Átadták a pedagógusnapi díjakat a Pesti Vigadóban

Csepel.hu

Szakmai elismeréseket adtak át az oktatás-nevelés területén kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak május 31-én a Pesti Vigadóban. Kimagasló óvodapedagógiai munkájáért, illetve a pedagógusképzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjban részesült Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák intézményvezetője. Az oktatásban végzett hosszú kiemelkedő munkájáért Trefort Ágoston-díjat vehetett át Torma Béláné, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa. Kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, illetve a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Atanaszov Ferenc Endre, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa.

Az eseményen részt vett Morovik Attila, Csepel alpolgármestere is.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Rétvári Bence a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára és Dr. Maruzsa Zoltán a BM köznevelésért felelős államtitkára.

Rétvári Bence kiemelte: „Minden magyar pedagógusra büszkék lehetünk, mert ők teszik eredményessé a magyar oktatási rendszert” Egyúttal hangsúlyozta, a legjobb befektetés a jövőbe az oktatás, a díjazottak pedig sokat tesznek azért, hogy a következő generáció Magyarországot még eredményesebbé tegye. Hozzátette, a mai diákok jó része olyan állást tölt majd be, amely még nem is létezik, ezért nemcsak a tárgyi tudás átadása fontos, hanem a készségek is, amelyeket neveléssel lehet átadni, így lehet felkészíteni a diákokat a még nem ismert jövőre.

Dr. Maruzsa Zoltán, a BM köznevelésért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a díjazottakra nézve csupa elszánt, tenni akaró embert lát, akik mögött komoly teljesítmény van, hiszen ezt a munkát csak örömmel, elszántsággal, elkötelezettséggel lehet végezni, szeretni kell tanítást és szeretni kell a diákokat. Különösen fontos az elismerés a koronavírus két éve után, amikor olyan kihívásokkal kellett a pedagógusoknak szembenézniük, amelyekre korábban nem volt példa, de büszkék lehetnek arra, hogy az oktatás egyetlen napra sem állt le – emelte ki. A kitüntetettektől azt kérte, hogy “nagykövetként vigyék jó hírét a magyar köznevelés eredményességének”.

Pedagógusnap alkalmából Apáczai Csere János-díjban harmincketten, Németh László-díjban harmincöten, Brunszvik Teréz-díjban huszan, Trefort Ágoston-díjban tizenketten, Eötvös József-díjban pedig hatan részesültek.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Átadták a pedagógusnapi díjakat a Pesti Vigadóban” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott szerint:

    Lóvé is volt mellé?

Itt lehet hozzászólni !