Kövér László: van még lejjebb is az MSZP-nek

Magyar Hírlap

Magyarország újabb, ezúttal százharmincmilliárd forintos, komolyabb indok nélküli hitelfelvételére reagálva Kövér László figyelmeztetett: “Hovatovább szemérmetlenül belemondják az emberek arcába, hogy a kölcsönfelvételnek az az oka, hogy Magyarország csődben van, csak úgy tudja a fejlesztési programokra lehívni az unió forrásait, ha ebből a hitelből finanszírozza az önrészt.

A válságkezelés legfontosabb eleme a politikai változás. Tehát Gyurcsány Ferenc azzal tenné a legtöbbet a változásért, ha fogná a cókmókját meg a haverjait, és a lehető legrövidebb idő alatt lelépne az ország közéleti színpadáról. Lendvai Ildikó téved: nem a választások kiírásával létrejövő esetleges bizonytalanság fenyeget katasztrófával, hanem az a bizonyosság maga a katasztrófa, amit Lendvai Ildikó pártjának hatalmon maradása jelent.”  Az alábbiakban a Magyar Hírlap Kövér Lászlóval készített interjúját közöljük.

Utolsó ütőkártyaként használhatja Gyurcsány Ferenc egy etnikai konfliktus kirobbantását, hogy megpróbálja felülírni a válságot – mondta lapunknak Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke szerint fennáll ennek a veszélye, mert az MSZP egyes vezetőinek már alig van vesztenivalójuk. A politikus úgy látja, eddig a jobboldal józansága megakadályozta, hogy a szocialisták politikai frontvonalak mentén polgárháborús helyzetet teremtsenek. Kijelentette, az országnak a kormány által előidézett gazdasági lecsúszása végérvényes és megállíthatatlan, de még ott van Gyurcsányéknak a zűrzavarkeltés lehetősége, ebbe már belekóstoltak.

– Az Országgyűlés önfeloszlatását kezdeményezi a parlament mai rendkívüli ülésén a Fidesz és a KDNP. Van realitása annak, hogy a javaslat nyitott fülekre talál?
– Remélhetőleg megértik az SZDSZ-es, MSZP-s és MDF-es képviselők is: amiben ma Magyarország vergődik, az az ország modern kori történelmének egyik legmélyebb gazdasági, politikai és morális válsága, amelyet éppen a bizalom elvesztése mélyít történelmivé. Ezt a bizalmat pedig nem lehet ügyeskedéssel visszaszerezni, hiszen becsapták és megalázták az embereket.

– A Fidesz két, történelminek mondott időközi választási sikert ért el a múlt hét végén. Adhat-e elegendő nyomatékot mostani javaslatuknak ez a két esemény?
– A kormányon lévők figyelmen kívül hagyhatják a katasztrofális vereséget, de le is vonhatják belőle a politikai tanulságokat. Ha higgadtabban gondolkodnak, és vigyázó tekintetüket a magyarországi változásokat időről időre megelőlegező Lengyelországra vetik, akkor kénytelenek konstatálni: az ottani posztkommunista párt hovatovább nem a kormányra kerülésért, hanem már a szejmbe jutásért küzd. Van még sokkal lejjebb is, mint ahol ma tart az MSZP.

– Talán az SZDSZ vezetőinek jött a legrosszabbkor ez a javaslat, hiszen a szavazáskor színt kell vallaniuk saját értelmiségi holdudvaruk előtt: akarják-e a rendszerváltás folytatását, vagy továbbra is kettős politikai játékot űznek.
– Ha hinnék abban, hogy létezik liberalizmus a szó pozitív értelmében, és nem azt a gerinctelen, elvtelen, cikcakkos, destruktív politikát tekintenénk liberalizmusnak, amit az SZDSZ már jó ideje folytat, akkor most azt mondanám: éppen a liberális eszmerendszer híveinek lenne a legnagyobb szükségük a megtisztulásra. Észre kellene venniük, hogy az elvtelenségben, az antidemokratikus gondolkodásmódban már a falnál járnak. Tiszta vizet öntve a pohárba meg kéne próbálniuk újjászervezni a magyarországi liberalizmus pozícióit, az SZDSZ teljes megújításával vagy akár negligálásával.

– Politikai szempontból kockázatos a parlament önfeloszlatásának felvetése.
– Ha most el is utasítanák, ez az indítvány bármikor megismételhető. Emellett, ha sikerrel jár az a népi kezdeményezés, amelyet eddig több mint hatvanezren támogattak, és éppen az aláírások hitelesítése folyik, akkor kötelezővé tehető a parlamenti vita az előre hozott választásokról. Harmadrészt, a márciusi tisztújító kongresszuson Gyurcsány pártján belüli hatalmának megszilárdítására készül. Ám hatalmát csak akkor tudja bebetonozni, ha az országgyűlési választásokra állítandó jelölteket – azaz az MSZP következő képviselőit – a saját híveiből ő tudja kijelölni. Egy az EP-választásokon megszerzett “méretes zakó” után kétséges, hogy az MSZP megengedheti-e magának, hogy majd egy évig még nyakán cipelve bukott vezérét készüljön az országgyűlési megméretésre. Vagyis – Gyurcsány szempontjából – a párton belüli hatalmi mérkőzés csak az európai és az országgyűlési választások egyidejű lebonyolításával zárható le megnyugtatóan.

– Végleges megoldást hozna-e Gyurcsány távozása, vagy további tűzoltásra is szükség lenne a szétzilált politikában és gazdaságban?
– Gyurcsány Ferenc nem alapvető oka nyomorúságunknak, hanem maga is következménye. Akár tetszik, akár nem, olyan a magyar demokrácia, amilyenné mi, az ország választópolgárai alakítottuk. Amit eltűrtünk, az beépült az életünkbe. Ahhoz, hogy Gyurcsányig eljussunk, le kellett nyelnünk, amit Medgyessy Péter és Keller László csinált. Ahhoz, hogy Medgyessyig eljussunk, az kellett, hogy 1994-ben elviseljük Horn Gyulát. Horn pedig azért tudott négy év után a nyakunkba szakadni, mert 1990-ben elmismásoltuk az igazságtételt. Mivel ezt nem tettük meg, a mai helyzetből való kikecmergéshez nem elég Gyurcsány menesztése. Ha ő megy is, a garnitúra, amely őt hatalomba segítette és ma is ott tartja, amely ugyanazt a politikai szubkultúrát és mentalitást képviseli, a közéletben marad. Ha nem tudjuk a választók elkötelezettebb, tudatosabb részvételével újjáépíteni a demokráciát, ugyanaz megtörténhet velünk évek múlva, ami most. Ha ebben nem segít az ország mintaadó értelmisége, akkor végünk.

– Lehet, hogy ismétlődik a történelem? Az eladósítással ma szinte ugyanaz történik, mint amivel 1988–89-ben már szembesültünk.
– Senki sem bújhat ki a bőréből. Nem tudnak mást, mint amit eddig: destrukciót, rombolást, káoszteremtést. A kommunista pártok és utódpártjaik még soha nem voltak képesek országépítésre, pozitív programok végrehajtására. Mindig tartsuk észben: Gyurcsány Ferenc 2006 őszén azt találta mondani, hogy azért nem mond le, mert ha a ribillió és Gyurcsány között kell választani, akkor az emberek többsége Gyurcsány Ferencet választja. Ezt tehát tekinthetjük egy titkos MSZP-s programnak is. Amikor már minden mindegy, és minden eszköz kihullott a kezükből, s az ország általuk előidézett gazdasági lecsúszása megállíthatatlan, akkor még ott van számukra a zűrzavarkeltés lehetősége. Eddig még csak bele-belekóstoltak, voltak apróbb próbálkozások a szlovák terroristafenyegetésektől kezdve a rendőrpalotába lőtt golyókon és a lábtörlőtüzeken át az október 23-i rendőrattakig. De nehogy eljussunk odáig, hogy egyes MSZP-s vezetők, Gyurcsány Ferenccel az élen, a minimális józan eszüket elveszítve megpróbáljanak olyan káoszt előidézni, amit csak rendvédelmi erőszakkal lehet letörni, így próbálva meg felülírni a válságot.

– Belesodródhatunk egy ilyen veszélyes szituációba?
– Úgy látom, Gyurcsányék paklijában ez az utolsó ütőkártya. Ha pedig nem lehet politikai frontvonalak mentén polgárháborús helyzetet teremteni, mert a jobboldal józansága azt eddig is megakadályozta, akkor kijátszhatják az etnikai kártyát. A kockázat létezik, az őrület elhatalmasodni látszik az MSZP egyes vezetőin. Nekik már alig van vesztenivalójuk. Azoknak kell visszatartaniuk, megállítaniuk őket, akiknek még van.

Forrás: Magyar Hírlap

33 hozzászólás “Kövér László: van még lejjebb is az MSZP-nek” bejegyzésre

  1. Wass Albert barátja szerint:

    Már most garantálom, hogy a heti-hetes unalomgerjesztő műsor ízekre fogja szedni Laci mondatait. Már elkészült az a “vészharang”, amit ezerrel fognak ütni és halálra vált ábrázattal kiáltják az éterbe a Fidesz embertelenségét!Na és akkor mi van?

  2. Kovács Ernő szerint:

    Ez egy borzalom, már mint Kövér!

  3. zöldfa szerint:

    Volt komcsi már jó ideje osztogatni próbálná azt észt. Játsza a nagy mártírt. Dugulna be, kösse fel magát az ajánlgatott kötélre. Bunkó állat.

  4. Kovács Ernő szerint:

    zöldfa: A kötelet most ne említse senki Csepelen!

  5. miska72 szerint:

    Kovács Ernő, miért a golyó az jobb? 🙂

  6. Prendick szerint:

    Anyám, borogass! Ez a szerencsétlen még mindig ott tart, hogy a legfőbb veszély a radikálisok kormányellenes megmozdulása.
    Az ilyen szövegek után lehet ám látni, hogy miért van még Gyurcsány hatalmon. Ilyen töketlen elenzék mellett…

  7. balszélső szerint:

    Megszólalt Kövér! Lehet, hogy ismétlődik a történelem? Jaj, ne!

  8. Papi szerint:

    T. Prendick!
    Elöszőr neked írnék. Olvasd el mér egyszer figyelmesen és rájösz, hogy nem a radikálisokat hanem a maszop provokátorait bírálta.

    Zöldfa vagy Szilveszter!
    Te már megint akkora baromságot mondtál mint ide Lacháza! Ha valmit említesz legalább legyen benned annyi tisztesség. hogy utána nézel.
    T. Kovács Ernő!
    Te inkább a csepeli problémákkal foglalkozzál abban legalább értelmeseket mondasz!
    És végül Wass Albert barátja!
    Sajnos igazad van de tudod: mocsokból csak mocsok folyik (lásd:heti hetes).

  9. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Most ezt nem értem Tőled, én még ide nem írtam. Nem tudom mi van Veletek mostanság, de banikó is eltévedt a minap, azt sem értettem.
    No de mindegy. Tudjátok, hogy miért nem írtam még ehhez a cikkhez? Ezerszer átnéztem a képen, amikor fel-le görgettem a cikkek között. Láttam a képet, de úgy voltam vele, hogy cigány témába most nem akarok belemenni. Most nézem a képet: EZ a KÖVÉR!!!!! Teremtő Isten! Ez az arc a Magyar Nemzetmegmentő!
    Ez az MSzP- provokátorosdi beszéd már akkor nem volt hiteles. Úgy látszik, hogy a Fidesz kezd kifogyni a témából. A gumicsontok(by Pren) napjait éljük.
    Nem baj, hamarosan úgyis lesz mit megmagyarznia a Fidesznek.

  10. Prendick szerint:

    Papi. hidd el, figyelmesen olvasok. A “maszop provokátorai” az a mantra, a radikálisokkal riogatás meg a lényeg.
    Azt magyarázza Kövér, hogy aki az utcára megy, az biztos maszop provokátor, tehát ellenség. Néhány éve ez a hivatalos Fidesz álláspont.
    Így lehet nekik továbbra is otthon sunnyogni.

    Elégszer szóltam már, hogy a Fidesz Gyurcsányék legjobb bástyája. Már rég meg lehetett volna amúgy ukrán módra dönteni a kormányt, de a Fidesz jobban őrzi Fletóékat a radikálisoktól, mint a robotzsaruk.

  11. Papi szerint:

    Prendick!
    Nem tudom hány éves vagy nem tudom voltál-e katona! Én voltam katona és nem vagyok mai gyerek ezért tudom, hogy azokkal akikkel együtt huztam surranót és három évig jóban-rosszban együtt voltam biztos, hogy nem dobáltam és nem is támadtam. Na most a arról, hogy maszop privokátorok. Én ott voltam 2006 szep 17-én este és igenis állítom, hogy a maszop provokátorai voltak akik a TV-hez vitték a forró fejű srácokat szem és fültanúja voltam amikor kigyúrt fehéringes fekete pantallós “úri emberek” teli torokkal szidták és mocskolták azokat a rendőrőket akik az országház körül álltak (mellesleg nagyon bevoltak akikálva) és amikor rászóltunk ezekre az “úri emberekre”, hogy hagyják abba mert gyffel van bajunk akkor az volt a válaszuk, hogy nyolc évig ők is rendőrők voltak. Szerínted ezek nem azért voltak ott, hogy provokálják a tömegeket? Utána a futbalhulígánok (és hidd el azok voltak) között tüntek fel és ott kiabálták, hogy mennyünk a TV székház ellen. A fiatalokat könnyű feltűzelni és könnyebben beugranak ha másért nem akkor a balhé kedvéért. Aztán azok az arcok akiket akkor lefogtak a következő balhénál újra ott voltak és gyújtogattak. Erről kár vitatkozni mert ezek tények. Erről beszélt Kővér. Kell a radikalizmus de ez még nem az autók felgyújtását és a boltok kirablását jelenti. Gyurcsány és a maszopos söpredéke pontossan ezt akarja, hogy aztán diktatorikus állapotokat tudjon bevezetni.
    Szebb jővőt!

  12. Prendick szerint:

    Papi, én elég idős vagyok és voltam katona is.
    Elhiszem, sőt tudom, hogy vannak provokátorok. Láttam én is kopasz radikálisnak kinéző, rendőröket dobáló fickókat, akik az oszlatáskor simán beolvadtak a rendőrsorfalba és elsétáltak hátra, amig a többieket ütötték.
    Ez világos. Ismerem Kőrösiéket is rendesen.

    Kövér viszont ezt kiterjeszti minden radikálisra. Márpedig mindenki rá fog jönni, hogy radikálisok nélkül nem fog itt semmi megváltozni. Mert Gyurcsány addig kihúzza, amig csak lehet. És ha egyáltalán ki lehet valaha billenteni a hatalomból, hát utána Kövérék sem lesznek jobbak. Ezt már egyszer bizonyították. Nagy csalódás lesz neked is és sokaknak, amikor rájöttök, hogy valójában ugyanaz a gárda.

    Én továbbra is állítom, hogy a jelenlegi politikai elit cseréjét képtelenség demokratikus úton elérni. Előbb-utóbb kényszer lesz a nagyszabású utcai balhé, akár százezres nagyságrendekben. A kérdés csak az, hogy mikor?
    Én úgy gondolom jobban járunk, ha hamar túlleszünk rajta, amig még van mit megmenteni. Minél tovább halogatjuk, annál inkább veszett fejsze nyele amit még megmenthet. És ezt halogatja Kövér és mindazok, akik bele vannak szédülve a “demokratikus” gondolkodásba.

    Aki ma halogatja a radikális lépéseket, az Gyurcsány szekerét tolja.

    De hát mindegy. A történelemből ismeretes, hogy mire az emberek kimennek az utcára, már rég elvitték a fejük felől a házat, a lábuk alól meg a földet. Pedig akkor már felesleges balhézni.
    Az emberi természet már csak ilyen. Mindig megmagyarázza, hogy valamit miért nem tesz meg éépen most, aztán amikor mégis elszánja magát, rég késő.
    Ez van. Még a végén azt hiszi valaki, hogy itt uszítok, pedig csak kiértékeltem a politikai helyzetet.

    Gondolom jövő ilyenkor ilyesmit már nem írhatok le, mert addigra a demokratikus Gyurcsányék a demokratikus Fidesz hallgatólagos támogatásával büntetőjogi kategóriába sorolják az ilyen beszédeket is, mint a tojásdobálást meg a cigányok megnevezését.

  13. Szilveszter szerint:

    De miért Papi? Tényleg őszintén kérdezem, hogy szerinted miért?
    Arra vagyok kíváncsi, hogy Te hogy látod? Azt írod, hogy provokátorok csinálták a balhét, hogy Fletó diktatórikus állapotokat tudjon bevezetni. Azóta miért nincs ilyen? Ez 2006 őszén volt, azóta is csak a nemzeti ünnepeken csinálják a cirkuszt, kisebb-nagyobb károkozásokkal. (anyagi, és erkölcsi szempontból egyaránt) Ha jól látnád a dolgot, és valóban diktatórikus állapotok bevezetése lenne a cél, akkor ennek azóta hogy nincs folytatása? Miért nem látszik ez azóta sem a hétköznapokban? Mármint a diktatórikus állapotok bevezetési szándéka.
    (Így írásban elég nehéz “átküldeni” hogy valóban és őszintén érdekel a válaszod, és nem a “maszopos” kötekedés miatt kérdezem!)

  14. Wass Albert barátja szerint:

    Kedves Prendick!
    Véleményem szerint hibás a kiindulópontod, mármint a langyos Fidesz a hatalomba tartja a Fletót és társait. Fogadjuk el, hogy igazad van. Jöjjejenek az utcai harcok? Kivel? A labdargó huligánokkal, esetleg Budaházival? Nem beszélve a jobbikról! Szerinted forradalmi helyzet van?
    Ki lesz az, aki kimegy az utcára, elordítja magát, hogy utánam? Hol vannak a szakszervezetek, a civilek. OV a kordonbontással adott egy alaphangot, de utána elmaradt a folytatás.

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Prendick
    Alapjában véve egyetérted veled de bizonyos részletekben eltér az én felfogásom.

    Azt írtad: „Én továbbra is állítom, hogy a jelenlegi politikai elit cseréjét képtelenség demokratikus úton elérni. Előbb-utóbb kényszer lesz a nagyszabású utcai balhé, akár százezres nagyságrendekben.”

    Meggyőződésem, hogy ez a véleményed az általános fidesz vélemény. Teljesen elfedi OV és vezetői köre taktikáját, de közben félrevezetik saját híveiket is.
    Meggyőződésem szerint – és úgy mellékesen jogilag is – a nagyszabású, több százezres UTCAI TILTAKOZÁS A DEMOKRÁCIA ESZKÖZTÁRÁNAK RÉSZE, EGYIK ELEME! Félrevezetik azok az embereket, akik azt állítják:, hogy demokratikus eszköz csak parlamenten belüli lehet! NEM IGAZ!
    A demokrácia fontos színtere az utca, a társadalom normál élettere!
    A tiltakozás ha be van jelentve és nem sért törvényeket, akkor DEMOKRATIKUS ESZKÖZ!
    Mivel a fidesz is hajlamos élni a szoci eszköztárral, a hallgatással, saját egzisztenciájuk gyáva megóvását „demokratikusnak” bélyegezték meg, mint egyetlen lehetséges utat! Ez sajnos ugyanolyan hazug beállítás, mint GYF-é (természetesen ez sem mentesíti a csalót) – és ez tulajdonképpen a rendszerváltó elit természetéből és hozzáértéséből levezethető.
    Ha az ellenzék SAJÁT PÉLDÁJÁVAL erkölcsi utat mutatna, sok százezres tömeg követné őket egy csendes de elszánt társadalmi akaratnyilvánításként. Nem véletlenül hivatkoztam Mahatma Gandhira, hiszen ő Indiában az én tézisemet évtizedekkel ezelőtt már bizonyította! S nem egy jelentéktelen milliárdos csalóval szemben, hanem az akkori világ LEGNAGYOBB hatalmával szemben! De ugyanezt tették 56-ban is az egyetemisták! Miért kellene hinni abban, ami nem igaz? Csak azért, mert OV mondja?

    Azt írod: „Aki ma halogatja a radikális lépéseket, az Gyurcsány szekerét tolja.”

    Igazad van, de én a csendes tömegtiltakozást nem nevezném radikálisnak! Gondold csak végig: egy olyan tömegtüntetésen, ahol a fidesz vezérkara azzal áll a tömeg elé, hogy feladta jól fizető mandátumát az elveiért; ahová nem csak a fideszes százezrek vonulnának ki, de a csendes többség is, akinek mindkét politikai bagázs tehetetlen hazugságaiból elege van, beférnének budaházi meg tomcat féle önjelölt apostolok? Szerinted ez a tömeg eltűrné néhány futballhulligán randalírozását?
    Szerintem itt a radikálisoknak nem teremne babér. Mindemellett gondolj végig egy ilyen tiltakozást, ahol az ellenzéki párt teljes média, diplomáciai és nemzetközi kapcsolatrendszerével tiltakozik, volna a GYF-nek ideje arra várni, hogy majd hazamennek? NEM? NEM.
    Nem kéne más: erkölcsi fölény és bátorság a VALÓDI ELLENZÉKI KÉPVISELŐK részéről. De ma még ezek az emberek gyávák és megalkuvók.. Nem sokkal különbek a rablóbandánál a kormányon.

    Azt írod: „Az emberi természet már csak ilyen. Mindig megmagyarázza, hogy valamit miért nem tesz meg éppen most, aztán amikor mégis elszánja magát, rég késő.”

    Ez tisztán töketlen patópálság!

    Azt írod: „Gondolom jövő ilyenkor ilyesmit már nem írhatok le, mert addigra a demokratikus Gyurcsányék a demokratikus Fidesz hallgatólagos támogatásával büntetőjogi kategóriába sorolják az ilyen beszédeket is, mint a tojásdobálást meg a cigányok megnevezését.”

    Amit írsz, az a mai „LÁTSZAT DEMOKRATIKUS ELLENZÉK” kollaboráns működésének törvényszerű következményeinek kisebbik része csupán! 2010-ig a kormány minden pénzt eltüntet; mindenhova saját embereit teszi; csak adósság marad utánuk és jogilag nehezen támadható szerződések tömege.
    Ez kellene nekünk?

    Kedves Wass Albert barátja:

    Azt írod: „Véleményem szerint hibás a kiindulópontod, mármint a langyos Fidesz a hatalomba tartja a Fletót és társait. Fogadjuk el, hogy igazad van. Jöjjejenek az utcai harcok?”

    Mint fentebb írtam, a fidesz kisebbségi NEM szavazataival és tartózkodásaival teljesen legitimmé teszi a parlament ÖSSZES DÖNTÉSÉT!
    Mint kifejtettem, a tömeges békés tiltakozásból csak nagyon nehezen lehetne „utcai harcokat” provokálni! Ez nem a TV székház, ahol a GYF szétverette a csőcselékkel a rendőreit, csak azért, hogy elvonja a közgondolkodást és közbeszédet a saját csalásáról! Aki aznap éjszaka végignézte ezt az ocsmány láthatóan és bevallottan is szervezett akciót, az tudja, hogy ilyen egy országban csak szándékosan fordulhat elő!

    Azt írod: „Hol vannak a szakszervezetek, a civilek. OV a kordonbontással adott egy alaphangot, de utána elmaradt a folytatás.”

    Nézd: én voltam szakszervezet alapító és egy ideig második számú vezető is; eddig is, és most is szerveztem civil együttműködéseket.
    Sajnos, a szakszervezetek csak akkor csatlakozhatnának egy ilyen egyértelműen POLITIKAI HATALOM ÁTVÉTELI akcióhoz, ha a társadalom már rámozdult az ellenzék akciójára!
    Civilek:: GYF 2004-ben azzal kezdte a pályafutását, hogy megfagyasztotta azt a kormányzat-civil szféra együttműködést, mely az EU-s csatlakozás miatt 2002-ben elindult. 2006 óta szétverték ennek a működésnek az összes eredményét, felváltva a kollaboráns és mszp-s civil szféra helyzetbe hozásával. Ma Zushlag féle civil szervezetek, és sikkasztó-gyilkos pártonbelüli alapítványok élnek, kapnak lehetőséget. Velük nem is lehet „folytatás”.
    Üdv menyus

  16. Papi szerint:

    Kedves Menyus!
    Nem zavar ha önmagaddal kerülsz ellentmondásba? Tételezzük fel, hogy a Fidesz kiviszi a “híveit” az utcára moindjuk 250 – 300 ezer embert. Rendben van. És utána milesz? Áruldmár el Te is és Prendick is utána milesz? Volt már rá példa, hogy töbször is kint voltunk és hol voltak a többiek. 2006 öszén szeptember – október amikor a Fidesz minden nap gyűlést tartott hol voltak az emberek. Áruljátok már el végre! Radikalizmus, menjünk az utcára stb. bravó de hol voltak a szakszervezetek, csak a MAGOSZ és a vendéglátok szakszervezete volt ott. Ja és az egészségügyiek egy kiállító helyel, de hol volt a többi? Volt tömeges megmozdulás és pont a szarszervezetek (nem elírás) árulták el az emberekett. Hol voltak mereven elzárkoztak. Úgy, hogy minden tiszteletem ellenére ne gyertek ilyen szöveggel, hogy korrupt és gyáva a Fidesz mert ezzel csak az ilyen Szilveszter féléknek segítettek.
    Probáljatok végre eljutni oddáig, hogy ne akarjatok mindenáron párhuzamot vonni a maszop és Fidesz írány vonala között.
    Prendick!
    Neked még csak annyit ha igazad lenne abban, hogy az olyan beírásokért 2010-után lecsuknak akkor együtt fogunk be menni! de tudod a Fidesz-KDNP nem maszop-szadesz.

  17. Szilveszter szerint:

    Tévedés, hogy nekem segítene itt bárki. Én itt egyedül vagyok.
    Simán arról van szó, hogy a “Többi” azért nem volt ott, mert a “többi” nem röhögteti ki magát, és nem is vereti meg magát. A “Többi” nem ég cirkuszos köntösbe öltöztetett “csináljunk forradalmat” görcsben.
    A “többi”-nek esze van, és tudja, hogy az utcát összetörni, kocsit borogatni, és gyújtogatni dolog nem vezet sehová. A “többi” tudja, hogy a polgárháborús állapotokkal lényegesen többet veszít, mint amennyit nyerne. Példa erre egyrészt a nemzetközi jóhírnevünk.
    A “többi” tudja azt is, hogy Gandhiék a só miatt voltak mozgásban, elmentek a terngerhez, és szedtek maguknak sót. Mi hiába gyalogolnánk békésen akárhová, az még nem tenné helyre a világgazdaságot.

  18. Prendick szerint:

    Menyus, megeshet, hogy kivonulhat akár ötmillió ember mondjuk Pusztaszerre /ott elférnek/, aztán meghallgatják Orbán sokadik misztikus beszédét, megveregetik a saját vállukat és hazamennek. Mi haszna lenne ennek?
    Legfeljebb Fletónak fájdulna meg a röhögéstől a hasa.
    Gandhi értelmezése téves. Nem az a lényege a tömegtüntetéseknek, hogy ott vannak, hanem az a fenyegetés, hogy békés demonstráció átfordulhat békétlenbe.

    Most mondd meg őszintén, ha eddig sem érdekelt a tömegek véleménye, érdekelne attól kezdve, hogy békésen kivonulnak és ott elmondják? “Tüntetnek egy kicsit, aztán hazamennek…” /Gy.F./
    Vagy attól tartanál jobban, hogy a tömeg egyszer csak elindul és el akar veled beszélgetni? Elég egyszerű a válasz.

    Wass Albert barátja, én nem kívánom, hogy jöjjenek az utcai harcok. Mindössze megállapítom, hogy az egyéb eszközök kimerültek és szükségszerű, hogy előbb-utóbb be kell hogy következzenek. És akkor csak két front lesz. Ha a Fidesz továbbra is a halogatás poltikáját folytatja és csőcslékezi a megmozdulókat, akkor egyértelműen választott.
    Egyébként valóban nincs forradalmi helyzet, ahogy világosan leírtam.

    Egyszerűen a politikai elit, Gyurcsánytól Kövérig, mindent megtesz, hogy ne legyen. A probléma csak az, hogy amig csititgatnak, minden maradék eladódik és ellopódik az országban és amikorra megjön a forradalmi helyzet, már nem lesz miért csinálni. Talán már most is késő, hiszen éppen elzálogosították az utolsó állami vagyont is.

    A szereplőkről: Budaházyék vállalják, hogy elől mennek és el is hullanak ha kell. Ez tiszteletreméltó. De értelme csak akkor lenne, ha mögöttük még sokan mennének. De nem úgy, ahogy Orbán tette, aki mindenáron részesülni akart a 2006-os eseményekből és csinált egy veszélytelen műbalhét a kordonbontással, hogy róla beszéljenek és ne a tüntetőkről.

    Mindenki másnak is:

    Kevés a kormányt elküldeni. Az egyetlen megoldás a politikai elit teljes cseréje. Ez viszont hagyományos módszerekkel sosem szokott menni. Ahhoz valami extra kell. Háború, forradalom, totális gazdasági csőd, ilyenek.
    De ezek még nem jönnek, úgyhogy teljesen akadémikus a vitánk. Legfeljebb azt a nézetkülönbséget ragozhatjuk, miszerint sokan hisztek abban, hogy minden baj oka az Mszp és jön Orbán a fehér lovon, aztán rendbetesz mindent, nekem meg erről erős kétségeim vannak. 🙂

  19. Prendick szerint:

    “Példa erre egyrészt a nemzetközi jóhírnevünk.”

    Az példa is. Nemrég volt róla infó, hogy EU-s diákokat kérdeztek meg, mit tudnak Magyarországról. A tanácstalan tekintetek mellett kizárólag az a válasz érkezett, hogy “Nektek van az a hazudós miniszterelnökötök, ugye?”. 🙂
    Ez is hírnév az igaz.

  20. Kétkedő szerint:

    ENnél lejjebb? Milyen értelemben? Ez mérhetetlen. És az egész érthetetlen. Szerintem tornásszuk őket feljebb az utáltak top listáján!!! http://www.afal.hu – lásd a MÁS címke alatt!

  21. Szilveszter szerint:

    Akadémiai vitához hozzászólva csak annyit jegyeznék meg, hogy van más megoldás, mégpedig a 2010-es választások. A lakosság soha nem fog az utcára menni, mert soha olyan motivációja nem lesz. Krimi kedvelők inkább megnézi a Hír Tv-ben a dolgokat.
    Hogy ellopódik addig a vagyon, azzal az a helyzet, hogy ha a vagyon el akar lopódni, akkor annak ellopását, privatizációját elherdálását folytatja a Fidesz az előrehozott választások esetén (ha nyernének egyáltalán)arra hivatkozva, hogy a szocik rettenetesbrutáliselképesztőhihetetlen állapotban hagyták rájuk az országot, és a reformokhoz forrás kell. No akkor kezdődne csak igazán a maradék vagyon elherdálása.
    A komplett politikai elit lecserélése? Hát az izgi lenne. És ki cserélné le? Budaházy? Neki milyen támogatottsága van? No ha már azt mondod, hogy ő legalább elől megy, és feláldozza magát, akkor mondom, hogy ekkorát nem érdemes tévedni. A legutóbbi megmozduláskor a felhergelt csapatát a Művészetek Palotájához gyerünközte, de abban a pillanatban le is lépett csapata éléről. Egyszerűen eltűnt! (ne aggódj, keresték, de nem találták)
    A diákok hazudós miniszter- véleményét csak az EP képviselői űberelik, mert az a vélemény odakint, hogy nyuszihuszár nem más, mint egy balkáni fajankó.

  22. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Papi

    Azt írod: „Nem zavar ha önmagaddal kerülsz ellentmondásba? Tételezzük fel, hogy a Fidesz kiviszi a “híveit” az utcára mondjuk 250 – 300 ezer embert. Rendben van. És utána mi lesz?’

    Nem kerültem ellentmondásba, csak még nem volt alkalmam alaposabb kifejtésre.
    M. Gandhi írta: „Sosem tudhatod milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel eredményük sem lesz.”

    Ha egy új parlamenti választást követelő tömegtiltakozást a politikai elit azon része kezdeményez, aki visszaadta mandátumát, s ezzel saját egzisztenciáját kockáztatta, maximális hitelességre tehet szert!
    Ma a legnagyobb baj, hogy a „féltudású elit” egyik része sem hiteles! Lehetsz te mszp hívő, de lehetsz fideszes is: egyik kutya, másik eb.
    Az ország választópolgárainak több mint fele elfordult a politikától, mert egyik erőnek sem hisz. GYF-et csalónak, OV-t hangembernek tartják, mert míg az első diktátori babérokra tör, addig a másik csak hirdeti az „igét”, miközben cselekvésre nem képes!
    Közlejövőnkre két reális lehetőség vázolható fel: 1.) valamelyik nagy párt szakít a rendszerváltó „féltudású elit” „ezígy” politikájával, és cselekedetével kivívja a csalódott polgárság bizalmát, vagy óhatatlanul tért nyer a radikalizmus, a szélsőség és az erőszak! Ez utóbbi esetben a 2010-es választások újraírása is lehetőséggé válik, akár a jobb, akár a baloldali szélsőségesek miatt.
    Ha az ország felszabadulna a parlamentáris LÁTSZATDEMOKRÁCIA IGÁJA alól, akkor a választás győztese ERKÖLCSI HITELT, felhatalmazást és lehetőséget kapna a társadalomtól.

    Azt írod: „Volt már rá példa, hogy többször is kint voltunk és hol voltak a többiek. 2006 öszén szeptember – október amikor a Fidesz minden nap gyűlést tartott hol voltak az emberek.

    Nem jó a példa!
    OV 2006-ban a fidesz pártgyűlésre szervezett tömegdemonstrációkat!
    Egy a DEMOKRÁCIÁÉRT hitelesen meghirdetett tömeggyűlés már NEM PÁRTRENDEZVÉNY, hiszen azon ott lenne mindenki aki felelősséget érez a hazájáért – és nem csupán a fidesz szimpatizánsok!

    Azt írod: „Úgy, hogy minden tiszteletem ellenére ne gyertek ilyen szöveggel, hogy korrupt és gyáva a Fidesz mert ezzel csak az ilyen Szilveszter féléknek segítettek.

    Tudod, jelenleg nem sokkal többre tartom OV-t sem, hiszen ő is tehetetlen bábként ígérget olyan dolgokat, amikről TUDJA hogy nem valósulhatnak meg!
    Üdv menyus

  23. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Szilveszter

    Azt írod: „A “többi”-nek esze van, és tudja, hogy az utcát összetörni, kocsit borogatni, és gyújtogatni dolog nem vezet sehová. A “többi” tudja, hogy a polgárháborús állapotokkal lényegesen többet veszít, mint amennyit nyerne. Példa erre egyrészt a nemzetközi jóhírnevünk.”

    Tudom, hogy azt szeretnétek elhitetni az emberekkel, hogy az utca nem politikai színtér, pedig ez egy oltári hazugság!
    Ha az emberek utcára vonulnak, akkor mindig szerveztek valami botrányosat ugye?
    A nagy tömegtől azonban már Rákosi és Erdei elvtárs is félt – ugyanúgy ahogy most is féltek.
    Miért mondom mindezeket? Mert normális mentalitású embernek a demonstrációról, a tüntetésről NEM A gyújtogatás meg az általad zaftosan részletezett erőszak jut az eszébe!

    A félművelt ember ezt írja: „A “többi” tudja azt is, hogy Gandhiék a só miatt voltak mozgásban, elmentek a tengerhez, és szedtek maguknak sót. Mi hiába gyalogolnánk békésen akárhová, az még nem tenné helyre a világgazdaságot.”

    Én inkább azt állítanám, hogy a sómenet India politikai függetlenségének kivívását célzó (az előtte levő polgári engedetlenségi mozgalmaikhoz képest) aktív lázadás volt!
    S hogyan párosítod ezt a mai gazdasággal? Én nem értem.

    Azt írod: „Akadémiai vitához hozzászólva csak annyit jegyeznék meg, hogy van más megoldás, mégpedig a 2010-es választások. A lakosság soha nem fog az utcára menni, mert soha olyan motivációja nem lesz.”

    Sőt: ha sikerül bemagyarázni az általad lenézett „ostoba” tömegeknek, hogy nincs is szükség ilyen tehetetlen demokráciára, még talán GYF uralkodó is lehet!

    Valóságos éned jól látható a:
    „Krimi kedvelők ….”mondatodtól a „… hogy nyuszihuszár nem más, mint egy balkáni fajankó.” mondatig tartó bekezdésben.

    Szilveszter. Te mindig és módszeresen lenézed az embereket, akikhez pártos vehemenciával szólsz.
    Megveted őket, miközben szavakban mindenkit a te nagy együttérzésedről biztosítasz! Kiváló tanárod volt GYF pártelnök..
    Üdv menyus

  24. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Prendick

    Azt írod: „Menyus, megeshet, hogy kivonulhat akár ötmillió ember mondjuk Pusztaszerre /ott elférnek/, aztán meghallgatják Orbán sokadik misztikus beszédét, megveregetik a saját vállukat és hazamennek. Mi haszna lenne ennek?

    M. Gandhi írta: „Találj egy célt, az eszközök majd követik.”

    A papinak írott válaszomban már utaltam rá, milyen hatalmas különbséget látok a százezres pártgyűlés, és a százezres választást követelő tömegdemonstráció között!
    De ehhez még hozzátehetném a sajtó-diplomáciai és egyéb nemzetközi kapcsolati részvételt – tőkét!
    Október 23-án szerinted azon nyafogtak az egyetemisták, hogy mi haszna lenne a parlament elé vonulni? Ez a mentalitás UGYANAZ mint GYF cinikus mondása!

    Azt írod: „Nem az a lényege a tömegtüntetéseknek, hogy ott vannak, hanem az a fenyegetés, hogy békés demonstráció átfordulhat békétlenbe.

    NEM? NEM és sokszor nem! A tömegdemonstráció célja soha nem FENYEGETÉS vagy megfélemlítés, hanem csupán annak a ténynek a bemutatása a hatalom felé, hogy „bár felül a gálya, s alul a tenger árja ….”
    Egy igazi tömegdemonstráció akkor és csak akkor lesz békétlen, ha a hatalom TÁMAD.
    Szerinted GYF merne támadni egy csendesen tiltakozó sokszázezres tömegre?

    Azt írod: „… én nem kívánom, hogy jöjjenek az utcai harcok. Mindössze megállapítom, hogy az egyéb eszközök kimerültek és szükségszerű, hogy előbb-utóbb be kell hogy következzenek. És akkor csak két front lesz.

    Értsétek meg végre: a demokráciában épp azért ESZKÖZ az utcai tiltakozás, hogy a társadalom rétegei ne juthassanak olyan kilátástalan helyzetbe, amin már csak egy forradalom erőszakossága segíthet.

    Azt írod: „Talán már most is késő, hiszen éppen elzálogosították az utolsó állami vagyont is.

    M. Gandhi azt írta: „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.”

    Én is hiszem ezt, és remélem, hogy még mindig nem késő. Lehet, hogy naiv optimista vagyok?

    Azt írod: „A szereplőkről: Budaházyék vállalják, hogy elől mennek és el is hullanak ha kell. Ez tiszteletreméltó. De értelme csak akkor lenne, ha mögöttük még sokan mennének.

    M. Gandhi írta: „Az erőszakmentes ellenállás pont az ellentéte a gyengeségnek. Az ellenségtől elszenvedett elnyomás bosszú nélküli elfogadása, az ellenállással kombinálva nem passzív, hanem aktív. Az Igazság kutatásában, és a politikai harcokban az erőszakmentes eszközök használatához szükséges eltökéltségben nincs semmi ösztönös, vagy önkéntelen, erő kell hozzá.”

    Nekem budaházi ne akarjon elhullani, és ne vigye bele ostobaságokba az embereket! Ebben a viselkedésben semmi tiszteletreméltó nincsen!
    Úgy mellékesen: budaházi nem sunnyogott véletlenül el gyáván a tömegben?

    Azt írod: „Kevés a kormányt elküldeni. Az egyetlen megoldás a politikai elit teljes cseréje. Ez viszont hagyományos módszerekkel sosem szokott menni. Ahhoz valami extra kell. Háború, forradalom, totális gazdasági csőd, ilyenek.

    Igen, de ez egy hosszabb folyamat. A totális gazdasági csőd már itt közeleg!
    Ha lesz hiteles ember a mai politikusok közt, akkor az lehetőséget jelent a folytonosságra, az átmenetre.
    Ha mindig kihúzzuk magunkat a cselekvés felelőssége alól, akkor semmi nem változik, csak lepusztul az ország.
    Üdv menyus

  25. Prendick szerint:

    Menyus, Gandhi egy szép legenda. Ezzel szemben az igazság az, hogy húsz évig semmit nem ért el a békés tüntetéseivel éd India kizárólag azért lett független, mert a világháború alatt totálisan kivérzett Anglia egy függetlenségi felkeléssel szemben legfeljebb ökölrázást tudott volna felmutatni. Ezért gyorsan lecsaptak a lehetőségre és ha már így is, úgy is bukik a korona gyémántja, legalább békésen menjen, akkor megmarad a veszett fejsze nyele, pár gazdasági kapcsolat.

    Gyorsan elővették Gandhit a börtönből és kitették transzparensnek. Innen kezdve az erőszakmentesség arra vonatkozott, hogy az indiaiak legyen szívesek erőszak nélkül függetlenedni.
    A többi csak szép mese.

    A többivel nem tudok vitázni, mert ha az egyik mondattal egyet is értenék, a következővel egyből cáfolod is, így nem tudom, melyik az érvényes. 😉
    Pl. a politikai elit azonnali cseréjére azt mondod, hogy egy hosszú folyamat és fontosabb a folytonosság és az átmenet, mint a kemény váltás és várjuk a csodát egy hiteles ember megjelenésének képében. Már épp kezdtem volna vitázni vele, erre leírod mindennek a cáfolatát is: “Ha mindig kihúzzuk magunkat a cselekvés felelőssége alól, akkor semmi nem változik, csak lepusztul az ország.”
    Itt a lényeg. De nem tudom, melyiket gondolod komolyan.

    Na mindegy. Van még egy sarkalatos pont:
    “milyen hatalmas különbséget látok a százezres pártgyűlés, és a százezres választást követelő tömegdemonstráció között”
    Ez az. Ahogy mondottam volt, az előbbi, orbánbeszédestől, demokratikus rejszolástól együtt semmi, a második meg pusztán azért hatásos, mert mindvégig benne van a lámpavas, mint lehetséges argumentum megléte, amitől a hatalom, érthetően, fázik kissé.

  26. Prendick szerint:

    Szilveszter: “A lakosság soha nem fog az utcára menni, mert soha olyan motivációja nem lesz”

    Erre ne fogadj. Mindent megtesztek érte, hogy legyen motiváció. Érthető, hogy azt szeretnétek legjobban, hogy csak azokat hergelitek fel, akik amúgyis könnyen robbannak és ha nem megy mögöttük senki, lehet hivatkozni a szélsőségesek általi veszélyre. Ez így van.

    De megeshet, hogy rövid távon igazad lesz. Orbán majd addig nyugtatgatja a népet, amig az IMF hitel maradékából megvett cigányokkal és nyugdíjasokkal újra megnyeritek választást.
    A végeredményen ez sem változtat. Az lesz amit mondtam. Jól elkésve alakul ki a fentebb vázolt okok miatti belháborús hangulat a veszett fejszéért. Csak már nem sok eredménye lesz.

    A politikai elitünk odébbáll a lével, az utódokra ottmarad a kisöpört padlás, aztán kezdjenek vele, amit akarnak.

    Az egész időhúzásos taktika a “demokratikus” dumákkal, a pártharcokkal, a “fogjunk össze”, “monnyonle” műbalhékkal ezt készíti elő.
    A mi naív, málé népünk meg gandhizik, fogcsikorgatva polkorrektkedik, otthon lapít és várja a megváltót. Aztán a végén az egész cechet ki fogja fizetni, ahogy az kell.
    Én szóltam. 🙂

  27. Papi szerint:

    Menyus! Azt a kérdést tetted fel: Szerinted GYF merne támadni egy csendesen tiltakozó sokszázezres tömegre?
    Válasz igen megmerné támadni mint ahogy meg is tette 2006 okt. 23-án. Pedig akkor több százezer ember volt az utcákon. Ne feledd a Fidesz nagyűléses több mint 200000 ember volt kint és akkor a Kossuth téri tilzakozókat nem is említettem. Egy ilyen cezarómániás hatalomra éhes ember és a csűrhéje mindenre képes a hatalomért.
    Azért még annyit megjegyeznék, hogy a gyf média sulykolása remekül látszik rajtad is és nagyon sok bloggolón is. Ezzel nem bántani akarlak sem téged sem mást, de tudod mivel gyf és a mocska ilyen hát mindjárt a másikoldalt is megprobálja bele rántani. És tudod nagyon sok embernél (még ha utálja is gyf-et) bent marad, hogy a másik sem különb. Nem számít, hogy igaz vagy nem igaz bele van sulykolva az emberekbe.
    Tudod ilyenkor nevet a markába az ilyen Szilveszter, zöldfa tipusú talpnyaló.
    Szebb Jővőt!

  28. Szilveszter szerint:

    Ezzel nem bántani akarlak sem téged sem mást,

    Tudod ilyenkor nevet a markába az ilyen Szilveszter, zöldfa tipusú talpnyaló.

    Én rajtad nevetek! 😀

  29. Menyhért Péter szerint:

    Kedves prendrick!
    Azt írtad: “Pl. a politikai elit azonnali cseréjére azt mondod, hogy egy hosszú folyamat és fontosabb a folytonosság és az átmenet, mint a kemény váltás és várjuk a csodát egy hiteles ember megjelenésének képében. Már épp kezdtem volna vitázni vele, erre leírod mindennek a cáfolatát is: “Ha mindig kihúzzuk magunkat a cselekvés felelőssége alól, akkor semmi nem változik, csak lepusztul az ország.”
    Itt a lényeg. De nem tudom, melyiket gondolod komolyan.”

    Én úgy gondolom, mindkettőt. nem hiszem, hogy a megoldás fehér vagy fekete csupán. fogalmam sincs, mi a jó megoldás: két dolgot azonban biztosan tudok.
    1.) a fidesz jelenlegi cselekvésképtelensége tuti hogy NEM JÓ. A parlamenti játszadozás nem fog eredményre vezetni.
    2.) Én maximálisan elvetem az erőszakot, miközben a 100%-os igazamért mindenkor harcoltam és fogok is. Ebben az esetben nincs így. Az a fő bajom, hogy ebben a kérdésben nincs komoly vita, amiben megoldás kereshető!
    Meggyőződésem, hogy jó megoldás csak az lehet, ami minden alternatívát ismer, és mérlegel.
    Ezért nem fogadom el egyik tábor véleményét sem, mert mindkettő csak egy az alternatív megoldások közül. Hiába provokálok több lehetséges fórumon is párbeszédet ez ügyben, mert az elvakult párthívők azonnal elutasítanak.
    Hiányoznak a “kiművelt emberfők”, akik nem egyéni irányultsággal, hanem objektív megoldáskereséssel állnának e kérdéshez.
    Érdemben változtatni szerintem csak társadalmi méretű konszenzuskereséssel lehet.
    Üdv menyus

  30. Menyhért Péter szerint:

    Kedves papi
    azt írtad: “Azért még annyit megjegyeznék, hogy a gyf média sulykolása remekül látszik rajtad is és nagyon sok bloggolón is. Ezzel nem bántani akarlak sem téged sem mást, de tudod mivel gyf és a mocska ilyen hát mindjárt a másikoldalt is megprobálja bele rántani. És tudod nagyon sok embernél (még ha utálja is gyf-et) bent marad, hogy a másik sem különb. Nem számít, hogy igaz vagy nem igaz bele van sulykolva az emberekbe.”

    GyF médiamocskát mosóporreklám szintűnek tartom, és legfeljebb mosolyra fakaszt.
    A kételkedés és kiútkeresés nem feltétlenül a diktátor sulykolásának az eredménye, hiszen a másik oldal sem tiszta.Meg lehet védeni a fidesz cselekvésképtelenségét mindenféle jogi kibúvókkal – ezt teszik a szocialisták az összes ügyükben is.
    Az idő azonban halad, és az emberek szemében OV szavai is hiteltelenné válnak, mert nem történik semmi!
    Komolyan hiszed, hogy ej, ráérünk arra még?
    Üdv menyus

  31. Szilveszter szerint:

    Dicsőséges málnavitéz szavai soha nem voltak hitelesek. Kezdetben újak, és merészek voltak, ezért tetszett sokaknak. Aztán “hátha ő majd…” alapon bizalmat kapott a választásokon. De nem maradhatott, mert hamar kiderült, hogy kicsoda ő valójában. Azóta csak a józanlátók véleményét támasztja alá. Egyet megnyert de hármat elveszített azóta.
    De szeintem meg hozzuk “vissza divatba” a cserépszavazást! Menjen ki a nép a Hortobágyra, és mondhasson mindenki amit akar. (ez az anarchia) No aztán ha jól összetörte mindenki mindenki fején a cserepeket, (ez a szélsőjobb, és szélsőbal) akkor megállás van. Aki talpon maradt(jobb közép, bal közép), az fel Pestre a parlamentbe. Aki csak kicsit sérült, az a felső házba, aki nagyon, az meg az alsó házba. A Hortobágyon fetrengők meg örjöngjenek, hogy újraszámolás (Parlamenten kívüli pártok)!
    Na megoldottam, vagy nem oldottam meg? 😀

  32. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szilveszter
    Neked az a pártmunkád, hogy bomlaszd az ellenséget?

    Valójában mi a fenének írsz, ha nincs mondandód?

    Lekezelő, cinikus stílusoddal magadra haragítod még azt is, aki egyébként nem fidesz hívő.
    Szánalmas, ha egy anonim csak ennyire képes.

  33. Szilveszter szerint:

    Kedves Menyusunk!
    Meglep, hogy bomlasztónak találod a bejegyzésem. Simán csak egy lehetséges alternatíva, és van legalább annyi hipotetikus létalapja, mint a teljes jelenlegi politikai elit lecserélések a gondolata. Arról nem beszélve, hogy az általam javasolt ötletben átfogóan benne van minden, ami eddig a lehetséges megoldásokban benne volt. Van benne közös vonulás, a millió ember csendes vonulása Gandhi módra. (bevallom itt Neked szerettem volna kedvezni, hogy a te álmaid is valóra válljanak) Van benne harc is( ami Pren kívánsága), bár nem utcai, hanem a Hortobágy délibábos zöld gyepén, de legalább a Zöldek nem szólhatnak, hogy kimaradtak az új államberendezkedés kialakításából. Van benne görög jogállamiság, ami ugye a demos kratos bölcsője volt(bölcsészek, politológusok előtt emelem kalapom) . A sport is benne van, és az alkalomhoz illő küzdősort, és a maratoni gyalogló szám. No aztán a happy end, mert (szintén a Te javallatodra) bent marad a jobb közép, és a bal közép. (ha addigra kitalálnád, hogy Te igazából hová is tartozol, akkor még Neked is jutna mandátum)
    No hát ezek mind fontos mondanivalók voltak részemről, így hogy ne osztottam volna meg Veletek??
    Hogy magamra haragítanék bárkit is? Hát azt nagyon remélem, hogy nem haragszik meg rám senki, hiszen többször is alakult itt már egyfajta konszenzus abban a témában, hogy nem ellenségek vagyunk, csupán politikai ellenfelek, és nem személyes ügyek ezek, hanem amolyan közéleti dolgok. Azért már csak nem haragszik rám senki, ha éppen nem kritizálok, vagy nem Fideszezek.
    Arról nem beszélve, hogy az itteni Fidesz hívők mellett vastagon megjelennek az inkább még jobbra érző emberek is, a másik bal oldalt is ideértve. Én köztudottan MSzP- s vagyok, ami alapból “ok” arra, hogy ne legyek méltó ennek a csapatnak a szimpátiájára. Az meg igen csúnya baleset lenne, ha én egyedül MSzP-s itt fel tudnám bomlasztani az “ellenséget”. Itt mindenki rendíthetetlenül, és masszívan hisz abban, amit képvisel.
    Hát akkor legalább építő javaslatom hadd legyen! 😉

Itt lehet hozzászólni !