Átadták a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere metróállomásokat

welovebudapest.com

Az M3 metróvonal középső szakaszának megújult Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomását január 23-án átadták az utasforgalomnak, így Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között már metró szállítja az utasokat.

A Deák Ferenc tér kiemelt fontosságú közlekedési csomópont, mivel három metróvonal között biztosít átszállási lehetőséget. Mindkét belvárosi állomás akadálymentesen elérhető, ezzel ismét bővül az egyenlő esélyű elérhetőség a közösségi közlekedésben.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az átadáson kiemelte, hogy az újabb két belvárosi állomással a végfázisában jár az M3-as metró felújítása. Májusban már egy kívül-belül megújult, modernizált, akadályoktól mentes, biztonságosabb vonalon közlekednek a szerelvények Újpesttől egészen Kőbánya-Kispestig.

A tavaly májusban átadott három belvárosi állomáson kerültek először utasforgalomba a ferdepályás felvonók, amelyek a visszajelzések alapján elérték céljukat. A Ferenciek terén szintén ferdepályás felvonó biztosít akadálymentes kapcsolatot, míg a Deák Ferenc téren egy nagy kapacitású, hagyományos lift épült, amelyik egyben a harmadik kijáratot jelenti az állomás területéről.

Az elkövetkező négy hónapban már a befejezésen lesz a fókusz. Márciusban megnyílik az utasforgalom előtt az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar, valamint a Dózsa György út metróállomás már akadálymentes elérhetőséggel. Az utasok májusban kaphatják vissza a teljes, megújult és akadálymentes M3 metróvonalat.

Fotó: BKK

Forrás: welovebudapest.com

15 hozzászólás “Átadták a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere metróállomásokat” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Azért az elgondolkodtató hogy 217 milliárdba került. Ebből 172 milliárdot a gonosz únió fizetett, de nekünk minden bajunk van velük.

  2. Nagyapó szerint:

    Hasonlatos az M4 metróhoz. Később, drágábban és az ellopott pénzt majd a kormány visszafizeti!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. László szerint:

    Szóval ellopták. Karigeri cégei végezték a felújítást….

  4. Gary Ridgway szerint:

    Az öreget semmi nem zavarja, csúsztatni tud.

  5. Nagyapó szerint:

    László és sorozatgyilkos! Tarlós főpolgármester írta alá a szerződéseket a felújításra egy adott összegért. Ezt módosította és megemelte Vigyori, alias Karácsony főpolgármester, miért és mennyit lopnak el a többletből? (L. Lánchíd, Jászai tér!)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. László szerint:

    És Brüsszel zokszó kifizette a megemelt összeget. Természetesen…

  7. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Tarlós aláírt egy összeget, de mint az elmúlt 13 év bizonyítja, még egyetlen egy munka sem az eredeti összegért valósult meg.

  8. Gary Ridgway szerint:

    Te gyökér, volt céged…
    Melyik Karácsony féle cég épít-javít?
    Az árak 2019 óta meg maradtak, ugye, te mongolfidióta? 🤣
    Atlétikai stadion, azért megvan?
    Ne erőlködj, mert beszarsz!

  9. Nagyapó szerint:

    Horváth János. Tarlósék által kiírt pályázatra A-Híd Zrt. és a Strabag Általános Építő Kft. adott be végleges ajánlatot, nyertesnek az előbbit hirdették ki. A jelenleg is zajló munkálatokat részletező ajánlat nettó 18,8 milliárd, bruttó 26,8 milliárd forintról szólt, amelyhez a műszaki ellenőr, a hatósági és szakértő díjak és a független labor költsége mellett egy kötelező 10 százalékos tartalékkeret is társult.
    Vigyoriék újratárgyalták az árajánlatot és a Lánchíd-projektből kivették a Váralagút és a 2-es alagút felújítását, noha az eredeti árban ezek benne voltak.
    A végül 2021 januárjában az eredményesen zárult második közbeszerzési pályázatra az A-Híd Zrt. és a Strabag Általános Építő Kft. adott be végleges ajánlatot, nyertesnek az előbbit hirdették ki. Ezek szerint 5,5 milliárd forinttal emelkedett a költsége az előző és a jelenlegi főpolgármester idején lebonyolított pályázatok között (kevesebb műszaki tartalommal).
    Mekkora volt az infláció 2019. okt. 13. és 2021 januárja között? Ja!
    Az állam eredetileg is 6 milliárd forintot ajánlott a híd felújításához támogatásként, ha a teljes forgalom megindul, ez az összeg időközben sem módosult.
    HOVÁ LETT AZ 5,5 MILLIÁRD FT? Az A-Híd Zrt. nem változtatta árait?

    De a vita egyszerűen eldönthető, Vigyoriék hozzák nyilvánosságra a szerződést!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    Fater! Ahonnan ezt bemásolta, szépen kimaszolázta magának…
    Sal László A-Híd Zrt főnöke már 2021 év elején megválaszolta a kérdést. Az 5 milliárd az bruttó, értve vagyunk? Mazsolázok én is…

    – minimális rezsióradíj növekedése 12,7%
    – anyagárindex csaknem 8 százalékkal nőtt.
    – acél anyagára fél év alatt 40 százalékkal nőtt
    – euró árfolyam-változása 30 Ft.
    – miközben a felújítandó építmény állapota romlott, drágultak az alapanyagok, és a hozzáértő szakembereknek, alvállalkozóknak is többet kell fizetnünk.

  11. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Látom rohadtul nem akarja érteni! Amit maga leír, az lenne a törvényes és tisztességes út.Cakhogy, akkor 13 éve miért nem sikerült ezen az úton járni? Miért kerül minden állami beruházás jóval többe? Tudja ez úgy működik, hogy alacsony áron elviszek egy szerződést, s amikor már csinálom a munkát, pótmunkaként bármit elszámolok, különösen akkor, ha a megbízó embere “érdekelté” van téve.

  12. Gary Ridgway szerint:

    Hagyjátok ezt az “embert”, csak csúsztatni tud.
    László, csatlakoznék ahhoz az ásáshoz! 🙏😎

  13. László szerint:

    Szociális alapon. Öltöztetés-vermelés. Fidesz találmány. Stílusosan elhalt a dolog. Csak a nagy csend van. Persze a Karácsony maffia keze messzire elér. Vidéken is drága.

  14. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Értem, az A-Hid – az elfogadott szerződési árat megemelte. Milyen alapon, ja azért, mert Vigyoriék nem indították el a munkát. Ez került nekünk 5 milliárdba. Miért nem bízták meg a Strabagot? Hozzák nyilvánosságra a szerződést az “átláthatóság, üvegzseb” alapján!!
    Szép mese. 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. László szerint:

    Fater! Csak szólok a Biodom már 45 milliárdnál jár. Ennyi kéne a befejezéshez. 1 éve is még 26 milliárdról beszéltek. Zimbabwei infláció van. Valamiben élen kell járnunk. Ha nem a halálozásban akkor ebben. A fővárosnak havi 30 milliójába kerül a fűtése, enélkül tönkremegy a tető. A-Híd szerződését meg majd kioknyomozza a Rákayfilipsz meg a titkosszolgálat. 😀

Itt lehet hozzászólni !