Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

Ripost

Nem elég, hogy az energiaárak és az üzemanyagár miatt minden drágább lett, ami a temetkezéssel együtt jár, a Fővárosi Közgyűlés még a sírhelyek árát is drasztikusan emelte.

Már meghalni sem érdemes?

Úgy döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy január 1-jével egységesen körülbelül 17 százalékkal növeli a temetői hatósági díjakat. A temetői díjak két tételből állnak össze, a hatósági ár 17 százalékos emelése egy átlagos hamvasztásos temetés költségét összességében 4,57 százalékkal emeli, míg az átlagos koporsós temetését 7,83 százalékkal. Akkor, amikor az energiaválság miatt nemcsak az áram, de az urnák, a koporsók, a hamvasztás ára is nőtt, sőt az üzemanyagár emelkedése miatt a halottszállítási költségek is megemelkedtek. És akkor még nem beszéltünk a sírkő, síremlék áráról!

A temetési költség három részösszegből adódik össze: amennyiben kórházban hal meg az illető, avagy beviszik boncolásra, először a kórházban kell kifizetni a hűtési és előkészítési költséget; a temetők szolgáltatása Budapesten hatósági áras, melynek díjszabását jórészt a Fővárosi Közgyűlés fogadja el és amit drasztikusan emeltek januártól. A hagyományos koporsós temetéssel szemben egyre többen választják a hamvasztást, sőt sokan hazaviszik az urnát, hogy annak elhelyezéséért se kelljen kifizetni a tetemes költséget. A szakember szerint a fővárosiak mintegy 90 százaléka részesít előnyben az urnás temetést.

Míg a temetői árakról a Fővárosi Közgyűlés dönt, a szabadáras szolgáltatásokat a piac szabályozza, ahol jellemzően nagy a konkurencia.

Éppen ezért a lakosság ma már az árak alapján is differenciál, vagyis az interneten maga tájékozódik a Temetkezési Zrt., valamint a magánvállalkozások díjait illetően – mondta el a Temetkezési Unió Kft. ügyvezetője, Dr. Balogh Árpád. Azt tapasztalják, hogy az idősek közül sokan a saját kezükbe veszik az ügyet, és hogy megkíméljék szeretteiket a várható költségektől, maguk megváltják leendő sírhelyüket.

Forrás: Ripost

25 hozzászólás “Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal” bejegyzésre

  1. Mónika L. szerint:

    Ha meghalsz akkor már nem kell fizetni csak a rokonoknak vagy előre félrehetsz pénzt a saját temetésedre ha van miből!

  2. László szerint:

    Már megint Karácsony. Próbálkozott a kormány szociális temetéssel, mi van vele? Öltöztettünk volna, ástunk volna, olcsóbb lett volna.

  3. Zacskós szerint:

    Persze, már megint*karigeri”.. Csepelen ahol ugyebár a nagy keresztény fidesz van hatalmon évek óta, a Csepeli temető borzasztó állapotban van, főleg nyáron amikor ki van nővé a gaz…. És lehet azt mondani, hogy egy cég viszi ezt a dolgot, de akkor tessék szerződést bontani és tenni valamit, hát ez lenne a nagy kemény fidesz?! Szégyen… A mutogatás az megy bezzeg…

  4. Gary Ridgway szerint:

    Fidernyákisztánból is vannak számaitok? Idióták vagytok… 😎

  5. László szerint:

    “az idősek közül sokan a saját kezükbe veszik az ügyet, és hogy megkíméljék szeretteiket a várható költségektől, maguk megváltják leendő sírhelyüket.” – mióta szokás ez nálunk? Csak 300 éve. Vagy az is lehet hogy a 13.havi nyugdíj viasszahozása óta már ilyen hóbortra is telik nekik?

  6. Nagyapó szerint:

    Zacskós! Hová tartozik a temető? Tudja, vagy csak a dk-s hazudozás? A csepeli temető a FŐVÁROS tulajdona, így Vigyoriékhoz tartozik, ezért – ha nem vette volna észre – a FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT hozott döntést az áremelésről!
    De javaslom, hogy a dk-sok, László,Zacskós, meg a bunkó sorozatgyilkos, szervezzenek kommunista szombatot a temető rendbetételére!!
    Kíváncsi lennék hányan mennének dolgozni!😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. László szerint:

    Nagyapó! Volt némi gázáremelés, ami dehogy érinti pl. a hamvasztásos temetést. Persze még mindig ötödáron jön a gáz. Vidéken megjelentek már a “becsempészem az urnát a meglévő sírba, mert drága a temetés”. Erről is a főváros tehet. Voltam én is ilyen kommunista szombaton. Festettem az iskola kerítést. Akkor és utoljára volt az lefestve. Azóta álló helyben rohadt szét, hála a fidesznek. 😀

  8. Janipapa szerint:

    A sirhely ujra megváltása se semmi ! Zsebelik a pénzt semmiért !

  9. László szerint:

    Újra örök békében nyugodhat a delikvens a következő megváltásig.

  10. Blabla szerint:

    Nagyapó: Nem az elmúlt pár évben pocsék az állapot a temetőben, már legalább 10 éve, de ne is zavarjon, te 1bites agyú… 🙂

  11. Gary Ridgway szerint:

    Fater, hogy a franc egyen már meg!
    Előttem szóltak már, de a demens emberetek alatt sem történt semmi, azóta meg csak kihúztok mindent fillért a fővárostól. Mert olyan vészhelyzet van, hogy na. Szóval itt is: menj te a picsába!

  12. László szerint:

    Nagyapó! Én átsegíteném az árnyékvilágba amolyan szociálisan. Akár kézzel is ásnék szorgalmasan, ha tudnám magáról van szó…😀😀😀

  13. kiss jano szerint:

    Sajnos volt szerencsém intézni tavaly koporsos temetést-650.000Ft a sirhely ujra váltással együtt.Számoljunk tovább koszorú, virág a koporsóra30.000Ft,gyászbeszéd 40.000Ft.Sirkő bontása visszahelyezése stb….

  14. László szerint:

    Árstop, ársapka mehetett volna erre is. Nem érdekli a kormányt. A főváros tehet róla. Könnyebb mutogatni.

  15. Nagyapó szerint:

    Szédületes a moslékkoalíció csepeli tagozatának szellemi színvonala! Tudás kicsi, pofa nagy (mint Marosán eetásuké volt😀)!
    Ingyenes oktatásul: a Csepeli temető a Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt.-hez tartozik, melynek felettes cége a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, ennek tulajdonosa Budapest Főváros Önkormányzata!!
    A BVH melynek elnök – vezérigazgatója Mártha Imre Edgár. Őt leginkább floridai otthonában lehet megtalálni!😀😀
    Nyugodtan forduljanak Márthához, Vigyorihoz, de jogsegííjjt adhat az árnyékkormány igazsákügyi minisztere is – ja az még nincs – így marad Klara Petrova Dobreva!
    Jöhet a szokásos ellenzéki érv, a trágárság!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Nagyapó szerint:

    kiss jano! Gondolom a szerencsét idézőjelben gondolta, de igaza van, és ezért az “örök nyugalom” 10-20 évre szól.
    Így érthető, hogy a katolikusok a templomok urnatemetőjében, az izraeliták pedig a zsidó temetőben temetkeznek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. László szerint:

    Rendeleti kormányzás van fater. Semjén egy éjjel alatt törvényt ül, ha az érdekük azt kivánja. Maradjon már. Lehet 10-20évre szól, kivéve a zsidó temetőben.

  18. PáLoS TReND szerint:

    HALÁLNAK HALÁLÁVAL a ZSIDÓ FERTŐZÖTT “MAGYARORSZÁGON”…- NANÁ, HOGY SZEMITA RECEPT SZERINT!!!
    Szinte senki nem kér koronavírus elleni oltást, így a készleteket vagy elosztogatja a kormány, vagy később meg kell majd semmisíteni azokat.

    Az előző héten 620 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 192 447-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt a múlt héten 19, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 677-re emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 2 139 857, az aktív fertőzöttek száma pedig 3913-ra csökkent.
    Flourish logoA Flourish chart

    Jelenleg 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg “mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is.

    A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.
    https://mfor.hu/cikkek/kozerdeku/nem-…nakat.html

  19. Gary Ridgway szerint:

    Téged hova raknak, Fater? 🤣

  20. László szerint:

    Fekete gólya hozta, a föld is kihányja…🤣

  21. Nagyapó szerint:

    Engem, ha eljön az ideje, örök nyugalomra helyeznek (l. Nagyapó kedd – 22:20), míg a sorozatgyilkosokat már nem temetik a Munkásmozgalmi Panteonba, hanem elkaparják!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. László szerint:

    Csepelen délután 3-ig vannak temetések. Fél 4-kor zár az iroda. Melyik mauzóleumban van késő estig ügyelet? Vagy az urnáját becsempészik egy meglévő sírba mint vidéken újabban szokás? 🤣

  23. Gary Ridgway szerint:

    Fater, elásatod magad? Engem inkább vessenek a máglyára, mint hogy rohadjak.

  24. László szerint:

    A fater vetne téged máglyára, élve… 🤣

  25. Gary Ridgway szerint:

    Igen, a Fidernyáknak már olyan vagyok, mint Putylernek az ukránok.
    Azért a Führer eszméjéig csak nem csúszunk?
    Pedig a dzsúcse már megvan hozzá. ☝

Itt lehet hozzászólni !