Friss adóhátralékos lista

Csepel.hu

Ismét közzé tette az önkormányzat az adóhátralékosok listáját. E szerint magánszemélyek részéről közel 405 millió forint, cégek részéről pedig közel 418 millió forint tartozást nem fizettek meg az önkormányzatnak.

Magánszemélyek

Cégek

48 hozzászólás “Friss adóhátralékos lista” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Hát ez jópofa!
    Csevak Zrt is tartozik 3,2 millió Ft-tal :-))))))))))))

  2. Öreg halász szerint:

    Meglep, hogy a Gulyás Gábor exügyvéd exképviselő “csak” 98 ezerrel tartozik. A többi adóssága – főként a bírósági ügyekből adódó – ennek az összegnek a több tízszerese lehet.

  3. hajós szerint:

    PÁKOZDI JÓZSEF 292 771 Ft – a jobbikos képviselő? ejnye-ejnye!

  4. hajós szerint:

    Pákozdi József 292 771 Ft – be kéne fizetni, képviselő úr!

  5. av szerint:

    Ennek a listának a közzététele sérti az adatvédelmi törvényt..

  6. hajós szerint:

    av: Ebben bizony alighanem igazad van!

    “Péterfalvi: nem kerülhet a netre a helyi adósok listája

    A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint interneten nem lehet közzétenni a helyi adósok listáját, azt csak a helyben szokásos módon, például a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján hozhatják nyilvánosságra.

    Péterfalvi Attila az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében felszólította az önkormányzati adóhatóságokat, hogy az adóval tartozó magánszemélyek személyes adatait távolítsák el honlapjukról, és a jövőben is tartózkodjanak az internetes közzétételtől. A hatóság elnöke arra is felhívta a jegyzők figyelmét, a “szerencsés megoldásnak” azt tartaná, ha a közzétételt megelőzően megfelelő türelmi időt biztosítanának az állampolgároknak arra, hogy tartozásukat – annak esetleges átütemezését is lehetővé téve – rendezhessék.

    Péterfalvi Attila a szerint azért kell a helyi adótartozással rendelkező polgárok személyes adatait a honlapokról eltávolítani, mert az internetes közzététel révén a személyes adatok a világ bármelyik pontján elérhetővé válnak, ami túlmutat a jogalkotó szándékán. A közleményben emlékeztettek arra, hogy több települési jegyző az önkormányzat honlapján a helyi adó- és gépjárműadó-tartozással rendelkező magánszemélyek nevét, címét, az adótartozás összegét adónemek szerinti bontásban közzétette, vagy a közeljövőben közzé kívánja tenni.

    Ezzel kapcsolatban utaltak arra: az adózás rendjéről szóló törvény 2012. január 1-jétől jogalapot teremtett arra, hogy az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó esetében az ezer forintot elérő adótartozással rendelkező magánszemélyek nevét, címét és az adótartozás összegét az esedékességet követő tizedik naptól a helyben szokásos módon közzétehesse. A törvény meghatározza a közzététel feltételeit és az adatok közzétételnek módját.

    Péterfalvi Attila álláspontja szerint az önkormányzatok honlapjain történő nyilvánosságra hozatal nem felel meg a törvény előírásának. Az önkormányzati adóhatóság adóztatási tevékenységével összefüggésben elrendelt nyilvánosságra hozatal során ugyanis tekintettel kell lenni arra, hogy a helyi önkormányzat költségvetésébe tartozó adóbevételek a helyi választópolgárok közösségét érintik, így a közzététel – a jogalkotó szándéka szerint is – csak a helyben szokásos módon történhet meg.

    A NAIH elnöke szerint a helyben szokásos módnak olyan közzétételi forma tekinthető, amelynek révén elsősorban a helyi választópolgárok közösségének tagjai értesülnek az adatokról; ilyen például a hivatal hirdetőtábláján való megjelentetés. Péterfalvi Attila szerint az internet nem tartozhat a helyben szokásos módon történő közzététel körébe, hiszen a világhálón közzétett adatok a világ bármely pontján elérhetővé válnak. Az ilyen jellegű nyilvánosságra hozatal pedig értelemszerűen túlmutat azon a célon, amire a jogalkotó szándéka a helyi közösség körében irányult – írta az adatvédelmi hatóság elnöke.”

    http://hvg.hu/gazdasag/20120221_peterfalvi_adoslista

  7. Timotheus szerint:

    Ennek a listának a közzététele jogsértő!

  8. Dr. grün szerint:

    Majd a jogalkotó megállapítja, hogy mi a jogsértő!
    Legfeljebb tíz perccel tovább tart, mert új törvényt kell hozni! 🙂

  9. hajós szerint:

    Timotheus: érdekli az a Fideszt, mi jogsértő, mi nem?
    Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a bírák nyugdíjazásának szabályozását.
    Orbán Viktor reakciója: nem baj, marad a rendszer! A jogsértően nyugdíjazott bírókat nem veszik vissza.

    Leszarják ezek a jogot nagy ívben.

  10. Dr. grün szerint:

    Itt egy másik!
    http://nol.hu/belfold/mar_az_ugyeszseg_sem_uldozi_a_voros_csillagot
    Csak éppen a Rendőrséggel felejtették el közölni!

  11. Manitu szerint:

    Grün: te lennél a legjobban felháborodva, ha az önkényuralmi jelképek viseletét nem büntetnék, és bárki vörös csillaggal, nyilaskereszttel vagy horogkereszttel a mellén feszíthetne.

    Engem megdöbbent az EU egyoldalúsága ebben az ügyben. Vagy ők is azt akarják, hogy horogkeresztes fiatalok mászkálhassanak az utcákon? Mert ha nem tilos a vörös csillag, akkor se legyen különbség!

  12. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    A sima vagy a kettős keresztről mi a véleményed?!
    Csak mert azok alatt is elkövettek ezt azt!
    Esetleg a 150 éves török megszállás félholdjáról?!
    Megjegyzem a sarló-kalapács ma is szerepel a zosztrák címerben!

    “Ausztria címere egy fekete, egyfejű sast ábrázol, fején arany falkoszorúval, arany csőrrel, arany karmokkal, vörös nyelvvel. Jobb lábában sarlót, baljában kalapácsot tart. A sas mellén egy piros-ezüst-piros címer.”

    Esetleg az Eurós bankjegyek a rajtuk szereplő ötágú vörös csillagok miatt nem kellenek?!

  13. Bugi szerint:

    Grün, akkor te engedélyeznéd a horogkeresztet?

  14. loastman szerint:

    Szarok arra, hogy a lista nyilvánosságra hozása törvényt sért.
    Én nem vagyok rajta, így engem nem sért.

  15. hajós szerint:

    Manitu, az EU-ban a horogkereszt sincs tiltva.

  16. ... szerint:

    Az adót be nem fizetni nem törvénysértő? Akkor 1:1.
    Ha befizette lekerül.

  17. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Nem engedélyezném, hanem csak tűrném!
    Mint a Fekete sereget, a turult, a zárpádsávos zászlót, a zsidózást, a cigányozást, a komcsizást….. stb: 🙂

  18. Manitu szerint:

    Grün: az Árpád-házi királyokkal mi a bajod? A nyilasoknak sem árpádsávos zászóluk volt, ellentétben a buta politikusaitoktól, akik a történelem helyett a lopás és a hazudozás tudományát sajátították el maguknak.

    Hajós, akkor menj át Ausztriába vagy Németországba, és bonts ki egy horogkeresztes lobogót. Bizonyítsd be amit írsz. Legalább lesz pár nyugodt hetünk.

  19. hajós szerint:

    manitu, én az EU-ról írtam, nem valamelyik országról. Németország kivétel.

  20. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    Szóltam én valahol királyokról?!
    “A nyilasoknak sem árpádsávos zászóluk volt”
    Nem bizony, piros alapon fehér csíkos kiegészítve a nyilaskereszttel!
    Az Árpád zászlaja pedig fehér alapon volt piros csíkos!
    Árpád kockásat szeretett volna, de annyi anyag nem volt!
    Mert a zászlókészítő gyerekeinek kellett a pelenka!

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    MÁS!!!!

    Újólag ma is kikaptak a PÓLÓSAINK!!! 11-10-re.

    Magam azon a véleményen vagyok, hogy: valóban sok dicsőséget, örömöt szereztek hazájuknak, szurkolóinak. Minden tekintetben dícséret illeti eredményességüket, gyakran sziporkázó játékukat, mellyel bizony elkényeztettek bennünket. Igen ám, csak hogy az idő számukra sem állt meg! Azaz, a gyorsaságuk, az úszótávjuk kissé megkopott, és itt van szerintem a legnagyobb gond. Természetes, hogy kihat az eredményességükre, ugyanis a csapat játéka szinte állójátékká változott. Korábban éppen azzal kerekedtek felül az ellenfeleikkel szemben, -szellemes játékukkal-, hogy sokat úsztak, mozgékonyak voltak, s azt a csapatok nem bírták követni. Sajnos mindez ma már a múlté, ezért kellett vona néhány gyors és jó képességű fiatal játékost beépíteni a csapatba, akiket a rutinos tapasztalt játékosok kiszolgálhattak volna.
    Sajnos állójátékkal képtelenség nyerni, míg az ellenfelek láthatóan gyorsabban és többet úszva győznek ellenünk. Dacára annak, hogy szinte semmivel sem jobbak a mi csapatunknál, min. több gólt lőnek, mert nem érünk oda időben.

    Még egy: az ellenfél lövései előtt alig-alig van a védkezésnél fenn a játékosainknak keze, így szinte többnyire szabadon tisztán lőhetnek kapura az ellenfél játékosai. Ezért is nehezebb a mi kapusainknak a jól irányzott lövéseket hárítaniuk.

  22. Zoli049 szerint:

    Manitu!

    A zolaszoknál lehet Hitleres, Mussolinis és mit tudom még milyen cimkés söröket kapni.
    Az olaszoknál maradt minden, ami az EU-s faszságokkal együtt eltünt?! Színte egész Európa sok-sok téren szabadabb és liberálisabb, csak mi vagyunk kockák!

  23. Vitéz Nagybányai szerint:

    Érdekes ez a lista, az még érdekesebb, hogy fennt van a tulajdonomban álló cég is, aminek tudtommal soha nem volt adótartozása se az állam se az önkormányzat felé.

    Holnap beszélek a könyvelőmmel és ha tényleg nincs tartozásunk utána az ügyvédünkkel.

  24. Zoli049 szerint:

    Akkor a témánál maradva!
    Akad egy-két név, akit ismerek és tudom, hogy jogtalan a követelés, a fél lista egy behajthatatlan és parasztvakító ökörség.

  25. Zoli049 szerint:

    Vitéz Nagybányai szerint:
    2012. július 31., kedd – 18:17

    Nekem egy 10(!) éve eladott kocsim után mi lehet? 🙂 Hagyjuk, ez faszság! 🙂

  26. Vitéz Nagybányai szerint:

    Zoli 049

    Akkor a lista létrehozója a fa…val szórakozzon, de ne velem.

  27. lolka szerint:

    Ha jogos, ha nem jogos egy helyi adótartozásnak nem az interneten a helye. Esetleg a “főtéren a tanácsháza falán”, vagy a piacon ahol sokat sokat lehet az emberekkel beszélgetni, vagy a helyi “Hírmondó”-ban…

  28. Zoli049 szerint:

    Vitéz Nagybányai szerint:
    2012. július 31., kedd – 18:23

    Közben átnéztem a céglistát, ennek egy része nem igen működik és a Gyepsor 1-ben, a “temető” rajta sincs!

  29. Vitéz Nagybányai szerint:

    Nem tudom mit szólna az Önkormányzat ahhoz ha a nekik dolgozó vagy beszállító cégek feltennék a netre a késedelmes fizetésükről szóló doksikat.
    Gondolom habzana a szájuk, hogy ez jogtalan.

  30. krapulax szerint:

    senki nem fizet súlyadót? 🙂
    gusztustalan hogy elhunyt személyt is találtam pl . az adóslistában.

  31. Szeretem a Fideszt szerint:

    Az a gusztustalan ha valaki nem fizeti ki a rá kiszabottat !

  32. Zoli049 szerint:

    Biztos vagy benne, hogy ez csak súlyadó, ami ugye már nincs is?! 🙂

    Én pl azt nem fizetem ki, ami nem jár.
    Az, hogy eladtam egy autót, le is jelentettem, de basztak átíratni, akkor már mi közöm hozzá? Vonassák ki a forgalomból, vagy mit érdekel engem?!

  33. Jeniszej szerint:

    Miért nem fizetnek az emberek?
    Talán nincs munkahelyük?
    Talán az embereket megnyomorította a kapitalizmus, – ahol a zember nem más, mint csak eszköz?
    Ráadásul az “eltartottak” még pellengére is állítják őket?
    Talán nincs pénzük?
    Talán sok a villanyszámla?
    Talán drága és sokba kerül a távfűtés?
    Sok az adó? Sokan élősködnek az adó fizető állampolgárokon?
    Drága a gyógyszer? Sok a lakás törlesztés.
    Drága az élelmiszer?
    Sok a gyerek?
    Felelőtlenek az emberek, nem vállalnak munkát, hogy ne kelljen adót fizetniük?
    Vagy mi a franc az oka, hogy nem fizetnek?

  34. loastman szerint:

    Zoli049!

    Én is megszívtam egy korábban eladott autóval, mert kirótták rá a teljesítményadót.
    Nem hőbörögtem, hanem felhívtam a gépjárművel foglalkozó ügyintézőt. Elmondtam neki, hogy mi a történetem, mire elmondta mit kell tennem:
    büntetőjogi felelősséget vállalva nyilatkozni kell arról, hogy a kocsi nincs a tulajdonoban, és sem a rendszám, sem a forgalmi engedély nincs a birtokodban. E nyilatkozatban kérni kell a gépjármű forgalomból való kivonását. Ezek után kivonják a forgalomból, és törlik a tulajdonjogodat. Aki pedig pórul jár: aki nem iratta át.

    Szóval ez a megoldás.

    üdv, loastman

  35. Igazi Szilveszter szerint:

    Arra azért kíváncsi vagyok, hogy melyik politikai párt használja majd címlistának a tartozók listáját.
    Komoly bátorság ekkora magas labdát feldobni a regisztrációs mizéria környékén. 🙂

  36. Manitu szerint:

    Jellemző, hogy a posztkommunista, volt MSZP-s gyurcsányimádó DK-s Szilveszternek azonnal a címlista jutott eszébe. Nem vittél magaddal elég címet? Borka-Szász se? Pedig mind a ketten Szenteczky bizalmasai voltatok, és az MSZP egy kiszivárgott videó szerint nem csak a szimpatizánsairól vezetett listát, de még az őket nem kedvelőkről is.

  37. Gordon szerint:

    Az MSZMP állampártként már évtizedek óta listákat vezetett az emberekről. Az MSZP-nek csak le kellett másolnia?

  38. Dr. grün szerint:

    Mennyivel takarékosabb a fityusz!
    Ők csak a szimpatizánsokról vezetnek listát és így rengeteg megtakarításuk keletkezik!
    Már csak az egyre csökkenő létszám miatt is!
    Jelszó:
    “Aki velünk van az nincs magánál!” ))) 🙂 (((

  39. Tóth Kati szerint:

    Az off-shore céges listát is nyilvánosságra kellene hozni.Szeretném tudni kik az off-shore lovagok a mi kis hazánkban.Egy nemzetközi kimutatás szerint Magyarországról 242 milliárd dollár! került ilyen külföldi számlákra.Csak a harcos elvtársak kedvéért teszem fel a következő kérdést:hány lélegeztető gépet lehetett volna venni ebből a temérdek sok lopott pénzből?

  40. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Seggre esnél ha nyilvánosságra hoznák! ))) 🙂 (((

  41. nagyapó szerint:

    Dr. grün megint össze-vissza írogat. A zMSZP mindenkiről vezet listát, a Fidesz a szimpatizánsairól, azok írásbeli beleegyezésével.
    Mecsoda különbség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  42. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Nem ezt írtam?!
    “Ők (a fityiszék) csak a szimpatizánsokról vezetnek listát és így rengeteg megtakarításuk keletkezik!
    Sőt ha továbbra így fogyatkoznak már lista sem kell nekik! ))) 🙂 (((

  43. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Esetleg csemegének itt egy történet arról, hogy ki hazudik! 🙂
    http://www.168ora.hu/buxa/kozfoglalkoztatas-gki-ksh-realber-100306.html

  44. Haza csak ott van, hol jog is van, S a népnek nincs joga. szerint:

    … szerint:
    2012. július 31., kedd – 14:10

    Az adót be nem fizetni nem törvénysértő? Akkor 1:1.
    Ha befizette lekerül.

    Árnyalatnyi gond csupán, hogy az adásvételi szerződés nem zavarja a t.hivatalt,
    és folyamatosan követeli a súlyadót, megspékelve a pótlékkal.

  45. Haza csak ott van, hol jog is van, S a népnek nincs joga. szerint:

    Szeretem a Fideszt szerint:
    2012. július 31., kedd – 23:06

    Az a gusztustalan ha valaki nem fizeti ki a rá kiszabottat !

    Szerintem meg az a gusztustalan, hogy ilyen véleményért még nem kaptál egy sallert és egy-két kokit! A kiszabott nem azonos a jogossal, pláne nem a jogszerűvel!

  46. csaba péter szerint:

    Azért a jelenlegi hatalom pitiánerségére , és hozzá nem értésére , pofátlanságára jellemző:
    – jogerős e a követelés
    – tárgyévi , vagy több évi késedelem
    – mit keresnek itt a tízezer forintos tételek –
    – mely tételek képezik tárgyalás és vita tárgyát
    és ez csak néhány kérdés ami jogtalanná tesz ezt a mérlegelés nélküli listát .
    Az országzászlóra elherdált pénz miért nincs itt?

  47. csaba péter szerint:

    Ennek a hatalomnak egy embert se egy fillért se!

  48. Hábori szerint:

    Nem elég, hogy a súlyadó befizetését 8 napon belül követelik, kb. 95.000 Ft tartozást, melyből közel 30.000 Ft a büntető kamatos kamat. A határidőn belül be kell mutatni a befizetést igazolást, ellenkező esetben megindítják a végrehajtási eljárást. Aki meg nem tudja megtenni, kénytelen eltűrni a foglalásokat. Ha az emberek tisztességes áron kapnának hitelt és megbecsülnék anyagilag a munkájukat, a világunk ismételten nem az elszegényítés felé haladna.

Itt lehet hozzászólni !