Továbbra is a panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

mfor.hu

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint ez az érték öt nappal hosszabb mint 2022 harmadik negyedévében, az azt megelőző három hónaphoz képest pedig majdnem két héttel nőtt.

Budán és a belvárosban 58 nap, a külső pesti kerületekben azonban már 67 nap a panelek átlagos értékesítési ideje. Ugyanez az érték a régióközpontokban 64 nap, míg a megyei jogú városokban 50 nap volt tavaly az év utolsó negyedévében.

A panel után hagyományosan a téglalakásokat lehet a leggyorsabban értékesíteni, ez a trend 2022 negyedik negyedévében sem változott. Átlagosan 82 napos értékesítéssel számolhattak a tulajdonosok, ami egy héttel hosszabb, mint 2022 harmadik negyedévében.

A belvárosban és a megyei jogú városokban, ahol a legtöbb téglalakás található, már három hónapnál hosszabb idő kell a sikeres tranzakcióhoz. Ezzel szemben Budán és a régió központokban két és fél hónap az irányadó. A külső pesti kerületek 82 napos értékesítési ideje megegyezik az átlaggal.

Közölték, tavaly a negyedik negyedévben a használt házak értékesítéséhez volt szükséges a legtöbb időre, átlagosan 132 napra. A külső pesti kerületekben csak 65 nap, míg az agglomerációban 112 nap volt az átlag. Ugyanakkor Budán és a megyei jogú városokban 145, a régió központokban 160, a kisebb városokban 170 nap kellett a sikeres üzlethez.

Ebben a szegmensben országosan mindössze két nappal nőtt az értékesítési idő tavaly a harmadik negyedévhez képest, ugyanis a 2022 végén értékesített házak még 2022 második negyedévében kerültek a piacra.

Forrás: mfor.hu

16 hozzászólás “Továbbra is a panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Kinaiak szünetet tartanak az ingatlan felvásárlásban. Nyaralnak. Kilakoltatások, lefoglalások is szünetelnek. A főni böriben van, Porsche is odalett…

  2. Gary Ridgway szerint:

    Mivel a Fidernyákia osztogatásának köszönhetően a pici árak fölé lettek felkergetve az árak? Lesz ez még nem így, nyugi!

  3. Nagyapó szerint:

    Hülyegyerek, a maga nagy eszével, összekeveri a napok számát a Ft összeggel!😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Gary Ridgway szerint:

    Hülye anyád, aki leellett, paraszt!
    Nem ti miattatok van minden túltolva?
    De, csak jön még bukfenc, gyökér! Emlékezz erre, amit most leírtam.

  5. László szerint:

    Ehhez képest vagy mihez képest. Netán attól függ honnan nézzük…
    “Nagyot zuhant a lakásvásárlók száma. A felére zuhant vissza a lakások iránti kereslet januárban, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest – írta a hvg,hu, az ingatlan,com összegzésére hivatkozva. A legkisebb visszaesést Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Veszprém megyében mérték, de még ott is 18-26 százalékos volt a zuhanás. Budapesten, valamint Baranya, Csongrád-Csanád, Pest, Vas és Zala megyében viszont legalább 50 százalékkal csökkent a kereslet.” – ezt hívják gazdasági visszaesésnek, recessziónak. De hát a “német gazdaság van romokban” mondta az m1 híradó. Ha az romokban van, nálunk mi lehet a helyzet…

  6. PáLoS TReND szerint:

    ITT az IDŐ az ADÓCSALÓ PROFIT ÉRDEKELT ISTENTELEN ZSIDÓ CÉGEK FELSZÁMOLÁSÁHOZ!!!
    Az Elektrolit a megváltozott üzleti környezetre és alacsony keresletre hivatkozva 2024. januártól nem folytatja tovább a szabadon álló hűtőszekrények gyártását!!! – közölte a 650 dolgozót foglalkoztató adócsaló cionista társaság a nyíregyházi gyárban!!!

    – Hazug közleményükben ismertetik: a döntést megelőzően a svéd tulajdonú háztartásigép-gyártó óriásvállalat 2022 utolsó negyedévében hatástanulmányban vizsgálta a nyíregyházi telephely versenyképességét, amelynek legfontosabb szempontjai a kapacitás kihasználtsága, valamint a hűtőszekrény termékkategóriákban készített jövőbeli mennyiségi előrejelzések voltak. “A hatástanulmány eredménye, valamint a jelenlegi üzleti környezet megkövetelte, hogy cselekedjünk. Célunk továbbra is, hogy biztosítsuk az Electrolux hosszú távú gazdasági növekedését, növeljük a versenyképességet a hűtőszekrény termékkategóriában” – idézte a közlemény Gönczy Sándort, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatóját, az Electrolux Csoport szenior alelnökét. Az igazgató úgy fogalmazott, az Electrolux elkötelezett amellett, hogy a kollektív szerződésben garantált jogokon felül olyan támogató programot dolgozzon ki az érdekképviseletekkel, ami méltányos, és segíti a munkatársak jövőbeni elhelyezkedését. A közleményben kitértek arra, hogy a cég az illetékes minisztériummal és az önkormányzattal vizsgálja a telephely további hasznosításának lehetőségeit. Az Electrolux felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal foglalkoztatási osztályával, és külső szakértő tanácsadót is bevon, hogy segítsen a termelés leállásában érintett dolgozók mielőbbi elhelyezkedését a munkaerőpiacon. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről – jelezték a közleményben. Hangsúlyozták, a döntés nem érinti a vállalat tevékenységét Jászberényben, ahol az Electrolux továbbra is az új energiatörvény követelményeinek megfelelően kifejlesztett hűtőket gyárt. A nyíregyházi gyár termelésének leállása nem lesz hatással a termékek kiszállítására, az Electrolux vásárlóira és ügyfeleire – hangsúlyozták. A világ egyik vezető háztartásigép-gyártó vállalata évente több mint 60 millió háztartási készüléket értékesít a világ több mint 120 országában. A csoport forgalma 2021-ben 126 milliárd svéd korona volt, globálisan 52 ezer munkavállalót foglalkoztat.
    – Nem mellékes, hogy a zsidó tulajdonosi körrel játszó ún. Electrolux Nyíregyházán 2005-ben 65 millió eurós beruházással hozta létre a gyárát a magyar adófizetők 20 milliárd fprintos támogatásával!!!
    – Na, többek között ezért is megérett az idő, hogy az összes zsidó érdekeltségű magyarokat kifosztó céget felszámoljuk és értékeiket minden tekintetben államosítsuk tündéri Magyarországunk területén!!!
    http://web.t-online.hu/apuska/media/10/01__Gyujtopont_mix.mp3

  7. Horváth János szerint:

    Elfogyott az ingyenlóvé, ilyen egyszerű. Számtalanszor leírtam, az építőipar az a terület, amit a kormány úgy ahogy befolyásolni tud. A GDP adatok kedvezőbbé tétele és a magas ÁFA bevételek érdekében elengedték az inflációt.

  8. Nagyapó szerint:

    Hát igen. Orbán elengedte az inflációt, ezért aztán az egész Európában tüntetnek a magas infláció és alacsony béremelések miatt!!
    Ennyi hülyeséget!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Gary Ridgway szerint:

    Lesz akkugyár, mert megmondták és mindenki kussoljon. ☝🤣
    Ratyi! Az megvan, hogy a gazdád miatt vagyunk Európa szopóágán? 👏👍

  10. Gary Ridgway szerint:

    A CIA fizetett ügynöke vagyok.

  11. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíciót nem a CIA, hanem Sorosék pénzelik 4 milliárddal. Ebből telik a tüntikék pénzelésére.
    Persze kérdés, hogy hol a többi?😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. László szerint:

    Ilyen jól fizetik a tüntikézést? Elmegyek már én is egy ilyenre. A tévé székház szétverése után hol kellett jelentkezni a fellépti díjért?

  13. Nagyapó szerint:

    Azért Varnyúéknak, meg Hadházynak nem sikerült szétverni a tévé székházat!
    A provokátoroknak „jutalmukért” jelentkezni lehet a márki- féle MMM mozgalomnál, még jut a guruló dollárokból!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. László szerint:

    Fater! 600 millióból erősítették erődítménnyé meg a választások előtt. Vajon miért? Bukta esetén a tévé nem lett volna átadva. Rombolni csak az Orbán hívek tudnak.

  15. Gary Ridgway szerint:

    Kisbuzzancs, inkább, mint a faxopó Kreml-é! 🤣👍 Mint az öreg tróger.

Itt lehet hozzászólni !