Meghívó: Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A Királyerdei Művelődési Ház tisztelettel meghívja Önt és barátait a Levegő Munkacsoport “Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei” című kiállítás megnyitójára.

Időpont: 2013. február 8, péntek 18.00 óra

Helyszín: Királyerdei Művelődési Ház (1213 Budapest, Szent István út 230.)

A kiállítást megnyitja: Németh Szilárd polgármester és Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke

Forrás: csepel.hu

6 hozzászólás “Meghívó: Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    “Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei”?! A földgáz árának emelkedése szorozva a bérek reálérték csökkenésével, ami egyenlő a vegyes tözelésre való áttéréssel? Sokan mindent elégetnek a kályhákban, kazánokban, mert fázni nem jó dolog. Meteorológiai oldalakon hamar választ lehet erre a kérdésre kapni.

  2. Tekinthető ez “Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei” kiállítás felkészítésnek a melegben felszáradó csatornázás után helyreállítatlanul maradt utcákon felvert porra is?! 😛

  3. Jolly Joker szerint:

    Mindig azt hallom, hogy a fűtés miatt van minden. Akkor mondja már meg valaki, miért van az, hogy 90%-ban széntüzelésű faluban a kellemes szénszagon kívül semmi mást sem érzek, ellenben mikor megállok valamelyik zebránál és elmegy 1-2 olyan autó (nem csak a régi, rozzant BKV buszok), olyan benzingőz vagy gyakrabban dízelszag árad, hogy ha nem bírnám több, mint 1 percig levegő nélkül az egész tüdőm telemenne vele, mire zöldre vált a lámpa?

    És nem Trabantokra kell gondolni, vannak szép számmal Suzukik, VW Golfok, Opelek, Toyoták és sok más, aránylag újabb kocsi, aminek a kipufogójából töményen árad a szmog. A legszebb látvány, mikor áll a tahója a parkolóban, pöfög a kipufogó és 5 perc múlva indul el, addig térképet lapozgat, beszélget, telefonál vagy hotdogot eszik. Legalább addig ne indítaná be a motort. Még a benzinnel is spórolna.

    Nem vitatom, hogy vannak, akik még a családfát is eltüzelik, de az kimegy a kéményből és csak azon a területen belül van nagyon büdös, nem MINDEN 4 sávos, de sokszor 2 sávos út mellett is, amin a gyalogos kénytelen keresztül menni, ha el akar jutni valahova.

    Télen meg még azért is van nagyobb szmog, mert a légnyomás is alacsonyabb, nincs villámlásos vihar, a szél is ritkábban és gyengébben fúj és megreked a levegő. Nem lehet mindent a fűtésre fogni.

  4. John Doe szerint:

    Jolly Joker szerint: Pillanatnyilag a térkép http://www.idokep.hu/szmog tiszta levegőt mutat, mert a szél kitakarított. Azonban érdemes néha megtekinteni, hogy hol és mekkora eloszlásban szennyezett a levegő. Pillanatnyilag Pécs környékére érdemes nézni, mit okoz egy fatüzelésű erőmű?! A benzin tökéletes elégésekor pedig nincs PM10 kibocsátás, ellenben a dízelüzemmel.

  5. nagyapó szerint:

    „A magukat megerőltető kerékpárosok kitettsége is kiemelkedően magas, egy 2010-es tanulmány szerint a forgalmas utak mentén akár ötször több szennyező részecske kerül a tüdejükbe, mint az autóban utazókéba8. (Ezért a kerékpárosoknak javasolt, hogy olyan útvonalakon közlekedjenek, ahol kevés gépjármű közlekedik – még akkor is, ha ez esetleg több időt vesz igénybe.)”
    Levegő munkacsoport

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    vagy ültethetnénk mondjuk 5000 új facsemetét Csepelen, úgyis a farsang után jön a tavasz-

Itt lehet hozzászólni !