Véget ért az analóg korszak

Hirado.hu

Ma délután fél egytől már csak digitális adás elérhető Magyarországon. Az átállás több mint 570 ezer háztartást érint, közülük 135 ezer rászoruló család kapott támogatást a digitális eszközök beszerzéséhez és beszereléséhez.

Éppen egy éve, Barcson kezdődött a digitális átállás, az országban elsőként itt kapcsolták le az analóg műsorszórást.  Az első ütemben 14 megyében szűnt meg a földfelszíni sugárzás. Ekkor, július 31- én már a közmédia gyártóbázisán ebben a vezérlőben kapcsolták át a földfelszíni adást analógról digitálisra. A digitális átállás európai uniós kötelezettség. Most az első ütemben kimaradt északkeleti és dél-dunántúli megyékben szűnik meg végleg az analóg vétel.

Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója elmondta: aki továbbra sem állt át a digitális adások vételére, nem fog tudni televíziózni. Ők a képernyőn még három napig egy figyelmeztető üzenetet fognak látni arról, hova fordulhatnak segítségért, illetve, hogy mit kell tenniük azért, hogy továbbra is ingyenes tudjanak televíziózni.

Az átállás mintegy 570 ezer háztartást érint, közülük több mint százharminc ezren nem tudták megvenni a szükséges dekódert – nekik a médiahatóság segített.

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság első számú célja az volt, hogy minden háztartásnak egyenlő eséllyel biztosítsuk a hozzáférést a modern technológiához, ennek keretében a rászorult háztartások részére egy támogatási programot indítottunk” – közölte Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

A médiahatóság továbbra is segítséget nyújt a rászorulóknak. Még harminc napig lehet igényelni a digitális adás vételére alkalmas berendezéseket és a segítséget beszerelésükben.

Forrás: Hirado.hu

5 hozzászólás “Véget ért az analóg korszak” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    5000 forintért lehetett venni set top boxot. Szociális alapon még be is üzemelték, sőt még oda is adtak, ahol villany sincs. 🙂

  2. Vátesz szerint:

    Ha nem kaptak volna set top boxot, honnan tudnák kire kell szavazni! 😉

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Igaza van Vátesz! Valahogy meg kell kapni az agymosást a közszolgálati műsorokból és a cirusz-kenyér sem marad el a két retkes kereskedelmiből, így meg is van a magyar szükséglet.

  4. ... Grün szerint:

    Véget ért egy korszak!
    Inkább a kislámpát kapcsolom fel.
    Több fényt ad és nem ugat hülyeségeket! 😛 😀

  5. ... Grün szerint:

    ” Lesz végre történeti intézetből is nemzeti. A kormány megmondja, milyen legyen a múlt, és ők legyártják okosba’.
    Magyarország Éppen Aktuális Kormánya új történeti intézet létrehozására szánta el magát, hiszen a múlt azé, aki megműveli, márpedig politikai vezetőgárdánk határozott vonzalmat érez mindenféle megművelés iránt, legyen szó parkról, folyómederről, szánkó pályáról, dohányboltról vagy a szomszéd akácerdejéről. Netán erkölcsről, művészetről vagy éppen történelemről. A kormány lelkesen fejszét, kotrógépet, láncfűrészt, nádpálcát vagy más effélét ragad, és megművel. Beszánt, műtrágyáz, lebetonoz – a séma egyszerű, átlátható, és tulajdonképpen szinte mindenhol tök ugyanaz. ”
    .
    “Megtörtént dolgokat meg nem történtté tenni nem lehet, csak a mindenkori politika igényeihez igazítani!” 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131031_A_mult_aze_aki_megmuveli#rss

Itt lehet hozzászólni !