Jótékonysági konzervgyűjtés

Antal Viktória

Konzervgyűjtés

Hagyományos konzerv és tartósélelmiszer gyűjtést rendeznek a csepeli hajléktalanok javára december 5. és 12. között a Csepeli Művelődési Központ intézményeiben. Az összegyűlt élelmiszer a XXI. kerületi Hajléktalan Szálló és Nappali Melegedőbe kerül, ahol az intézmény vezetője, Erdei József gondoskodik arról, hogy minden nehéz sorsú csepeli hajléktalan részesüljön belőle.

Az otthonban több mint 130 hajléktalan alszik alkalmanként, rajtuk kívül még 30-40 ember éjszakázik Csepelen a szabadban. Egészségügyi állapotuk nem megfelelő, szinte mindannyian alultápláltak. Az éjjeli szálláson csak férfiak, de a nappali melegedőben nők, családok, és előfordul, hogy 3-4 éves korú gyerekek is vannak – az összegyűjtött adományokból ők is részesülni fognak, akárcsak a folyamatosan utcán tartózkodó hajléktalanok, akikkel a szociális munkások szintén tartják a kapcsolatot.

A felajánlásokat az akció időpontjában, 8 és 20 óra között várják a Királyerdei Művelődési Házban (XXI. Szent István u. 230.), a Radnóti Művelődési Házban (XXI. Vénusz u. 2.) és a Csepeli Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban (XXI. Rákóczi tér 34. Telefonszám: 427-0340)

Itt lehet hozzászólni !