Eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait

MTI, Origo

Mintegy kétszázan vettek végső búcsút pénteken a csepeli kettős gyilkosság áldozataitól. Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg, a két gyanúsított előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint egy sikkasztási ügy áll a bűncselekmény háttérében, de a nyomozás még folyamatban van.

Péntek délután eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait, Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és Papp Lászlót, az iskola igazgatóhelyettesét. A temetésen mintegy kétszázan vettek végső búcsút az áldozatoktól, köztük a csepeli önkormányzat tisztségviselői, az iskola több diákja és helyi lakosok.

Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe, a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort. Január 9-én a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását.

Deme Gábort társtettesként, K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. Mindkettőjüket sikkasztás gyanúja miatt bocsátották el az iskolából a gyilkosság napján, és a rendőrség szerint ez szolgálhatott indítékul a kettős emberölés elkövetésére. A rendőrség szerint a brutális, kivégzésszerű bűncselekmény hátterében munkahelyi konfliktus áll.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két szálon nyomoz: a gyilkosság és az alapítványnál elkövetett sikkasztás ügyében is vizsgálódnak. A BRFK pénteken úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a sikkasztás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak büntetőeljárást. Jelenleg tanúk kihallgatása, valamint a korábban lefoglalt iratok vizsgálata folyik igazságügyi pénzügyi szakértő bevonásával.

Forrás:  MTI, Origo

Képek:

45 hozzászólás “Eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait” bejegyzésre

  1. szemüge szerint:

    Vajon volt-e szemüveg a tudósítón? Én ott voltam a temetésen. Szerintem legalább 500-600 ember volt ott. És akkor még mértéktartó voltam. Ha minden tudósítás ilyen “objektív”, akkor nem lehet hínni a híreknek!

    A gyászoló családoknbak őszinte részvétem.

  2. baniko21 szerint:

    A gyászoló családoknak őszinte részvétem.
    szemügének igaza van! Ott voltam én is, sokkal többen voltunk, mint
    200-an. Aki tehette lerótta tiszteletét a két meggyilkolt ember elött.

  3. Dave szerint:

    Én is ott voltam, túllicitálnék, kb 1000 ember volt… tudom, ez nem licitálás, de ez az igazság. Sokan mentünk el ismerősként, barátként, kegyeletből…részvétünket kifejezni.

  4. tilona51 szerint:

    Az áldozatok családtagjaival mélységesen együtt érzek, fájdalmukban osztozom. Én is ott voltam a temetésen, több száz gyászolóval együtt, a csepel.hu-n meggyőződhet arról minden érdeklődő, hogy kik kísérték utolsó útjukra az áldozatokat.
    Nyugodjanak békében!! Gyilkosuk, annak felbujtója /ik mihamarabb nyerjék el méltó büntetésüket.

  5. Szilveszter szerint:

    Hát inkább az 1000 felé, ahogy Dave írja.

  6. bögöly szerint:

    Csak 999-en, mert egy valakit nem láttam: hová tűnt el Podolák elvtárs?

  7. jani szerint:

    T. Bögöly !

    Legalább most ne … !!
    Legyen ez az este legalább a kegyelet, emlékezés estéje !!
    Őszinte részvétem a gyászoló családoknak.

  8. obama szerint:

    Ott voltam én is a temetésen, s szerintem is 1000 fő körül volt a kegyeletet leróvók száma. Méltósággal búcsúzott Csepel lakossága a két áldozattól.
    Egy dolgot viszont furcsáltam, az önkormányzat vezetői a szertartást követően szinte pánikszerűen hagyták el a temetőt, otthagyva, magukra hagyva a gyászoló családokat. Ez azért is furcsa, mert a két áldozatot az önkormányzat saját halottjaként temettette el, s a protokoll szerint a temetési szertartásnak akkor van vége, ha a hozzátartozók is elhagyták a temető területét, legíalább is illik kikisérni őket, és végig mellettük lenni. Távolról figyeltem a családtagokat, akik 2-3 ismerős cselpei társaságában, már a sírtól magukra hagyatva távoztak.
    Vajon a lelkiismeretük űzte el olyan gyorsan az önkormányzati vezetőket, hogy az illendőséget és a protokollt is megszegték, vagy talán azért mert a média képviselői is elöttük távoztak?

  9. obama szerint:

    Ott voltam én is a temetésen, s szerintem is legalább ezren voltak a kegyeletet leróvók. Méltósággal búcsúzott Csepel lakossága a két áldozattól.
    Egy dolog azért furcsa volt. A szertartás végén az önkormányzat vezetői mind távoztak a temetőből, ott hagyva a gyászoló családtagokat. Miután az önkormányzat mint saját halottait temettette el a két áldozatot, az illem és a protokoll szerint is meg kellett volna várnia valamelyik vezetőnek, s ki kellett volna kísérnie a gyászoló családtagokat a temető kapujáig, vagy a gépkocsiig. Ez nem történt meg, 2-3 csepeli lakos kísérte, támogatta a családtagokat a sírtól a temetőkapuig.
    Talán a lelkiismeretük űzte el az önkormányzat vezetőit a temetőből?

  10. Gigi szerint:

    Akit nem látunk, még ott lehet – örök törvény…

    Akiket több százan, akár ezren szerettek annyira, hogy utolsó útjukra kísértek, méltán nyugodjanak békében…!

  11. Szilveszter szerint:

    Így van! Nyugodjanak békében!

  12. bögöly szerint:

    Igazatok van. Bocsánat, csak nem tudtam magamban tartani. Én is mély részvéttel gondolok a két áldozatra és együttérzek családtagjaikkal.

  13. Mela szerint:

    Az biztos, hogy kb. 1000-en voltunk!!!
    Még én is aki a rokona voltam Takács Józsefnek:'( alig tudtam oda menni a sírjához!!!:'( NYUGODJANAK BÉKÉBEN!!!!!!!!!:'(

  14. admin szerint:

    Biztos, hogy sokkal többen voltak a megemlékezésen, mint amennyiről az MTI beszámolt. No de az MTI-nek nem ez az első fatális tévedése…

  15. ezszép szerint:

    ez már egy kicsit sok!!! Ennyi fotóval! A sportoló Imrének a temetéséről miért nem írtak!?

  16. Kovács Ernő szerint:

    http://www.videoplayer.hu/videos/play/307725
    Kommentátor búcsúzik tőletek!

  17. feketepéteröcsém szerint:

    Félemetes!
    Nem scak az MTI van a világon – tisztelt csepel.info! Hamár nem volt ott egy olyan tudósító Önöktől, aki tisztában van a mametamika alapjaival, akkor higgyenek a teelvíziónak: a TV2 szerint LEGALÁBB EZREN’ voltak ott a temetésen. És ezt csak megerősíteni tudom – mert én is ott voltam!

  18. Nándi szerint:

    Én is ott voltam, szerintem legalább 1000-en voltak, ha nem többen. De szerintem nem ez a lényeg. Mindegy, hogy 1000-en, 1300-an, vagy 200-an. Nem ez a lényeges.

    Nyugodjanak békében.

  19. admin szerint:

    Nem csak MTI van, de az MTI adott ki először hírt.

  20. feketepéteröcsém szerint:

    Sajnos most az is lényeges! Természetes, hogy mindennél fontosabb a részvétnyilvánítás és a kegyelet. DE majdnem keygeletsértő az, hogy a mélyen tisztelt csepe.info kvázi ,,ledegradálja” a dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy esetleg téyneges és szándékos félretájékzatás ál a ,,számmizéria” hátterében.

    Ami admint illeti: miről adott kki először hírt az MTI?

  21. hugi szerint:

    Szerintem ez a vita az, ami nem illik ide. A hirkereso szerint valóban ezt adta ki az MTI. Rosszindulatról akkor lehetne szó, ha az info tudta, hogy hibás a hír. Csakhogy itt van fórum, úgyhogy mindenképpen lebuktak volna.

  22. én szerint:

    Sokkal többen voltunk. Szerintem meghaladta az ezret összesen.

  23. admin szerint:

    Tisztelt feketepéteröcsém!

    Mielőtt végleg elmérgesedne a vita, így történt a tegnapi nap a hír kikerülése szempontjából:

    1. Amikor kikerült az internetre az első hír a temetésről, az aktuális hírfelelősünk kitette. Ezt a hírt az MTI adta ki, és ez jelent meg először minden internetes honlapon. A “minden” természetesen a kormánypárti honlapokat is jelenti, azaz azokon is ugyanaz az MTI-s hír jelent meg, mint itt, a Csepel.info-n.

    2. A hírfelelős nem volt kint a temetésen, ergo nem is tudta volna felülbírálni az MTI hírét.

    3. Egészen késő este érkeztek meg a fotók, és akkor már mindenki tudta, hogy az MTI-nek megint sikerült alulmúlnia önmagát. Akkor már volt egy bejegyzésünk “admin” névvel, de az MTI-s szöveget már nem javítottuk ki, hiszen a fórumban mindenki elmondta, hogy biztosan rosszul saccolt a távirati iroda.

    Ezzel az ügyet a mi részünkről lezártuk.

  24. egy lány szerint:

    Sziasztok.
    A temetás gyönyörű volt a maga morbid értelmében.Viszont én külön megköszönném hogy a “szűk család” tagjait lökdösték az emeberek és a saját család tagok alig fértek oda a temetéesnél.Én személy szerint elnézést kérnék attól a kamera mantól akit gyomorszájon könyököltem de szerintem érthető hogy nem túl etikus ha az ember arcába mászik miközben a könnytől alig látva dobnám be a sírba azt a szál rózsát amit a nagybátyjámnak szántam. több mint 500 résztvevő volt kint a temetésen és rengetek koszorút küldtek az emberek.A beszédek is szívfájdítóak voltak és ennél szebb búcsút nem tudok elképzelni sem Laci sem Józsi bácsi emlékére.Nagyon remélem hogy a bűnösök kellő képpen megbűnhődnek és tudom ilyet nem szabad kívánni de remélem hogy legalább annyira fog szenvedni az ő családjuk is mint az enyém!!!
    Sajnálom ;((((

    Egy lány ……

  25. egy lány szerint:

    Sziasztok.
    A temetés gyönyörű volt a maga morbid értelmében.Viszont én külön megköszönném hogy a “szűk család” tagjait lökdösték az emeberek és a saját család tagok alig fértek oda a temetésnél.Én személy szerint elnézést kérnék attól a kamera mantól akit gyomorszájon könyököltem de szerintem érthető hogy nem túl etikus ha az ember arcába mászik miközben a könnytől alig látva dobnám be a sírba azt a szál rózsát amit a nagybátyjámnak szántam. több mint 500 résztvevő volt kint a temetésen és rengetek koszorút küldtek az emberek.A beszédek is szívfájdítóak voltak és ennél szebb búcsút nem tudok elképzelni sem Laci sem Józsi bácsi emlékére.Nagyon remélem hogy a bűnösök kellő képpen megbűnhődnek és tudom ilyet nem szabad kívánni de remélem hogy legalább annyira fog szenvedni az ő családjuk is mint az enyém!!!
    Sajnálom ;((((

    Egy lány ……

  26. miska72 szerint:

    Most kétszázan, vagy ötszázan, vagy ezren voltak?
    Állítólag 80 ezren laknak csepelen. Ahoz képest nem voltak sokan.
    A többség otthon maradt?

  27. CsepeliXXI szerint:

    “Érdekes”,hogy az mszp-sek figyelmeztetnek a kegyeletre,de a számháborúban mindig élen járnak.Akkor nem számit a kegyelet.
    Majd meglátjuk,hogy a jövő hétem mit szólnak,ha a kis gömböc kint lesz a sittről.Mert a “sztárügyvéd” ki fogja hozni.

  28. tilona51 szerint:

    Kedves “egy lány”! Engedd meg, hogy részvétemet és együttérzésemet fejezzem ki Neked és családodnak. Sajnos mint a fenti h.sz-k is bizonyítják, mindenhol és mindig vannak bunkó emberek, akikben semmi jó érzés nincs! A temetésre nem azért mentünk ki többen, mert a volt MSZP-s alpolgármestert temették, hanem azért mert két értelmetlenül legyilkolt embert , TESTVÉREKET, ÉDESAPÁT, FÉRJET BARÁTOKAT, KOLLÉGÁKAT, POLGÁRTÁRSAKAT, CSEPELI EMBEREKET temettek.

  29. CsepeliXXI szerint:

    tilona51!
    Igen,erről lenne pontosan szó.
    És hagyni kellene a számháborúsdit.

  30. obama szerint:

    Őszinte részvétem a családtagoknak! Ott voltam én is a temetésen, szerintem is legalább 1000 főre volt tehető a kegyeletüket leróvók száma. Egy dolgot furcsáltam, és nem tudom szó nélkül hagyni! Miután vége lett a szertartásnak az önkormányzat vezetői azonnal távoztak, az illemet és a protokollt felrúgva otthagyták a sírnál a gyászoló családtagokat, nem várták meg őket, nem kísérték ki a gépkocsijaikhoz, a temető kapujáig őket. Úgy tudom, hogy az önkormányzat saját halottjaiként temettette el mind a két áldozatot, így illett volna megvárni, kísérni őket. Távolból figyeltem, hogy 2-3 csepeli lakos támogatta, segítette a kapuig az özvegyet, a búcsúztatók sehol sem voltak! Lehet, hogy lelkiismeretük elől menekültek?

  31. Wass Albert barátja szerint:

    Én is ott voltam a temetésen, de nem álltam le számításokat végezni,hogy mennyien lehetünk, mert nem azért mentem oda. Személyesen nem ismertem egyik elhunytat sem sajnos, de egy minden igényt kielégítő szertartás volt. Aki hibákat keres az lehet, hogy azért ment oda nem pedig kegyeleti okokból.
    Nyugodjanak békében!

  32. CsepeliXXI szerint:

    W.A.barátja!
    Korrekt hozzászólás!

  33. obama szerint:

    Wass Albert barátja:
    Valóban méltó volt a szertartás, nem is ezt kifogásoltam!
    A befejezése ennek a búcsúztatásnak nem úgy végződött, ahogy illett volna! Sajnos sok hasonló eseményen kellett résztvennem, kellett szerveznem, így ismerem az ide vonatkozó illemet, protokollt. Biztos vagyok benne, hogy szálka maradt a családtagokban is.

  34. jani szerint:

    T.Csepeli XXI.!
    Itt én irtam le , hogy ” Legalább most ne… !! Egy elöző bejegyzésre reagálva a temetés napján, este .
    Csak a rend kedvéért , nem vagyok MSZP-s !

    Kedves Tilona51. !
    Teljesen egyetértek a leírtakka !!
    Magam részéről külön kiemelném az írásból,
    “EMBEREKET TEMETTEK”, temettünk !!

  35. csepeliiszap szerint:

    Obama:
    Az illendőség és a protokoll szerint valóban kifogásolható és “lelketlen” volt az önkormányzat vezetőinek idő előtti távozása. Nyilvánvaló oka van, hogy kényelmetlen számukra az elhunytak családtagjainak szemébe nézni a sírok mellett. Az elhunytak családjai gyászukban és fájdalmukban a névtelen kisemberektől kaptak őszinte, együttérző, emberséges megnyilvánulást.

  36. tilona51 szerint:

    Obama!

    Sajnos több közeli hozzátartozómat veszítettem el az utóbbi időben, és még több barátomat, ismerősömet. Számomra a legnehezebb az volt, amikor a részvétnyilvánításokat, több mint egy órán keresztül állva kellett fogadni akkor amikor legszívesebben magunk maradtunk volna, szűk családi körben, a koporsó, illetve a sír mellett ( ez külföldön volt!!). A szeretett társtól, apától, testvértől történő végső elbúcsúzás, már intim dolog, nem hiszem, hogy az elhunytak családtagjait az önkormányzat vezetőinek kellett volna akkor és ott támogatni.Ez már akkor a hozzátartozók dolga, és ezt ők biztosan meg is tették!, egymásba kapaszkodva!! Nem kell mindenben a hibát keresni.

  37. Bubus szerint:

    Őszinte részvétem!

    Remélem, hogy a rokonoknak nem az a legfontosabb, hogy kik voltak ott.

  38. Szilveszter szerint:

    Szeretném megnyugtatni a Kedves szokásos jó indulatúakat, hogy nem én írtam tilona 51 néven, ennek ellenére messze egyetértek Vele.
    Nos aki tudja, hogy milyen érzés az, amikor megkondul a harang, és a ravataltól el kell indulni arra a valóban utosó sétára elhunyt szerettünkkel, az azt is tudja, hogy abban a pár percben a fájdalom arra a tetőpontjára hág, amikor megszűnik a világ. Az az utolsó séta, az utolsó olyan mozzanat, amit szerettünkkel “még együtt tölthetünk”. Szívemből kívánom, hogy aki ezt a fájdalmat még nem élte át, ahhoz legyen a sors olyan kegyes, hogy elkerülje ez az örök, és fájdalmas emlék.
    Igen, kell az a pár perc, amikor szerettünkkel végső nyughelyén egyedül maradhatunk. Nem csak hogy nincs szükség olyan kor senkire, de bárki jelenléte zavaró abban az intim családi pillanatban. Nem megy haza többé, nem hív fel, őt sem lehet felhívni, sem átölelni. Eköszönni, ígéretet tenni, és megpróbálni elkezdeni azt átérezni, hogy valóban az a helyzet, hogy ő ezentúl ott nyugszik. Ezt a végérvényes helyzetet sem megérteni, sem elfogadni, sem ezzel együtt élni nem könnyű.
    Kedves Obama!
    Egy kicsit sincs kedvem azzal elviccelni lelketlen bejegyzésed, hogy Te voltál az egyetlen néger demokrata elnök egész Európában, aki megmenthetted volna a helyzetet azzal, hogy Te odamész a gyászolókat támogatni, és kísérni. De nem tetted meg, elszalasztottad a vissza nem térő alkalmat arra, hogy Úr legyél, és még le is írod itt, hogy valaki mások így, meg úgy. Az Igazi Obama bizonyára másképp cselekedett volna.

  39. Bubus szerint:

    Az önkormányzat vezetőinek szerintem nem is kellett ott maradniuk a temetés végén. Az önkormányzat egyértelműen kimutatta, hogy saját halottainak tekinti az elhunytakat, de a gyászoló családtagoknak csak az tud vigaszt nyújtani, aki a családban áll közel hozzájuk.

    Ha ilyen közeli családi barát nem volt az önkormányzat vezetésében, akkor jól tették, hogy a szertartás után maguk is elmentek.

    Nagyon hülye vita lett itt. Én javaslom, hogy ha valaki tovább fórumozik, akkor legalább ne szóljon be senkinek. Két ember értelmetlen halála után ez méltatlan.

  40. obama szerint:

    Tisztelt Fórumozók!
    Kegyeleti okokból nem folytatom a vitát, de nem ismeritek az ide vonatkozó protokoll szabályokat!

  41. virág szerint:

    obama: gratulálok!:)

  42. Gigi szerint:

    Minden szabály annyit ér, amennyit betartunk belőle.
    Aki a kákán is csomót keres, az talál.

  43. sétányok szerint:

    Olyan méltatlan ez a vita. Ott voltunk, mert olyan embert, embereket temettek, akik barátaink voltak, akik aljas gyilkosság áldozatai lettek. Olyan embereket, akik tettek valamit Csepelért, a hátrányos helyzetbe élő fiatalokért, akiket szép számmal láttam kint és le kell irnom, hogy nagyon fegyelmezettek, meghatóan megilletődöttek voltak kezükben az egy szál virággal. Biztos sokan voltak közülük, akik életükben először jártak temetésen. Sajnos sokan voltunk azok is, akik már többször álltak koporsók előtt. Most is barátunktól búcsúztunk. A folyamatosan csurgó könnyeimen keresztül nem fixiroztam, hogy ki jött ki és ki nem és vajon hányan lehetünk. Ott voltak azok, akik szeretetüket, megbecsülésüket fejezték ki azzal, hogy némán, magukba roskadva hallgatták a búcsú szavait. Akik tudták, átérezték,hogy mit jelent édesapát, férjet, nagypapát, fiút, barátot elvesziteni. Nyugodjanak békében, emléküket megőrizzük!

  44. Szandy szerint:

    Istenem ennyire hogy fajulhat el Csepel!!
    Nagyon szar volt föleg hogy ismertem a Lacit!Nagyon szar volt!!
    Még mos is hiányzik:(
    Amugy több százan voltak!
    És télleg nagyon ugymond jo temetés volt!!Legalább szántak rájuk idöt!!

Itt lehet hozzászólni !