A Csepel-szigetet is elérte a bundabotrány

Nemzeti Sport, Csepel.info

Somodi Bencének 3000 eurót ígértek (fotó: Czerki Gábor, NS archív)

Óriási vihart kavart Vass Ádám szombati számunkban tett nyilatkozata, amelyben arról szólt, hogy az U20-as válogatott egyik mérkőzése előtt vesztegetési kísérlet történt. A válogatott egyik játékosának pénzt ígértek azért, hogy kapjon ki a magyar együttes.

Az olasz Brescia magyar légiósa nem kívánta megnevezni társát, s mi is méltányoltuk a kérését. Mára azonban változott a helyzet. Szót kért az ügy főszereplője, Somodi Bence, az utánpótlás-válogatott és a Diósgyőri VTK kapusa. A Magyar Kupában a Szigetszentmiklós egy futballistáját akarták megvesztegetni a Kaposvölgye elleni meccs előtt.

„Köszönettel tartozom barátomnak, Vass Ádámnak, hogy elhallgatta a nevemet – kezdte Somodi Bence. – A szombati események után azonban döntöttem, a nyilvánosság elé lépek: ki kell állnom az ügy és Ádám mellett, s elmondom, mi és hogyan történt valójában. Gulácsi Pétert a tavaly október 15-én rendezett Szlovákia elleni Alpok-Adria-kupa-mérkőzésre nem engedte haza a Liverpool, így Wilco van Buuren engem állított a kapuba. Miután ez nyilvánvalóvá vált, jött a megkeresés. Hogy ki volt a vesztegető, azt nem mondhatom el – de azt igen, hogy háromezer eurót kínált arra az esetre, ha kikap a magyar válogatott.

(…)

Tudtam, nem tarthatom titokban a megkeresést, ezért barátomnak és szobatársamnak, Vass Ádámnak mondtam el elsőként a történteket, majd a 4-1-es vereséget követően, amely rendkívüli módon megviselt, elkeseredettségemben szüleimnek, barátaimnak is szóltam a vesztegetési kísérletről.

(…)

A krónikához tartozik, hogy a szlovák meccs után Wilco van Buurentől a legjobb, nyolcas osztályzatot kapta a kapus, azaz az edző egyáltalán nem tette felelőssé a vereségért. Somodi Bence kiöntötte lelkét, s ezzel részéről lezártnak tekinti, többet nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Megszólalt Pintér Ádám is, aki pályára lépett a 2008 szeptemberében, Belgrádban játszott U21-es Eb-selejtezőn, amikor 8-0-ra nyertek a szerbek.

A meccs előtt ismeretlen számról, egy számomra ismeretlen ember hívott telefonon, hogy a vereségre játsszak. Mondtam, hogy nem, és letettem a telefont…” – hangzott az újabb megdöbbentő vallomás.

Megkeresték a szigetszentmikósiakat is

Íme, az újabb vesztegetési ügy! A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mindkét mérkőzése előtt megkeresték a Szigetszentmiklós egy futballistáját, hogy játsszon csapata vereségére. A labdarúgó jelezte a vezetőségnek a történteket, az SZTK egy győzelemmel és egy döntetlennel továbbjutott.

Történt, hogy a Kaposvölgye VSC elleni mérkőzés előtti napokban (a találkozót szeptember 21-én rendezték Nagyberkiben), a szigetszentmiklósiak egyik labdarúgója telefonon ajánlatot kapott, amelyben közölték vele, hogy nagyobb összeget fizetnének, ha az SZTK több góllal veszítene az első mérkőzésen. A megvesztegetni kívánt labdarúgó válaszában visszautasította az ajánlatot, majd azonnal jelentette az esetet Potoczki Tamás ügyvezető igazgatónak. A sportvezető, aki öt éve igazgatja a kiscsapat mindennapos ügyeit, tudta a kötelességét, s hívta Benkő Tamást, a Pest Megyei Labdarúgó-szövetség főtitkárát.

Megkeresésünkre Potoczki Tamás ügyvezető igazgató elismerte, a történet igaz, s mivel a sportszerűség szellemében jártak el, a klub valamennyi dolgozójának, játékosának tiszta a lelkiismerete. Információnk szerint egy volt élvonalbeli, még ma is aktív és ismert labdarúgó – nevezzük éppenséggel Tibornak – volt az összekötő a szervezet és a szigetszentmiklósi játékos között.

nso.hu

4 hozzászólás “A Csepel-szigetet is elérte a bundabotrány” bejegyzésre

  1. loastman szerint:

    “Hogy ki volt a vesztegető, azt nem mondhatom el – de azt igen, hogy háromezer eurót kínált arra az esetre, ha kikap a magyar válogatott.”
    Miért nem nevezi meg? Jah, lehet, hogy mégis kapott pénzt? Így már értem…
    Bűnös az is, aki a bűnesettel kapcsolatban tud információkat, de azokat elhallgatja.

  2. Jeniszej szerint:

    Háp-háp! Mondta k a c s a.

  3. tibor szerint:

    Kisteleki úr azt válaszolta az újságíróknak, nem lepődik meg a híren. Tudja, mindig is volt bunda. Európa több országában felbolydult a futball társadalom. Nálunk nem várható semmi.
    A korrupció magyarországi mértékén, a közzétett számokon nem lepődik meg senki. A hallgatás beleegyezés. mindenki elégedett.
    Balkánon ez a helyzet.

  4. miska72 szerint:

    “A Csepel-szigetet is elérte a bundabotrány”
    Nem is tudom hogy ebből miért is maradhatnánk ki.

Itt lehet hozzászólni !