Életet mentettek a HÉV végállomásán

Csepel.hu

A csepeli HÉV két munkatársa mentette meg egy asszony életét, aki a végállomáson várakozva, egy padon ülve hirtelen rosszul lett. Múló gyengeségre hivatkozva előbb elhárította a segítséget, de a közlekedési dolgozók nem hagyták magára.

Az asszonyt végül mentők szállították kórházba agyvérzéssel. Az eset éppen a minap, október 30-án, szerdán történt nem sokkal déli 12 óra után.

A csepeli HÉV szolgálatban lévő diszpécsere arra lett figyelmes, hogy a végállomás épülete előtt lévő padon egy asszony láthatóan rosszul érzi magát. A diszpécser rögtön megkérdezte tőle, mi a baja és segítsen-e neki valamiben. A nő azt felelte, hogy rosszulléte hamarosan el fog múlni, csak egy kicsit kipiheni magát. Észrevehetően szédült, s nem látott rendesen a szemével. A diszpécser nem hagyta magára az asszonyt, hanem mellette maradt, s folyamatosan érdeklődött az egészségi állapota felől. Mikor azt tapasztalta, hogy a nő egyre gyengébben érzi magát, közölte, hogy kihívja a mentőket. A nő azonban elutasította a felajánlást arra hivatkozva, hogy telefonál a férjének, s az majd érte jön. Közben kiderült, hogy a férje vidéken tartózkodik, s órákba telhet, mire Csepelre érkezik. Csak annyi segítséget fogadott el, hogy a diszpécser a közelben lévő személygépkocsijához kísérje. Ő azonban nem hagyhatta el a szolgálati helyét, ezért megkérte az egyik váltókezelőt, hogy a hölgyet vezesse oda a kocsijához. Útközben azonban az asszonyt elhagyta a maradék ereje is, egy lépést sem tudott tovább menni. Azonnal bevitték a váltókezelők helyiségébe, lefektették egy ágyra, elsősegélyben részesítették és riasztották a mentőket.

A perceken belül kiérkező mentők megállapították, hogy az asszony súlyos állapotban van, minden bizonnyal agyvérzést kapott. Rögtön infúziót kötöttek be a karjába. A helyszíni ápolása csaknem fél órába telt, majd szirénázva beszállították a Dél-pesti Kórházba.

Úgy tudjuk, hogy az asszony állapota stabilizálódott, túl van az életveszélyen. Ha a csepeli HÉV diszpécsere és váltókezelője sorsára hagyta volna a hölgyet, lehet, hogy a történetnek tragikus lett volna a vége. De nem így történt, mert a HÉV munkatársai felfigyeltek a gyengélkedő utasra és gondozásba vették, elsősegélyben részesítették. Elismerés jár nekik!

Mihelyst megkapjuk a hozzájárulást, hogy a két életmentő dolgozó nevét közöljük, nyilvánosságra hozzuk személyazonosságukat.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Életet mentettek a HÉV végállomásán” bejegyzésre

  1. krapulaxxx szerint:

    szép volt! mások meg a saját kollégájukat hagyják meghalni…

  2. anya szerint:

    Vannak még figyelmes,emberséges emberek csepelen is:-)

  3. ili szerint:

    Nagyon jó,hogy vannak még ilyen jó emberek egy ember életét megmentették,köszönet nekik.

  4. szigetország szerint:

    Szép volt, emberek! Jár a köszönet.

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Szép!
    A hegyeshalmi vasutasok remélem börtönt kapnak.

  6. hitetlen szerint:

    Minden tiszteletem a csepeli hév munkatársainak.
    Felismerték hogy a hölgy veszélyben van, és mindent megtettek, hogy mielőbb orvosi segítséghez jusson.
    Meggyőződésem, hogy ÉLETET MENTETTEK.
    Köszönjük mindannyiunk nevében is.

  7. duplikszpluszegy szerint:

    Elismerésem a HÉV dolgozóinak. Bárcsak több ilyen ember lenne. Rajtam tavaly szeptemberben segítettek, mikor hazafelé utazva rohamom lett a HÉV-en. Ha nem segítettek volna (akkor is) rosszabbul is járhattam volna.
    A néninek meg jobbulást kívánok 🙂

Itt lehet hozzászólni !