Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték

Magyarnemzet.hu

Gondoskodni fogunk a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában. Rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte: együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családja felé. Erről annyit kell tudni, hogy megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták. Az egyik rendőr, egy körzeti megbízott belehalt a sérüléseibe.

– Ez megráz bennünket, ami azért van, mert ez nem mindennapos eset – magyarázta a miniszterelnök. Szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset. 

Egy bűncselekmény emlékeztet bennünket arra, hogy a biztonságunk nagy érték, meg kell becsülni – foglalta össze a kormányfő.

Veszélyek kora

– Nem lehet még arról nyilatkozni, hogy 2022 a fordulat éve-volt-e, de nem lehet kizárni – vélekedett a miniszterelnök, áttérve az előttünk álló évről szóló témákra. Elmondta: a veszélyek korába léptünk, amit a pandémia kitörésekor még nem láttunk.

– Utána háború és energiaválság jött, a migráció folyamatosan nő, határainkon a nyomás olyan nagy, mint a 2015-ös invázió idején, a háború elhúzódik, egyre véresebbé válik – sorolta a kormányfő.

Orbán Viktor rádióinterjút ad

Azzal kapcsolatban, hogy mit tud ebben a helyzetben kezdeni Magyarország, a miniszterelnök elmondta, két módon lehet a veszélyekhez viszonyulni: az egyik a sündisznómódszer, de ez önveszélyes stratégia is, mert megbénít, megdermeszt. A magyarok számára a legfontosabb, hogy tevékenyen, aktívan reagáljunk a válságra, 2022 azért volt fontos év, mert Magyarország az összes veszélyre aktívan reagált.

– Védelmi állásokat építünk, válaszolunk, bevezettük a rezsivédelmi alapot, nem azt mondtuk az embereknek, hogy éljék túl, hanem azt, hogy fogjunk össze – fogalmazott. Így jött létre a rezsivédelmi alap is, ami a veszélyre adott tevékeny válasz volt. A kormányfő szerint a 2023-as évben is ezzel a hozzáállással kell kezelni a bajokat.  Magyarország nem egyszerűen áthárította a megnövekedett energiaárakat, hanem megvédte a rezsicsökkentett árakat, ezzel minden magyar család kapott havi 181 ezer forintot.

– Ha nem ezt tettük volna, legalább egymillió család tönkre ment volna Magyarországon – jelezte a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy a baloldal rászabadította volna a piaci rezsiárakat az ország lakosságára.

A szankciós helyzetről azt mondta a kormányfő: valakinek azt kellene mondania, hogy ezt elszúrtuk.

– Ha megszűnnének a szankciók, akkor az infláció megfeleződne – húzta alá Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte: ő maga Brüsszelben csak fékezni tudja a kártételt, a nagy államok véleményét nem tudja megváltoztatni.

– A következő időszakban ez a szerencsétlenkedés folytatódik majd a szankciók ügyében – jegyezte meg a miniszterelnök, kiemelve: a precíz német válságkezelésben is megingott a hite.

Európa veszít

– Oda kell menni az energiacégekhez, és az extraprofitjukat el kell venni, de meg kell értetni velük, hogy ez egy átmeneti intézkedéssorozat. Ez a fajta erőpozíció Nyugat-Európában nem áll fenn, nem tudják összegyűjteni a megfelelő összegeket, ezért az európai emberek kárvallottjai az elhibázott szankciós politikának – magyarázta Orbán Viktor. Hozzátette, gazdaságilag biztosan mondható, hogy a létrejött konfliktus legnagyobb vesztese Európa.

– A héten a bizottság leállította az Erasmus-programok támogatását, azonban az biztos, hogy a magyar diákok semmilyen kárt nem fognak elszenvedni – szögezte le az ügy kapcsán a miniszterelnök. Elmondta, készüljenek a diákok úgy, ahogy eddig, a magyar költségvetés ki fogja ezt fizeti, hiszen ez egy befektetés a jövőnkbe.

– Magyarországnak nemzeti érdeke, hogy okos diákjai legyenek, nem fogunk lemondani erről a lehetőségről – nyomatékosította. A kormányfő szerint felmerül a kérdés, hogy miféle emberek a brüsszeli döntéshozók, hiszen micsoda dolog, hogy valaki bosszút áll a másik ember gyerekén, a magyar fiatalokon.

– A konkrét kifogások a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban szamárságok – véli a miniszterelnök. Nyugat-Európában általános gyakorlat, hogy politikusok ülnek az egyetemek kuratóriumában.

Az áll az ügy mögött, hogy Nyugat-Európában kormányváltást akartak, úgy gondolják, a migránsokat is be kell engedni, mi azonban védekezünk ez ellen, hiába akarnak beszorítani minket – fejtette ki. Hozzátette: – Van egy elgondolásuk arról, hogyan kell nevelni a gyerekeket, és azt gondolják, hogy a civil társadalmi mozgalmaknak szerepet kell játszania a gyermekek nevelésében.

Minél több jogkört el akarnak vinni Brüsszelbe, és ehhez szintén nem járul hozzá a magyar kormány. – Emiatt akarnak kormányváltást, finanszírozták a dollárbaloldalt. Most Brüsszel megpróbál minket rászorítani arra, amit ők akarnak – rögzítette a miniszterelnök.

– Minden konfliktus, ami fennáll, ebben az összefüggésben értelmezendő – fogalmazott Orbán Viktor az Erasmus-ügyről. Emlékeztetett: Magyarországnak soha nem voltak akkora pénzügyi tartalékai, mint most. – Magyarországot nem lehet sarokba szorítani. Brüsszelnek félreértés azt gondolnia, hogy nélkülük nem kel fel a nap – jelentette ki.

Növekvő bérek

– Soha nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon, mint 2022-ben – részletezte a kormányfő. Kiemelte: a magyar gazdaság jól működik. – Soha nem érkezett még annyi beruházás Magyarországra korábban, mint 2022-ben.

Folyamatosan együttműködünk a gazdasági szereplőkkel, így gyorsan tudunk reagálni, a legfontosabb a munkahelyek megvédése – jelentette ki a kormányfő.

– A bérekről nem a kormány dönt, és ez jól van így. Ezt a gazdasági élet szereplői tudják eldönteni. A minimálbért a kormány csak jóváhagyja, a gazdasági élet szereplői döntik el, hogy mi fér bele és mi nem – hangsúlyozta a kormányfő.

– Nem 2022-ben és 2023-ban gondolkodok, hanem a két évben együtt – mondta. Azt érdemes nézni, hogy 2022-től mi történik, a két időszak egészét véve a bérek reálértéküket tekintve nőni fognak – magyarázta.

A kormányfő megismételte, aktív válságkezelők vagyunk, a kormányt lustasággal még sose vádolták, mert cselekvő kormány, és az a dolga, hogy folyamatosan bizonyítsa: komoly ország vagyunk, ambiciózus célok kitűzésével.

– Nem adjuk fel nagy nemzeti céljainkat, a családtámogatási rendszert nem szűkítjük, hanem bővítjük, biztos vagyok abban, hogy ambiciózus célt kell kitűznünk – mondta el a miniszterelnök. Az interjú végén arról is beszélt, hogy az infláció mértékét egy számjegyűre kell csökkentenünk az év végére.

A másik fontos cél, hogy nem kerülhetünk azon országok közé, amelyek gazdasági teljesítménye kisebb lesz 2023-ban, mint amilyen 2022-ben volt. – Bár választási év volt 2022-ben, és jött az energiaválság is, de tavaly a költségvetési hiányt és az államadósságot is csökkentettük – húzta alá a miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor érkezik a Kossuth rádióba ma reggel. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Magyarnemzet.hu

 

32 hozzászólás “Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Az eredeti levél első oldalán összevissza betűk vannak. Tovább görgetve olvasható Orbán Viktor ma reggeli beszéde. A tovább-ra kattintva megjelent a fotó és az összevissza betűs lap eltűnt.

  2. László szerint:

    Teljesen mindegy. A negyvezír amúgy is össze-vissza beszél. Brüsszel az oka mindennek.

  3. pl szerint:

    Magyarország, Európa, és a világ szégyene ez a fsz!

  4. Zacskós szerint:

    Ez lenne a két hét alatti rend? Szégyen!

  5. Hozzászóló szerint:

    Orbán Viktor: “A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték”.
    A miniszterelnöknek igaza van, éppen ezért ideje is volna tenni végre valamit. Fényes nappali rablások a nagykörúti villamosvonalon, részeg-drogos őrjöngő a héven stb. Szükségét érzem, hogy ne ezen bűnelkövetők áldozatai éljenek félelemben, hanem az elkövetők ne merjenek előbújni a napfényre sem. Ne az áldozat járjon pszichológushoz, hanem az elkövető gyógytornára, ahogy megtanul újra járni a rend érdekében szilánkosra tört lábain.
    Ha nem is a diktatúra, de egyfajta enyhe anarchia felé haladunk, mert a jelenleg demokratikusnak nevezett hazai miliőben igazából csak a bűnözők lubickolhatnak gondtalanul.

  6. Walter szerint:

    Sajnálom a rendort, de ez is azt bizonyitja, hogy megerositett kivonulással is képtelenek leállitani egy orjongot. Mesélhetnék, hogy csepelen mi megy! Engem is megtámadtak késsel este, de lefujtam egy extra eros gázsprayel. Fetrengett tole a retek, remelem megvakult! Itt mar nincs rendorseg, magadat kell megvédeni!

  7. Gary Ridgway szerint:

    Sajnálom a rendőrt, senki nem érdemel ilyet. Azonban az sem járja, (nálam) hogy nem merik időben elővenni a fegyvert és lőni. Mint a jenkiknél.

  8. László szerint:

    Azzal rengeteg a papírmunka, ügyészség, magyarázkodás. Látszik a lábonlövéses videón is, nagyon kivártak a végsőkig.

  9. Gary Ridgway szerint:

    Tudom, hogy itt van vele macera, de változik a világ, ezügyben is lehet egy éjszaka alatt rendeletet hozni, nemcsak baromságokról.

  10. László szerint:

    Semjén emiatt nem fog virrasztani.

  11. Walter szerint:

    Elobb utobb a rendori állomány a saját boren fogja tapasztalni,hogy a végletekig le vannak blokkolva. Egy ket ilyen eset es rájönnek, hogy igenis tenni kell valamit.

  12. Ibolya szerint:

    ….golyóálló mellény??
    Óvodába igen,ide nem????????
    Őszinte részvétem a fiatal rendőr családjának,barátainak,szerelmének.

  13. Nagyapó szerint:

    Sajnos a rendőrük nincsenek megfizetve, mert kell a pénz a kockás ingű tanítóknak!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. László szerint:

    A kockás ingűek mikor kapnak emelést? Pontozásos rendszer az lesz. Szóval a rendőrök is várhatnak az unióra? Mi az az unió, valami fejőstehén?

  15. Hozzászóló szerint:

    A kockás inges tanítók egy dolog, a rendőrök pénze pedig egy másik. De van megoldás. El kell venni a politikusoktól a fizetésük azon részét, ami a rendőrségi állomány jövedelme fölé esik és szétosztani a testület tagjai között. Állítólag a politikusok is a közt szolgálják és ez egy igen haladó, demokratikus lépés lenne. Szerintem ezzel akár egy újabb választást is lehetne nyerni, azonfelül mindenkinek tetszene: a rendőrök elégedettebbek, a politikusok pedig népszerűbbek lennének. Az olyanokat pedig, mint Nagyapó végleg nyugdíjba kellene zavarni, egyrészt azért, hogy ne foglalja a helyet egy feltörekvő diplomás elől, másrészt pedig, hogy több ideje maradjon az unokájára valamint a prosztatájára.

  16. robi szerint:

    Öreg. inkább foglalkozzon azokkal a hazaárulókkal, akik vízigényes akkumulátor nagyhatalmat építenének az országból.

    A meglévő gyárakban alig dolgozik magyar, ki tudja, milyen környezetszennyező technológiákat telepítenek ázsiai “barátaink”?

    Nem lesz vizünk!!

  17. László szerint:

    Honnan lehet tudni hogy alig dolgozik magyar az ilyen helyeken? Egymás után történnek a halálos kimenetelű balesetek. Hol egy szlovák, most egy dél-koreai áldozattal. Ennek is megvan az előnye. Legalább nem a magyar fogy. Honnan lehet tudni hogy ez kínos a számukra? Origo nem számol be róla. Napi balfék Biden, Karácsony Gergely a lényeg…

  18. Zacskós szerint:

    Nagy tahó nagyapó! A rendőrök már jó ideje nincsenek megfizetve! Szóval ne kamuzz, tipik. Fityiszes… Undorító!

  19. PáLoS TReND szerint:

    Most már elééég volt !!!!! A nép követel !!!!!!!!!!!!
    HŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ !!!!!!!!!!!!!!!!
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!

  20. PáLoS TReND szerint:

    Admin!
    … a 13.56-os P.T-t már igazán lenyomoz6nád!

  21. László szerint:

    “Novemberben egy év fogházbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették. Emellett az év végén is indult ellene eljárás – szintén garázdaság miatt.
    Pár nappal a halálos késelés előtt Szolnokon, a laktanyánál intézkedtek vele szemben, ekkor is több rendőr kellett a megfékezéséhez. Az ügyészség elismerte, hogy volt idén rendőri intézkedés a férfi ellen, de részleteket nem közöltek.” – itt már fejeknek kellene hullani, de hát ezt a rend országa…

  22. Gary Ridgway szerint:

    Belenézegettem már a YT-on, perverzióból az agitprok csatornák egy részébe, lassan a rendőr lesz a hibás, mint Putyler meg a szent.
    Van probléma ebben a retek országban.

  23. László szerint:

    A France24 állami televíziós hírcsatorna bejárást tartott, bemutatta a hatvanpusztai csodát. A stábot kalauzolta Hadházy Ákos 🤣

  24. Gary Ridgway szerint:

    Ákosnak még azt sem adták ki, mennyiért repkednek a gépek.
    Kurva egyszerű, le kell kérni a gyártóktól, nem hadititkok. 🤣
    Erre rá kell tenni a “rongyrázás-szorzót”! 😜

  25. László szerint:

    Nagyapó hátha kapott kóstolót a homárpapiból…

  26. Gary Ridgway szerint:

    Az öreg reteknek nem tudom, hogy mi jött össze, hogy ennyire agitál? Lehet, hogy tényleg pénzt kap? Bár vannak ingyen is ilyen hülye emberek…

  27. Nagyapó szerint:

    Együtt dübörög a proli tudatlanság és irigység! A tengerpari országokban a tenger gyümölcsei, kagyló, homár, stb., olcsóbb, mint pl. egy argentin, vagy japán bélszín!🤣 🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. László szerint:

    A környező országokban már olcsóbb minden. Úgy is olcsó volt hogy magáncélra kisajátított “honvédségi” luxusfalconnal repülünk?

  29. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Az EU-ban, – ahová felzárkózni igyekszünk – 14,5 tanulóra jut egy tanár. Nálunk 10 gyerek/ tanár az arány. Ebből kiszámolható, hogy nem tanár hiány, hanem többlet van, ecce, ergo a kockás ingeseket, akik nem oktatni, hanem csak balhézni akarnak, el kell küldeni dolgozni!🤣 🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. László szerint:

    Akkor ezért nem zárkózunk? Jó nekün a türk tanács is. Ott mennyi az arány a gyárakban?

  31. Nagyapó szerint:

    László ! Kevesebb alkoholt! Talán értelmesebbet ír!🤣 🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  32. László szerint:

    Miért jut kevesebb gyerek nálunk egy tanárra? 400 ezerrel kevesebben vagyunk. A banki ügyintézőnek beígért kölkök sem születnek halomra. A tények makacs dolgok. Hogy hová lettek az emberek? Itt egy példa: Jó hírt olvastam pár napja! “A magyar fiatalok most már bizakodóak a jövőt illetően. Érzik hogy a munkahelyükön számítanak rájuk, ahol kikérik a véleményüket ezáltal fontosnak érzik magukat. Bár keményen dolgoznak, kapnak 13.havit, sőt 14.havi fizetést is. Így már bátran tervezhetnek előre. Mindezt Ausztriában dolgozó magyar fiatalok mesélték.. 🤣🤣🤣

Itt lehet hozzászólni !