Weiss Manfrédon Csepelre

szabadk

Hogyan fogjuk nevezni? WM, Weiss, Manfréd vagy Weiss Manfréd? Valahogy biztosan. A csepeli önkormányzat mai döntése alapján ugyanis hamarosan Weiss Manfrédra nevezik át a Szabadkikötő utat. Az ötpárti döntéshozatalt befolyásolta az is, hogy idén lesz a neves gyáralapító születésének 150., halálának 85. évfordulója. Reméljük, hogy az elnevezés után befejeződik az út három éve tartó felújítása, és egyszer majd – ha a kerékpárutat is felújítják – biciklivel is biztonságosan használhatjuk.

2 hozzászólás “Weiss Manfrédon Csepelre” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Az ötpárti egyeztetésen melyik pártok vettek részt?
    Érdekes dolog, hogy egy olyan emberről neveznek el utat, aki Csepelen felépített gyárával a monarchia legnagyobb hadiszállítója lett (vásárolt magának bárói címet is).
    Újabb ötpárti egyeztetés után jó lenne Kalasnyikov, Skoda, Krupp, stb. utcaneveket is adni.

  2. Zagyvai Gizella szerint:

    Kérdésem a Weiss Manfred utca elnevezésének ellenzőjéhez.
    Ki lépett be a II. vil. háborúba? ( Nem Weiss Manfred)
    A W.M. család hány szociális intézményt és juttatást adott a dolgozóinak és a csepelieknek és a birtokain dolgozóknak? (történelmi tény)
    A javasolt utca nevek saját hazájukban igen is megbecsült emberek!
    A hazájuknak sokat tett emberek a világ összes kultúr társadalmában, pártállás, pillanatnyi hatalomtól függetlenűl megbecsültek. Többet kéne olvasni,önállóan gondolkodni, a történelmi tényeket összerakni és akkor megjegyzéseket írni.

Itt lehet hozzászólni !