Játék, kaland, élmény a csepeli gyermeknapon

Csepel.hu

A borongós idő ellenére sokan látogattak ki az idei csepeli gyermeknapra, ahol mesés élmények, izgalmas játékok, színpadi programok várták a gyerekeket.

A nagyszabású családi rendezvénynek a Puli sétány adott otthont, a programon több száz család vett részt.

A sétányon kalandozva

A Puli sétány valódi mesesétánnyá alakult május utolsó vasárnapján. A gyerekek izgalmakkal és kihívásokkal teli utat járhattak be. Az élmények hét helyszín köré csoportosultak. A Búfelejtő parkban körhinta, kisvasút, vízibicikli szórakoztatta a gyerekeket. Az Aprajafalva sátorban a legkisebbeknek játékkuckót rendeztek be és kipróbálhatták a mini ugrálóvárat is. A művészetek és alkotók világában a kreativitásé volt a főszerep. Sokféle kézműves-foglalkozáson próbálhatták ki ügyességüket a gyerekek. Lehetett ékszert, színes homokképet, rögtönzött festményt készíteni, papírsárkányt hajtogatni, de ha valaki kedvet érzett rá, egy rövid időre jelmezbe is bújhatott.

A Tudomány és jövő dimenziójában többek között bűvésziskola, robotika várta az érdeklődőket, de több helyszínen legózni is lehetett. A népi játszótér, a póni lovaglás és az állatsimogató az egyik legnépszerűbb helyszínként Mesefaluban egyesültek. A Játéköröm-sziget különlegessége az volt, hogy a Csepeli Rendőrkapitányság két munkatársával társasjátékozhattak a gyerekek. A bátorságpróbán pedig a legmerészebbeknek egy sárkány szájába kellett benyúlniuk és kitalálniuk, milyen tárgyakat találnak.

Az idei program igazi újdonsága, különlegessége volt az ország legnagyobb légvára, ahol egész nap nagy volt a nyüzsgés, de regisztráció után a helikopter-szimulátorba is sokan beültek. A kincskereső játék is sok izgalmat tartogatott, de az íjászkodást is szívesen kipróbálták a gyerekek. A lufi bohóc és az arcfestés igen kedvelt volt, de gólyalábasok mókázása is sok derültséget okozott.

Zene, tánc, mese, illúzió

A gyermeknap színpadi produkciói is igen változatosak, sokszínűek volt. Fellépett az Island Rock, Tibus és a hintaló együttes, de a gyerekek megnézhették a Hamupipőke mese musicalt, a Dog Dancing Iskola kutyatánc produkcióját, egy remek hip-hop táncelőadást, valamint Major Eszter és barátai koncertjét is. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok műsora a gyerekek és a felnőttek körében is nagy sikert aratott.

Aki a mesesétány hét helyszínéből legalább ötöt kipróbált, és a hét pecsétes titok-lapon ezt igazolni tudta, sorsoláson vett részt, ahol játékokat, mozi illetve strandbelépőt nyerhetett. A rendezvényt ezúttal is a Csepeli Városkép Kft. munkatársai szervezték, az önkormányzat támogatásával.

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !