Forgalmi változások a Mindenszentek és a Halottak napja kapcsán – 38B jelzéssel rendkívüli járat

Csepel.hu

Mindenszentekkor és a Halottak napján, valamint a kapcsolódó hosszú hétvégén több rendkívüli járatot is indít a BKK a sírkertek egyszerűbb megközelíthetősége érdekében, több vonalon pedig sűrűbben indítjuk járműveinket, készülve a temetőkhöz közlekedő járatok a megszokottnál nagyobb kihasználtságára.

A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogató utasoknak javasoljuk, hogy a tömegközlekedési járatokat az egyéni közlekedés helyett, a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt.

Idén a Halottak napja a november 1-2-3-ai hosszú hétvége második napjára esik. A korábbi évek tapasztalatai alapján ezeken a napokon rendkívüli forgalom várható a fővárosi temetők környékén, ezért a sírkertekhez közlekedő járatainkat a szokásosnál sűrűbben indítjuk, emellett – ahogy az megszokott – rendkívüli járatokat is indítunk a temetők könnyebb elérése érdekében. Járataink egyébként november 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek (a bevásárlóközpontok zárva tartanak, ahol azokhoz külön kitérőt tesznek máskor, ott ezeket most kihagyják).

Jegy- és bérletpénztárak nyitva tartása

A jegy- és bérletpénztáraink nyitva tartása a hosszú hétvégén a következőképp alakul:

·         november 1-jén a vasárnapi nyitva tartás szerint lehet jegyet venni, kivételt képez ez alól a Budafok, Városház téri és a Pesterzsébet, Topánka utcai pénztár; mindkettő 8:00—16:00 között tart nyitva;

·         november 2-án a szombati nyitva tartás lesz érvényben;

·         november 3-án pedig a vasárnapi nyitva tartás szerint lehet jegyet vagy bérletet venni pénztarainkban.

Parkolás

November 1-jétől, péntektől november 3-ig, vasárnapig, a hosszú hétvégén, a BKK által üzemeltetett  Kőbánya-Kispest, Újpest-Városkapu, Hűvösvölgy P+R parkolók a megszokott rend szerint működnek, illetve a Margitszigeten és a Rákóczi téri mélygarázsban is fizetni kell a parkolásért.

Sűrített járatok a novemberi hosszú hétvégén a Csepeli temetőhöz

  • 38-as, 138-as és 38B autóbusz

A Csepeli temetőhöz közlekedő 38-as és 138-as autóbuszok mellett november 1-jén és 2-án napközben 38B számjelzéssel rendkívüli járatot indítunk Csepel, Szent Imre tér és a Hárosi Iskola között, a 38-as busz vonalán. A rendkívüli járat mindkét napon 7-8 perces járatsűrűséggel közlekedik.

Budapest, 2013. október 29.

Budapesti Közlekedési Központ

Forrás: BKK.hu

2 hozzászólás “Forgalmi változások a Mindenszentek és a Halottak napja kapcsán – 38B jelzéssel rendkívüli járat” bejegyzésre

  1. Tamás szerint:

    1.-én meg 2.-án is ugyan úgy elöl felszállás lesz a 38, 138, 38B buszokon?

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    A mai napon a B-n nem szórakoztak, a többin igen.

Itt lehet hozzászólni !