Személyre szabott BKV

2007. szeptember 24. Népszabadság

HÉV

SMS-ben is tájékozódhatnak az utasok alig két éven belül a BKV-járatok pontos érkezéséről. A társaság ugyanis egy forradalmian új rendszer segítségével személyre szabott utazási és tarifaajánlatot tehet utasainak. A beruházás nyolcmilliárd forintos költségéhez pályázati pénzre is számít a cég.

Két év múlva akár SMS-ben is tájékoztat a BKV a buszok percre pontos érkezéséről, a szolgáltató ugyanis a napokban EU-támogatásra nyújtott be pályázatot, hogy kiépíthesse Európa legkorszerűbb információs és jegyrendszerét – nyilatkozta lapunknak Antal Attila vezérigazgató. A szolgáltató tervei szerint a nyolcmilliárd forintos, forradalmian új és összetett rendszerből először az utastájékoztató és a jármű-diagnosztikai részét valósítaná meg, számítások szerint két éven belül. A folytatásra, az úgynevezett e-ticketing – csipkártyás – jegyrendszer teljes, de fokozatos bevezetésére pedig a tervek szerint négy év múlva lehetne számítani. A kiépítés – és beüzemelés – azonban két éven belül, a metrón és a HÉV-en megkezdődik. Az elektronikus kártya annyi információt hordoz az emberek utazási szokásairól, hogy a szolgáltató szinte személyre szabott útvonal- és árajánlatot tehet majd utasainak. A rendszer a lehető legigazságosabb tarifát kínálja: mindenki annyit fizet, amennyit utazik. Eközben az üzemeltető maga is számos pluszinformációhoz jut, például a járművek mozgásáról, aktuális állapotáról, kihasználtságáról, pontos utazási szokásokról és a forgalomról is. Ennek köszönhetően folyamatosan és pontosan tájékoztathatja az utasokat, aki kéri, azt SMS-ben is.

Az e-ticketing Európa számos országában működik, de kiegészülve az utastájékoztató és forgalomszervező rendszerrel sehol sem nyújt ennyire átfogó szolgáltatást, mint amilyet a BKV tervez – szögezte le Antal. – A megvalósításra teljesen reális esély van – mondta -, a BKV ugyanis megfelelő előkészítéssel, technikai és műszaki tudással rendelkezik. A fejlesztés sokat segít majd a szolgáltató új ideológiájának megvalósításában, amelynek lényege, hogy a BKV igazodik az utasokhoz, és az utas is tud a szolgáltatóhoz.

A tájékoztatás és a jegyrendszer korszerűsítése sokat javít majd a szolgáltatás színvonalán, ám tény, a járművek megújítása legalább ennyire látványos változás lehetne – ismerte el Antal. Új buszokra vagy villamosokra azonban még jó ideig nem telik a cégnek, legalábbis nem annyi, amennyire szükség lenne, hiszen idén még használtakra sem futja, pedig a BKV-nál elsősorban ezekben gondolkoznak most. Olyan járműveket – elsősorban buszokat – vennének, amelyeket külföldön korszerűsítés miatt néhány év után lecserélnek. Ezek ugyanis a miénknél sokkal kedvezőbb körülmények között – jó utakon, kevesebb megtett kilométerrel – üzemelnek, ezért műszakilag sokkal jobb állapotban vannak, mint a budapesti hasonló korú járművek. Beruházásokra egyébként évente tízmilliárd forintot költhet a cég, ez viszont alig elég valamire, legalább a hatszorosa kellene ahhoz, hogy foltozgatás helyett behozzák a lemaradást, vagyis lecserélhessék például az átlagosan 14 éves buszokat. És akkor még csak a “kirakatot”, vagyis a járműveket említettük, s nem beszéltünk a háttérről, az infrastruktúráról – villamospályák, elektromos hálózatok, karbantartó bázisok, megállók stb. -, amelynek kialakítása vagy felújítása tízszer annyiba kerül, mint a járművásárlás – folytatta Antal.

Az év elején megkezdett vállalati megújítással kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy a szervezeti átalakítás nagyjából lezajlott, tizenkét kicsiből egy nagy BKV-t alakítottak. Igaz, a korszerűsítés áldozatokkal jár, várhatóan mintegy ezer dolgozónak nem tud tovább munkát adni a vállalat. Az első körben 650 nyugdíjasnak, előnyugdíjasnak kellett távoznia, a napokban viszont mintegy 170 aktív dolgozónak kezdték kézbesíteni a felmondólevelet, s év végéig még jó néhányan számíthatnak hasonló értesítésre.

Mindez része annak a lendületes gazdasági megújításnak is, amit év elején vállalt a cég. Antal úgy véli, a racionalizálás következtében 2008 végére nullszaldóssá válhat a működés, és nem kell újabb hitelt felvenni. A jelenlegi kötelezettségállomány 74 milliárd forint, ennek csaknem 90 százaléka bankhitel.

Forrás: Népszabadság

6 hozzászólás “Személyre szabott BKV” bejegyzésre

  1. Gézuka szerint:

    Előbb az kellene, hogy egyáltalán rendesen járjanak a buszok.

  2. […] naponta hallhatunk újabb és újabb híreket a BKV fejlesztéseiről – ezen belül is leginkább járatcsökkentésekről -, most megnéztük, hogyan is lehet eljutni a […]

  3. teszt szerint:

    próba.

Itt lehet hozzászólni !