Lengyel delegáció Csepelen

Csepel.hu

A közelgő magyar-lengyel barátság napja alkalmából hazánkba látogatott lengyel testvérvárosunk, Wolomin delegációja, melynek keretében a Csepeli Lengyel Önkormányzat vezetőivel együtt köszöntötte őket Borbély Lénárd csepeli polgármester ma délelőtt a Polgármesteri Hivatalban.

A delegáció köszönetét fejezte ki egyfelől a barátságért, másfelől a Magyarország által 1920-ban a lengyel népnek nyújtott segélyszállítmányért, amely Csepelről indult.

A polgármester elmondta, a lengyelek és a magyarok az ezeréves közös történelmük során kölcsönösen támogatták egymást az elmúlt évszázadok történelmi konfliktusaiban. A két nemzet nem csak jó időkben, hanem a megpróbáltatások során is bizonyította: a barátság kiállja az idők próbáját.

„A több évszázada tartó barátság a mai napig fennáll és a jövőben is mindent meg kell tennünk, hogy megőrizzük ezt a példaértékű összetartozást.” – zárta gondolatait a polgármester.

Csepel.hu

23 hozzászólás “Lengyel delegáció Csepelen” bejegyzésre

 1. László szellemi örököse szerint:

  ” Lengyelország négy darab MiG–29-es vadászgépet küld Ukrajnába a következő napokban, hogy az segítsék az ukrán honvédőket.” – ők is a világbéke ellen vannak…

 2. Nagyapó szerint:

  Hol fognak állomásozni az öreg MIG 29-esek?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. László szellemi örököse szerint:

  Nálunk a szabad ég alatt hagyta őket Orbán szétrohadni. Műholdképen megnézheti. Hol állomásoznának? Zelenszkij csak meghagyott pár repülőteret. Tudja, ő lőtte szét mindet. Az orosz csak nézelődik és humanitáriusan menti a lakosságot.

 4. Gary Ridgway szerint:

  Fater, ott ahol eddig.
  Nem tudok linkelni, de van, aki figyel és már összeszámolta, hogy 220%-nál tartanak az oroszok az eszközök megsemmisítése terén. 🤣
  Fater, én nézek orosz tv-ket is, javaslom neked is. Biztosan tudsz te is oroszul? 😛

 5. Gary Ridgway szerint:

  Jut eszembe Fater!
  Forintárfolyam megvan? 👏👍

 6. Gary Ridgway szerint:

  Közben az egyik agitpropon, a YT-on azon megy a vergődés, hogy a drón… 🤣
  A háború kezdete előtt és mindeddig repkedtek ott drónok, sőt nagyobb felderítőgépek is.
  Soha nem volt véka alá vetve. Putyler csinálja a feszkót.

 7. László szellemi örököse szerint:

  Az orosz védelmi minisztérium az eset után azt közölte, hogy két vadászgépe elfogott egy amerikai drónt a Fekete-tenger felett, de nem nyitottak rá tüzet, és nem kerültek érintkezésbe vele. „Egy heves manőver következtében az MQ-9 típusú drón szabadesésbe kezdett, veszített magasságából, és a vízfelszínnek ütközött.” – hát tehetünk mi erről? 🤣
  Aztán szembejött a valóság a drón által készített videofelvétel formájában.

 8. Gary Ridgway szerint:

  László! Gondolta rettegett – primitív – Iván, hogy mindenki IS hülye.
  A vezérkar tagadott mindent, majd másnap ez a szépreményű “Mrs Repedtsarok” Zaharova már mást mondott a TV-ben. Ez egy ilyen ütős haccsereg, Bahmuttal kínlódnak 7. hónapja. 🤣

 9. László szellemi örököse szerint:

  Azt kéne megtudni milyen függőségben lehetünk Putyintól? Hány évig kell-e tőle venni gázt olyan jóárasítottat. Valamivel megfoghatta ezeket. Lehet jobb nem is tudni róla…🤣

 10. Gary Ridgway szerint:

  Pakssal, László. Mi mással? A gáznak nem kéne már játszania, más is megoldotta.

 11. László szellemi örököse szerint:

  De hát azt mondták ezek hogy “Németországban gyertyával fognak fűteni!” – nem volt igaz?

 12. Gary Ridgway szerint:

  Putyler ingyé ossza majd Afrikába a gabonát, írják…
  Azt könnyű, amit az ukránoktól loptak.

 13. László szellemi örököse szerint:

  Afrikaiak majd megtudják mi az hogy “ingyé” Mi már megtapasztaltuk az ötödáras gáz tényleges árát…🤣

 14. Nagyapó szerint:

  A Nyugati Fény, a lenyugvó nap fénye, még elvakítja a moslékkoalíciót! Rengeteg marhaságot hordanak össze. Christine Lagarde a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója (Putyin pincsije) közölte. hogy az inflációt fele részben a brüsszeli szankciók okozták!!
  László szellemi örököse “De hát azt mondták ezek hogy “Németországban gyertyával fognak fűteni!” miért hazudik? Ezt a németek mondták!!
  “Nyugat Európa megoldotta a gázproblémát” Igen Macron szerint négyszeres áron, mint Amerikában a drága repesztett gázt. Ezért átálltak a szennyező lignit erőművekre!
  Magyarország épít három gazerőművet, amiknek áramát – jó pénzért – eladják az épülő gyáraknak!!! A legjobb üzlet!
  Az egyéb dedós hülyeségekre unok válaszolni!😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 15. László szellemi örököse szerint:

  Christine Lagarde? IMF? Azt mi elzavartuk! Már meg hallgat rá? Mitől lenne Putyin pincsije? 2022. október 30. “Putyin káoszt akar teremteni, és elpusztítani Európából, amennyit csak tud” – mondta az Európai Központi Bank elnöke Christine Lagarde egy televíziós műsorban. Az orosz elnököt beteg és rémisztő embernek nevezte, akit a gonoszság vezet, és akinek villanó fagyos szemei voltak a személyes találkozóikon.” A gyertyával való fűtésen a fidesz gúnyolódott hogy ez itt nem fordulhat majd elő mi nem fogunk spórolni! Valóban nem spórolunk. Macronnak 4x a gáz ára nekünk 17x, de ne is foglalkozzon vele. Mit néz maga bayer show-t?

 16. robi szerint:

  A lakosság józanabbik része amiatt aggódik, hogy mivel fűt az elkövetkező teleken, míg a rezsim ebben a bizonytalan energia beszerzési és ellátási helyzetben külföldi cégek tulajdonában lévő energiafaló technológiák kiszolgálásról és gázerőművekről álmodik.

 17. László szellemi örököse szerint:

  Egy másik kerületben a fideszes Dr. Lévay István szerint a Havanna Lakótelep egyik legnagyobb, visszatérő problémája a parkolóhelyek hiánya…👍

 18. Gary Ridgway szerint:

  Vén hülye!
  A világ legdrágább gázából előállítani áramot? Nem olcsóbb venni a szabadpiacon, te fasz!?

 19. Nagyapó szerint:

  robi Gáz jön, zöme Oroszországból, újabban Azerbajdzsánból. Az ára alacsony, különben miből lenne extraprofitja a MOL-nak, aminek egy részét a kormány elvonja a rezsialapba. Az azeri gázmezőben a MOL-nak részesedése van, tehát biztonságos.
  Nem kell bedőlni a dollárral fizetett ellenzék propagandájának!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 20. László szellemi örököse szerint:

  Fater mi a az “rezsialap” ? Valami svájci bankszámla?

 21. Nagyapó szerint:

  László szellemi örököse (ragyogó örökség 😀)! Az IMF-et elzavartuk, mert a kölcsönükért cserébe lakossági megszorításokat kértek, mint a szocik idejében. A kormány megoldotta a kölcsönt megszorítás nélkül.
  A fizetett ellenzék szerint mindenki Putyin pincsije, így Lagard is, aki kritizálja nagyszerű orosz-ellenes szankciókat! 😀
  Szörnyű a gáz magas ára, de én 106 Ft-ot fizetek köbméteréért. Próbáljon maga is spórolni, ne fűtse a medencét!
  Ha a nézésekkel foglalkozik ajánlom hasonlítsa össze Lagard „szépasszony”, vagy Biden sunyi nézését Potyinéval!
  Tájékoztatásul a gáz ára Stockholmban 31 cent/kWh,
  Koppenhágában 26 c/kWh, Rómában 24 c/kWh, Budapest 4 c/kWh!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 22. László szellemi örököse szerint:

  Tájékoztatásul inkább ne nézzen utána mennyi az átlagbér Stockholmban. Milyenek az árak a boltokban? Csak nem hasonlóak? A dobozos sör ára ott kb. 150 forinttal drágább. Hála a gazdájának év végére ebben is utolérjük őket. Az infláció “gyalulása” nem nagyon halad. Hogyan lesz így egyszámjegyű év végére?

 23. Gary Ridgway szerint:

  Az öreg koszfészek megint csúsztatva hazudik?

Itt lehet hozzászólni !