Valószínű visszaélések a Magyar Energia Hivatal és a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport nevével

Csepel.hu

A Magyar Energia Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályára és a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoportot vezető Németh Szilárd országgyűlési képviselőhöz (Fidesz) több olyan lakossági bejelentés érkezett, amelyben fogyasztók azt jelezték, hogy kedvezményes árú villamosenergia-szolgáltatást kínáló ügynökök keresték meg őket a Magyar Energia Hivatalra hivatkozva.

A Magyar Energia Hivatal – mint a hazai energiapiac szabályozó hatósága – a fogyasztók számára szolgáltatást nem értékesít, kedvezményeket nem biztosít. A Hivatal sem munkatársai, sem más megbízott kapcsolattartók útján nem keresi fel a fogyasztókat az otthonukban és kéri el számláikat egy a jelenleginél kedvezőbb konstrukciót ígérve.

Sem a kormányzat, sem a rezsicsökkentés végrehajtásának ellenőrzésével megbízott Németh Szilárd országgyűlési képviselő által vezetett munkacsoport nem hozott olyan döntést, melyben ezt kérik az energia hivatal vagy a munkacsoport munkatársaitól.

Kérjük, ne engedjék be a otthonaikba azokat, akik azt állítják, hogy a Magyar Energia Hivatal nevében járnak el és arra hivatkozva próbálnak értékesíteni bármilyen szolgáltatást!

Ha mégis ilyet észlelnek, kérjük jelezzék a Magyar Energia Hivatal által a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére 2013. január 15-étől üzemeltetett zöld számon! Az ingyenesen elérhető 06 80 205 386 információs vonalon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között várják a hívásokat.

Forrás: csepel.hu

15 hozzászólás “Valószínű visszaélések a Magyar Energia Hivatal és a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport nevével” bejegyzésre

  1. virág szerint:

    Hozzánk is csengettek. A férjem elküldte, be sem engedte. Annyi mindent lehet hallani. Remélem nem vernek-vertek át senki!

  2. Katka szerint:

    Ez megint egy fideszi hazugság. Szerintem az önkormányzat nagyon jól tudja, hogy az Energetikai Központ Zrt. jár a családokhoz teljesen legálisan, törvényesen. Nálunk is voltak, meghallgattam őket, köszönöm nem kértem.
    Úgy néz ki vetélytársa akad az elműnek, mert ez a cég a lakossági áramszolgáltatásba akar beszállni Magyarországon. Nekem sem ingem, sem gatyám ez az új cég, nem akarom védeni, de nagyon unom már az örökös fidesz csúsztatásokat!

  3. nagyapó szerint:

    Katka! Ez megint egy komcsi hazugság (a’la Werber). Próbáljon meg különbséget tenni a Magyar Energia Hivatal és az Energetikai Központ Zrt között.
    Miről szól a cikk? Nem az Energetikai Központ Zrt-ről.
    “..de nagyon unom már az örökös MSZP-s csúsztatásokat!”!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Katka szerint:

    nagyapó szerint: A cikk egy hazugság, hogy mindenki maradjon az elműnél, ne térjen át senki más szolgáltatóhoz. Had döntsem már el én mit is akarok, ne riogassanak előre! Én különbséget tudok tenni, ti csúsztattok, hogy a Magyar Energia Hivatal nevében csöngetnek be, ami nem igaz. Lételemetek az emberek manipulálása, rohadékok!

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Most akkor rablók ezek, vagy rendes emberek?

    Mi lesz itt július 13-tól, te jó ég….?????????????

    Erre is van megoldás: kis hűtőt venni, épp csak a legfontosabb dolgokat bele, és este gyertyával világítani, tiszta hangulatos és olcsóbb, és csak 1 TV menjen ha már annyira nem bírja ki a nép TV nélkül, nappal meg (akinek van munkája) ha elmész melóba a hűtőn kívül mindent ki kell húzni konnektorból, vagy ha egy ötös hosszabbítóba van bedugva minden, akkor a piros gombot lekapcsolni,és semmi nem fogyaszt feleslegesen.
    Nagyon nagy lábon élnek még mindig nagyon sokan, pedig évi 7-10 ezer Ft-ot lehet ilyen apró mozdulatokkal megspórolni, vagy pl nem otthon hanem a melóhelyeden töltöd a mobilod, a babkávét nem otthon hanem a közértben darálod le. Annyi praktikus megoldás van, csak elfáradtunk, tudom a sok odafigyelésbe….meg pénzvisszaszorításba, pedig szerintem csak meg kéne hallgatnunk egymást, ki hogy spórol. 1 éve hallottam egy nyugger pedagógus-házaspártól, hogy ők a locsolást a kertbe úgy oldják meg, hogy felfogják hordókba a vizet, szégyelltem is magam, hogy nem nekem jutott az eszembe.
    egy nagyon nagyon csóró varrónő ismerősöm pedig a varrodából a (KUKÁBÓL!!!) szedi ki azon anyagokat, ami már egy kesztyűre valót sem adna mérete miatt, de ő a kreatívságát abban kamatoztatja, hogy nagyjából egyező anyagokat összevarr, és egy tarka-barkás nagyon kis helyes meleg pulcsikat,polókat varr a gyerekeinek, mert 2000 Ft-ja nem marad hónap végére!

  6. spectator szerint:

    Katka ! Fékezd magad a jelzőiddel !

  7. nagyapó szerint:

    Katka! A két trágárság közötti szövegében ír az “elmű”–ről. Akár a cikkben, akár kommentemben hol van szó elmű (ELMŰ)?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. John Doe szerint:

    Bocsánat, de ez így nem igaz. A bejelentők az energetikai központot, mint szabadpiaci kereskedőt összekeveri az Energia hivatallal, azt nem sajnálnám NSZ helyében, hanem elzavarnám nyelvtan korrepetálásra! 🙂 Erről van szó: http://www.energetikaikozpont.hu/

  9. John Doe szerint:

    nagyapó szerint: Ön szerint Budapesten kivel versenyez az energia központ? Az E-on-al? Elárulom Önnek, lehet azzal is. Miért csípi a szemét a posztírónak a szabadpiaci verseny? Mert így lehet még olcsóbb?

  10. démosz szerint:

    Katka!

    Nem a fidesz, hanem Ön nem mond igazat!
    A szebeni úton múlt héten próbált bejutni anyósomhoz,nem engedte be és utána kinézet az utcára és sehova máshova nem csengetett be.
    Ez az eset előtt ,pár nappal a szemközti járdán koldusok álldogáltak, naphosszat és tekergették a fejüket mindenki után.
    A plázánál is koldusokat használnak fel ,ők járják körbe a kocsikat majd a megbízóiknak leadják a drótot .Fogtunk egy ilyet tavaly az én kocsimnál járt éppen.

  11. Pipe szerint:

    Pârom beengedte őket,meg is irtak valami szerződést.Most akkor mi lesz? Hétfőn bejelentem. 🙁

  12. vitéz bihari Grün szerint:

    Tegnap a szomszédasszonyom jutányos áron vásárolt három méter háromnegyedes csövet!
    Állítólag csak rákötik a kazánra és egy évig biztosítja a fűtést!
    Ezt nevezem rezsicsökkentésnek!
    Csak a cső bekerülési ára tűnik kicsit borsosnak! Százezer forintért adhattak volna egy hatméteres szálat is! 😛

  13. Ki Nem Állhatom az Ügynököket szerint:

    Na, hozzám az előbb csengetett be.
    Rákerestem Google-ban. Látom, az Energetikai Központ
    (ami egyáltalán nem valamiféle központ, hanem egy kereskedő
    cég, csak ügyesen és megtévesztően központnak nevezte el magát)
    ügynökei is rákeresnek, hol hivatkoznak a megbízóikra.
    És gyorsan klaviatúrát ragadnak. Igen, így tanítják :-)))

    Szóval így kezdte:
    “Az Energetikai Központ megbízásából jöttem, bizonyára hallott már
    a 10 százalékos rezsicsökkentésről, ezt lehet fokozni….”
    Aztán kiderült, hogy az emlegetett csökkentéshez semmi köze.
    Mindenáron be akart jönni, mert félt, hogy megfázom.
    Persze nem engedtem be. Jött a szokásos ügynök hadoba, a lényeg, vagyis hogy
    váltsak szolgáltatót tényleges kimondása nélkül.
    Mikor rákérdeztem, hogy egy szolgálató ügynöke, akkor mellé duma,
    amit nem írok le, mert a korábbi hozzászólásokban megtalálhatók, mint
    “saját hozzászólások”. Érdekes a hasonlóság!!!!
    Így dolgoznak a “jó” ügynökök. Megtévesztően. :-((((
    És ez teljesen legális. Egyébként ki nem állhatom a megemlített pártok egyikét sem.
    Kutya és eb.

  14. Havrán Mihály szerint:

    Én beengedtem az Energetikai Központ nevében eljáró ügynököt. Megbeszéltük a kedvezményesebb árú áram vásárlás lehetőségét, elkészítettük és aláírtuk a szerződés ajánlatot. A szerződés később perfektuálódott és azóta is él. Ténylegesen olcsóbban kapjuk az áramot mint amennyiért az ELMÜ adná. Az ár csökkenést is követte a szerződés, illetve a csökkenésnek megfelelő részszámlákat kaptuk meg.

    A bajom csak az, hogy a szerződés nem határozza meg pontosan azt, hogy a fogyasztási időszak lejártát követően mikor kell leolvasni a fogyasztásmérő állást, a leolvasást követően milyen határidőre kell elkészíteni az elszámoló számlát, és milyen határidőre kell a fogyasztó részére visszautalni az elszámolás alapján a neki járó összeget. Az én esetemben az első elszámolási ciklust követően, és most a második ciklust követően is jelentős összegű visszautalás járna (a részszámlákon leszámlázott fogyasztás és a tényleges fogyasztás különbsége több száz kWh áram árának visszautalását jelentené, ezzel szemben a 2014, december 31.-ei elszámolásnál teljesen irreális leolvasási adatokat vettek számításba. Nem hogy nekem jár vissza jelentős összeg, hanem az elszámolás szerint még én tartozom az Energrtikai Központ Zrt.-nak.
    Az Üzletszabályzat szerint a visszautalási határidő túlfizetés esetén 30 nap. Mivel több tízezer Ft-ról van szó a jelen esetben, nem értem,hogy miért kell nekem ennyi ideig várni a pénzemre, amivel egyre növekvő mértékben tartozik az engedélyes. Minden hónapban lényegesen kevesebb a fogyasztásom, mint amennyit részszámláztak.
    A Zrt. panaszkezelése kritikán aluli, leveleimre nem válaszolnak, nem intézkednek.

  15. Havrán Mihály szerint:

    Ha egyszer a név beírása kötelező, akkor a bejegyzések miért nick. nevek alatt vannak
    a közzétéve?

    Kérem a csepel.infot, hogy a feltett kérdésemre szíveskedjenek válaszolni.

    Sajnos a kommentek egy része minősíthetetlen színvonalon íródott, az ilyeneket nem kellene közzé tenni!

    nagyapó pedig jó lenne, ha nem komunistázna! Ehhez a témához a komunistáknak nincs semmi köze!

    Katkának teljesen igaza van, kár a kommentjét kritizálni, mivel az teljesen reális!

Itt lehet hozzászólni !