Németh Szilárd a titkárát indítaná polgármester-jelöltnek

Csepel.info

Budai jelölt (Németh Szilárd mellett) is ringbe szállhat a csepeli polgármesteri címért – de vajon miért?

Budán, a II. kerületben lakó Dudás Zoltán, Németh Szilárd titkára lehet a Fidesz polgármester-jelöltje Csepelen – értesült a Csepel.info. Mivel Borbély Lénárd polgármester kimondottan népszerű, a szavazatok megosztásával Németh egyben megpróbálja átadni Csepelt a baloldalnak. Erre utal, hogy a rezsibiztos az elmúlt hetekben a polgármester lejáratása mellett a csepeli DK-MSZP-Momentum újságát és az egyik ellenzéki politikust reklámozta.

Németh Szilárd képviselőjelöltjeinek fele a politikus birkózó alapítványánál dolgozik a beosztottjaként. A titkári, titkárnői munkát végzők mellett van köztük biztonsági őr, edző és más beosztásban dolgozó is. A jelöltek másik fele korábbi képviselő. Utóbbiak információink szerint nem kapnak befutó helyet a kompenzációs listán, mert a rezsibiztos csak olyanokban bízik, akik egzisztenciálisan függnek tőle.

Dudás Zoltán 2010 előtt Németh titkáraként dolgozott a fővárosi önkormányzatban. 2010 után ő lett a csepeli kormányhivatal vezetője, és megtartotta függőségi viszonyát a politikussal. Dudás az elmúlt években ismét a rezsibiztos beosztottjaként tevékenykedett, titkárságvezetője, illetve titkára volt. Ezzel eldőlni látszik, hogy ráindít-e Németh Szilárd a Csepelen népszerű, ám a pártból kizárt Borbély Lénárd polgármesterre.

Némethnek az is jó, ha az ellenzék nyer

Információink szerint a Fidesz alelnöke eleinte irigységből és hatalomféltésből támadt korábbi párttársára. Sajtóinformációk szerint Németh Szilárd 2019 tavaszán, a Facebookról ismert konyhájában kérte arra az egyik alpolgármestert, hogy segítsen neki megbuktatni a fideszes polgármestert és a képviselő-jelölteket. Ábel Attila nemet mondott a kérésre, ami után heteken belül leváltották minden fideszes pozíciójából.

A sajtóban már többször megjelent és megerősítést nyert: nem sokkal azután, hogy Németh Szilárd árulásra kérte egykori bizalmasát, több fontos önkormányzati fejlesztést állíthatott le. Ennek ellenére választották újra a helyben már akkor népszerű Borbély Lénárdot. A választás után a Fidesz alelnöke úgy döntött, hogy ha informálisan, a háttérből nem lehet ő a polgármester, akkor a kerület vagyonát szerzi meg. A koronavírusos járvány miatt bevezetett különleges jogrendet kihasználva megpróbálta vagyonátadásra kényszeríteni Borbély Lénárdot és a csepeli vezetést, akik erre nemet mondtak. Erre válaszul oszlatta fel Németh Szilárd a csepeli Fidesz szervezetét, majd a vagyonátadást megtagadókat – a polgármestert és alpolgármestereit – kizárták a pártszervezetből.

Ilyen, amikor a Németh Szilárdhoz köthető lap átveszi, a hozzá kötődő cég pedig reklámozza a DK-MSZP-Momentum propagandát közvetítő Csepeliek Blog egyik cikkét

– Szilárd nem csak azzal fenyegetett meg bennünket, hogy megbuktat, ha nem adjuk át a kerület vagyonát, és nem adjuk el neki a Kis-Duna-parti telkeket, ahol szállodákat akar építeni. Cinikus hangnemben arra is utalást tett, hogy ha mi nem tesszük ezt meg neki, majd megteszi más – mondta el Ábel Attila. A már független alpolgármester ezzel magyarázza, hogy az elmúlt hetekben már nem csak a polgármestert gyalázó posztokat hirdetett egy Németh Szilárdhoz köthető cég a Facebookon, hanem a DK-MSZP-Momentum helyi propaganda újságát is.

A politikát ismerő elemzők szerint a Budán élő Dudás Zoltán elindítása a polgármesteri posztért egy dologra lehet jó: megosztani a konzervatív szavazókat, és ezzel megnövelni a baloldali összefogás jelöltjének az esélyeit. Ezzel visszatérhet a 2010 előtti Gyurcsány korszak a kerületbe, és könnyedén megvalósulhat a Kis-Duna part szállodával és lakóparkkal való beépítése, valamint a szavazatmegosztással járó segítségért cserébe pillanatok alatt Németh Szilárd birkózó alapítványhoz kerülhet a Csepeli Munkásotthon és sok minden más is.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !