Csepeli gyökerek az olimpiai bajnoki cím hátterében

Wikipédia, MOB, Csepel.hu

A Gerevich-i hagyományokat is ápoló Szilágyi Áron lett Magyarország első olimpiai bajnoka a 2012-es londoni olimpiai játékokon. Szilágyi Áron örül, hogy teljesítményét nagy elődjéhez, az 1948-as, szintén londoni olimpián győztes – akkoriban a Csepeli MTK sportolója- Gerevich Aladáréhoz hasonlítják, de egyelőre nem tudta feldolgozni, mit jelent olimpiai bajnoknak lenni.

“Örülök, hogy Gerevich Aladárhoz hasonlítottak, mert fia, Gerevich György volt a nevelőedzőm, s iszonyatosan sokat köszönhetek neki. A kiváló kardvívó és mesteredző sajnos, 2008 óta már nincs velünk” – nyilatkozott a 22 éves vívó, aki magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. Ezzel az újdonsült olimpiai bajnok Fuchs Jenő kétszeres, Pósta Sándor, Tersztyánszky Ödön, Jekelfalussy Piller György, Kabos Endre, a csepeli színekben 2 olimpiai aranyérmet nyert Gerevich Aladár, Kovács Pál, Kárpáti Rudolf kétszeres, Pézsa Tibor, és Szabó Bence nyomába lépett, s így férfi kard egyéniben megszerezte a 13. aranyat, és ő lett a 11. magyar olimpiai bajnok kard egyéniben.

Kamuti Jenő, a londoni magyar vívóküldöttség vezetője úgy vélekedett, az a szellemesség és koncentráltság, ahogy Szilágyi Áron vívott, csak Gerevich Aladáréhoz hasonlítható. Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, – aki az 1992-es barcelonai olimpián nyert a férfi kardozók versenyében – már a döntő előtt megjósolta Szilágyi Áron diadalát, aki élt is a jóslat és a maga által létrehozott lehetőséggel.

Légrádi Gábor- csepel.hu

3 hozzászólás “Csepeli gyökerek az olimpiai bajnoki cím hátterében” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Rendkívül örülök, csodálom szellemes vívását, nagy fölényét.
    A cikk ezen része számomra kissé zavaros: “Fuchs Jenő kétszeres, Pósta Sándor, Tersztyánszky Ödön, Jekelfalussy Piller György, Kabos Endre, a csepeli színekben 2 olimpiai aranyérmet nyert Gerevich Aladár, Kovács Pál, Kárpáti Rudolf kétszeres, Pézsa Tibor, és Szabó Bence nyomába lépett”, szerintem, sajnos, csak Gerevich volt a Csepeli MTK versenyzője. Kovács Pál, stb. nem. Pontosabban kell fogalmazni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. kritikus szerint:

    Megható pillanatok voltak! Komolyan utána még fél napig futkosott a hátamon a hideg.
    GRATULÁLOK!

  3. robi szerint:

    A cikkből az sem derül ki, hogy az olimpia előtt mikor igazolt a Csepelbe Gerevich?
    Pedig érdekes lenne a dátum. Aligha lehetett proligyerek.

    Gratulálok az olimpiai bajnoknak!

Itt lehet hozzászólni !