Polip-gate: Dávid kirohanással köszönte meg Gyurcsánynak?

Csepel.info

Montessori szavazás

“Elpárolgott” az MDF-frakció a szavazáskor

Pár nappal az után, hogy Dávid Ibolya megkapta és Almásy Kornél ellen fel is használta azt a bizonyos, nemzetbiztonsági szervek által készített, törvénytelenül kiszivárogtatott és nyilvánosságra hozott hangfelvételt, frakciója nem vett részt a Montessori érettségi botrányáról szóló szavazáson – amelyben Gyurcsány Ferenc egyik fián keresztül személyesen is érintett volt.

A 11 fős MDF-frakcióból kilencen voltak elvileg jelen azon a szavazáson, amely a Hoffmann Rózsa KDNP-s képviselőasszony által Hiller István miniszterhez benyújtott interpellációról szólt. Bár a frakcióból csak az igazoltan távol lévő Almásy Kornél és Csapody Miklós hiányoztak, mégsem szavazott a kérdésre adott válaszról egyetlen egy MDF-es képviselő sem – tudta meg a Csepel.info. 

Mint ismert, a Montessori Szakközépiskola és Gimnázium 2008-as érettségijével kapcsolatban három szülő azt kifogásolta az illetékes hatóságoknál, hogy egy gyerekkel, egész pontosan Gyurcsány Ferenc egyik fiával kivételeztek az érettségi során. Bár a szülők eredeti panaszát az Oktatási Hivatal gyakorlatilag nem vizsgálta ki, az bebizonyosodott, hogy a középiskolában egyetlen középiskolai tanár sem tanított. Bár ez, és az érettségi menete sem volt törvényes, az érettségi-eredményeket sem az illetékes hivatal, sem a Hiller István vezette minisztérium nem semmisítette meg. A tanárok nélküli iskolában, amely a rá kivetett egymillió forintos bírságot sem fizette ki, szeptemberben folytatódott a „tanítás”.

„MSZP-szaga van” az újabb hangfelvételeknek

Mint az ismert, a hét végén újabb, a nemzetbiztonsági szolgálatok által készített, majd ismeretlen személyek által törvénytelenül kiszivárogtatott hangfelvételek kerültek ki a világhálóra, a YouTube videómegosztó oldalra.

Az MSZP először a Fideszt vádolta azzal, hogy törvénytelen árnyék-titkosszolgálatot működtet, és ezt bizonyítják Kövér László és Demeter Ervin telefonbeszélgetései is. Az ellenzéki párt azonban a beszélgetések hangfelvételét nyilvánosságra hozva cáfolta a vádakat. Az MSZP ez után kénytelen volt elismerni, hogy a Fidesz képviselői nem követtek el törvénysértést, és azóta elsősorban az UD Zrt-t vádolja gazdasági bűncselekmények elkövetésével. Szilvásy György titokminiszter a Klubrádiónak nyilatkozva azt is elmondta, hogy ő az összes felvételt nyilvánosságra hozná, de ehhez törvényi felhatalmazás és az érintettek beleegyezése is kellene.

A hét végén aztán a YouTube videómegosztó oldalra törvénytelenül kikerült hangfelvételeket híváslista, illetve kémszoftver címen töltöttek fel. Van olyan felvétel is, amely szerint Bajnairól készíthettek környezettanulmányt írta a Népszabadság. A harmincöt telefonbeszélgetés között a korábban már Dávid Ibolya által bemutatott, illetve a Fidesz honlapján közzétett felvételek is szerepelnek. Ugyanakkor az eddig nem ismert hanganyagok az MSZP kommunikációjának újabb fordulatát, a gazdasági kémtevékenység vádját, illetve a Bajnai Gordonról készített, homályos tartalmú „környezettanulmány” létét igyekeznek alátámasztani – megpróbálva magyarázatot adni a „puska-vád” alapján elindult házkutatásra is.

A hangfelvételeket röviddel a videómegosztóra való kikerülésük után törölték, így nem tudni, hogy mi hangzott el a valóságban, és a tartalmuk alapján valóban történhetett-e jogsértés. Bár a hangfelvételek törlése állítólag a nemzetbiztonsági szolgálatok közbelépésének köszönhető, ez a körülmény is csak a “polip-gate” homályban tartását és a további vádaskodást fokozza.

Csepel.info

Az érettségi-botrányhoz kapcsolódó cikkek időrendben:

Botrányos érettségi – Gyurcsány fiával kivételeztek?

Amit mondtunk, fenntartjuk

Jogorvoslati kérelem-kiegészítést adtak be a szülők  

Következmények nélküli ország

Tanár nélkül maturált Gyurcsány fia – rendőrségi eljárás is indult 

Új érettségit követelnek Gyurcsány fiának iskolájában (+videó)

Egymilliós bírság a Gyurcsány fiú-iskolájának – diploma és erkölcsi nélkül oktattak?

Csúszópénzen vett érdemjegyek a Gyurcsány fiú iskolájában

Nyílt levél Hiller István miniszter úrhoz

Az iskola, amely bukásra áll

Szülők bosszúja lenne a Montessori-ügy?

Látványos időhúzás folyik a Montessori iskola ügyében

Érettségi botrány – interjú a szülőkkel

Magyar abszurd: meg lehet venni az év végi jegyeket az alapítványi iskolákban?

Nem lehet érvényes a Montessori iskola érettségije!

Hiller dönt a Montessori érettségi ügyéről

Montessori forog a sírjában

Montessori botrány: Hiller elismerte a szabálytalanságokat

Hoffmann: miért hallgatott Hiller a Montessori-ügyben?

Hiller István nem mondott igazat!

4 hozzászólás “Polip-gate: Dávid kirohanással köszönte meg Gyurcsánynak?” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Az MDF egy szavahihető, igazi konzervatív párt. Aki hisz nekik, meg a szépkorúaknak, támogassák őket.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. baniko21 szerint:

    Csere-bere!
    Amikor az én fiam volt bajban segítettél, most a tied van bajban, én
    segítek azzal, hogy sem én, sem az egész MDF frakcióm nem szavaz.
    Kvittek vagyunk! Mondá Dávid Ibolyka.

  3. Papi szerint:

    baniko21!
    El vagy maradva ibolyka már nem Dávid hanem gyurcsány. Nem tudtad, hogy nevet változtatott?

  4. Jeniszej szerint:

    Mutyiznak ezek éjjel nappal!- “majd beledöglenek”

Itt lehet hozzászólni !