Nagyot álmodtak a budapesti képviselők

Index

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön elfogadta Budapest 2020-ig szóló közlekedési fejlesztési tervét. Rengeteg új metrómegálló van benne. Megkezdődött a 2010-es választási kampány.

2020-ig a következő közlekedési fejlesztéseket javasolja Budapest közgyűlése csütörtöki határozata alapján: Budán és Pesten is legyen a most tervezettnél is hosszabb a 4-es metró. Járjon 5-ös metró Csepel és Kaszásdűlő között az Astoria érintésével. A 3-as metró menjen ki Káposztásmegyerig. Kössék össze a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel.

Épüljön két új körút a pesti oldalon. Az 50-es villamos menjen ki Ferihegyre. A fogaskerekű pedig a Moszkva térig járjon. A Rákóczi úton és az Erzsébet hídon ismét járjon villamos. Az 1-es, 2-es és 3-as villamosak is hosszabb úton járjanak.

A terveket Hagyó miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes szerint érdemes lesz félévente, évente átnézni. A koncepciónak elvi jelentősége van, kötelezettségvállalást nem jelent, inkább csak irányt ad, hogy mit fejlesztene szívesen a főváros.

Forrás: Index

12 hozzászólás “Nagyot álmodtak a budapesti képviselők” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Ez hihetetlen. Uralhatnénk a világ cipőtalpiparát, ha ezeknek az arcbőrét fel lehetne dolgozni. Ami a víziló hátsó felén van, az valami celofán Demszkyék pofabőre mellett. 🙁

    2020-ig a 4-es metrót sem fogják kifúrni. Arra sincs pénz, hogy a lerohadt buszokat legalább összedrótozzák, ezek meg metrókat terveznek Hencidától Boncidáig.
    Ilyen erővel nyugodtan tervezhetnének repülőjáratot is Csepel meg az Astoria között, az takarékosabb is, mert a levegőben nem kell lyukat fúrni. Nem is értem, hogy miért nem gondoltak erre.

    Ahogy itt mennek a dolgok, 2020-ra a fő tömegközlekedési eszköz a riksa lesz. Legalább állása lesz százezer munkanélkülinek és tekerhetnek a háromkerekűn egy buszjegyért amig csak bírják. Az még környezetkímélő is, bár a lihegés széndioxid-kibocsátása elég magas.

    Elképesztő. Mondjuk aki ezt megeszi, attól azonnal megvonnám a választójogot, pedig lesznek sokan.

  2. én szerint:

    Ezek bolondok ezzel a sok metróval! Még hogy 5-ös és azt is tudják már honnan-hová!

    Egyébként rosszul tudom, hogy a 3 és az 5 között a 4-es van?

    Tehát be kéne fejezni a 4-es metrót, vagy legalább folytatni esetleg minden engedélyt beszerezni stb.

    Mit terveznek ezek? A buszok szétesnek alattunk, a trolik kényelmetlenek, a villamosok ócskák.

    DE! Megérkeztek és még jönnek további metrószerelvények. Nagy a titok! Még a riportot is úgy készíthették róluk, hogy nem lehetett lefilmezni. Csak nagyon messziről láthatja az aki arra metrózik amerre a szabadban álldogálnak. Vajon miért dugdossák ennyire? Pedig ezek a vonatok még nem is a holdbéli 4-eséi.
    Egyébként a 4-es metró vonalára, amit rendeltek, nem kell vezető. Szerintem se, csak egy jó mérnök, aki kidolgozza, hogy lehet bevonni a felszíni közlekedésbe. Mert alagút ugyebár nem valószínű, hogy készül hozzájuk. Ha netán mégis, addig kiöregszenek ezek a járgányok.

  3. Öreg halász szerint:

    Csak nem a négyes meg most már az ötös metró ígéretével akarják elmaszatolni a gerincutat?

  4. balszélső szerint:

    Az urak saját komolytalanságukat deklarálják. 15 évvel ezelőtt ígérték meg a gerincutat. Mára kiderült, nincs rá egy lyukas garasuk sem: EU pályázatban reménykednek, az önrészre meg a Gázművek eladásából remélt összeg nyújt fedezetet. A fantáziálás nem baj, csak az emberek többsége ezt magában gondolja végig. És van egy mazochista kisebbség, aki a celebek szintjére jutva, a nyilvánosság előtt röhögteti ki magát.

  5. obama szerint:

    A metrókra igen is szükség van, mert a felszínen már ellehetetlenedett a közlekedés! Gondoljatok csak a nagy világvárosokra, hány metro vonaluk van!

  6. miska72 szerint:

    Hahahaha. 🙂
    No comment.
    Nagyon jó a cucc. Ebből a fűből én is kérek. 🙂

  7. hollósi szerint:

    kötelezettségvállalást nem jelent….Ugyan, mire köteleznétek el magatokat?
    Tán dédunokáink kontójára?

  8. Gordon szerint:

    Már mondtam korábban: Álmodik a nyomor!

  9. csepeliiszap szerint:

    A következó 3 ciklusra megvan a program, elkezdődött a beetetés.
    Cseszhetjük!!! Demszky volt – van – és lesz…

  10. tilona51 szerint:

    Volt egy miniszterelnök aki azt mondta , “merjük nagyokat álmodni”!!! Most akkor lehet, vagy nem lehet? Vagy nem mindenkinek? Szerintem álmodozni szabad minden embernek. Milyen jó ha valamit elképzelünk, megtervezzük, aztán tervezgetünk, újra tervezzük, és egyszer csak megvalósul az álmunk.

  11. büki szerint:

    Igen. Egyszer lesz gerincút Csepelen. Csak senki ne kérdezze, mikor. Egyszer megvalósul az álmunk.
    Csak győzzük kivárni. A többi álomra még 20-30 évet várhatunk.

  12. infósferi szerint:

    Én meg euróról álmodom. Bízom benne, 2016 és 2020 között bevezetik.
    Demszkyék álmaival egyidejűleg.

Itt lehet hozzászólni !