Kiemelt projektek: Margit híd, Szent Imre kórház, csepeli gerincút és a többiek

Napi Online

 

Gerincút

A kormány által tegnap elfogadott, összesen 135 milliárd forint értékű 71 kiemelt projekt részleteit ismertette mai tájékoztatóján Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter.

A közigazgatás megújításának 13 projektjére – köztük az e-közigazgatási tudásportálra, illetve a családtámogatási ellátások folyósításának korszerűsítésére – összesen 31 milliárd forint jut.

Két turisztikai témájú fejezet is helyet kapott: a királyi városok felújítására 12,7 milliárd, a gyógyfürdők és ahhoz kapcsolódó turisztikai fejlesztésekre 11,8 milliárd forint jut.

Kórházfejlesztésre 8,3 milliárd áll rendelkezésre. Többek között sor kerül a fővárosi Szent Imre és az Uzsoki utcai kórház rekonstrukciójára, valamint a közép-magyarországi régió mentésirányítási rendszerének fejlesztésére.

Az ötödik terület a közlekedés megújítását jelenti, 67 milliárd forintból. E fejezetben szerepel a budapesti Margit híd felújítása, a csepeli gerincút kiépítése, a rákoskeresztúri autóbuszfolyosó kialakítása, valamint a záhonyi térség fejlesztése, amely a kínai és az orosz árukereskedelem számára Európa keleti határává válhat.

Forrás: Napi Online 

Egy hozzászólás “Kiemelt projektek: Margit híd, Szent Imre kórház, csepeli gerincút és a többiek” bejegyzésre

  1. Gabca szerint:

    Hiszem ha látom. Demszky ígérte meg 1993-ban a megépítését, és 14 év után sem volt képes fővárosi pénzből megépíteni. Pedig ez aztán valóban járt volna nekünk.

Itt lehet hozzászólni !