Tönkretett kerékpárút – Borbély Lénárd csepeli polgármester az illetékes Fővároshoz fordult

Korántsem egyedi történet a szabályokra fittyet hányó vállalkozóról és a bürokratikus hivatalok tehetetlenségéről. Egy felbontott kerékpárút botrányos helyreállításáról lesz szó, ahol nem maradt más, csak a hivatali „ejnyebejnye” és a megállíthatatlan munkagépek. Ilyen az, amikor a Főváros “dolgozik” – igazi magyar rögvalóság, tanulság nélkül.

Silány technológia, eredménytelen felszólítások, nem létező engedélykérelmek. Röviden így lehetne összefoglalni, mi minden történt az elmúlt félévben a csepeli Weiss Manfréd úton, ahol egy fővárosi beruházás, egy több kilométeres biciklisút okozza a kálváriát most már hosszú ideje, megkeserítve ezzel nemcsak a kerékpárosok szerelmeseinek, hanem az itt közlekedő autósok mindennapjait is.

Aki lemaradt volna esetleg korábbi írásunkról: elektromos munkálatok merültek fel a Weiss Manfréd úton még 2022-ben. Ezen a részen hosszú évek óta egy kiváló minőségben megépített kerékpárút húzódik. Egy kábelcserével járó munka miatt azonban egy hosszú szakaszon fel kellett bontani a biciklisutat. A munkát az ELMŰ által megbízott vállalkozó végezte el, akivel úgy állapodtak meg, hogy azt az eredeti állapottal megegyező módon kell helyreállítaniuk.

Aztán szeptember végén jött a feketeleves, amikor kiderült, nem a megfelelő minőségben végezték el a munkát. Még a kevésbé szakavatott kerékpározónak is feltűnt, hogy rosszabb minőségű lett az út, mint ami korábban volt. A baj tetézte, hogy a „helyreállítás” során számos alkalommal nyúltak olyan megoldásokhoz, amely a kerékpározóknak balesetveszélyes helyzetet eredményezett. A slendrián munka ellen – miután tudomást szereztek róla – a kerületi önkormányzat mellett a Magyar Kerékpárosklub és a lakosok is tiltakoztak. Ahogy korábban írtuk, a csepeli önkormányzat közútkezelője haladéktalanul megkezdte a bejelentésekben foglaltak vizsgálatát és megkereste a Weiss Manfréd út és kerékpárút csepeli szakaszán a közútkezelési jogokat gyakorló fővárosi Budapest Közút Zrt. illetékeseit tájékoztatásukat és intézkedésüket kérve az ügyben.

Közben kiderült más is: a kivitelező úgy állt neki a munkának, hogy nem volt engedélye a munkakezdésre. Hogy történehetett meg mindez, nem tudni, mindenesetre a fővárosi közútkezelő ezután felszólította a kivitelezőt a munkakezdési hozzájárulás megkérésére. A kivitelező ennek akkor eleget tett, és megkérte az engedélyt, ám a munka befejezésére 2022. október 28-ai időpontot jelölte meg. A határidő lejárta után, 2022. november 10-én a kivitelező hosszabbítást kért 2022. november 30-ig, melyre a Budapest Közút Zrt. munkakezdési hozzájárulást adott ki a munkák befejezésére.

Csakhogy a munkák a módosított határidőig sem fejeződtek be, a kivitelező pedig tovább dolgozott mindenféle engedély nélkül. A Budapest Közút Zrt. felszólította a vállalkozót, hogy nyújtsanak be hosszabbítási kérelmet vagy hagyják abba a munkát és vonuljanak le, ez nem történt meg.

A csavar a történetben, hogy a kivitelező 2023. január 11-én új munkakezdési hozzájárulást nyújtott be a Weiss Manfréd út Szabadkikötő SE és Csepel Parkett Kft. bekötőút közötti szakaszára elektromos kábel építésére.

A beérkezett kérelem alapján a szakemberek megállapították, hogy ez az új szakasz a korábban benyújtott munkakezdési hozzájárulás alapján megkezdett munkának egy részterülete, melyet kivitelező a mai napig nem fejezett be. A kivitelező új engedélykérelmét megtagadták és felszólították, hogy haladéktalanul, de legkésőbb 2023. február 28-ig a munkálatokat fejezze be és vonuljon le a munkaterületről.

Jelenleg itt tart az ügy, de erős a gyanú, hogy ezzel nincs vége. Mindenesetre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere most a Fővároshoz fordult, kérést intézve a főpolgármesterhez, hogy minél előbb intézkedjen, hogy a kerékpárút botrányos ügye mihamarabb megoldódjon.

 

 

 

14 hozzászólás “Tönkretett kerékpárút – Borbély Lénárd csepeli polgármester az illetékes Fővároshoz fordult” bejegyzésre

 1. László szerint:

  A helyi Városgazda ezt is megoldja. Értenek azok mindenhez.

 2. Gary Ridgway szerint:

  Közérdekű üzem, mond valamit?
  Nem magát bontotta fel az út. Gondolom, hogy a szolgáltató haverjánál kell kopogtatni, aki a munkát végezte. Hogy jön képbe a főváros? 🤣🙏😫

 3. Nagyapó szerint:

  Bizony, a Csepeli Városgazda meg tudja oldani feladatot, de csak a csepeliek pénzéből!!! Közben Vigyori és a negyven rabló jót röhög, hogy az így felszabadult pénzt el lehet lopni, lásd Lánchíd!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. László szerint:

  “a kivitelező úgy állt neki a munkának, hogy nem volt engedélye a munkakezdésre.” – mikor vették észre, mikor már elkészült? Lánchíd eltünne Csepelen, észre sem vennék. 🤣

 5. kalacs szerint:

  A csepeli Kossuth Lajos utca “nemrég” tajlott felújítása (2016?) magáért beszél, micsoda minőség volt az akkor. Már most szarabb az út, mint az Ady Endre út, amihez talán 2000-ben nyúltak hozzá utoljára

 6. Gary Ridgway szerint:

  Öreg ratyi!
  Ki rendelte meg/el a munkát?
  Arról kussoltok baszdmeg.
  Húzzál a picsába. Csak a hazugság és a csúsztatás, ennyit tudtok.

 7. Nagyapó szerint:

  A csepeli moslékkoalíció rendkívül hülye, vagy aljas, inkább mindkettő, mert képtelenek felfogni, hogy a WM út a FŐVÁROS tulajdona!
  De nem baj, fel a 3/4-ért!!!😀😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 8. László szerint:

  Gyakoroljon egy nevet: Lázár János, minden hozzá kerül…

 9. Gary Ridgway szerint:

  Köcsög!
  És?
  Mit és ki a faszom fektetett a kerékpárút alá?
  Takarodj már a francba a retkes provokatív dumáddal.

 10. Nagyapó szerint:

  László! Ne bizonyítsa mindig hozzá nem értését, mert pl. van kerületi beruházás, fővárosi beruházás, nemzeti beruházás. Próbálja kitalálni, Lázár miniszter miért felel!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 11. László szerint:

  Mindenért ő fog felelni. Ez a terv. Nemzeti beruházás? Nemzeti dohánybolt.

 12. Gary Ridgway szerint:

  Fater!
  Közérdekű üzem épül.
  Kié? Nem a “Vigyorié”!
  1:0 ide. ☝😉

 13. Gary Ridgway szerint:

  Fater!
  Megvan már kié a 20kV-os kábel?
  Vigyorié, vagy az E-on-é?

Itt lehet hozzászólni !