Csepeli kettős gyilkosság: K. Tamás Budaörsön is bíróság elé állt

Csepel.hu

A csepeli kettős gyilkosság ügyében a fellebbviteli ügyészség elküldte az indítványát az ügyben érintett vádlottaknak és védőiknek, amelyben a Fővárosi Törvényszéken tavaly júniusban hozott elsőfokú ítélet súlyosbítását megindokolta.

K. Tamás, akit a bíróság első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt, a hírre úgy reagált, hogy továbbra is kitart a „csuklyás elkövető” verziója mellett, és másodfokon bízik a felmentő ítéletben. Közben Budaörsön is bíróság elé kellett állnia egy másik ügyben, amelyben csalással és okirat-hamisítással vádolják.

A Fővárosi Ítélőtábla a csepeli kettős gyilkosság ügyében a másodfokú tárgyalás nyílt ülését december 11-ére és 12-ére tűzte ki a bíróság Markó utca 16. szám alatt található épületében.

A Fővárosi Törvényszék a kettős emberöléssel vádolt K. Tamást, a Csepel-sziget Általános- és Szakképző Iskola egykori gondnokát és Deme Gábor gazdasági igazgatót tavaly júniusban életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, de az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak felmentésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. K. Tamás leghamarabb 40, Deme Gábor pedig 32 év múlva szabadulhat feltételesen.

A fellebbviteli ügyészség indítványában úgy fogalmaz, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélete megalapozott, tényállása helyes, de indokolt a kiszabott büntetés mértékének növelése. K. Tamás esetében ez tényleges életfogytiglani elzárást jelent, Deme Gábornál pedig a 32 év múlva esedékes feltételes szabadon bocsátását növelnék meg 40 évre.

Stiller Magdolna, K. Tamás ügyvédje közölte, hogy védence saját elmondása szerint „erősnek és eltökéltnek” érzi magát, s nem hajlandó vallomást tenni Deme Gábor ellen. Kitart amellett, hogy a kettős emberölést „egy csuklyás ismeretlen” követte el. K. Tamást továbbra is a Venyige utcai börtönben őrzik, csakúgy, mint Deme Gábort.

Stiller Magdolna megemlítette, hogy K. Tamás ellen egy másik ügyben is bírósági eljárás folyik, amelynek tárgyalását nemrég tartották meg a Budaörsi Bíróságon. K. Tamást csalással és okirat-hamisítással vádolják. Ennek az ügynek a szálai 2003-ra nyúlnak vissza, amikor K. Tamás hat ingatlant vásárolt Érden, majd némi haszonnal hamarosan túladott rajtuk. Közben kiderült, hogy az ingatlanok tulajdonosai halott személyek, s tulajdonosként fiktív emberek szerepeltek. K. Tamás azzal védekezett a bíróságon, hogy nem tudott a zavaros tulajdonosi körről; a Budaörsi Bíróság pedig első fokon felmentette. A Pest megyei Bíróság azonban hatályon kívül helyezte az ítéletet, s új eljárásra kötelezte a Budaörsi Bíróságot, mert aligha hihető, hogy a vádlott nem tudott az ingatlanok tulajdonosi hátteréről. Ha K. Tamást ebben az ügyben is bűnösnek találják, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Ezek az évek azonban nem adhatók hozzá a kettős gyilkosság ügyében kiszabott büntetéséhez, vagyis érvényben marad az első fokon kiszabott maximális 40 év, amikor az elítélt feltételesen szabadon bocsátható.

Forrás: csepel.hu

3 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: K. Tamás Budaörsön is bíróság elé állt” bejegyzésre

  1. J szerint:

    Remélem csak tepsiben hozzák ki őket a börtönből.

  2. udvarhelyi andrás szerint:

    Ha 2003-ban történt a lakásmutyi, akkor nem értem, hogyan került egy bizalmi állásba, hiszen az iskola gondnoki beosztása az. A személyzeti felvételbe hiba csúszott, mint ahogy hiba volt Demét kinevezni. Sajnos, sok kis – előre nem látott, nem szándékos következményekkel járó – hiba vezetett a tragédiához. Ha Demét nem nevezik ki igazgatónak, ha Kunt nem veszik fel, csupa ha… Ha Takács nem vállalja el az iskola vezetését, ha Papp László nem fogadja el az állást ebben a veszélyes iskolában, ha rendőrkapitány jobban megvizsgálja Kun előéletét… üdvözlettel. U.A. segédfogalmazó

  3. jonathan smith szerint:

    a rendőrkapitány tudta jol hogy Deme ki valójában (nem vagyok nagy fidesz-fan ) mszp-s bábuk voltak. Kun Tamás meg egy alvilági ügyletektől híres valaki… szóval nem hibák vezettek a tragédiához hanem az előre eltervezett pénzcsinálásba volt a hiba :(… és ez ami a tragédiához vezetett

Itt lehet hozzászólni !