Meghalt Csapó Gábor

Origo

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának közlése szerint a sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott.

„Egy újabb legendát veszítettünk el, aki nem csupán azokban a csapatokban számított kiemelkedő játékosnak, amelyekben játszott, de aki egyéniségével, tudásával, karizmájával meghatározó módon formálta is a sportágat. Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel,hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező” – mondta az MVLSZ elnöke, Madaras Norbert.

A waterpolo.hu oldal megemlékezésében kiemeli: a magyar vízilabda egyik legendája távozott az élők sorából, aki játékosként és edzőként is meghatározó alakja volt a sportágnak. A hetvenes évek aranykorában a válogatott abszolút kulcsemberének számított, és rendíthetetlen oszlopa volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és bajnokságok sorozatát nyerő Vasasnak.

A sportág történetének egyik emlékezetes eseménye volt, ahogy annak idején a másodosztályú Szegedből meghívta őt a válogatottba a szövetségi kapitány, Gyarmati Dezső, a Dudi becenévre hallgató szőke óriás pedig teljesen ismeretlenül, az első világbajnokság sorsdöntő, szovjetek elleni mérkőzésén három gólt lőtt 1973-ban, Belgrádban – eleveníti fel a honlap.

Ezután több mint egy évtizedig kirobbanthatatlannak számított: saját maga úgy jellemezte ezt az időszakot, hogy számtalan zseni gyűlt össze a Gyarmati-féle aranycsapatban, amely a játéktudás mellett elsősorban azzal emelkedett a többiek fölé, amit a Csapó-Faragó-Szivós trió irdatlan magasságbeli és fizikai fölénye garantált.

A válogatott mellett kiemelkedően sikeres volt a Csapó-Faragó kettős által fémjelzett és Csapó szerint minden idők legempatikusabb edzője, Rusorán Péter által vezetett Vasas is, amely 1975 és 1984 között tízből mindössze egyszer, 1978-ban nem vitte el az aranyérmet, 1979-ben és 1984-ben pedig megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is. A többszörös gólkirály 1985-ben egy KEK-győzelemmel búcsúzott el a piros-kékektől, mielőtt Olaszországba igazolt.

Pályafutása után sokáig jogászként dolgozott, de az utolsó két évtizedben már sokkal kevesebbet lehetett őt látni az uszodákban – a Hélia szállóban viszont bármikor meg lehetett találni, ahol a szaunában vagy a kártyaasztalnál bárkivel szívesen beszélgetett bármiről, így vízilabdáról és futballról is; igazi egyéniség volt, karakteres véleménnyel és elronthatatlan jókedéllyel – emlékezett rá a waterpolo.hu.

Csapó Gábort a Magyar Vízilabda Szövetség a saját halottjának tekinti.

Forrás: Origo

2 hozzászólás “Meghalt Csapó Gábor” bejegyzésre

 1. PáLoS TReND szerint:

  ISTEN VELED GÁBOR!!!
  .
  .
  .
  PINTÉR és ORBÁN LEFEKÜDT a WHO-nak!!!
  JÖN…JÖN…JÖN…a KEGYETLEN CION-GLOBALISTA DIKTATÚRA!!!
  VÖRÖS FIGYELMEZTETÉS: A WHO új világjárvány-egyezménye a végső fázisban van, felülírná az alkotmányt, és szabadjára engedné az orvosi diktatúrát – figyelmeztet dr. Francis Boyle.
  Most egy igazán megdöbbentő interjút és kritikus történetet mutatunk be a WHO új pandémiás egyezményéről, amelyet kifejezetten az alkotmány és az összes hazai törvény felülírására írtak minden nemzet számára világszerte!!!!
  Honnan tudjuk ezt?
  A szerződésszakértő dr. Francis Boyle tanulmányozta a javasolt szerződés szövegét, és mindezt elmagyarázza ebben a bődületes interjúban (lásd alább).
  Ő az 1989-es Biological Weapons Anti-Terrorism Act szerzője, szakértője a szerződések tanulmányozásának és írásának.

  … ebben az interjúban nyíltan figyelmeztet arra, hogy ennek az új WHO-szerződésnek – „WHO CA+”-ra keresztelve – az a célja, hogy felszabadítson egy globális orvosi diktatúrát, amely felülírná a helyi orvosokat, kórházakat, klinikákat, arra kényszerítve őket, hogy kövessék a WHO irányelveit olyan dolgokban, mint a maszkok, a karantén, a társadalmi távolságtartás és a gazdasági bezárások.

  Olvasd el magát a szerződést a Keionline.org linken:
  https://www.keionline.org/wp-content/uploads/ADVANCE_for_16_November_A_INB3_3_E.pdf

  Ha ez a hivatkozás eltűnik, akkor keresd meg a biztonsági másolatot az NN szerverein:
  https://www.naturalnews.com/Files/ADVANCE_for_16_November_A_INB3_3_E.pdf

  Lényegében, a WHO új világjárvány-egyezménye az egész világot egy kínai típusú orvosi rendőrállammá változtatja, ahol a szuverén nemzeteknek, államoknak és magánszemélyeknek semmiféle elismert egészségügyi szabadságjoguk nincs!!!

  És attól a naptól kezdve a világ kormányainak csak a saját biológiai fegyvereiket kell a saját népükre szabadítaniuk, hogy a szerződés rendelkezéseit hatályba léptessék.
  Dr. Boyle az interjúban kifejezetten azt mondta nekem, hogy a kormányok “nürnbergi szintű bűnöket követnek el a civilek ellen”, és hogy ez az új WHO-szerződés megadja a népirtó kormányoknak a szükséges “fogakat” ahhoz, hogy bezárják, bebörtönözzék vagy deportálják lakosságukat!!!

  Dr. Boyle globális figyelmeztetést kér, és azt, hogy ezt az interjút széles körben osszátok meg a riasztó megszólaltatása érdekében.

  Minden a hatalomról és az ellenőrzésről, a Big Pharma profitjáról és a kommunista vezetésű WHO-nak a helyi egészségügyi intézkedésekért való felelősségéről szól.
  …a WHO pandémiáról szóló egyezménye soha nem említi a “természetest” vagy “vitaminokat” vagy “gyógynövényeket”, de óriási hangsúlyt fektet a Big Pharma gyógyszereire és kötelező oltóanyagaira.

  Még ennél is rosszabb, hogy a WHO Pandémiás Egyezménye globális cenzúrát követel mindenkivel szemben, aki nem ért egyet a WHO-val, lehetővé téve a WHO számára, hogy megszabja, mely hangokat vagy szervezeteket távolítsák el a technológiai platformokról. Lényegében ez teszi a WHO-t az „Igazság Minisztériumává”.
  (…)

 2. László szerint:

  Mészöly Kálmán kórházba kerülés után…. Csapó Gábor kórházba kerülés után…

Itt lehet hozzászólni !