300 milliós csalás miatt csuktak le egy MSZP-st

Index

Csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját, Nyékes Bélát. A vidéki szocialista tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több magyar társaságában zátonyra futott egy hajóval a Niagara vízesés fölött, ahonnan a parti őrség csak egy nagyobb manőverrel tudta kimenteni.

Mintegy 300 millió forintos kárértékű ügyben indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, és a napokban előzetes letartóztatásba helyezte Nyékes Béla, kecskeméti szocialista politikust.

A vizsgálat a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult. A Népszabadság híre szerint az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját és a szintén letartóztatásban lévő három társát csalással gyanúsítják a nyomozók.

Az Index megpróbálta megtudni a takarékszövetkezetnél, hogy milyen formában okozták ügyfelei a feljelentésben szereplő százmilliós kárt, de az igazgatóság tagjai csütörtökön elérhetetlenek voltak. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről.

Nyékes Béla szocialista politikus neve először egy éve szerepelt az Indexen [1]. A kecskeméti MSZP-s egy magyar társaság tagjaként nyilatkozott, miután kimenekült egy zátonyra futott hajóból az Egyesült Államokban.

A magyar csoport egy 20 tonnás, 46 láb hosszú hajóval került bajba a Niagara vízesésnél. A társaság Clevelandből igyekezett New York kikötőjébe, de a vízesés közelében megfeneklettek. Nyékes akkor arról nyilatkoztt, hogy az amerikai mentőcsapat már ott tartott, hogyha a partról nem tudja kivontatni a hajót, akkor helikopterrel kimenti az utasokat, a hajót pedig sorsára hagyja. Végül azonban hat órás küzdelem után mégis sikerült megmenteni a bérelt vízi járművet is.

Forrás: Index

13 hozzászólás “300 milliós csalás miatt csuktak le egy MSZP-st” bejegyzésre

 1. csumpika szerint:

  Hello Admin! bocs, hogy megint beszólok, de ha már az index volt olyan igénytelen, hogy nem olvasta át a cikkét húzás után, legalább Ti javítsátok ki. “Csalással gyanújával”??? Ez meg miféle újmagyar nyelvjárás? néha komolyan elgondolkodtat az index, hogy lehetnek ennyire szánalmasak? Nincs két percük, hogy átolvassák, amit kiraknak? Vagy nem lehet erre motiválni a szerkesztőket pl. fizulevonással? láttam már erre példát, igaz az tv volt, nem online újság. És az is igaz, hogy jóval kevesebb hibával működtek/nek.

 2. Gordon szerint:

  csumpika ma reggel nagyon nyűgös…

 3. Gordon szerint:

  “Csak” 300 millió? Az mostanára már – szocialista és szabad demokrata lopási mértékkel mérve – szinte “pitiáner” lóvé. Nyékes ezzel szerintem az ellopott pénz nagyságát tekintve talán a top 10-be se kerül be a saját pártjában.

 4. csumpika szerint:

  @ Gordon: mentségemre legyen mondva, hogy nem sokat aludtam az éjjel. a kisfiamat kissé megviselte az időjárásváltozás…
  de azért igazam van, nem? vagy csak bennem magasak az elvárások?
  vagy akkor az egyik magyar hírekkel foglalkozó tv csatornánál miért tudják megoldani a precízséget? (mint már írtam személyes tapasztalat, hogy milyen erős ösztönző rendszer működik) a ker. tévéken meg néha 10 perces késésekkel indulnak este a műsorok. (legalábbis régen, amíg még volt tévénk, ezt tapasztaltam. azóta nem tudom történt-e változás, de nem is érdekel. tv nélkül boldogabb az élet :))

 5. én szerint:

  Van még valaki közülük szabadlábon,vagy aki ellen nem folyik vizsgálat, nem merült fel megalapozott gyanú stb?

  Hála isten nem csak a híveik fogynak, hanem ők is. Bár így is úgy is mi tartjuk jól őket, de a börtön azért jobb, mert ott nem tudnak még lopni az eltartási pézükhöz.

 6. miska72 szerint:

  🙂 🙂 🙂 🙂

 7. miska72 szerint:

  Nemsokára indul az SZDSZ MSZP börtönlabdarúgó válogatott mérkőzés.
  Szó szerint válogatott. 🙂
  Szép kis csapat. 🙂 🙂 🙂

 8. Gordon szerint:

  Ja, és készíthetnének csapatképet, majd megjelentethetnék EP plakátként.
  A jelszó az lenne, hogy:
  “Van csapatunk!”

  Szerintem a Deme, a csepeli mszp egykori üdvöskéje nem lesz stabil kezdő.

 9. Prendick szerint:

  Valamelyik plakátjukon van ez:

  “A baloldalra szavazok, mert az én értékrendem nem változik.
  Újult erővel! MSZP.”

  És ahogy látjuk, még csak nem is hazudnak. 🙂
  Újult erővel tarol az emeszpés értékrend.

 10. miska72 szerint:

  Javaslom, hogy 1 millió, 1 év börtönt érjen. 🙂 🙂

 11. Menyhért Péter szerint:

  Kedves csepeliek!
  A dolgok hátteréhez hozzátartozik, hogy lássuk a napjainkat meghatározó gazdasági folyamatok hátterét.
  Csak most nemrég olvastam 2 szerintem nagyon fontos interjút. A címük:

  http://www.ingatlanmagazin.com/9082/Giga_bukta_A_25_milliard_dollaros_IMF_hitel_nem_is_letezik_video
  és
  http://www.ingatlanmagazin.com/9104/Miert_parkol_4000_milliard_a_nemzeti_bankban_ha_a_gazdasag_haldoklik

  Tanulságos gondolatok egy harmadik utas jogász – újságíró tollából.
  Olvassátok el – érdemes!
  Üdv menyus

 12. miska72 szerint:

  Látod Péter, ez a MAFFIA.

Itt lehet hozzászólni !