Olimpia: Káté Gyula ökölvívásban 16 közé jutott

Nemzeti Sport, Csepel.info

Káté Gyula

A londoni olimpián a 64 kg-os férfi ökölvívók versenyében a kispesti Káté Gyula a legjobb 32 között 16:10-re győzött pontozással az egyiptomi Eszlam Mohamed ellen.

A 30 éves, harmadik olimpiáján szereplő Káté Gyula (aki a csepeli Kossuth Lajos szakközépiskola tanulója volt) a nála rutintalanabb 22 esztendős Eszlam Mohamed ellen lépett ringbe a férfi ökölvívók 64 kg-os súlycsoportjában.  

A mérkőzést az egyiptomi kezdte jobban. Az első menetben Mohamed irányított, többet is talált, így megérdemelten 3:2-es pontozással meg is nyerte az első felvonást.

A második menetre megváltozott az összecsapás képe. Káté sokkal kezdeményezőbb felfogásban bokszolt, fegyelmezettebb volt a védekezése is és mindennek köszönhetően 7:4-re megnyerte a menetet, így 9:7-re fordított.A záró menetben Káté a balegyeneseivel többször is eltalálta Mohamedet, aki a meccs hajrájára elfáradt, nem tudott már megújulni. Káté végül 16:10-re győzött, ez volt az első győzelme olimpián. Sikerével a 75 kg-os Harcsa Zoltánhoz hasonlóan a legjobb 16 közé jutott.

Káté következő ellenfele a tavalyi vb-n és Eb-n is bronzérmes 23 éves olasz, Vincenzo Marcianise lesz, aki az első fordulóban nem lépett szorítóba, mert kiemelt volt. Azt a mérkőzést szombaton, magyar idő szerint 16.15 órától rendezik.

nso.hu

Káté eddig világbajnokságon kétszer, Európa-bajnokságon pedig négyszer állt dobogóra.

Itt lehet hozzászólni !