Közlemény: “Jelmezbál” a csepeli temetőben

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A napokban egy szekta „álpapja” temetett a csepeli temetőben. A család katolikus temetést kért a vállalkozótól, aki pedig egy szektának továbbította, melynek „álpapja” végezte a temetést.

Az „álpap” viselete megtévesztésig hasonlított a hivatalos egyházira. Úgy hírlik, az illetőt látták már református és evangélikus palástban is.

Arra kérjük Csepel polgárait, hogy a temetés egyházi szertartását maguk intézzék a parókiákon. Aki mégis vállalkozóra bízza, győződjön meg arról, hogy az illetékes plébániát, lelkészi hivatalt keresi-e meg. Különben, mint a szomorú eset mutatja – csalás áldozataivá válhatnak.

Az elhunytak iránti tiszteletből és saját lelkük nyugalmáért, kérjük, legyenek körültekintők!

A Csepeli Lelkészi Kör tagjai

Forrás: Csepel.hu

37 hozzászólás “Közlemény: “Jelmezbál” a csepeli temetőben” bejegyzésre

  1. kispipi szerint:

    Szerintem a vállalkozónak, és a ” szektának” is van neve.

  2. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Amíg nincs megfelelő bizonyíték, addig még csak szerintem monogramot sem közölhetnek…. mindenesetre ha rádöbbennék ott a temetőben hogy csalás áldozata vagyok egy f@sz pap, lelkész akárki ott csak a pénzért motyog, és egy szélhámos Hyundai Getz-i azt hiszem aznap nemcsak 1 embert temetnek ott majd el…

  3. kispipi szerint:

    “Amíg nincs megfelelő bizonyíték”.

    Ha nincs, akkor miért kellett ezt a cikket közölni?

  4. nagyapó szerint:

    Azért kell a cikket közölni, hogy kispipi, vagy más “győződjön meg arról, hogy az illetékes plébániát, lelkészi hivatalt keresi-e meg”, és segítsen a csalókat leleplezni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Mr. Gabee szerint:

    Jó kis cikk lett.

  6. kispajtás szerint:

    kispipi:
    Akinek nagyapó leírja a nevét, az szerinte kommancs 🙂
    Szóltam!

  7. felix szerint:

    Az sem ártana ha a temető illetékesei nyilvántartást vezetnének arról, hogy mikor milyen “stáb” temet. Nem hiszem, hogy bárki bármikor bevihet egy elhunytat azért, hogy valamilyen szertartás szerint eltemesse.
    A nyilvántartásból kiderülhet az álpap vagy az őt “alkalmazó” vállalkoz(ó)k neve.
    Már csak önvédelemből is.

  8. kispipi szerint:

    Nyilvántartás vezetés? Ma hazánkban jelenleg 32 bejegyzett egyház van.

  9. John Doe szerint:

    Estét! Melyik ez a “szekta”? Nevezzük a nevén. Amennyiben nem lehet a nevén nevezni, akkor nem lehet hogy semmit nem követtek el? Az etikai részével természetesen nem értek egyet!

  10. kispipi szerint:

    Ezen felűl tisztázni kellene, mit jelent a szekta szó, illetve az álpap megnevezés. Mert lehet, hogy félreértésről van szó.

  11. felix szerint:

    kispipi!
    Nem az egyházakról kellene nyilvántartást vezetni, hanem a temetésekről.

  12. Feco szerint:

    Össze vissza írnak mindent, borsféle bizonyítékok és firkászok után,úgy látszik ezt az oldalt is a katolikus egyház irányítja pont úgy mint régen a középkorban.

  13. Mari nénye szerint:

    Na szép! Már a papokat is hamisítják 🙂

  14. felix szerint:

    Mari nénye!
    Hány pap mutatta meg eddig a “főnökétől” kapott megbízólevelét? 🙂

  15. vitéz bihari Grün szerint:

    félix!
    Esetleg lehet koppintás is mint a Semijen Zsolté! 😛

  16. csumpika szerint:

    nemtom miért kell maradisággal vádolni az egyházat, hiszen feco szerint már a középkorban is ők irányították az internetes portálokat…

    egyébként itt nem az egyház a lényeg, hanem a megrendelő, akit átvernek. ő nem a 32 bejegyzett egyház tetszőleges szertartásáért fizetett, hanem egy konkrétért. ha nem azt kapja, akkor tök mindegy, hogy egy másik szekta álpapja temette az elhunytat, vagy esetleg a vállalkozó egészítette ki “szerény” jövedelmét azzal, hogy belebújt a papi gúnyába, aztán zsebretette a stólapénzt. ez egyszerű és közönséges csalás. vizsgálják ki, és ültessék le az elkövetőket.
    undorító, hogy a temetésen a létező leglehetetlenebb indokokkal húzzák le az embert anyagilag a sárga földig, és még ezt is keveslik egyesek…

  17. Paul szerint:

    A károsultak, miért nem tesznek panaszt a temető vezetőjénél? A károsultak, jelentkezzenek az Önkormányzatnál, ők segítenek kideríteni, hogy ki az illető.

  18. UBUL Ubul szerint:

    Akarjátok tudni a szekta nevét? És a konkrét személyekét? Közkívánatra megnevezem!

  19. UBUL Ubul szerint:

    Egy fene no…
    Itt vannak, ez az a közösség. Be ne dőljetek nekik! Attól, hogy Teréz Anya nevét vették föl, ez nem történelmi egyház!!!

    http://boldogozseb.hu/minden-cikk/5-kozossegunk-hirei/54-figyelmeztetes-megteveszt-nevhasznalatra

  20. anyád szerint:

    mindegyik szekta, csak valamelyik több embert hülyített be…

  21. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Na most mit mondjak?
    Elolvastam a cikket, és ha tényleg ők ezek, akkor nemcsak hogy szégyelljék magukat, hanem kitérek a hitemből…. érvénytelenek a házasságok (na jó persze a polgáritól már házasok, de azért ….)….hát ezt a…?????

  22. UBUL Ubul szerint:

    Az a tisztességtelen hogy egy -mondjuk- katolikus szertartásnál nem a Temetési Szertartáskönyv felolvasását kérik a gyászolók, hanem azt, hogy a katolikusok részéről tegye azt valaki, aki pap, vagy püspöki engedéllyel rendelkezik. Elmondanám, hogy az álpap ügyvédhez fordult azzal az indokkal, hogy ez esetben a család katolikus szertartást kért és nem katolikus papot. Jó rendben. Akkor ennyi erővel feküdjön fel valaki a műtőasztalra és (lehetőleg az illető álpap legyen az) mondja ki: “vakbélműtétet kérek és nem sebész szakorvost.”

  23. pistike szerint:

    Papok féltik a koloncit, ez jutott eszembe. Álpapnak neveztek már olyat is, aki valóban pap volt, de esetleg kiugrott, mást csinált, de mondjuk temetést végzett. Na akkor ez pap, vagy nem pap? Azt tanulta, ebből szerzett diplomát, gyakorolta is, majd kilépett.
    Ilyenek is vannak, nem is egy a budapesti temetőkben.

  24. UBUL Ubul szerint:

    A “kiugrott” pap -amennyiben felszentelt személy- minden működése érvényes, de nem megengedett. Hasonló ez, mint amikor egy orvost eltiltanak a szakmája gyakorlásától. Képes operálni, de nem teheti meg. A papság nem a diplomától papság, hanem a szenteléstől. Diplomája a világi hittanárnak is van, de nem felszentelt ember.
    A fent leírt esetben viszont egy olyan ember keltette katolikus pap látszatát, aki azt sem tudja, mi az. S mivel ez a személy egy olyan kisegyháznak a tagja, amely tanításban valóban ellenkezik Katolikus Egyház tanításával, így jogosultsága sem lenne katolikus módon temetni.

  25. Valami szerint:

    Ez az egész csak a pénzről szól!!! A Katolikus egyház inkább azon gondolkodjon el, hogy emberek tömegesen miért fordulnak a kisegyházakhoz!!!! Ez az egész temetkezési felhajtás csak a PÉNZRŐL szól!!! És nem a szentségről vagy az érvényességről.
    A Katolikus egyházon belül kántorok, civil emberek temetnek, akiknek közük nincs a papság szentségéhez!!! Vajon a családok ezt tudják -e??? Csak Gratulálni tudok a Boldog teréz anya egyház alapítójának, és létrehozójának!!!! Jól csinálta, és csak így tovább!!!! Legalább felkavarta az állóvizet!!!!!!!:):)

  26. UBUL Ubul szerint:

    Nem illik az ilyesmi: !!!. Egyébként ez a stílus már valahonnan nekem ismerős. Mármint a “!!!” Csak nem?
    Nos. Ebben az esetben az egyik vállalkozó vállalta fel, hogy elintézi a katolikus temetést. A vállalkozó viszont nem a katolikus plébániára juttatta el az adatokat, hanem a Boldog Teréz Anya Keresztény Közösséghez. (Szerencsére már nem egyház. Az kéne még, hogy menjenek az iskolába hittant oktatni.)
    A Katolikus Egyházon belül valóban temetnek kántorok. Vagy a pap mellett énekelnek, vagy önállóan végzik, de ehhez engedély kell mégpedig a megyéspüspöktől. A civil embereknek pedig képzésen kell rész venniük.
    Amennyiben a hozzátartozó katolikus plébánián intézi a temetést, biztos lehet abban, hogy nemcsak a szertartáskönyv felolvasása történik, hanem felszentelt pap, vagy püspöki megbízással rendelkező akolitus végzi azt. A katolikus plébánián a hozzátartozó mindig tudja, ki fogja a szertartást végezni.
    A kisegyház esetében nem tudta a család, hogy szektás áll ott, mindvégig katolikus papnak hitték az illetőt. A szektás temetésekkel semmi gond nincs, ha a hozzátartozó ezt kéri. Ha viszont katolikus temetést kérnek, akkor van gond. (És kegyeletsértés miatt feljelentés is.) Persze a Boldog Teréz Anyások most berágtak, de az kiabál, akinek a háza ég…
    Valóban a pénzről szó a dolog. Nekik…
    Nem az emberek fordulnak tömegesen a kisegyházhoz, hanem a vállalkozó játssza ki őket.

  27. csibe szerint:

    Persze hogy a pénzről szól. A kis szekta megtéveszti a hozzátartozót, összejátszik a vállalkozóval, hogy az küldje hozzá a családokat mondván hogy ők majd adnak nekik katolikus szertartást. A szegény gyászolók persze mit sem sejtenek, kis szektánk meg felveszi a lóvét. És gondolom a vállalkozó is kap jutalékot. Szóval ki is a pénzéhes? Gusztustalan. Az egyházat köztudott hogy sokan próbálják kívülről és belülről is tönkretenni. Ők is pénzből élnek, munkahelyeket adnak. Az egyháznak megvannak a belső szabályai, törvényei. Ráadásul tudomásom szerinte szektánk nemcsak katolikus ruhában, de református palástban is temet. Mert ha a saját nevében nyilatkozik, akkor oké, de ne kontárkodjon bele a történelmi egyházak dolgaiba és tartsák tiszteletben a vallásszabadságot – hogy már ezzel a hülye szóval éljek…

  28. pistike szerint:

    A kiugrott pap is felszentelt személy

  29. UBUL Ubul szerint:

    Igen pistike, csak meg van tiltva a papi tevékenység gyakorlása részére.

  30. UBUL Ubul szerint:

    Röhögnöm kellett, mikor a napokban egyik kedves ismerősöm elmesélte, hogy a Molnár Endre “atya” polgári búcsúztatást tartott, melyen katolikus énekeket énekelt. Útközben rángatta le magáról a ruhát, hogy csak a hozzátartozók lássák liturgikus öltözékben. Nevetséges…
    A három Jómadár:
    Dulai Roland: http://kereso.nava.hu/gallery/show/id/650262
    Jankovich Maximillián, aki lebukott: http://www.facebook.com/r.i.maximillian.jankovich?ref=ts&fref=ts
    Molnár Endre: (balra a szemüveges) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=441575099257793&set=pb.100541750027798.-2207520000.1363873945&type=3&theater

  31. depositum szerint:

    Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is ott voltam a temetésen amikor kiderült az árverés és a cikkeket is olvastam. Csak szerintem megijedtek az álpapok, mert leszedték a képeiket. De nosza, itt vannak az átverők:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=351377844944186&set=pb.100541750027798.-2207520000.1366284892.&type=3&theater
    Szépen egymás mellett gyalázzák a katolikus hitet, miközben arra is képtelenek, hogy karakteresen alakítsák ki egyházukat. Íme az egytemplomos felekezet.

  32. tanácsos szerint:

    Látom felélénkült a hozzászólás-sorozat, de azt is látom, hogy a Boldog Teréz Anyások azért figyelik a csepeli történéseket. Egyháztanácsosként örülök annak, hogy Csepelen eredményt értünk el velük szemben. Az, hogy a Joan kft. hozzájuk küldi a hozzátartozókat, az a kft. bűne. Hogy a Dél-Pesti Kórházban elnézik ezt, amikor oda küldik a hozzátartozót, az meg az ő bűnük. Egyébként a Joan kft hamarosan bírósági per elé is nézhet, amiért becsapja a hozzátartozókat. Birtokunkban van egy-két eset, amikor az álpapos temetésről nem adtak számláét, így a NAV is rájuk fog szállni.
    A probléma egész Budapestet is érinti, ezt most találtam.
    http://boldogozseb.hu/minden-cikk/5-kozossegunk-hirei/1307-figyelmeztetes-szelhamosokra

  33. lelkipásztor szerint:

    Parázs vita alakult ki ebben a témában, nem csodálkozom.
    Azt gondolom, hogy tisztességtelen és rendkívül megtévesztő dolgok ezek, hiszen, sokféle felekezet külső jegyeit próbálják eladni ugyanazok a személyek: én is láttam olyan temetést Budapesten, amikor megdöbbentem, mert az illető, aki végezte, a református palásthoz hasonló ruházatban jelent meg, de csak hasonlóban, de egy református éneket nem ismert, fogalma sem volt a református szertartás alapjairól sem.
    Vidéki rokonok hangos felháborodását lehetett hallani, hogy ez milyen pap volt? – Mert református nem, az biztos.
    A fenti képeken látható egyik férfi a három közül, akit a korábbi hozzászólók említenek végezte ezt a “mutatványt. Gyalázat.

  34. lelkipásztor szerint:

    Az egyik temetőben az egyik férfi a három közül egy korábban lelkészként szolgáló, jelenleg inaktív lelkész nevét használva mutatkozott be a családnak, ezt a temetőben dolgozó munkatársak mesélték el, mert ismerik az illetőt, mivel a férfia által megnevezett inaktív lelkész kolléga időnként végez temetést /talán nekik?/. – bár jelenleg, annak ellenére, hogy egy olyan lelkészről van szó, aki jól felkészült és kiváló igehirdető, nem végezhet saját egyházának keretein belül lelkészi szolgálatot.
    A “Jómadarak” még attól sem riadnak vissza, hogy álpapként – álnéven temessenek.

  35. csaba péter szerint:

    Ha jól bele gondolunk , a kereszténység is zsidó szektának indult.
    Igazi Birodalmi tömeg vallást Szent Pál a pogányok apostola alakított belőle .
    És míg az eredeti Ó egyház elsorvadt , a Kerszténység elterjedt és világvallásá vált.

    A probléma enné egyszerűbb .
    Ez úgy hívják megtévesztés és csalás .
    Sima ügy .
    Ha igaz ki kell írni a neveket .
    Ha nem igaz akkor meg egy tipikus rágalmazás , ami mostanában nem példátlan.

  36. csaba péter szerint:

    Utóirat : Ha Erdő Péter bíboros érsek le írja az érintettek neveit és megnevezését akkor e helyt miért nem merik?

  37. Bathó Júlia szerint:

    Tisztelt Erdősi Péter bíboros érsek!
    Mivel olvastam arról, hogy bizonyos emberekről tudja azt, hogy “ál-papnak” hirdetik magukat szeretném megkérdezni a véleményét. Ha ilyen formában hirdetik Ők a különböző szolgáltatásaikat, honnan ismerem meg? (Temetés, esküvő, gyermekáldás…..stb) Az ilyen szolgáltatás érvényes? Pl. házasságkötés!
    Szeretnék segíteni az embertársaimnak, hogy figyeljenek jobban oda, ha úgy érzik becsapják őket!
    Tudom, hogy van titoktartási kötelessége, de akkor sem szabad kiadni a csalók nevét? (Szerintem nem elég a megbánás!)
    A családban is keresztelés lesz! Kérem segítsen az “ál-papok”megismeréséhez, hiszen általában jó rábeszélő képességeik vannak! Köszönöm a kedvességét! Bathó Júlia

Itt lehet hozzászólni !