Csepeli kettős gyilkosság: Mégis hamarabb lesz döntés

MNO

Már az első félévben másodfokú tárgyalást tart a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla – közölte a táblaelnök szerdán. A Csepel.hu hírportál előző nap azt írta, hogy decemberre tűzték ki a másodfokú tárgyalást, az információt Lukács Zsuzsanna aznap nem cáfolta.

Az ítélőtábla elnöke a tárgyalás korábbi megkezdését azzal indokolta, hogy a kérdéses ügy többszörösen is soron kívülinek minősül. „A táblán az a gyakorlat, hogy egy ügy beérkezésekor nyomban kijelölik a tárgyalás várható időpontját annak érdekében, hogy az azonos időben érkezett ügyeket a tanácsok megközelítőleg ugyanazon intervallumban tárgyalják” – mondta.

Ez az időpont azonban változhat, mert a később érkezett ügy soron kívülinek vagy kiemeltnek minősül, és ezért megelőzi a korábban érkezettet, illetőleg ez utóbbi valamilyen oknál fogva kiesik a sorból vagy hátrébb sorolandó – fogalmazott Lukács Zsuzsanna.

Közlése szerint a Fővárosi Ítélőtáblára most érkező büntetőügyekben általában az év végére, jövő év elejére tudnak csak tárgyalásokat tűzni. Az ide érkező másodfokú büntetőügyek harmada azonban kiemelt ügy, továbbá vannak más ügycsoportok is – például ahol előzetes letartóztatásban vannak a vádlottak, vagy ahol megismételt eljárásról van szó, vagy ahol gyermekkorú a sértett –, amelyeket a törvény kötelező rendelkezése folytán szintén soron kívül kell kitűzni – tette hozzá.

2009-ben kaptak életfogytiglant

A 2009. január 7-én történt kettős gyilkosság miatt Kun Tamást és Deme Gábort tavaly júniusban ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre a Fővárosi Törvényszék azzal, hogy Kun 40, Deme 32 év múlva szabadulhat leghamarabb. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség súlyosításért, Kun esetében tényleges életfogytiglanért, a vádlottak és védőik viszont felmentéséért fellebbeztek, így került a büntetőper másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.

Az eljárás adatai szerint az alapítványi Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában elkövetett kettős gyilkosság hátterében az áll, hogy az egyik áldozat, Takács József rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire, és ezért vizsgálatot indított, majd ezzel összefüggésben felmerült, hogy Demét eltávolítja az iskolából és a rendőrséghez fordul. Ekkor Deme, hogy a sikkasztás napvilágra kerülését megelőzze, az iskola gondnokával, Kun Tamással elhatározta, hogy megöli az alapítványi vezetőt. Az elsőfokú bíróság minden kétséget kizáróan csak annyit látott bizonyíthatónak, hogy Deme bűnsegédje volt a kettős gyilkosságnak.

Forrás: MNO

24 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: Mégis hamarabb lesz döntés” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Mi pénz, mi biztonsági előírásoknak kell ilyen két echte degenerált gyilkosnál megfelelni?? közben erőszak erőszak hátán, naponta meghal 10-20 ártatlan ember, amiről nem is beszélnek, de egy ilyen egyértelmű gyilkosságnál minek várni éveket míg ítélet lesz?

    Megölték őket, kegyetlenül, ott volt mindkettő állat, nem tudom ebben mi a kibogozhatatlan….

  2. felix szerint:

    Jó volna olvasni, hogy miért sikerült előre hozni, mert csak arra kaptunk magyarázatott, hogy miért kerülhetett volna még hátrébb.

  3. Jeniszej szerint:

    Ez a két “ember” csak úgy ölt? – Ok nélkül? Kik voltak a megbízok? Mikor énekelnek ezek a megátalkodottak? Még mindig bíznak a hasonszőrű barátaikban.
    Vagy talán a rendszer váltásban bíznak? ))))) 😀 ((((( )))) 😀 ((((

  4. szigetország szerint:

    felix!

    Szerintem azért hozzák előbbre a tárgyalást, mert ciki, hogy decemberig húzták volna az időt. A sajtó felkapta a hírt, s erre a bíróságnak is lépnie kellett.

  5. felix szerint:

    Szigetország.
    Ez az ország egyszerűen egy zavaros katyvasz kezd lenni. Szinte semmilyen logika vagy törvényszerűség nem érvényesül vagy hat.
    Kapkodás és kézi vezérlés és egyre igénytelenebb “magyarázatok”.
    Ami e legtragikusabb, hogy a szavazótáborok erre nem reagálnak.

  6. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Nem tudom, miért aggódik? Előbb, vagy utóbb, a komcsik bűnhődnek. Az eetásak már ülnek. Az hogy meddig, majd megtudják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. felix szerint:

    Szemétláda!
    Veled ellentétben én nem szarom le a hazámat csak azért, hogy a pártom nyerjen.
    Nem fog itt senki sem felelni a tetteiért, ha elég magas polcon ül vagy ült.
    Mivel mindent tudnak egymásról meg fogják védeni a másikat.
    A színjáték nektek ostobáknak szól.

  8. kispajtás szerint:

    Hát akkor mégiscsak volt értelme az értetlenkedésnek a decemberi dátumot illetően, az értetlenkedőknek lett igazuk. Egy ilyen ügyet, ami naná, hogy kiemelt, nem lehet ennyi ideig altatni. Az lenne az igazságos, ha ez a demehülyegyerek végre már megtörne és nekiállna csicseregni a csepeli vezetők zűrös ügyeiről. És az a kurva szerver is előkerülhetne, egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a föld nyelte el. Elhiszi ezt valaki? Elhiszi bárki is, hogy ez a brutális gyilkosság kizárólag két elmeháborodott személyes sértettségének a következménye? Deme úgy gondolta, neki több jár, mert látta, hogy az elvtársak mennyit lopnak, hogyan zsírosodnak. Szemétség, amit műveltek, szemétség, hogy nekik még két ember halála is belefért. Lehet, hogy megússzák a bíróságon, de a sors elől nincs menekvés.

  9. felix szerint:

    Kispajtás!
    A jogi ismereted egyenlő a nullával.
    Demének akkor sem lenne oka csicseregni ha tudna valamit és lenne valami amit tudhatna.
    Vádalkut csak nagyobb bűnre lehet kötni. Ha jól tudom akkor a jelenlegi szakaszban már akkor sem, de ebben nem vagyok biztos.

  10. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Népszavazás a kettős állampolgárságért.
    Miért szavazott a magyarság ellen??
    Hazafiságból??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Szemétláda!
    Be kéne bizonyítanod, hogy ellene szavaztam.
    A többiről majd utána beszélünk.

  12. felix szerint:

    Szemétláda!
    Annyira gyenge vagy, hogy már az is csoda, hogy egyetemen tanítottál igaz “nem soká”.

  13. szigetország szerint:

    kispajtás írta, én pedig egyetértek vele:

    “Hát akkor mégiscsak volt értelme az értetlenkedésnek a decemberi dátumot illetően, az értetlenkedőknek lett igazuk.”

  14. kispajtás szerint:

    felix:
    Valóban, gyilkossági ügyben nincs gyakorlatom, de ami emögött a brutális kettős gyilkosság mögött van – a szövevényes érdekháló – az nem igényel különösebb jogi ismereteket.
    Bár tudom, hogy a jog és az erkölcs köszönőviszonyban sincsenek egymással.
    Ha valakit felháborít ez az eset, ne tegyen mást, csak rakja össze a gyilkosság napján történteket a reggeli, polgármesteri hivatalban történtektől a rendőrkapitány vallomásán, a Podolák-Deme találkozón át az esti eseményekig. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy miért hívta deme a gyilkosság után a ker.rk.-t személyesen, vagy ki vitte kun kocsiját a rendőrség elé, amit természetesen a térfigyelő kamerák nem rögzítettek, egészen véletlenül pont akkor volt működésképtelen. Mindenki handabandál, mentik az irhájukat, pedig mindenki tudja, hogy a kerület “prominensei” kezében volt a megoldás, megelőzhették volna két ember értelmetlen halálát. A fentieknek a joghoz valóban nem sok közük van.

  15. felix szerint:

    Miért lenne egy gyilkossággal végződő sikkasztás mögött szövevényes érdekháló?
    Amennyiben lenne /szerintem nincs/ akkor sem érdeke demének énekelni, mert csak növelné a saját baját és a halmazatiját.
    Erre céloztam a jogi ismeretekkel.

  16. kispajtás szerint:

    Te is tudod, hogy ’89 után az előző rendszer hatalmon lévői miként váltották a politikai hatalmukat gazdasági hatalommá, hogyan vagyonosodtak meg. Ehhez szoros érdekhálót kellett fenntartani, amiben mindenki hozott valamit a konyhára. Hogy csak mást ne említsek: a gyár privatizálása, az önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladása, stb. Deme, aki azidőtájt még rövidnadrágban járt, valszeg úgy gondolta, hogy a pártban, amelybe belépett, a tagsági könyvvel együtt járnak azok a jogok és lehetőségek, amivel az öregek megszedték magukat.
    Kevés volt a nyalizás, ő már nem fért be az öregfiúk csapatába és nem jutott el a cseresznyemagnyi agyáig, hogy ő csupán csak eszköz lehet. Az öregek hibája az, hogy ebben a törtető kis senkiben nem ismerték fel a kapzsi, erősen személyiségzavaros “ifjú pártkatonát”, aki bajt hozhat rájuk. A baj meg is történt…

  17. felix szerint:

    deme ha jól tudom akkor 2000 után került képbe mint tehetséges fiatal aki rendet tudott tartani a nehezen kezelhető gyerekek között.
    A gyors előmenetele nem csak a tehetségének, hanem a hülye ifjúsági kvótának is köszönhető. Ha jól emlékszem akkor az alapítványi alkalmazása megelőzte a párttagságát.
    Neki semmi köze a spontán majd a későbbi privatizációhoz.
    Amit a személyiségéről írtál azzal egyetértek. már kifelé állt a rudam az MSZP-ből amikor egy beszélgetés után úgy éreztem, hogy nincs “lelke”.

  18. szigetország szerint:

    felix írja:

    “Miért lenne egy gyilkossággal végződő sikkasztás mögött szövevényes érdekháló?
    Amennyiben lenne /szerintem nincs/ akkor sem érdeke demének énekelni, mert csak növelné a saját baját és a halmazatiját.”

    1. Több jel is mutat rá, hogy a sikkasztás mögött szövevényes érdekháló lehetett. Lásd a tényeket, vagyis Tóth Mihály, Orosz Ferenc, Podolák és társai érintettségét, akik lapítanak.
    2. Deme már nem nagyon növelheti saját baját, mert életfogytot kapott, tehát akár dalolhat is. Ebből még egy kórusra való szimfónikus mű is kisülhet.

  19. szigetország!
    Demének egyáltalán nem érdeke, hogy énekeljen!
    Nagyon sokan élnek ma abból, hogy úgy tegyenek mintha tudnának valamit!
    Ezt a vélt vagy valósnak hitt dolgot mindenféleképp saját javára tudja felhasználni, ha elég okos!
    Csak egy nagyon bölcs mondást igéznék egy kabaré jelenetből!
    “Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni!”
    Erre mindkét ellenérdeket félben feltámadnak bizonyos aggodalmak. Demének meg már úgyis mindegy! ))) 😛 (((

  20. felix szerint:

    szigetország!
    Mi abban a logika, hogy valaki sikkaszt úgy, hogy mindenki “benne van a dologban” még a rendőrkapitány is és ennek ellenére nem ül nyugodtan a fenekén, hanem gyilkolni kezd, annak biztos tudatában, hogy minden kiderül?
    A mennyiben meg a biztonsági őr azért ölt mert félt, hogy a nagy összeesküvők rá akarják kenni a dolgot akkor neki éppen a sikkasztó demét kellett volna lelőnie, mert az “összeesküvőknek” ez lett volna a legjobb megoldás, mert adva van egy csuklyás gyilkos egy sikkasztó áldozat és a dolog elvan sikálva. Az “összeesküvők” meg rejtve maradnak.
    Egy létező szövevényes háttér esetén a valódi események senkinek sem álltak érdekében, még a gyilkosoknak sem.

  21. felix szerint:

    Amennyiben

  22. udvarhelyi andrás szerint:

    Uraim? Hölgyeim! Azt, hogy miért hozták előbbre a másodfokú ítéletet, azt nem tudjuk. Felesleges kombinálni, arról, amiről nem tudunk.
    Ez “egyszerű” gyilkosság volt, ha van egyszerű gyilkosság. Két lelki primitív, ostoba tette. Ez a lényeg. A többi megint csak kombinálás. Ez nem politikai ügy. Nem kell ebből is politikai ügyet fabrikálni. Deme úgy volt kommunista, hogy nem volt kommunista, de még csak baloldali sem, hanem csak egy szánalmas, jellemtelen karrierista, tolvaj és bűnsegéd a gyilkosságban.
    Kun Tamás sem volt baloldali, sőt, híreim szerint olyan jobbikos féle, echte magyar volt, aki biztos igennel szavazott.
    A súlyosbítással egyetértek. csak az bánt, hogy mire elköltöznek a túlvilágra, milliókat költenek kényelmükre, ezt valóban az adófizetők pénzéből. Egy rab állítólag napi hat ezer forintba kerül. Nekem nem jut ennyit, ugye levélíró “kollégáimnak ” sem?! Üdvözlettel: u.a segédfogalmazó

  23. robi szerint:

    Az elkövetők minden bizonnyal megkapják méltó büntetésüket.

    Az ítélet után az érdekhálóról álmodozó idióta firkászok meg majd úgy elhallgatnak, mint a biszkubélázással, miután a kormány helyben hgyta a régi kommunista nyugdíjakat.

    Akkor is kiröhögtette magát a seggnyaló siserehad és most is ez vár rájuk. Pont.

  24. kispajtás szerint:

    Aki csak úgy lát, mint a nyomtatóló, arra kár időt fecsérelni, meggyőzni, hogy milyen szép is a táj. Vannak szélsőséges vélemények a legegyszerűbbtől a legbonyolultabb összeesküvés elméletekig. Mint mindenben, itt is valahol középtájt lehet az igazság. Mindenesetre az kizárt, hogy egy “egyszerű” gyilkossággal állnánk szemben. Hogy kinek, miként viseli meg a lelkét ez a brutális tragédia, mindenkinek a maga dolga.
    Mint ahogy az elszámolás a saját lelkiismeretével is… már ha van.

Itt lehet hozzászólni !