A nap képe: ne lopj!

Ne lopj

Csepel, sétáló (átszálló) utca, kávé automata a HÉV megállónál. A lemezvágóval (vagy fene tudja mivel) széttrancsírozott automatából valószínűleg már hiányzik a pénzesdoboz, felette nehezen olvashatóan: Ne lopj! Annak, aki verejtékes munkával szétvagdosta az automatát, kávéra szomjazva, kevésbé kulturált módon még hozzávághatnánk azt a szót is, amely a kép jobb oldalán, majdnem fent olvasható. A kép ma délelőtt készült.

5 hozzászólás “A nap képe: ne lopj!” bejegyzésre

  1. Karcsi szerint:

    Ez tényleg brutális! Reggel mindig iszom itt egy (elég vacak…) kávét megszokásból. Egyik reggel már nyúltam a százassal a gép felé, amikor szembesültem a fenti látvánnyal. Pedig még egy hatalmas vaspánt, és két brutális lakat is védte az automatát egy ideje, és a “gyengébbek” kedvéért valaki még ezt a Ne lopj! feliratot is rápingálta… éjszakára a kapukat is bezárják… Mégis…

  2. Ábel Attila szerint:

    Ez a pofátlanság netovábbja. Elképesztő, hogy mit képesek emberek ellopni, megrongálni, tönkretenni. Tegnap az egyik buszmegálló mellett néztem a kukát: tele volt a környéke szórva csikkekkel. Olyan nehéz lett volna beledobni? A IX. kerületben egy éve láttam, ahogy egy kutyás hölgy ott áll zacskóval a kezében, miközben az eb a dolgát végzi. Na, – mondom magamban – itt van egy példamutató kutyatulaj. Aztán, amikor a kutya befejezte a dolgát, a nő lopva körülnézett, gyorsan visszadugta a zacskót a zsebébe, és már ment is tovább. Aztán jöttem rá, hogy a kerületben már büntethetik, ha valaki nem szedi össze az eb után a “terméket”. Ezért volt a színjáték, a nő úgy gondolta, hogy nincs senki, aki megbüntethetné. Apró dolgokon kellene kezdeni. Mindenkinek.

  3. Gézuka szerint:

    Én meg azt láttam, hogy két hülye kis suhanc a Borároson éppen a csikkes kukát próbálja felgyújtani (mert ugye olyan szépen füstölög). Mindezt a legnagyobb forgalomban! Még nekik állt feljebb, hogy megkérdeztem, mégis mit csinálnak.

  4. Lora :) szerint:

    Én is minden reggel hajnalban (5:45-kor) iszom első kávémat ebből az automatából, a legmulatságosabb az lett volna, ha 80 Ft-ért lehetett volna választani a címkére ráírt NE LOPJ feliratot, én fizetnék azért Isten bizony napi 80 Ft-ot, ha az emberek nem lopnának 🙂

    Mégis a gond ott van, hogy a magyar nem így lett nevelve, hogy a csikket a kuka csikktartójába dobja, vagy a kutyaszart a zacskóval felszedve, az erre a célra kialakított kukába dobja. Pedig a lehetőség adott,

    Milyen érdekes, én mai fiatal vagyok, mégis a csikktartóba dobom el a cigit, egy kezemen meg tudom számolni hányszor dobtam el utcán, igaz külföldön éltem, és ott ez alap, de ha Németországban, főleg a déli tartományokban valakit rajtakapnak jaj neki, első bünti 20 euró, aztán már 150 euró.
    Ja, és kutyám sincs!

    Ezt kéne itt is, példát statuálni, és fizettetni, meglátnátok nem dobálná a magyar a csikket, de szaros sem lenne az utcakép!

Itt lehet hozzászólni !