konzultáció – Internetes szavazás” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Miért nem lehet itt a “Ki lesz az MSZP” jelöltje Csepelen helyett a zinzultációs kérdésekre válaszolni?!
    Csak úgy kőccségkímélésileg!
    Vagy a kérdőívek kiküldésén valaki vagy valakik kaszálnak valamennyit?! 😛 😀

  2. Gordon szerint:

    Ha már “kaszálás”: máig nem tudjuk, hogy az mszp pontosan milyen forrásokból kapott pénzeket. Gyurcsány meg azt mondta, hogy jobb ha nem tudjuk…
    Mit ért ez alatt!???

  3. Királyerdei szerint:

    George Soros a “mecénás”.

  4. Aladár szerint:

    Helyesebb papíron visszaküldeni a konzultációs ívet, mert akkor lehet egy nagy faszt rajzolni rá!

  5. Gordon szerint:

    Szóljatok Aladárnak, hogy nem a kocsmában van…!!!

  6. Ella szerint:

    Álságos hazug képmutató kérdőív. Csak rossz választ lehet adni.

  7. xy szerint:

    Hogy kezeli a dinamikus IP címeket? nekem azt írta, már kitöltötték az IP címemről…

  8. Tóth Mária szerint:

    Aladár, az alpári !

  9. felix szerint:

    Aladár!
    Nem kocsmában vagy. Itt nem emlegetjük Gordon lánykori nevét.

  10. Etikus szerint:

    Szerény véleményem szerint, bár mily furcsa, az ország tekintélyes része beteg, beteges. Azon kell elgondolkodni, hogy mi váltotta ezt ki, és mióta? Ismerni kell a magyarokra jellemző “lélektant,” egyfelől, másfelől a társadalmi körülményeket nem különben. Ugyanis az évszázadokon át tartó negatív társadalmi folyamatok, azok velejárói hozták elsősorban, ebbe a helyzetbe népünket.

  11. ... Grün szerint:

    “A neves gondolkodó szerint a Fidesz unalomig ismételgeti a szlogenjeit, le akarják szoktatni az embereket a gondolkodásról. A filozófus elmondta: erre jó példa a nemzeti konzultáció, ahol olyan kérdéseket tettek fel, amit egy 4 éves gyereknek sem szívesen tenne fel az ember, mert azokra csak egy választ lehetett adni.”
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20131031-heller-agnes

  12. hitetlen szerint:

    Ki kell törölni és visszaküldeni!Ennyi!

  13. spectator szerint:

    A “Hírhatár” egy szélsóbaloldali gyurcsányista honlap. Arra hivatkozni helytelen.

  14. fghfjhgkjhk szerint:

    spectator, akkor a kuruc kifordított mása? 😉

  15. spectator szerint:

    Igazad van !

  16. "?!" szerint:

    “Királyerdei” írta 2013. október 31., csütörtökön – 14:39 órakor:

    George Soros a “mecénás”.

    Igaz-igaz, Te nagyon bölcs “Királyerdei”!

    Orbán Viktor mecénása valóban George Soros volt, amikor Viktorunk 1989-ben Londonban “Soros-ösztöndíjas” volt.

  17. ... Grün szerint:

    spectator!
    Pontosan az ilyen valótlan, ötven évre titkosított álhírek ellen hozzák a sajtószabadságot egytől-három évig terjedő börtönnel támogató törvényt!
    Nehogy már a szemét média mindent megengedhessen magának! 😛

  18. "?!" szerint:

    A KONZULTÁCIÓ KERETÉBEN MEGVÁLASZOLANDÓ KÉRDÉSEK:

    I.) A hajléktalanság korunk egyik súlyos problémája. Csepel Önkormányzata az elmúlt években senkit nem hagyott magára, 2010 vége óta senki nem fagyott meg utcáinkon. Önkormányzatunk egyházi és civil szervezetekkel közösen hatékony ellátó rendszert hozott létre. Utcai segítők, meleg tea-, ruha- és ételosztás, nappali és éjszakai melegedők, egészségügyi ellátás, átmeneti szállások segítik a csepeli hajléktalanok életét.

    Kérdés:
    Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a jövőben is segítsen a hajléktalanokon és ne hagyjon senkit az utcán éhezni vagy megfagyni?

    Adható válaszok:

    1.) IGEN, EGYETÉRTEK, hogy erkölcsi kötelességünk segíteni hajléktalan embertársainkon. Támogatom, hogy Csepel Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan folytassa, bővítse az ellátásukat. Senki ne éhezzen, ne fagyhasson meg Csepelen!

    2.) NEM, NEM ÉRTEK EGYET a hajléktalanokról való gondoskodással. A közösségnek és az Önkormányzatnak ez nem feladata.

    II.) A hajléktalanok jelentős része elfogadhatatlan körülmények között tölti életét a közterületeken. Ez nem jó nekik és nem jó a környék lakóinak sem, mert az utcákat, parkokat, játszótereket, buszokat nem lehet arra használni, amire valók.

    Kérdés:
    Támogatja-e Ön, hogy a közrend érdekében a hajléktalanellátás fejlesztése mellett kezdeményezzük az utcán élés rendeletben történő szabályozását, valamint tiltását Csepel fontosabb közterületein?

    Adható válaszok:

    1.) IGEN, TÁMOGATOM az utcán élés rendeletben történő szabályozását és azt, hogy ne lehessen életvitelszerűen tartózkodni minden közterületen.

    2.) NEM, NEM TÁMOGATOM az utcán élés rendeletben történő szabályozását. Maradjon fenn a jelenlegi, mindent megengedő helyzet Csepel egész területén, és mindenki ott aludhasson, ahol neki tetszik.

    III.) Hiába tisztábbak az utcáink és tereink, ha a villanyoszlopokon, szabad falfelületeken plakátok és hirdetések tömege lóg. Ez igénytelenné teszi az utcaképet, tönkretéve igyekezetünket a szép és élhető környezet kialakítására.
    Kérdés:
    Szeretné-e Ön, hogy Csepel Önkormányzata közterületeink tisztasága és rendje érdekében szabályozott keretek közé terelje a plakátozást és az így keletkező hulladékok eltávolítását?

    Adható válaszok:
    1.) IGEN, SZERETNÉM, hogy Csepel Önkormányzata védje meg közterületeink tisztaságát és alkosson hatékony szabályokat arról, hogy nem megengedett helyeken és módon ne lehessen plakátokat, hirdetéseket kitenni. Egyetértek azzal, hogy ez mindenkire, a politikai pártokra is vonatkozzon.

    2.) NEM, NEM SZERETNÉM, hogy az Önkormányzat bármilyen módon szabályozza a plakátok és hirdetések kihelyezésének módját, valamint az így keletkező hulladék közterületekről való eltávolítását.

    Két megjegyzés az II. és a III. kérdéscsoporthoz:

    1. Pofátlan képmutatás annak a II. kérdéscsoportban feltett kérdésnek a lakossági konzultációjára közpénzt pazarolni, hogy “Támogatja-e Ön, hogy a közrend érdekében a hajléktalanellátás fejlesztése mellett kezdeményezzük az utcán élés rendeletben történő szabályozását, valamint tiltását Csepel fontosabb közterületein?”

    Erről a kérdésről ugyanis az október 25.-én tartott testületi ülésen már döntöttek, és a hajléktalanokat kitiltották Csepel szinte összes lakott területéről.

    2. A III. kérdéscsoport konzultációra bocsátása kizárólag a többi párt választási kampányának a hirdetési felületek csökkentésével történő korlátozására irányul, annak a Fidesznek a részéről, amely minden közüzemi számlán reklámoztatja magát a közüzemi szolgáltatók költségére azoknál az állampolgároknál is akik megtiltják, hogy a Fidesz választási reklámanyagot zúdítson rájuk, ezért a III. kérdéscsoport közpénzek ráfordításával történő konzultációra bocsátása még a II. kérdéscsoport konzultációra bocsátásánál is sokkal nagyobb pofátlanság.

  19. Miska szerint:

    Kedves ?! Pabar úr, Ön egyáltalán nem hiteles annak megitélésében (sem), hogy mi is a “pofátlan képmutatás”.

    Amit Ön tett azzal a Cirmos sétányi társasházzal, ahol közös képviselő volt… Ahol bevitte szerencsétleneket a mélyvízbe, majd magukra hagyta, hogy fulladjanak meg, ezután pedig folyamatosan csak Önmagát fényezte, hogy milyen tökéletes…
    nahát az aztán az igazi pofátlanság!

  20. fghfjhgkjhk szerint:

    Miska, Ön tudja annak a társasháznak a teljes történetét? Én tudom, mert él ott rokonom.

  21. fghfjhgkjhk szerint:

    “Magának engedélyezhette a kormány a Ludovika téri favágást”
    http://magyarnarancs.hu/belpol/maganak-engedelyezhette-a-kormany-a-ludovika-teri-favagast-87266
    Akár Csepelen… Környezetkárosítás.

  22. Bugi szerint:

    Írásjel egy sértett idióta, akinek nem jött be a számítása egy házfelújításnál, és ezért később mindent megtorpedózott. Miska, idiótákkal ne kezdj.

  23. "?!" szerint:

    Mesélj “Miska”!

    Had tudjam meg én is, hogy hogyan vittem be a “szerencsétleneket a mélyvízbe, és hogyan hagytam magukra, hogy megfulladjanak”!
    Ne spórolj a szavakkal, hanem avass be engem is az általad ismert rémtörténetbe!

  24. Vátesz szerint:

    Felix, te kinek drukkolsz? Tánczos Gábornak, vagy annak a zsidó sakternak, aki fültől fülig egy vágással átvágta Zsófika nyakát? Mert hogy egy ilyen személyt láttak kijönni abból a házból, ahol Zsófika lakott.
    Amúgy meg Orbán úgy járna, mint Tisza Kálmán a tiszaeszlári gyilkossággal, akit Rotschild-bankház fenyegetett meg, hogy nem veszik meg a magyar állampapírokat, ha nem ejtik a vádat.

  25. fghfjhgkjhk szerint:

    Vátesz kombinál… Istenem.

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    Bugi, Ön üresen kontrázik, vagy képviselő?

  27. felix szerint:

    Vátesz!
    Hogy néz ki a zsidó sakter, amikor kilép egy ház kapuján?
    Na meg a szövegértelmezés, nem látták a tettest, hanem megvan.

  28. Etikus szerint:

    01:06-os nem szükséges kombinálni!
    05:00 meg is volt, már akkor!

  29. Vátesz szerint:

    Ha meg van, miért nem hozzák nyilvánosságra, és miért titkosították 50 évre?

  30. felix szerint:

    Nagy eszű Vátesz.
    Ha tudnám sem mondhatnám meg mert titkosítva van.
    Ugye eszeske?

  31. "?!" szerint:

    Figyelj, Te gátlástalanul hazudozó szánalmasan hülye bugris „Bugi”!

    Eredetileg nem akartam válaszolni a tegnap 23:39-kor írt alaptalan vádaskodásodra, de az újabb szemtelenkedésed megelőzése érdekében, az alábbiakban mégis válaszolok, és arra szólítalak fel, hogy ha Te olyan jól informáltnak tartod magad, akkor segíts Miskának, és meséld el a valóságot az alábbiakkal kapcsolatban!

    Elsőként meséld el, hogy hogyan tudtam a mai napig „megtorpedózni” azt, hogy Borbély Lénárd alpolgármester megvalósítsa azt a 2011. március 3-án jegyzőkönyvbe foglalt ígéretét, hogy „holnap, de legkésőbb hétfőn intézem a minisztériumnál a társasház felújítására vonatkozó támogatási szerződés határidejének a módosítását, és a személyi változásokkal kapcsolatos bejelentéseket, mert be kell jelenteni, hogy már nem Tóth Mihály és Szenteczky János a felújítással kapcsolatban első és második helyen aláírásra jogosult személy, továbbá Szenteczky János helyett meg kell nevezni az önkormányzatnak a társasház irányába kijelölt kapcsolattartóját és teljesítés igazolásra kijelölt megbízottját”!
    (A fentiek ellenére a mai napig nem módosították az állammal kötött támogatási szerződés régen lejárt határidejét, továbbá nem jelentették be a szerződés szerint aláírásra jogosultak személyében 2010. őszén bekövetkezett változást, ezért a szerződés szerint még jelenleg is Tóh Mihály és Szenteczky János jogosult a társasház felújításával kapcsolatos aláírásokra.
    Az önkormányzatnak a társasház irányába kijelölt kapcsolattartójaként és teljesítésigazolásra jogosult megbízottjaként megnevezett Szenteczky János helyett pedig, csak most, 2013. október 2-án jelöltéki az utódot!)

    Másodikként azt meséld el Te vadbarom, hogy hogyan tudtam megtorpedózni azt, hogy „a közüzemi szolgáltatók részére még betűnagyságot előírni szándékozó” rezsirikkancs Németh Szilárd a társasház felújításával kapcsolatban személyesen neki küldött levelekre válaszoljon!
    (A 2010. október óta eltelt 3 év alatt ugyanis “nagyon” Szilárd soha ne válaszolt egyetlen betűt sem a ház felújításával kapcsolatban neki küldött levelekre?!)

    Harmadikként azt próbáld megmagyarázni Te szerencsétlen, hogy miért minősül „a társasházi közösség részemről történő cserbenhagyásának” az, hogy Borbély Lénárd alpolgármester fideszes aktivisták által gyüjtött aláírások alapján rendkívűli társasházi közgyűlést szervezett a leváltásom érdekében, és a 2012 május 10-én megtartott közgyűlésen fenyegetéssel és zsarolással érte el, hogy a közösség megszavazza a leváltásomat!
    (Annak ellenére, hogy a 2011. március 31-én hozott képviselő-testületi határozat meghozatalától számítva a felújítás teljeskörűen önkormányzati hatáskörbe került, a kis sunyi Lénárd a közgyűlésen arra hivatkozott, hogy azért kell engem leváltani, mert velem nem tudják megvalósítani a felújítást, majd azzal zsarolta meg a közösséget, hogy családonként több százezer forintba fog kerülni, ha engem nem váltanak le!)

    Végül azt is meséld el Te idióta vadbarom, hogy hogyan tudtam én a 2013. október 2-i képviselő-testületi ülés előtt másfél évig megtorpedózni, hogy az impotens főnökeid végrehajtsák a Társasház és az Önkormányzat között fennálló támogatási szerződés módosítását, és a szerződésben megnevezzék a felújítással kapcsolatban a társasház képviseletére a leváltásom után jogosult személyt!
    (Az utódom megnevezésének az elmulasztása miatt így az a helyzet állt elő, hogy a felújításnak a „katasztrófavédők” által kikényszerített folytatását 2013. június 1-én (több mint egy évvel a leváltásom után) úgy kezdték el, hogy a szerződés szerint még továbbra is én voltam a felújítás felelőse a társasház részéről, és csak nem sokkal a felújítás befejezés előtt (2013. október 2-án) neveztek meg helyettem egy olyan személyt, akit a társasház közössége soha nem választott meg közös képviselőnek.)

    Tehát kapd össze magad Te szerencsétlen bugris “Bugi”, és meséld el a magyarázatokat az impotens és gerinctelen főnökeid fent ismertetett tevékenységével kapcsolatban, továbbá meséld el azt is, hogy hogyan tudtam hatáskör nélkül éveken keresztül megtorpedózni (a szavaiddal élve „mindenben”) a teljes hatáskörrel rendelkező tehetségtelen főnökeid kollektív igyekezetét?!

  32. Aladár szerint:

    “Rövid idõn belül cáfolhatatlan bizonyítékkal állok elõ a domain tulajdonosát illetõen, és lerántom a csepel.info koszos kis álarcát.”

    Ezt írta Szenteczky János a Hírkompban!

  33. großmutter szerint:

    Itt is ugyan ez a téma. Nem vagyok sem MSZP sem Fidesz párti, de azért tényleg kíváncsi lennék, hogy a csepeli kuruc infót kik működtetik 🙂

    http://www.szenteczky.hu/blog/68-a-csepel-info-fantomja

  34. Vátesz szerint:

    Teljesen mindegy amíg nem cenzúrázzák a hozzászólásokat! Vajon miért nem a szoci blogokon kommentel a nép? Azért nem mert ők “népi demokratikusan” cenzúráznak, ami nem tetszik nekik, azt kiegyelik. Egy szabad országban mindenki azt ír, amit szabad! 😀

  35. Pákozdi József szerint:

    großmutter!
    Azért az túlzás, hogy csepeli kuruc.infónak nevezi ezt az oldalt. (csepel.infó)
    A Kuruc. infó egy hírpótló portál, ami olyan híreket közöl, amit a többi, erre a célra hivatott oldal elhallgat!

  36. SzkeptikuS szerint:

    Semmi köze ennek az oldalnak a kuruchoz. Ez csak egy langyos, a fityesz seggét hosszú nyelvvel nyaló, jellemtelen banda.

  37. Vátesz szerint:

    Az előző, 16 évig Csepelen uralkodó banda persze jellemes volt, a jólfizetett P.GY. főcenzorral az élén a Csepel újság meg kiegyensúlyozott tájékoztató médium. Röhej!
    Itt a cikkeket persze azok szájíze szerint válogatják, akik fenntartják a csepelinfót, de viszont bárki leírhatja a véleményét. Fanyalgás helyett készítsetek nektek tetsző lapot, ahol nincs cenzúra, akkor majd azt is látogatják a kommentelők meg az olvasók!

  38. felix szerint:

    Ezért kéne most jobban csinálni és nem mindig arra hivatkozni, hogy a másik sem volt különb. Szerintem a csepeliek nem azért szavaztak, hogy ugyanazt kapják csak most jobbról.

  39. Éva szerint:

    Balról: csepeli kettős gyilkosság, állandó jelenlét a bűnügyi hírekben, valamint hazudozás, lopás, sikkasztás, csepeli lakásmutyi – ezt kapták a csepeliek balról.

    Jobbról: csatornaépítés, kerékpárutak, Teller Ede út, erdei tanpálya az Akácfa utcai Kiserdőben, országos védettség a Tamariska dombnak, felújított Tanuszoda – ezt kapták jobbról.

    Ez ugyanaz!?
    Biztosan nem!

  40. felix szerint:

    Évike !
    Mi lenne, ha csak ahhoz írnál megjegyzést amit sikerült felfognod.
    Az éppen szóban forgó téma ne zavarjon.
    A csúsztatásaidról már beszélni sem érdemes.

  41. Éva szerint:

    A két halott nem csúsztatás.

  42. Aladár szerint:

    Éva, te nem a Gordon másodnickje vagy? Kb. ugyanaz az intelligenciaszint.

  43. Miska szerint:

    Biztos voltam benne, hogy Pabar kérdőjel-felkijáltójel “úr” ismét hozza a formáját. Nem is kellett sokáig várni a “bugris” énjére, ismét megérkezett!

    Azzal az ominózus társasházzal kapcsolatban nem nekem kell mesélnem, szerencsétlen lakók megjárták a poklot a “tökéletes” közös képviselőjük, Pabar Úr miatt. Felőlem nyugodtan magyarázkodhat, ettől még a történtek nem fognak megváltozni. Ha a mostani önkormányzat nem segít a lakóknak, még ma sem lenne vége a történetnek. Amiben Pabar Lajos -akár tetszik, akár nem-, egyáltalán nem egy pozitív szereplő!

  44. felix szerint:

    Kedves Miska.
    Nem lehetne ezt a történetet befejezni azzal, hogy leírja a saját verzióját, ahogy azt a másik fél megtette, mert így nagyon féloldalas és marhára unalmas a téma.
    Előre köszönöm.

  45. "?!" szerint:

    Jól figyelj, Te szegény szerencsétlen nagyon együgyű hamiska „Miska”!

    Megértem, hogy a nagyon egyszerű agyaddal roppant nehéz felismerni az igazságot, ezért mégegyszer megpróbálom oszlatni egy kicsit az agyadat elborító sötétséget.

    Az “ominózus társasházzal kapcsolatban” nem a „lakóknak”, hanem nekem jutott osztályrészül a „pokoljárás” azért, mert voltam olyan hülye, hogy a társasházi közösség érdekében ki akartam használni az első szinten az állam által, majd második szinten az önkormányzat által kiírt „kétszintes” Panel-program pályázati lehetőségét arra, hogy 1/3 állami, és 1/3 önkormányzati támogatással megtörténhessen az elmúlt 30 év alatt erősen lerobbant társasházi homlokzat és lapostető teljes felújítása, méghozzá energia megtakarítást eredményező hőszigeteléssel együtt.

    Ennek a célnak az érdekében elkészítettem egy pályázatot, majd benyújtottam azt az önkormányzathoz, amely “szerv” a pályázati rendszer második lépcsőjében a pályázatomat az önkormányzat saját pályázataként továbbította az állam felé.

    Az általam készített hibátlan pályázatot, az államot képviselő szervezetek a Panel-program történetének első csepeli pályázataként (hibajavítási és hiánypótlási igény nélkül) befogadták, és ennek alapján jöhetett létre a társasházunkra vonatkozóan a felső lépcsőnek minősülő támogatási szerződés az államot képviselő minisztérium valamint a csepeli önkormányzat között, majd ennek folytatásaként az ügyben alsó lépcsőnek minősülő támogatási szerződés az önkormányzat és társasház között.

    A fentiekből következik, hogy az önkormányzat és az állam közötti szerződéses kapcsolatra semmilyen módon nem terjed ki a társasházi közös képviselő hatásköre, ezért ha az ügyben az önkormányzatot dilettáns és impotens személyek vezetik, akkor a közös képviselő tevékenységét annyira leblokkolják, hogy a lehetősége csak arra korlátozódik, hogy noszogassa a önkormányzati vezetőket például arra, hogy a szerződés érvényben tartása érdekében tegyenek eleget a szerződésben előírt változásbejelentési kötelezettségeiknek, valamint az államot képviselő szervezetek leveleiben leírt felszólításoknak.

    Ha azonban az önkormányzat vezetése olyan rinocérosz-bőrű dilettáns illetékesek kezében van, akik a közös képviselő leveleire egyetlen betűt sen válaszolnak, akkor a közös képviselő semmit nem tud tenni az előrejutás érdekében, mert a noszogatás lepereg az illetékes szilárd bőréről.

    Ennek köszönhető a mi esetünkben például az, hogy már most 99,9 % biztonsággal megjósolható, hogy az önkormányzat nem kapja meg társasháznak továbbítandó 1/3 rész állami támogatást, mert mint tegnap 12:45-kor ismertettem, az impotens főnökeid a mai nem kezdeményezték az állammal kötött támogatási szerződés évekkel ezelőtt lejárt határidejének a módosítását, továbbá a hivatalba lépésük óta eltelt több mint 3 év alatt nem voltak képesek bejelenteni a 2010. októberben bekövetkezett személyi változásokat, pedig az állami támogatás lehívására csak a bejelentett személyek aláírása alapján kerülhetne sor!
    (Azt viszont még elképzelni is baromság, hogy „nagyon” Szilárdék eredményesen megkérhetik az aláírásra jogosultként bejelentett, de több mint 3 évvel ezelőtt az önkormányzattól eltávozott Tóth Mihály volt polgármestert, és Szenteczky János volt Csevak vezért, hogy “nagyon” Szilárdék helyett aláírják a támogatás lehívásához szükséges iratokat.)

    Most nem tudok több időt rád pazarolni, ezért a sötét agyad teljes megvilágításhoz szükséges tények ismertetését legközelebb folytatom.

    Remélem azonban, hogy már az eddig leírtak alapján is dereng részedre, hogy az ügy „negatív szereplőit” megillető dobogós helyezést én a legnagyobb igyekezetemmel sem tudnám megszerezni a szilárdan „negatív szereplő”-ként tevékenykedő főnökeidtől?!

  46. fghfjhgkjhk szerint:

    felix, Miska leírt egy feketítő bérkommentet, én meg tudom az igazat, mint írtam rokonom él az épületben, így a volt közös képviselő állításaaz igaz.

  47. Vátesz szerint:

    Tóth Mihályék alatt kérted az önkormányzati 1/3-od? Akkor most is kérdd tőlük! Vagy hibáztathatod a magyar népet is, hogy nem akarta továbbra is hatalomban tartani a komcsi-libsi koalíciót! Nem veszett még minden el, ha ügyesen segíted a komcsikat az elkövetkező választásokon, valamikor a jövőben még hatalomra juthatnak. Ahogy írtad az elmúlt harminc alatt eléggé lerobbant a homlokzat és a lapostető, az én házamé is, s én mégsem kuncsorgok állami pénzért! A családi házak többségében nem gazdagok laknak és nem is hülyék, hogy van az hogy mindig csak a társasházban lakók tartják a markukat állami pénzért?

  48. fghfjhgkjhk szerint:

    A náci belefolyik valamibe, amiről semmit nem tud? Torzít, ferdít, uszít.

  49. fghfjhgkjhk szerint:

    Még. Lerobbant a háza? Akkor azért él máséban? 🙂 Valami ilyet hallottam, hiteles forrásból.

  50. Vátesz szerint:

    Nem lerobbant, hanem a lapostetőt javítani kell, de én nem kuncsorgok állami pénzért!

  51. fghfjhgkjhk szerint:

    Vátesz, az a lakóközösség sem kuncsorgott, élt a lehetőséggel. A szerződést meg a jelenlegi önkormányzat rugta fel, Budapesten egyedül. Érti? Dehogy érti…

  52. Vátesz szerint:

    Megtehette? Miért nem tartotta meg a hatalomban a csepeli nép az MSZP-t, tőlük kell kérni! Más házakra is kell a pénz, ahol fideszesek laknak, nem komcsik!

  53. fghfjhgkjhk szerint:

    Értelmetlen vitát nem folytatok. Én meg elvenném a rokkant nyugdíját, mert tudna dolgozni, mert csak…

  54. fghfjhgkjhk szerint:

    Nem megtehette a lényeg, hanem visszarartotta, lenyelte, stb…
    Ismeri a teljes történetet?

  55. Vátesz szerint:

    Na akkor folytasd, amit elkezdtél, a többiek is kíváncsiak rá!

  56. fghfjhgkjhk szerint:

    Megírja az érintett, ha akarja, de 99%-ban már megtette, több részleben.
    Egyszerűen csak idegesít a nemtelen támadás az ember ellen.

  57. Vátesz szerint:

    Egyszerűen hazudsz! Írd le vagy add meg a linket!

  58. fghfjhgkjhk szerint:

    Milyen linket adjak, ember?! 🙂

  59. Vátesz szerint:

    Most adtad meg, te egy link ember vagy!

  60. felix szerint:

    A vátaeszi lényeg az, hogy a sétányokon komcsik laknak akikkel szemben bármi megengedett.
    Az ügy ezek után már lényegtelen.

  61. "?!" szerint:

    Figyelj, Te szegény szerencsétlen „Vátesz”!

    Miért kell neked olyasmibe bele ütni az orrodat, amihez abszolút nem értessz, és csak égeted magad?

    A tegnap 22:27-kor írt hablatyolásdra válaszolva, ezúton hozom a tudomásodra, hogy azért nem Tóth Mihálytól és a csepeli szociktól kérem az 1/3 rész önkormányzati támogatást a társasház felújításához, mert Tóth Mihályék ezt a pénzt az Önkormányzat a támogatási szerződésben rögzített számú elkülönített bankszámlájára elhelyezték, és ez a pénz a narancsosok impotenciája miatt évek óta azon a bankszámlán pihen!

    Mielőtt az állami támogatással kapcsolatban is azt tanácsolnád részemre, hogy azt is a szociktól kérjem, arról is tájékoztatlak, hogy a társasházak energia megtakarítására irányuló felújításokat támogató Panel-programot az első Orbán-kormány találta ki és hírdette meg 2002-ben.
    Erre tekintette az a minimum, hogy a stadion építések miatt a programot jelenleg szüneteltető narancsos kormány is kifizeti a 2010. előtti szoci kormány által a társasházunk felújítása céljából szintén elkülönített bankszámlára helyezett állami támogatást, feltéve, hogy a kétbalkezes narancsos csepeli illetékesek (netalán-tán véletlenül) több mint 3 év után teljesíteni tudják a támogatás-lehívás adminisztratív feltételeit!

    Ami pedig azt a hülye megjegyzésedet illeti, hogy “az elmúlt harminc év alatt eléggé lerobbant a Te házad homlokzata és tetője is, de Te mégsem kuncsorogsz állami pénzért”, közlöm részedre, hogy Te hiába kuncsorognál, akkor sem kapnál, mert nem felelsz meg az olyan jelenleg futó projektekre vonatkozó pályázat feltételeinek, mint a “Csepel Déli-lakóközpontja” című projekt feltételei, ahol társasházi önrész nélkül, 100 %-os támogatással kerül sor a felújításra, miközben a társasházunkban lakóknak normál esetben a felújítási költség 1/3 részével kell hozzájárulni!
    Abban az esetben pedig, ha a jelenlegi dilettáns és impotens csepeli narancsos vezetők képtelenek lesznek teljesíteni, az állam és az önkormányzat közötti támogatási szerződés adminisztratív feltételeit, akkor valószínűleg a társasházban lakókra nyomják az elmaradt állami támogatásnak megfelelő második 1/3-nak megfelelő kivitelezési költséget is!

    Tehát, ha már irigykedsz, akkor nem velünk szemben, hanem inkább a 100 % támogatásban részesített “Csepel Déli-lakóközpont” házaiban lakókra kellene irigykedned, és ott kellene tartanod a markodat?

    Kérdezem, hogy a fenti kimerítő tájékoztatás után után van-e még valami kérdésed, vagy problémád, szegény (Orbán Viktor által ki nem fizetett) szerencsétlen „Vátesz”?!

  62. Miska szerint:

    No, ide süss okoska “fghfjhgkjhk”.

    Bértollnoknak neveztél, pedig szerintem te magad vagy az. Nyalod Pabar úr seggét, hivatkozol a rokonodra, pedig nagyon jól tudod, hogy a fele sem igaz annak, amit leírt. Ez az ő agyszüleménye, elferdített igazsága. Mutyizott az előző önkormányzattal, csak aztán a választások közbeszóltak, és ezt azóta sem tudja megemészteni. Egy sértett beteg ember. Addig-addig mondogatja a magáét, míg már ő maga is elhiszi.

    Csak, hogy tudd. A húgom lakik az említett házban a családjával, és bizony tudna mesélni, mint sokan mások. Csak az a különbség, hogy az ő verziójuk a valóság, nem a kitalált történet, mint Pabar úré.

  63. fghfjhgkjhk szerint:

    Miska!
    Adott egy panelprogram, amit kiírtak, mint pályázatot.
    Adott Társasház megnyeri fővárosi szinten, mivel megnyerte kerületi szinten is, majd
    jön egy vezetőségváltás és “elfelejti” a letéti számlát a “magáévá tenni”. Ez valóban nem más, mint vegytiszta dilettantizmus. Szerencsére ahol én lakom nem estünk ebbe a csapdába, mert elöbb kész lettek a munkák.

  64. Vátesz szerint:

    MAtyizott az előző önkormányzattal 😉

  65. "?!" szerint:

    Hamiska “Miska, Te narancsmérgezésben szenvedő idióta bértollnok!

    Ne csak arról hazudozzál, hogy én hogyan mutyiztam az előző önkormányzattal, hanem azt meséld el, hogy milyen gyakran szoktál közösülni a rólam hazudozó húgoddal, és arról, hogy anyád milyen gyakran szokott téged orálisan kielégíteni!

    Az ezekről szóló beszámolóid sokkal érdekesebbek és hitelesebbek lesznek, mint az az állításod, hogy én az előző önkormányzattal mutyiztam.

    Amikor ismét közösülsz a házunkban lakó húgoddal, akkor majd faggasd ki arról is, hogy ha én az előző önkormányzattal mutyiztam, akkor vajon miért biztattam 2010-ben a házunkban lakókat arra, hogy az akkor még egészen másnak mutatkozó fideszes jelöltekre szavazzanak!

    Annak érdekében, hogy akadálytalanul mesélhessen a húgod, legközelebb ne orálisan közösülj vele!

    Érdeklődéssel várom, a húgodtól toszás közben megszerzett legújabb információkat, Te inkognitóban bátran hazudozó, gerinc nélkül született szánalmasan hülye “Mis-kaka”?!

  66. "?!" szerint:

    “Vátesz”!

    Ugyanolyan szánalmasan gyenge volt a a 23:18-as írásod, mint amilyen szánalmas alak Te magad vagy!

  67. Aladár szerint:

    “Szabó Szabolcs: Újabb kamukonzultáció Csepelen

    Németh Szilárd újabb teljesen felesleges konzultációt indított Csepelen. A kérdőív összeállítása az első Csepeli Konzultációhoz hasonlóan mellőz mindenféle szakmai megfontolást, az újfent egy közpénzből finanszírozott pártkampánynak minősíthetjük.

    Talán emlékeznek még rá, hogy idén egyszer már volt Csepeli Konzultáció. Nagy felzúdulás volt abból, hogy milliókat költöttek egy felesleges felmérésre. Ráadásul szakmai szemmel nézve is ezer sebből vérzett az egész, hiszen Németh Szilárdék nem a megkérdezettek véleményére voltak kíváncsiak, mindössze a saját előzetes elképzeléseiket szerették volna megerősíteni olyan módon, hogy az emberek szájába adják a válaszokat. A politikai gátlástalanság csúcsaként pedig még az iskolás gyerekekkel is hazaküldték a szülőkhöz a kérdőívet.

    Persze nagy „siker” volt a kérdőíves kampány, mert saját választási ígéreteik megszegéséhez sikerült előállítani a hivatkozási alapot.

    Na de mindez már a múlt ködébe vész, mert itt az újabb konzultáció. Persze megint csak közpénzből, és megint teljesen felesleges kérdéseket feltéve. Nézzük sorba a kérdéseket:

    “Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a jövőben is segítsen a hajléktalanokon és ne hagyjon senkit az utcán éhezni vagy megfagyni?”
    Az első kérdés a korábbi konzultációból ismert irányított kérdés. Ki az, aki ezzel nem ért ezzel egyet? A kérdés voltaképpen csak előkészíti a második, immár gyomorforgató kérdést.

    “Támogatja-e Ön, hogy a közrend érdekében a hajléktalanellátás fejlesztése mellett kezdeményezzük az utcán élés rendeletben történő szabályozását, valamint tiltását Csepel fontosabb közterületein?”
    A második kérdés azért álszent, mert az önkormányzat már elfogadta azt a Fővárosi Közgyűlésnek szánt javaslatot, mely arról rendelkezik, hogy mely csepeli közterületekről tiltsák ki a hajléktalanokat. Utólag akarnak lakossági megerősítést a saját döntésükhöz? Ezen kívül kénytelen vagyok megjegyezni, hogy az emberek félelmeire játszani nem tisztességes dolog. A kérdés ugyanis önmaga is azt erősíti az olvasóban, hogy a hajléktalanok a közrend romlásának okai. Tényleg ezt gondolják ezekről a szerencsétlen emberekről?

    “Szeretné-e Ön, hogy Csepel Önkormányzata közterületeink tisztasága és rendje érdekében szabályozott keretek közé terelje a plakátozást és az így keletkező hulladékok eltávolítását?”
    Őszintén szólva több szempontból is zavarban érzem magam ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Először is a jelenlegi szabályok szerint plakátokat csak olyan helyen szabad elhelyezni, amit engedélyeztek (pl. az önkormányzat által kitett paravánokon szabadon lehet plakátokat elhelyezni). Az összes többi esetben büntethető a plakát kihelyezője. A politikai pártok pedig kampányidőszakban szoktak csak tömegesen palátokat kihelyezni, amikor a közterületeket szabadon használhatják. Annyi kötelezettségük van, hogy a választásokat követő 30 napon belül el kell távolítani a kihelyezett plakátokat. A félreértések elkerülése végett írom csak le, hogy én magam sem szeretem az összeragasztgatott lámpaoszlopokat, de van bennem némi félelem, hogy az új rendelet bevezetésével párhuzamosan majd eltávolítják a közterületi paravánokat is. Így vagy mindenki felhagy a plakátozással, vagy mindenki szabálysértő lesz. Esetleg azt zavarja a helyi Fideszt, hogy maradt még esetleg némi megjelenési felülete az ellenzéki pártoknak a kampányt megelőző időszakban? Javasolnám megoldásként, hogy a Csepeli Hírmondó múltkori számának közpénzből finanszírozott 8 oldalas pártkampányához hasonló felületet kapjanak az ellenzéki pártok is, valamint szabadon és ingyenesen hirdethessenek a helyi civilek is bármekkora felületen. Ha így működne a dolog, akkor nem kellene plakátokat ragasztgatni. Se a paravánokra, se a villanyoszlopokra.

    Összességében megállapíthatjuk, hogy az első Csepeli Konzultációhoz képest is sikerült tovább süllyedni az önkormányzatnak. Úgy látom kénytelenek leszünk újabb Kamukonzultációt indítani, hogy felhívjuk a csepeliek figyelmét Németh Szilárd legújabb akciójának visszáságaira.

    Szabó Szabolcs
    https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014

  68. Etikus szerint:

    01:00!!!-ás
    Emberek, kedves Csepeliek, kérem vegyék észre a gerinctelen kérdőjel meggyógyult! Hála a jó Istennek!

    T. Vátesz
    Láthatja milyen gyorsan tud asszimilálódni, szükség szerint “betagozódni rendeltetési helyére,” (megfogadta a tanácsát) ami régi énjére utal. Különösen a 2009-2010-es évekből hozott “a mindenkivel ádáz csatákat folytató,” aki 2 m-ről leesett és ütődötté lett. (Ő az igazi ejtőernyős, minden tekintetben!)
    Érdemes az említett években az általa írottakat “átfutni,” akkor mindenki láthatja, meggyógyult, megtalálta igazi énjét, amelyet az elmúlt hetekben hűen bizonyított írásaival.
    Gratulálok neki, mi meg, nem is tudom, most örvendezzünk?!

  69. felix szerint:

    Etikus!
    Te tényleg egy mocsok vagy.

  70. "?!" szerint:

    „Eti-kuss”, Te szerencsétlen szóra sem érdemes idióta!

    Vedd már észre, hogy nem veszlek észre, ezért neked kuss!

  71. Etikus szerint:

    Akkor miért írsz(k) magadról, nekem?!

  72. felix szerint:

    Mondom

  73. Etikus szerint:

    09:22-es figyelj csak, és olvasd!!! és a társad?

    “”csepeli:
    2010. augusztus 15., vasárnap 12:11-kor

    ” ?! “: Te beszélsz tisztességről, te utolsó, undorító, mocskos véglény!? A tisztességtelenség, a becstelenség, az aljas hazudozás szobrát rólad lehetne megmintázni!””

  74. Etikus szerint:

    “Te idióta barom! Látom magadra ismertél az általad idézett sorok között!
    Minden trágár megnyilvánulásaidban azt a helyet kívánod, ajánlgatod másnak, ahonnét téged szoktak hosszú kezelések után kiengedni! Gyógyíthatatlanná lettél, mint rendszeres visszaeső, a kultúrát tagadó Csepel legnagyobb sötétségével megáldott primitív baromja!!!
    Már végleg sorsoddá lett a sötétség, amely GUANÓKÉNT telepedett rád mint azt a József Attila versében is olvashatjuk!
    Többször kértelek ne szólj hozzám, hiszen neked hiába is írnék, mert ami szép, felemelő, érték stb. az számodra értelmi szintednél fogva fel nem fogható, és soha meg nem érthető! Ezért, mindig a fogékonyakra igyekszem hatni, akinek van befogadó, és felfogó képessége, de sajnos téged a Jó Isten gonosznak és aljas alávalónak teremtett, abból is a legaljasabbnak. No most már neked elárulhatom, nem véletlenül tettem közzé III. RICHÁRDRÓL a Shakespeare által írottakat! Tökéletesen magadra találtál a fenti sorok között lévő tartalmi mondanivalókra! Hiszen ami ott olvasható, értelmezhető, az valójában te vagy! Minden idők legvéresebb, legaljasabb, leggonoszabb, legkegyetlenebb királydrámáját olvashatjuk értékelhetjük!
    De hiszen mindez te vagy! Csak állj tükör elé! Remélem a púpod, s bicegö lábat is adott az Úr hozzá! Mindig tudtam rólad te magad vagy a sötétség, melynek ellenszere a FÉNY, de te ezt soha sem tudtad elviselni, mert a NAGY SÖTÉTSÉG A SAJÁTOD, AZ ERÉNYED!
    Ismét szóvá teszem talán egyszer felfogod, ha nem a GRÜN ÚR majd remélhetőleg segíteni fog tudni! TALÁN!!! Felejts el örökre, te sötét barom!

  75. "?!" szerint:

    Mi történt veled Te szegény szerencsétlen idióta “Eti-kuss”?

    Csak nem kifulladtál, vagy rosszul lettél a 10:25 elküldött műved megalkotása közben?
    Szedd össze magad, és írjál naponta néhány oldal hasonló baromságot “Eti-kuss”!

  76. Etikus szerint:

    “Nem is értem, hogy miért nem szerettek minket magyarokat akkor sem Európában?”

    “” “Én soha nem gyűlöltem senkit. Még azokat sem, akiket parancsra szemrebbenés nélkül megöltem volna”. Szerintem ugyanis nem feltétlenül kell gyűlölni még azt embert sem, akit katonai kötelesség teljesítése közben meg kell ölni.”” (2012. 04. 01.)

    Ezek után van-e, aki nem érti?!“Nem is értem, hogy miért nem szerettek minket magyarokat akkor sem Európában?”

    “” “Én soha nem gyűlöltem senkit. Még azokat sem, akiket parancsra szemrebbenés nélkül megöltem volna”. Szerintem ugyanis nem feltétlenül kell gyűlölni még azt embert sem, akit katonai kötelesség teljesítése közben meg kell ölni.”” (2012. 04. 01.)

    Ezek után van-e, aki nem érti?!

    Emlékszel-e még, a jellemedre utaló e remek írásodra?

    “Nem is értem, hogy miért nem szerettek minket magyarokat akkor sem Európában?”

    “” “Én soha nem gyűlöltem senkit. Még azokat sem, akiket parancsra szemrebbenés nélkül megöltem volna”. Szerintem ugyanis nem feltétlenül kell gyűlölni még azt embert sem, akit katonai kötelesség teljesítése közben meg kell ölni.”” (2012. 04. 01.)

    Ezek után van-e, aki nem érti?!

  77. Etikus szerint:

    A 16:00-sal Emlékeztettem a gerinctelen kérdőjelet, hogy ő bizony mi mindenre képes. Ugyan is én csak idéztem azt, amit ő írt.

  78. "?!" szerint:

    Ne lustálkodj “Eti-kuss”!

    Csipkedd magad, és ne csak kopizz, mert ezzel a módszerrel nem tudod újraindítani a leállt agyműködésedet!

    Hajrá, Te szegény szerencsétlen idióta “Eti-kuss”!

  79. Miska szerint:

    Mára azt is megtudhattuk, hogy Pabar Lajosnak nem csak a feje beteg, hanem a férfiassága is. Aki elolvassa a “?!” szerint: 2013. november 05., kedd – 01:00 HSZ-ét, az rögtön meg fogja érteni, miről beszélek. Aki ennyit “beszél” a nemi élet rejtelmeiről, az biztos nem gyakorolja. Részvétem.
    A stílusához továbbra is gratulálok! Normális ember már rég összepakolt és elköltözött volna. Ebből is látszik, hogy a fejében nincs minden rendben…
    A húgomat meg hagyja csak békén, épp eleget szenvedtek az “ön” hülyeségei miatt.

  80. felix szerint:

    Miska!
    A stílusáról már mindenki elmondta a véleményét, most már csak a tartalommal kéne vitába szállni.

  81. "?!" szerint:

    Ne háborogj, Te szerencsétlen hátsó lyukon világra jött rágalmazó hazug „Mis-kaka”!

    Háborgás helyett két szokványos családon belüli nemi aktusod között (miután kielégítetted a rólam hazudozó hugodat, és indulsz megkettyinteni anyádat), kérd el az analfabéta húgodtól a felújítással kapcsolatos tájékoztatás céljából hozzá is eljuttatott iratok közül az alábbi perdöntő iratokat:

    1.) A Önkormányzatnál 2011. március 3.-én létrejött megállapodást rögzítő, az Önkormányzat Szervezési Irodája által hangfelvételről készített jegyzőkönyvet, amely azt a Borbély Lénárd alpolgármester által kezdeményezett megállapodást dokumentálja, miszerint:
    „Az Önkormányzat teljes hatáskörrel és felelősséggel magához vonja a társasház felújításának a lebonyolítását, amely során a társasháznak csak annyi kötelezettsége marad, hogy a társasházi önrészt átutalja a társasházzal kötött támogatási szerződés módosítása során megadandó számú önkornyzati bankszámlára”.

    2.) A Képviselő-testület által 2011. március 31-én megszavazott 253/2011.(III.31.)Kt számú, az Önkormányzat csepel.hu honlapján jelenleg is megtekinthető határzatot tartalmazó iratot, amelyből megtudhatod, hogy:
    „Az Önkormányzat professzionális beruházáslebonyilító szervezet közreműködésével, önkormányzati hatáskörben és felelősséggel megvalósítja a társasház felújítását. A megvalósítás befejezési határideje 2011. november 30.”.
    (Amely határidő leteltének hamarosan ünnepelhetjük a második évfordulóját.)

    3.) Az Önkormányzatnál 2011. június 23.-án tartott megbeszélésről, szintén az Önkormányzat Szervezési Irodája által hangfelvételről készített jegyzőkönyvet, amelyből megtudhatod, hogy:
    „Gárday Balázs önkormányzati képviselő kérdésére válaszolva az Önkormányzat részéről megerősítették, hogy „a társasháznak (és természetesen a közös képviselőnek) a felújítással kapcsolatban nincs más teendője, mint a társasházi önrésznek az átutalása az Önkormányzat által a támogatási szerződés módosításakor megadandó számú bankszámlára”.

    4.) Annak az 1632/2012/LID iktatószámú, 2012. március 19-én kelt nekem címzett levélnek a másolatát, amely levélben a társasházunk felújításával kapcsolatban a Magyar Államot teljes jogkörrel képviselő ÉMI LID részéről – a kérdéseimre válaszolva – az alábbi lakonikus válaszokat adták:
    a.) A Németh Szilárd úrnak a társasházukkal kapcsolatban írt leveleinkre még nem kaptunk választ.
    b.) A támogatási szerződésben jogosultként megnevezett, de 2010. őszén eltávozott személyek helyébe lépő új személyek bejelentése még nem történt meg.
    c.) A támogatási szerződésben rögzített lejárt határidők,valamint a műszaki és pénzügyi ütemezés módosítása és aktualizálása az önkormányzat részéről még nem lett kezdeményezve.

    5.) A 2012. 06. 28-i képviselő testületi ülésre Németh Szilárd polgármester által benyújtott, a korábbi képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról beszámoló 2012. évi 205. számú előterjesztés 68. lapját, amelyen a 253/2011.(III.31.)Kt számú határozat végrehajtásával kapcsolatban Németh Szilárd polgármester arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy:
    „2012. május 10-től a Csevak Zrt, átvette a társasház kezelését, ezzel együtt a panel programot is az irányításunk alá vettük”.

    Mivel az analfabéta húgod nem tudta elolvasni a részére is eljuttatott fenti dokumentumokat, írástudóként olvasd fel neki az iratok tartalmát, és akkor mindketten megtudhatjátok a letagadhatatlan valóság legfontosabb részeit, és meggyőződhetsz róla, hogy nem én fantáziálok, hanem azok a hazugládák akiktől Te eddig hamis tájékoztatásokat kaptál!

    Világos a feladat, te húgyagyú hátsó lyukon született gerinctelen „Mis-kaka”?!

  82. Gladiátor szerint:

    Álláspontom szerint a helyi Önkormányzatok tevékenységét és/vagy a feladatkörét, elsősorban nem a konzultációs kérdőívek és az azokra adott válaszok iránymutatása határozza meg, hanem minden esetben a hatályos jogszabályok.

    Ebből az a jogi és logikai következtetés vonható le, hogy az Önkormányzatoknak, (ellentétben az erkölcsi kötelességgel kapcsolatos kommunikációjával) jogszabályba foglalt kötelezettsége a kérdőívben feltett kérdésekkel kapcsolatos feladatok elvégzése.

    Ha elolvassuk a Magyarország helyi Önkormányzatáról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény ide vonatkozó részét, (különös tekintettel az 1., 2., 5., 10., 19., – és mivel a hajléktalan kérdés közvetetten is összefügg a közbiztonság biztosításával – a 17., pontra) világosan kiderül, hogy a jogalkotó által felsorolt kötelezettség, indokolatlanná teszi a konzultációs kérdőív kibocsátását.

    13. § (1)2 A helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen:
    1. településfejlesztés, településrendezés;
    2. településüzemeltetés (köztemetők kialakítása és fenntartása, a közvilágításról való gondoskodás, kéményseprő-ipari szolgáltatás biztosítása, a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása, gépjárművek parkolásának biztosítása);
    3. a közterületek, valamint az önkormányzat tulajdonában álló közintézmény elnevezése;
    4. egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások;
    5. környezet-egészségügy (köztisztaság, települési környezet tisztaságának biztosítása, rovar- és rágcsálóirtás);
    6. óvodai ellátás;
    7. kulturális szolgáltatás, különösen a nyilvános könyvtári ellátás biztosítása; filmszínház, előadó-művészeti szervezet támogatása, a kulturális örökség helyi védelme; a helyi közművelődési tevékenység támogatása;
    8.3 szociális, gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások;
    9. lakás- és helyiséggazdálkodás;
    10. a területén hajléktalanná vált személyek ellátásának és rehabilitációjának, valamint a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása;
    11. helyi környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízkárelhárítás;
    12. honvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem, helyi közfoglalkoztatás;
    13. helyi adóval, gazdaságszervezéssel és a turizmussal kapcsolatos feladatok;
    14. a kistermelők, őstermelők számára – jogszabályban meghatározott termékeik – értékesítési lehetőségeinek biztosítása, ideértve a hétvégi árusítás lehetőségét is;
    15. sport, ifjúsági ügyek;
    16. nemzetiségi ügyek;
    17. közreműködés a település közbiztonságának biztosításában;
    18. helyi közösségi közlekedés biztosítása;
    19. hulladékgazdálkodás;
    20. távhőszolgáltatás;
    21. víziközmű-szolgáltatás, amennyiben a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény rendelkezései szerint a helyi önkormányzat ellátásért felelősnek minősül.
    (2) Törvény a helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó más helyi önkormányzati feladatot is megállapíthat.

    A konzultációs kérdőív ötlete alapján, én is elkészítettem a magam kérdőívét, melyben az alábbi kérdéseket teszem fel.

    1. Egyet ért e Ön azzal, hogy minden nap bemenjek a munkahelyemre munkavégzés céljából és ott, a munkáltatóm által meghatározott feladatkörömmel kapcsolatos elfoglaltságot végezzek?
    2. Egyet ért e Ön azzal, hogy teljesítsem az állam elvárásait, ezáltal betartsam a jogszabályokban meghatározott kötelezettségeimet?
    3. Egyet ért e Ön azzal hogy az állam, vagy mások tulajdonát ne rongáljam, azokban kárt ne tegyek, de legfőképp ne tulajdonítsam el azokat?

  83. ... Grün szerint:

    Szicsasz!
    Majd még ezután jönnek a hatalmas közösségi erőt sugárzó tömegesen visszaküldött kérdőívekért a köszönő-levelek, amiért össznépi hozzájárulással tehetik, ami egyébként is a választások megnyerésével a kötelességük! 😛 😀

  84. Etikus szerint:

    “Orbán Viktor mecénása valóban George Soros volt, amikor Viktorunk 1989-ben Londonban “Soros-ösztöndíjas” volt.”

    Szerintem az oxfordi egyetemen egy évig, ahol “jó sorsomnál fogva,” nekem is megadatott.

  85. admin szerint:

    Aladár, ne ismételgesd a hozzászólásokat. Különben jön a bünti.

  86. maci laci szerint:

    Most olvastam a facebook-on Szabó Szabolcs írását a konzultációval kapcsolatban, és hogy kéri a csepelieket, hogy tiltakozzanak.

    De most komolyan, már lassan kezdem sajnálni a csepeli szocialista párt tagjait, hogy ez a mitugrász parancsolgat nekik.

    Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy otthon képes behozatni egy sört magának az asszonnyal, éppen ezért furcsa belegondolni, amikor Szabó kiosztja Dobáknak és Szenteczkynek, hogy mi a feladatuk a kampányban.

    Elég megalázó lehet, hogy Szabó Szabolcs a baloldali nagyfőnök Csepelen…

  87. Fóka szerint:

    Az hagyján. Leghűbb csatlósa az a Hudák, akiből ősszel majd polgármester jelöltet csinálnak. Na, az mekkora papucs! Csak a bojt hiányzik az orráról.

    Beszélni nem tud, tehetsége nulla, és úgy ugrál, ahogy asszonyka dirigál otthon. A családot sem tudja elvezetni, mit tenne egy kerülettel?

    Szóval a Szabó-Hudák páros (a két, otthon elnyomott férj) maga a menyország…

  88. Mézga Géza szerint:

    Könyörgööööööööömmmmmm!!!!!!!!!!!

    Valaki szerezzen már egy NŐT annak a szerencsétlen “?! Pabar Lajosnak”, hogy végre a valóságban is átélhesse azt, amikről az ordenáré hozzászólásaiban irogat!

    “?!” szerint: 2013. november 05., kedd – 01:00″

    “?!” szerint: 2013. november 05., kedd – 20:57″

  89. "?!" szerint:

    Nocsak, nocsak!
    Szilárd főnöki utasításra, támadásba lendült a “narancsos piszkos hármak” nevű commandó, a nevéhez méltóan nagyon hülye szerencsétlen “Mézga Géza” siralmas részvételével!

    Az akciótok sikere érdekében azt tanácsolom neked “Mézga Géza”, Te szánalmasan hülye ökör, ne rám hivatkozva akarj nőt szereztetni magadnak, hanem kapd el, és farkald meg a kéznél lévő anyádat!
    Ha ezt naponta többször is megcsinálod, akkor utána már az általam leírtak cáfolatával is megpróbálkozhatsz!
    Ehhez a hosszú és nehéz felkészülési folyamathoz sok erőt kívánok neked Mézga Géza!

  90. felix szerint:

    Varju László
    Itt a nagy fideszes átverés: A rezsi csökkentés valóságban rezsi adó: a család minden tagja fejenként 11.000 forintot fizet
    A távhő árának januári csökkentését követően az állam évi 52 milliárd forinttal volt kénytelen megtámogatni a távhő-szolgáltatókat hogy azok fűthessék a lakásokat. . Az újabb csökkentés ugyanekkora összeget jelenthet évente, vagyis egyedül a távhő árának mérséklése 110 milliárd forintjába fog kerülni jövőre az adófizetőknek, egyszerűbben szólva 11 ezer forintjába Magyarország minden egyes lakójának. Hasonlóképpen, bár egyelőre ismeretlen összeggel kell majd kárpótolni a hulladékszállítókat, a kéményseprőket, a gáz-, a víz- és a csatornaszolgáltatókat, hogy csődbe ne menjenek.
    A Fidesznek ezt a szemfényvesztő akcióját mindannyian fizetjük Európa legmagasabb ÁFÁ-jában, a tranzakciós adóban, a szolgáltatások különadók miatt megemelt árában – csak éppen nem vesszük észre. A sok új adó a rezsicsökkentés finanszírozására (is) fizetett adó. Nyíltabb, bár politikailag nyilván kevésbé kifizetődő lett volna helyettük bevezetni a rezsiadót. Ráadásul mindez nem is lesz elegendő: jövőre, a választások után vagy vissza kell vonni a rezsicsökkentést, vagy újabb egy százalékkal emelni kell az ÁFÁ-t.
    A rezsicsökkentés tankönyvi illusztrációja Churchill gúnyos megjegyzésének: „A politikusok imádnak szavazatokat vásárolni a szavazók pénzén.” Kérdést nyújtunk be a kormányhoz annak tisztázására: mennyi pénzt vesz ki jövőre a Fidesz a zsebünkből azért, hogy azon a mi szavazatainkat vásárolja meg – magának.
    És kérdést fel teszek neked is: látod, érzed hogy mit művel veled ez a kormány? Amennyiben igen, akkor ezt mutasd meg másoknak is!
    Ezt kéne kibeszélni.

  91. ... Grün szerint:

    Magyarország sokkal rosszabbul teljesít
    “A mindenhol folyamatosan az arcunkba tolt “Magyarország jobban teljesít” szlogennel ellentétben Magyarország kifejezetten rosszul teljesít. Zsiday Viktor, a Plotinus Alapkezelő vezetője az EKB és az EU adataiból kiszámolta, hogy teljesítettünk a térség országaihoz képest 2009 és 2013 között.”
    .
    Ügyes kommunikációval az ellenkezője is igaz! 😛 😀
    .
    http://444.hu/2013/11/09/magyarorszag-sokkal-rosszabbul-teljesitett-az-elmult-negy-evben-mint-barki-a-kornyeken/

  92. Bugi szerint:

    Nem mindegy ki honnan indult Grün. Mi a görögökkel voltunk egy csoportban, ahol még közel -4%-os a gazdasági visszaesés. Ha az agyad nem teljesítene sokkal rosszabbul az elvárhatónál, nem írnál hülyeségeket. A 444 meg soha nem volt kíváncsi az igazságra.

  93. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Mi változott?4
    Most is a görögökkel vagyunk egy csoportban!
    .
    Úgy jártunk mint Iván Ivanovics Leningrádban a zAuróra előtt emlékezve!
    Tényleg, rohadt nagy lövöldözés volt itt hatvan éve!
    Lett abból valami?! 😛 😀

  94. felix szerint:

    Bugi!
    Amikor átvettétek a kormányzást, akkor emlékeim szerint 1,7 százalékos volt a növekedés.
    Az elmúlt négy évben talán összesen nem volt annyi.
    Mire ez a nagy arc?

  95. ebihal szerint:

    És minden egyes buszmegállóban, minden plakátról ez a pofátlan hazugság vigyorog!

  96. Gordon szerint:

    “Amikor átvettétek a kormányzást, akkor emlékeim szerint 1,7 százalékos volt a növekedés.” – fantáziál az egyik kommentelő.

    Rosszul emlékszik, ugyanis az utolsó egész maszopos évben 7%-os volt a zuhanás.
    Erről ennyit…

  97. Gordon szerint:

    Emellett az etánsak a 2002-es 53%-os adósságot közel 90%-osra növelték 2010-ig.
    Ne tegyék ki a csizmájukat az ablakba, mert csak virgácsot fognak kapni.

  98. ... Grün szerint:

    Nézzétek meg ezt a grafikont!
    2008-2009-ig a válság, majd az azt követő Bajnai kormányzása idején!
    Akkor jött a fityesz és a Vezír új gazdaságélénkítő programja! 😛 😛
    .
    http://www.napigazdasag.hu/wp-content/uploads/2013/11/gdp_mti.jpg

  99. Gordon szerint:

    Mire a Fidesz jött addigra már az mszp eladósította és kiárusította ezt az országot.
    2009 csődben volt az ország – ez a szomorú valóság.

  100. ... Grün szerint:

    Röffencs!
    A fityesz óta szédületes ütemben csökken az adósság!
    Már a Gányolmányból is kivették a zadósságra vonatkozó törvényt! 😛 😀

  101. "?!" szerint:

    Néhány vitathatatlan adat a narancsmérgezéstől böfögve röfögő „Gordon” fedőnevű zsírsertésnek (és más elvakult narancsosoknak)!

    I.) A GDP halmozott változása a 2002. évi induló állapothoz viszonyítva:
    ——————————————————————————-

    I.) Az MSZP kormányok időszakában:
    2002. év = + 4,4 %
    2003. év = + 4,4 + 4,2 = + 8,6 %
    2004. év = + 8,6 + 4,6 = + 13,2 %
    2005. év = + 13,2 + 3,7 = + 16,9 %
    2006. év = + 16,9 + 4,1 = + 21,0 %
    2007. év = + 21,0 + 1,0 = + 22,0 %
    2008. év = + 22,0 + 0,7 = + 22,7 %
    2009. év = + 22,7 – 6,7 = + 16,0 %.

    Az összes GDP növekedés az MSZP-sek 8 éve alatt összesen + 16,0 %, éves átlagban + 2,0 %.

    2.) A FIDESZ-kormány időszakában, szintén 2002-höz viszonyítva:
    2010. év = + 16.0 + 1,3 = + 17,3 %
    2011. év = + 17,3 + 1,6 = + 18,9 %
    2012. év = + 18,9 – 1,8 = + 17,1 %
    2003. IX. 30-ig = + 17,1 + 0,1 = + 17,2 %

    Az összes GDP növekedés a FIDESZ 4 éve alatt összesen (17,2 % – 16,0 %)= 1,2 %, éves átlagban + 0,3 %.

    —————————————————————–

    II.) Államadóssági adatok változása a 2010-ben történt kormányváltás óta:

    A 2010-es kormány-váltáskor: 19.326 milliárd Ft, a GDP 81,8 %-a.

    2013. június 30-án: 22.474 milliárd Ft, a GDP 82,4 %-a.

    Azaz: az államadósság 4 év alatt Ft-ban + 16,3 %-kal, a GDP %-ában 0,6 %-kal növekedett!!!.

    Ezt a csodálatos eredményt úgy érte el a zOrbán-kormány, hogy:

    – A szocikkal ellentétben, a zOrbán-kormány nem fizetett senkinek 13. havi nyugdíjat, és 13. havi munkabért annak elenére, hogy Orbán Viktor 14. havi nyugdíjat is ígért.

    – A zOrbán-kormány sokezer embertől elvette a korengedményes nyugdíjat, és sokezer rokantnyugdíjasnak csökkentette a nyugdíját.

    – A szabadságharcos Orbán-kormány lenyúlta („megvédte”) a MANYUP-tól a jelenleg még aktív korosztály több mint 3000 milliárd Ft nyugdíjmegtakarítását!!!

    ————————————————————————-

    A fentiek megrágása és megemésztése után röfögj a Fideszes kormány “csodálatos” eredményeiről Te szerencsétlen zsírsertés „Gordon”!

  102. Aladár szerint:

    Büszkék lehetünk: Csepel az egyik leghajléktalanfóbiásabb kerület:
    Tíz kerület nem kér a hajléktalanokból
    http://index.hu/belfold/budapest/2013/11/11/tiz_kerulet_nem_ker_a_hajlektalanokbol/

  103. Gordon szerint:

    Nocsak!:

    “A XIII. kerület azonban elegánsan az összes kerületi kezelésű közterületet idesorolta, amivel egyértelműen kiemelkedik a hajléktalanfóbiás városrészek közül.”

    http://index.hu/belfold/budapest/2013/11/11/tiz_kerulet_nem_ker_a_hajlektalanokbol/

  104. Gordon szerint:

    Valóban büszkék lehetünk: 2010 október óta van aki törődik a Csepelen lakó tisztességes, munkába járó (etánsaknak ez értelmezhetetlen fogalom), illetve itt normálisan élő emberek (a többség!) érdekeivel. Így helyes!

  105. ebihal szerint:

    Te egyik kategóriába sem tartozol, ne tépd magad!

  106. Béla szerint:

    ?!

    Az a helyzet, hogy azt az apró dolgot nem veszed figyelembe, hogy a szocik ideje alatt a nem volt válság (kivéve a végét), a Fidesz alatt pedig végig világválság van. A Fidesznél még sincs negatív év…

  107. "?!" szerint:

    Ne hülyéskedj “Béla”!

    Te tényleg nem emlékszel rá, hogy a Léman-Braders bankház csődjével kezdődött gazdasági világválság 2008-ban nyarán robbant ki.
    2009. végére a válság nálunk is megszűnt, és a helyzet 2010. tavaszára Orbán Viktor 2010. júniusi nyilatkozata szerint is konszolidálódott!

    A Fidesz majdnem 4 éve alatt nem gazdasági világválság, hanem a hozzáértés hiánya miatt folyamatosan fennálló fideszes belső válság van, amely arra vezethető vissza, hogy már minden komolyabb gazdasági szakember (Chikán Attila , Járai Zsigmond, stb.) el lett távolítva a Fideszből, hogy a tudásukkal ne homályosítsák el a “nagyvezír” fényét!

    Az meg különösen érdekes állítás részedről, hogy “A Fidesznél még sincs negatív év”!

    Szerinted minek nevezhető a 2012. év, amely során a MANYUP 3000 milliárd Ft-jának a lenyúlása ellenére jelentősen nőtt az államadósság, miközben a GDP -1,8 %-kal esett vissza?!
    Mesélj “Béla”! Cáfold meg a fenti tényeket és Orbán Viktor 2010. júniusi nyilatkozatát!

  108. ... Grün szerint:

    “Fontos, hogy az önmagában is példátlanul bravúros teljesítmény mellett ne menjünk el ilyen gyorsan: a 23 ezer embert foglakoztató országos intézmény kifogástalan működését semmi nem szemléltethetné jobban, minthogy egy hétvége alatt átvilágították az egész szervezetet. Ez egy hasonló méretű vállalatnak tanácsadók tucatjaival is legalább fél évbe telt volna. Külön öröm, hogy mindent tökéletesen rendben lévőnek találtak, ami szintén igen ritka a legsikeresebb cégeknél is.”
    .
    Ezt nevezem munkatempónak!
    Persze kis politikai segítség azért kellett hozzá! 😛 😛
    .
    http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/11/feljelenti_a_nav_a_kipakolo_ellenoret/?token=0315cfc70ce0a606e0507e24e1a73f6b

  109. grün szerint:

    bélabá!
    Talán majd erre rácsapnak! 😛 😀
    .
    “Százezer lőszert rendeltek a parlamenti őrségnek”
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20131112-szazezer-loszert-rendeltek-a-parlamenti-orsegnek

  110. felix szerint:

    Kicsit nehézkes lesz a hatalom átadás. 🙂

  111. Béla szerint:

    ?!

    Azzal magyarázom, hogy te maga vagy a rosszindulat.

  112. "?!" szerint:

    “Béla”, Te szerencsétlen!

    Ha a cáfolhatatlan valóság közlése maga a rosszindulat, akkor vállalom, hogy én is “magam vagyok a rosszindulat”!

  113. "?!" szerint:

    Figyeljetek narancsos bértollnok csepelinfosok!

    Ha még nem vettétek észre, akkor ezúton hívom fel a figyelmeteket arra, hogy a fenti bejegyzés a mai napon minden aktualitását elvesztette azt követően, hogy a hajléktalanok számára tiltott zónák kijelölésére vonatkozó határozatot a csepeli képviselő testület 2013. október 25-én meghozott jóváhagyása után, ma Fővárosi Közgyűlés is megszavazta, ezért
    ha van bennetek becsület, akkor tüntessétek el innen ezt az okafogyott néphülyítő bejegyzést!

  114. felix szerint:

    Csak még egy apróság.
    A törvény egész évre érvényes, ezért az álszent senki ne fagyjon meg dumát feledjük el.

  115. grün szerint:

    félix!
    Mit lehet ezen már megbeszélni, hiszen a hivatkozott cikkben is benne van:

    “A hivatal válaszul tagadta a vádat, arra hivatkozva, hogy hétvégén átvilágította a szervezetet, és nem talált visszaélést.”
    .
    Punktum! 😛 😀

  116. felix szerint:

    Ez volt a rövid bytek hétvégéje. 🙂 🙂

  117. Aladár szerint:

    ?!-nek igaza van, tegnap elfogadták a rendeletet, így a csepeli hazug “konzultáció” 2. kérdése okafogyottá vált. A szemét hazug önkormányzat olyan kérdésről kéri az emberek véleményét, amit már rég eldöntöttek!
    Rajzoljon mindenki egy nagy faszt a kérdőívre, és úgy küldje be!!!

  118. felix szerint:

    A fidesznél ez bevett szokás.

  119. "?!" szerint:

    Figyeljetek szélhámos narancsos hazugládák!

    Azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés november 14-i ülésén a narancsos mameluk bandátok a lakosság véleményének az ismerete nélkül megszavazta a hajléktalanok számára “tiltott-zónák” határait, bebizonyosodott, hogy a fenti bejegyzéssel is reklámozott lakossági konzultáci nem egyéb, mint a „nagy átvágók” által önkormányzati közpénzek terhére meghirdetett fideszes választási kampányt szolgáló ál-konzultáció!

    A fentiek miatt arra válaszoljatok szélhámos hazugládák, hogy a csepeli narancsos banda vezetői (és bűntársaik) mikor fizeti be az önkormányzat kasszájába a választási kampány részét képező ál-konzultációra elherdált önkormányzati közpénzeket?!

    Jobban teszitek gazember hazugládák, ha önként fizetitek be az ál-konzultációra eddig elherdált milliókat még azt megelőzően, hogy hűtlen kezelés miatt ellenetek lefolytott elszámoltatás után, kamatostól kellene az elherdált közpénzeket befizetnetek!

  120. Gladiátor szerint:

    Csepeli konzultáció?

    Nekem, a konzultáció szó hallatán, a tanácskozás, a megbeszélés, a párbeszéd szavak jutnak eszembe.
    Szerintem az Önkormányzat által kibocsátott kérdőív, és az adott témakörben feltett kérdésekre adott válaszok összegzése, igazából egy felmérés, ami egyáltalán nem nevezhető konzultációnak (tanácskozásnak).

    És mai valami! A felmérés eredménye nem kötelezi az Önkormányzatot semmire, főleg nem a Fővárosi Közgyűlés ülése, és az azon elfogadottak után. Az érintett témaköröket jogszabály szabályozza.

  121. grün szerint:

    Gladiátor!
    Olyan ez, mintha a tyúkkal megkonzultálnám, hogy mi szeretne lenni vasárnap, pörkölt vagy rántott-pipi?!
    Az erő és a döntési jog nálam van! 😛 😀

  122. Gordon szerint:

    Az etánsak nem szeretnének az emberekkel konzultálni – ők olyanok.

  123. Aladár szerint:

    Gordon, neked is Alzheimered van, mint nagyapónak?
    Az “etánsak” is konzultáltak annak idején. Csak ők korrektül csinálták, nem az embereket arcátlanul manipulálva, mint ti.

  124. Gordon szerint:

    Na, meséld el hogy csinálták!

  125. Aladár szerint:

    Na vajon hogy? Sejtettem, hogy egy fideszesnek elképzelése sincs róla, hogyan lehet korrektül konzultálni.
    Úgy, hogy valódi kérdéseket teszel fel, valódi választási lehetőséget adva az embereknek. Persze ehhez az is kell, hogy tényleg az emberek véleménye érdekeljen, és ne az legyen a cél, hogy a már eldöntött dolgokat alátámaszd egy álkonzultációval, ahogy a Goebbelsen nevelkedett csepeli fideszes vezetők csinálják.

  126. Gordon szerint:

    Ti hogyan és mikor csináltátok annak idején a “jó” konzultációt?

  127. "?!" szerint:

    Arról röfögj “Gordon”, Te narancsmérgezéstől böfögve röfögő szerencsétlen zsírsertés, hogy mi a francot keres még itt ez a szavazásra felhívó szánalmasan primitív bejegyzés annak ellenére, hogy a konzultációs lapok leadására és az internetes szavazásra előírt határidő tegnap éjfélkor lejárt, a hajléktalanokkal kapcsolatban gumicsontként bedobott kérdésekről pedig a múlt héten (csütörtökön) véglegesen döntött a Fővárosi Közgyűlés narancsos frakciója, ezért okafogyottá vált a nagy-átvágó csepeli fideszes vezetők által önkormányzati közpénzek terhére meghirdetett ál-konzultációtok?!

    Ezen kívül arról is röfögj valamit Te szerencsétlen zsírsertés, hogy a csepeli narancsos banda közpénzből túlfizetett vezetői (és bűntársaik) mikor fizeti be az önkormányzat kasszájába az erre a hazug ál-konzultációra elherdált önkormányzati közpénzeket?!

    Jobban teszitek narancsmérgezésben szenvedő hazugládák, ha önként fizetitek be az ál-konzultációra eddig kidobott milliókat az önkormányzat kasszájába még azt megelőzően, hogy hűtlen kezelés miatt ellenetek lefolytott elszámoltatás után kamatostól kelljen az elherdált közpénzeket befizetnetek!

  128. Aladár szerint:

    Gordon, tényleg Alzheimered van 😀 😀
    2006-ban volt konzultáció az északi pénz felhasználásáról. Kiküldték a kérdőívet az összes csepeli háztartásba. Te nem Csepelen laktál akkor? Esetleg most se?

Itt lehet hozzászólni !