Az elfogultság látszatát is el akarják kerülni

TV2 Tények

Független szakértők vizsgálják majd a pécsi egyetemi gyilkos elmeállapotát, ezt mondta a rendőrség. Azt mondták azért, hogy az elfogultság látszatát is elkerüljék. Az egyetem rektora csütörtökön beszélt arról, hogy az első vizsgálatok szerint a gyanúsított látens skizofrén. Hétfőtől folytatódik a tanítás Pécsett, de az egyetemek országos megemlékezést tartanak.

Négy nap telt el, de még mindig sorra mennek a diákok az egyetemhez, hogy mécsest gyújtsanak.

A tantermet, ahol a lövöldözés történt, lezárták, még az ablakait is. A teremben csütörtökön egy diák meghalt, egy másikat a saját osztálytársai élesztettek újra.

A dékán azt mondja, tanteremként többet ki se nyitják, átalakítják. A dékán azt mondja, a diákok minden segítséget megkapnak, de hétfőtől már tanulniuk kell.

Jakab Ferenc oktató szerint bár a diákok többsége megdöbbent, továbbra is biztonságosnak tartják az egyetemet.

Egy német diák is azt mondja, ez egy egyszeri eset volt, megtörtént, és ennyi. A rendőrség közben azt közölte, hogy független szakértők vizsgálják majd meg a 23 éves ámokfutó elmeállapotát és ők döntenek arról, beszámítható volt-e a gyilkosság perceiben.

A diákok nem csak Pécsett emlékeznek, hétfőn fél 12 kor az ország összes főiskoláján és egyetemén egy perces néma csendet tartanak.

Egy hozzászólás “Az elfogultság látszatát is el akarják kerülni” bejegyzésre

  1. bendegúz szerint:

    Orvosi vélemények alapján békeidőben gyógyszerésznek alkalmatlan, járvány esetén maximum áldozatnak alkalmas!

Itt lehet hozzászólni !