Három nappal többet dolgozunk jövőre

Inforadio.hu

Többet dolgozhatunk

Jövőre 254 munkanap lesz, ebből három szombaton. 2007-ben csak 251 napon kellett dolgozni, mivel szinte minden állami ünnep a hétvége közelébe esett. 2007-ben 10 fizetett munkaszüneti nap volt, 2008-ban az ünnepek és a hétvégék egybeesése miatt csak 8, így is több olyan hosszú hétvége lesz azonban, ami egy-két szabadnappal akár egy hétre bővíthető.

A most véget érő évben szinte minden állami ünnep a hétvége közelébe esett, így azok három-négy naposra nyúltak. Cserében 6 szombatot minősítettek munkanappá, de még így is hárommal kevesebb napot kellett munkával tölteni, mint a hétfőn kezdődő 2008-ban.

Az év első hivatalos munkaszüneti napja, Újév keddre esik. A holnapi nap, azaz december 29-e, szombat munkanap, a hétfő fizetett pihenőnap, tehát 30-án, 31-én és 1-jén sem kell dolgozni.

A február, 2008 szökőév lévén, eggyel több munkanapot hoz. Március 15-e szombatra esik majd. Április 26-a szombat munkanap lesz, amivel május 2-át dolgozzuk le. Május 1-je ugyanis csütörtök, a péntek fizetett pihenőnap, a szombat vasárnappal együtt ez lesz az évben az első négy naposra bővülő hosszú hétvége.

A pünkösd három nap pihenőt hoz, május 10-12-e között. A következő állami ünnepnap augusztus 20-a szerda, ezzel nem jár együtt semmilyen pihenőnap-munkanap-változás.

Az október 23-ai ünneppel azonban már igen: az ünnep hete előtti szombat, 18-a ismét munkanap, mivel 23-a is csütörtök, és a változtatások miatt az ünnep és a pihenőnapok ugyancsak négy nap munkaszünetet jelentenek.

Halottak napja szombat, a karácsony 2008-ban csütörtök-péntekre esik. 20-a munkanap lesz, ami azt jelenti, hogy már 24-e pihenőnap, így a legfontosabb év végi ünnep a hétvégével együtt 5 nap pihenőt hoz.

2007-ben 10 fizetett munkaszüneti nap volt, 2008-ban az ünnepek és a hétvégék egybeesése miatt csak 8, így is több olyan hosszú hétvége lesz azonban, ami egy-két szabadnappal akár egy hétre bővíthető.

Forrás: Inforadio.hu

Itt lehet hozzászólni !