Szegedi kilép a Jobbikból, de maradna Brüsszelben

MTI, Mno.hu

Hétfői hatállyal kilép a Jobbikból Szegedi Csanád, de valószínűleg nem adja vissza európai parlamenti képviselői mandátumát, amire a párt országos elnöksége felszólította. Erről Szegedi nyilatkozott az MTI-nek hétfőn.Szegedi az EP-képviselői mandátumáról ha akarna, sem tudna lemondani, hiszen nyári szünet van az Európai Parlamentben; így csak ennek végeztével – augusztus végén, szeptember elején – hozza meg erről a döntést, de most úgy látja, „nagy az esélye” annak, hogy EP-képviselő marad. Szegedi hangsúlyozta: nem élt vissza uniós pénzekkel, semmilyen törvénytelenséget nem követett el, és ezt be is fogja bizonyítani.

Etikai vizsgálat indulhat

A Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot – jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően. A Jobbik elnöke hozzátette: Szegedit már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban.

A hangfelvétel

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a döntésnek semmi köze nincsen Szegedi Csanád zsidó felmenőihez. Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került – és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített – hangfelvételen „Szegedi Csanád uniós pénzeket ajánlott fel az azóta elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került” Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt – mondta az ellenzéki pártvezető.

Cáfolt a felvétel

Szegedi Csanád pénteken tudatta: lemond minden, a Jobbikban betöltött funkciójáról, és a jövőben kizárólag európai parlamenti képviselőként folytatja munkáját. Ismert: a radikális párt EP-képviselője korábban azt állította, hogy csak néhány héttel ezelőtt tudta meg, hogy zsidó származású, ám később előkerült egy hangfelvétel, amelyről kiderül: ezzel már két évvel ezelőtt szembesítették őt. A borsodi jobbikos a felvételt manipuláltnak, készítőjét pedig titkosszolgálati ügynöknek nevezte. A Hír TV birtokába került eredeti hangfelvételből azonban kiderül, hogy nem másították meg a tartalmát.

Az ügy egyik kirobbantója a Jobbikból májusban kizárt Endrésik Zsolt volt. „Elégtétellel töltene el, ha Szegedi Csanádot is felszólítanák arra, hogy adja vissza a mandátumát, és kizárnák a pártból” – nyilatkozta Endrésik, aki korábban azt is elmondta, nemcsak Szegedi Csanádról, hanem a pártvezetés több tagjáról is gyűjtöttek terhelő információkat.

Forrás: Mno.hu

47 hozzászólás “Szegedi kilép a Jobbikból, de maradna Brüsszelben” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Csúnyán belement a Jobbik a saját csapdájába.

  2. lolka szerint:

    De legalább tisztogat…

  3. beluska szerint:

    Meglátásom szerint nem azzal van a gond, ha egy pártban elvétve akadnak tolvaj, korrupt emberek – mert ezeket teljes mértékben kiszűrni lehetetlen.

    Sokkal inkább azt tartom aggályosnak, ha fény derül a mutyira és a párt semmit sem tesz, próbálja elsikálni a dolgokat.

    Véleményem szerint a jobbik ebből a helyzetből könnyen előnyt kovácsolhat. Amennyiben elhatárolódnak tőle és nem kezdik el kimosni a sz@rból más fényt vet a dolgokra…

  4. Bugi szerint:

    A Szegedi Csanád azért került ebbe a helyzetbe, mert zsidó származású. Ezért zsarolták be, ezért próbált minősíthetetlenül kimászni a helyzetből. Mert mindenki látja, hogy ez egy teljesen ebszurd helyzet volt: a zsidózó párt képviselője zsidó. Azt nem tudom, hogy ő is zsidózott-e, de sajnos a jobbikos körökben a zsidózás olyan, mint a levegővétel. Ebből a helyzetből nem lehet előnyt kovácsolni, mert amíg a Vona szlovák, a Szegedi zsidó, a többi meg emellett szerb, szlovák, román vagy német származású is lehet, úgy nehéz ősmagyarkodni. A túlkompenzáció meg már csak ilyen.

  5. Jaffa szerint:

    Bugi!

    A Jobbik legalább tisztogat, de a Fidesz meg folytatja az Mszp által megkezdett mutyizást.
    Csepelen az Akácfa utcai és a Tejút utcai ingatlanokkal mi a helyzet Bugi? Te mint kt tag, hátha többet tudsz?

  6. nagyapó szerint:

    Jaffa! Lehet menni, érdeklődni, Csevak Zrt. 1215 Budapest Katona J. u.62-64.
    De szívesen ad felvilágosítást Szenteczky János úr is.
    Sok sikert!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Bugi szerint:

    Az lenne a tisztogatás, hogy a zsidó felmenőjű tagokat megzsarolják és kirúgják? A szlovák Vona meg maradhat, az nem baj? Vagy az lenne a mutyizás, hogy Szegedi nagyannya zsidó volt? Nem tudom milyen ingatlanokra gondolsz, szerintem a Fidesz megtette a feljelentéseket. Ha meg nem, tegyétek meg ti. Egyébként ti is diktafonnal jártok, és kutatjátok egymás származását? Ne haragudj, de ez nagyon gusztustalan. Sok dologban értek egyet a Jobbikkal, de a fajelmélethez kapcsolódó baromságokban nem. Ha nem lenne ez az őrült zsidózás, most nem lenne ez a botrány sem.

    Szegedi Csanádot megzsarolták, mert zsidó származású, ő meg tudta, hogy ezért vége lesz, és megpróbálta lefizetni a zsarolót. Mindkét dolog elítélendő, és mindkét dolgot jobbikos tette. Ez nem megtisztulás.

  8. Dr. grün szerint:

    Egy zsidó legalább a felmenőivel tisztában van!
    De mit szóljunk mi fél-ázsiai származékok?! Ismeretlen ősökkel! ))) 🙂 (((

  9. nagyapó szerint:

    Ej, ej! grün meg Kohn mint fél-ázsiaiak? Mi a másik fél? Hindu?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. Béla szerint:

    Hiába jelentik fel a bűnözőket, ha Fidesz eltussolja az ügyeket. Azt beszélik az egyik (volt) iskolaigazgatónál hetente voltak kinn a nyomozók. A Fidesz eltussolta, nem kirúgták, hanem nyugdíjazták több milliós jutalmakkal és végkielégítéssel, az utódjául meg a csepeli Mszp oktatási tagozatának vezető-helyettesét tették meg. Kész röhej az amit Németh Szilárd és a csepeli Fidesz csinál. Kommunistáz aztán a pozíciókat kiosztja a kommunistáknak. Az utcák átnevezésén túl, ami fölösleges pénzkidobás, nem csinált semmit ez az impotens Fidesz.

  11. Rend szerint:

    Ez lehet példa is a többi pártnak.

    Minden zsidó származású embernek el kellene távolodni a közigazgatásból, betartva ezzel a legősibb írott magyar törvényt az aranybullát. melyből idéznék:
    “24. CZIKKELY.

    Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek.

    Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.

    1. §. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.”

    A közigazgatási és parlamenti vezetés 90% mehetne.

  12. felix szerint:

    Sajnos nem tudom, hogy a fél-ázsiai népséget miként lehet alkalmassá tenni a demokráciára, talán az antiszemita és cigány gyűlölő jobbik a megoldás.
    Egy kultúrnépnél minden minden megoldás szóba jöhet.

  13. Béla szerint:

    Ne felejtsük el, hogy Németh Szilárd is a zsidópártnak az Szdsz-nek volt a tagja 1994-ig.
    Tudtommal ma is jó kapcsolatot ápol egykori párttársaival, lehet, hogy a háttérből ma is ők irányítanak. Egyébként a Fidesz parlamenti padsoraiban 15 izraeli-magyar kettős állampolgár van. Aki pedig járt kinn a Liszt Feri-hegyi reptéren az láthatja, hogy minden második biztonsági ember izraeli zsidó. Nem is vagyunk kontroll alatt, mi?

  14. felix szerint:

    Kedves Béla.
    Ez van ha kevés az alkalmas nem zsidó magyar.

  15. Rend szerint:

    Kedves Béla!

    Arra nem is alkalmas a magyar keresztény ember amit ezek velünk csinálnak./kizsákmányolás, mutyizás, zsidó érdekek képviselése/. Ilyen tekintetben tényleg kevés az alkalmas nem zsidó ember. De talán mi nem erre a szerepkőrre keresnénk goj embert. Próbáljuk már ki a zsidó vezetés nélkül, hátha elboldogulunk nélkülük is:))))))

  16. felix szerint:

    Kedves Rend.
    Egyszer majd lehet, hogy sikerül, de a földek már nincs annyi ideje hátra.

  17. nagyapó szerint:

    A Magyar Nemzetben van egy sorozat Mi a magyar. Megkérdezem mi/ki a zsidó?
    Weiss Mannfréd – Kohn (Kun) Béla
    Karinthy frigyes – Ságvári Endre
    Szilárd Leo – Rákosi Mátyás
    Angyal István – Mező Imre
    Szabó Magda – Acél György
    Sándor György – Kertész Ákos
    A sort sokáig lehet folytatni. A sor fele magyar, mert értünk éltek, haltak. A másik fele idegenszívű.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  18. felix szerint:

    nagyapó.
    Azt látom, hogy te akarsz a döntőbíró lenni, a kérdés az, hogy magyar vagy e és ki szerint.

  19. Béla szerint:

    Hol vannak az alkalmas nem zsidó magyarok?
    Legutóbb olvastam, hogy négyszázezer magyar munkavállaló dolgozik külföldön, tehát durván minden tizedik már kinn van. Nem hiszem, hogy a zsidók hagyták volna itt jól fizető állásaikat. Leginkább azok a magyarok akik akarnak és tudnak is dolgozni, csak idehaza nem hagyják érvényesülni őket. Példának okáért álljon itt egy igaz történet:
    Veszprém Megyében volt egy főorvos az ottani Fidesz tagja, dolgozott, szakértett a szívét lelkét kitette a Fideszért. Úgy gondolom joggal várhatta, hogy ha a Fidesz megnyeri a megyei önkormányzati választásokat (2006-ot írtunk) akkor őt nevezik ki a kórház igazgatójának. Nos, mint tudjuk az igazgató Rácz Jenő bukott kommunista miniszter lett.
    Ez az orvos ezután kiment egy ausztriai kórházba, megbecsült tagja, nemcsak anyagilag az ottani közösségnek, és esze ágába sincs hazajönni..Nos valahogy így fogynak el ebből az országból a magyarok. A jobboldali gondolkodású szakképzett magyarok.Erről ennyit.

  20. felix szerint:

    A zsidók évek óta folyamatosan hagyják el az országot.
    Ez meg is látszik rajta.
    Ha mind ma is itt lennének még neked /Béla/ is jobban tetszene az ország.
    Nem csodálom, hogy nélkülük szarul vagy.

  21. Béla szerint:

    felix látom egy platformon vagy Landessmann rabbival aki egy interjúban kijelentette: a magyarok a zsidók nélkül csak bő gatyában ugrándozó fütyülős barackot ivó népség lenne.
    Én nem kergetek álmokat, tudom a zsidók addig szeretik a magyarokat amíg hasznot húzhatnak belőlük, ha nem odébbállnak.

  22. Béla szerint:

    A magyarok mindig is híresek voltak ironikus humorukról, az egyik ilyen vicc a nyolcvanas évek végéről (mely szerintem nem is az):

    – Ki az egyedüli bányász zsidó Magyarországon?
    – Bányász Rezső.

    (Az akkori Grósz-kormány szóvivője volt). Hehe.

  23. felix szerint:

    Rosszul látod.
    Ha a magyarokból kivonod azokat akik nem magyarok akkor marad a semmi, mert a magyar az a keverék népesség amely a határainkon kívül és belül annak vallják magukat-
    A világ meg szarik azokra akik ezt a népességet osztályozni akarják.
    A magyar kultúra is éppen annyira keverék mint a magyarságnak nevezett népcsoport.

  24. Jeges mosoly szerint:

    Nem azért vágták ki a Csanádkát mert zsidó, hanem azért mert hazudozik folyamatosan. Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy valaki nem tudja, hogy zsidó felmenői vannak. Az igazi jelleme pedig most bújik csak elő. A jobbikból kilép, de a mandátumát és vele a zsíros fizetését megtartja. Mi mást várhatnánk tőle? Hála Isten én személy szerint ki nem állhattam…

  25. felix szerint:

    Az ismerte igazán a jobbikot aki tudta, hogy annak a tagját zsarolni lehet a származásával.

  26. Zoli049 szerint:

    2012 Európa, nem rasszizmus, csak egy kicsit? 🙂
    Remélem, az összes műmájer Jobbikos bebukfencel egyszer valamivel.
    Milyen tisztogatás ez? Miről írtok? … 😀

  27. jaffa szerint:

    Bugi és Nagyapó!!

    Utána akartam járni az információnak. De vajon miért nem lehet megnyitni a 2sz. előterjesztést? Ez is a Szentecky műve? De az 1sz.előterjesztésnek is mutyi szaga van! De ha szerintetek nem, akkor indokoljátok meg légyszíves! Nem tud róla senki, semmit?

    http://www.csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3680:2012-07-26-penzugyi-ellenorzesi-es-ugyrendi-bizottsag&catid=4:bizottsagi-meghivok&Itemid=57

  28. Rend szerint:

    A zsidósággal semmi gond, tisztelni kell hitüket, népüket. Nem velük van a gond, hanem azzal, hogy egy keresztény államban Ők vannak hatalmon.
    Nem kell Őket gyűlölni, kitaszítani csak nem szabad, hogy Ők irányítsanak.
    És ennyi:
    Nagyapó Petőfi, Arany, Rákóczi, Mátyás király,…… is zsidók voltak. Nem. Csak azóta vannak elismert zsidó emberek amióta hatalmat kaptak az országunkba. /kb 1900 évekre tehető/, és nem engedik a népünket érvényesülni.
    Nem veszed észre, hogy csak a XX. század szült tehetséges zsidó magyarokat?

  29. csapajev szerint:

    Havi hat milláért én sem mondanák le EU képviselői posztomról!?

  30. felix szerint:

    Kedves Rend-
    Milyen keresztény államról vizionálsz.
    A keresztény egyház még Orbánéknál is csak egy az elismert egyházak között.
    Nincs itt keresztény hatalom és nem is lesz.
    Egy vallás sem annyira megosztott mint a keresztény-
    Talán egymás között kéne közös nevezőre jutni és egységes egészet alkotni.
    Addig ugye az a keresztény akit az aktuális kurzus annak kiált ki.
    Kár itt megosztással probálkozni.
    Mindenki magát aki annak vallja magát és pont.

  31. felix szerint:

    jav. mindenki magyar aki annak vallja magát-

  32. Manitu szerint:

    Enyhén szólva is nevetséges, ahogy a Vona a kormányra akarja kenni a felelősséget. A Szegedit bezsaroló – állítólag többszörösen büntetett ember – egyértelműen arra utalt, hogy nemcsak alaposan utánajárt a családfájának, de “zsidó jegyeket” is talált a Csanád testvérének kinézetén. Ilyet, hogy megszállottan zsidó jegyeket keressen valaki, normális ember nem tesz, csak jobbikos. Arról nem is beszélve, hogy a zsarolás és a diktafonok folyamatos használata az MSZP mellett a Jobbikban nagy divat. Emlékeztetőül: Gyöngyöspata polgármestere esetében is egy diktafonba sikeredett kijelentései miatt volt balhé, és azt is jobbikos vette fel.

    Ha tehát vannak jól felismerhető jegyek, akkor azok nem Szegedi Csanád pajesza, hanem a diktafonos űbermagyar zsaroló. Nem beszélve arról, hogy minden ilyen diktafonos esetben hosszabb idő telt el a felvétel és annak kikerülése között. Akkor hol is kalandozott addig a felvétel? Van egy tippem: ott, ahol csak akkor adják ki ezeket, ha az illető valamiben tovább lép, mint kellene, vagy kritizál.

  33. Dr. grün szerint:

    matinu!
    Hasznos dolog a diktafon!
    Közelmúlt eseményekre gondolj!

  34. Manitu szerint:

    Deme Gáborra? Azért írtam, hogy MSZP-s és jobbikos divat. Persze el tudom képzelni máshol is, de, hogy ennél a két pártnál folyamatosan használják, elég egyértelmű.

  35. felix szerint:

    A diktafon kurzus veri a keresztényt kurzust.

  36. mbm59 szerint:

    “magyar az a keverék népesség amely a határainkon kívül és belül annak vallják magukat.” Keverék is lehetne, de nem az, mert elsődleges marker-génnel bír, mely felülírja a sváb, tót, oláh géneket.

  37. csaba péter szerint:

    Hú de szar lehet egy zsidónak ha zsidózik különösen vátesznek , manitunak , nagyapónak és a többi fizetett fasisztának

  38. Gordon szerint:

    “Egyébként a Fidesz parlamenti padsoraiban 15 izraeli-magyar kettős állampolgár van.” – írja Béla.

    Bála!

    Nevezd meg őket!

  39. Gordon szerint:

    A csepeli MSZP-s Deme Gábor is ráfaragott a diktafonra.

  40. Gordon szerint:

    “A keresztény egyház még Orbánéknál is csak egy az elismert egyházak között” -írja felix (2012. július 31., kedd – 09:00)

    Ha csak egy van, akkor melyik a nem keresztény egyház félix szerint:
    – a katolikus?,
    – a református?, vagy
    – az evangélikus???

    Szegény bolondjobbikos. Inkább maradna csendben.

  41. Gordon szerint:

    Jeges mosoly:
    “Nem azért vágták ki a Csanádkát mert zsidó, hanem azért mert hazudozik folyamatosan.”

    Mikor vették észre?
    Mondj egy jobbikos politikust, aki nem hazudozik!
    (Nehéz lesz…)

  42. felix szerint:

    Kedves Gordon!
    Bármejik csak egy az elfogadottak közöl.

  43. beluska szerint:

    “Mondj egy jobbikos politikust, aki nem hazudozik!”

    “Nem arra kellene figyelni a világnak amit mondunk, hanem amit teszünk!” – By OV. – No komment.

  44. Jeges mosoly szerint:

    Gordon!
    Inkább söprögess a saját házatok táján. A Fideszeseknél elég nehéz többet hazudni. Csak ez nem zavarja méltóságodat.

  45. felix szerint:

    Amelyik politikus nem akar hazudni, azt ezerrel ölik a többiek.

  46. Béla szerint:

    Múltkor megyek a Csepel Plazába vásárolni, nézem a tulajdonos-üzemeltető cég nevét Red Sea Kft. azaz Vörös Tenger. Hol is van ez? Ahová csak megyünk, lépten-nyomon zsidó cégekbe botlunk. És ne mondja nekem senki, hogy a magyarok olyan hülyék, hogy nem bírnak egy épületet felhúzni és üzemeltetni azt. Ugyanis ezt a plazát magyar munkások építették és magyar emberek üzemeltetik. A zsidó hitelből építette és neki húzzuk az igát ő meg csak vagdossa a szelvényeket. Vagy tán a kőművesek is zsidók voltak?

  47. Dr. grün szerint:

    A zsidót nem a pénz érdekli, hanem a kamat! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !