Bajnoki címre törnek férfi kézilabdázóink

Csepel.hu

Nehéz helyzetbe kerültek a Csepel DSE kézilabdázói, miután csőtörés miatt átmenetileg sem a hazai mérkőzéseikre, sem edzésekre nem használhatják a Laurencz László Sportcsarnokot. Az október végén történt váratlan esemény láthatóan megzavarta a felnőtt férfi és női csapatainkat: olyan mérkőzéseket veszítettek el, amelyeket a papírtforma szerint megnyerhettek volna.

Ezzel együtt a férfiak és a nők is összességében jól szerepelnek az NBII déli csoportjában: a fiúk a második, a lányok az ötödik helyen állnak.

A hazai meccseket jelenleg az ÁMK tornacsarnokában játsszák. A felnőttek, ifik és a serdülők szintén ezen a helyszínen edzenek, de csökkentett számban. Arra is volt példa, hogy egyszerre nyolcvan-kilencven játékos gyakorolt a teremben, ami nem szerencsés. A legfiatalabb korosztályúak csepeli általános iskolák tornatermeiben tréningeznek. Kényszerűség miatt megesett, hogy Szigetszentmiklóson, Tökölön, Soroksáron béreltek termet edzésekre, ami az egyesület számára többletkiadással jár, az utazások pedig fárasztóak. Mindez hátráltatta a szakmai munkát.

Bona Gergő szakmai igazgató, a férfiak vezetőedzője véletlen kisiklásnak értékelte a felnőtt férfiak egyetlen vereségét, amelyet az Üllő ellen szenvedtek el. A további hét meccsüket megnyerték. „A fizikálisan erős üllői gárdában három egykori NBI-es játékos is szerepelt. Győzni akartunk, de pont a meccs előtt történt a csőtörés, amely felborította a felkészülésünket. Legutóbb a Kiskunmajsát már fölényesen legyőztük. Az éllovas Mizse ellen hamarosan rangadót játszunk, és bízom benne, hogy megverjük őket. Célunk továbbra is az, hogy megnyerjük a bajnokságot, és osztályozó meccsen felkerüljünk az NBI/B-be. Férfi csapatunk fiatal, de máris jobb, mint tavaly, amikor harmadikok lettünk.”

A felnőtt nők szintén fiatal együttes, és korábban azt a bravúrt vitte végbe, hogy felkerült az NBI/B-be. Ott azonban túl erős volt a mezőny, s a csapat most újra az NBII-ben szerepel. Az új vezetőedzővel, Erdős Évával jól indult a szezon, de az utóbbi hetekben megtorpant a csapat. Az idény előtt meghatározó játékosok, például Kaffka Eszter és Pártos Orsolya távozott a mieinktől, akiket nem könnyű pótolni. A játékoskeret ugyanakkor jó, a felkészülés sikeres volt. Most az együttes új identitását próbálják megtalálni, s mindenki keresi a helyét a csapaton belül. Bona Gergő jelenleg szakmai igazgatóként segíti Erdős Éva munkáját. „A korábbi vezetőedző, Varga Márti komoly eredményt ért el a csapattal, s ezt nehéz továbbvinni. Váratlan vereségek csúsztak be novemberben, a Budaőrs ellen például győzni kellett volna. Olyan fiatal tehetségeket építünk be a kezdő csapatba, mint Kanyik Boróka, Kajdácsi Kata. Nővére, Kajdácsi Kinga vagy Molnár-Gábor Dalma szintén a gárda erőssége, de a többiek is képesek jó teljesítményre. Ráadásul több rendkívül tehetséges új játékossal bővült nyáron a keretünk. A cél, hogy a dobogóra kerüljenek a lányok. Ebben a csepeli szurkolók is sokat segítenek, mert rendre ott vannak a meccseinken. ”

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Bajnoki címre törnek férfi kézilabdázóink” bejegyzésre

  1. László szerint:

    De már november vége van. Értem én hogy mindenhol az uniós helyreálítási alapra várunk…

  2. Gary Ridgway szerint:

    Azóta nem találtak szerelőt, vagy nincs lé?
    Ja lé van, mert reszeltek új bódét a dombra. 😜

Itt lehet hozzászólni !