Ezért nem zavarja Karácsonyt a dugó

Csepel.info

Nem azért mert biciklivel jár, hanem mert az ő autója kikerülheti a dugót.

Legalább ötven éve van rendszeresen közlekedési dugó Budapesten. Ám az olyan állandósult és elviselhetetlen szint, amire 2020 óta süllyedt a főváros, soha korábban nem volt tapasztalható. Karácsony Gergely autósokat büntető intézkedései azonban látszólag nem zavarják a magát kerékpárral fotózó, de sofőrös luxuskocsival közlekedő főpolgármestert. Az Origo tudósításából most kiderült miért.

A lap felháborodott olvasója küldte el a videót, amely azt bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túl teszi magát, autója ugyanis a buszsávot használja. Az alábbiakban az Origo cikke olvasható.

Olvasónk a kora délelőtti órákban az Erzsébet hídon hajtott motorjával, amikor legnagyobb meglepetésére Karácsony Gergely hivatali autóját pillantotta meg. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott – fedélzeti kamera által rögzített – videón jól látható, ahogy a főpolgármestert szállító (a sajtóban már többször bemutatott) autó folyamatosan a buszsávban közlekedik, miközben a munkába igyekvő autósok a hídon ácsorognak.Karácsony Gergely tehát túl azon, hogy intézkedéseivel a fővárosban közlekedési káoszt idézett elő, a jelek szerint még a KRESZ előírásainak betartására sem hajlandó, és a buszsávban rövidíti meg az amúgy elviselhetetlenül hosszú menetidőt.

Az már korábban kiderült, hogy miközben a jogosítvánnyal nem rendelkező főpolgármester az autósokat hergeli, ő maga szívesen veszi igénybe a pozíciójához biztosított gépkocsit, természetesen sofőrrel együtt. Többször előfordult, hogy facebookos videóit is a hivatali autójából tette közzé.

NEM ÁRT FELIDÉZNI AZONBAN, HOGY KARÁCSONY MIKÉPPEN OKOZTA A JELENLEGI KÖZLEKEDÉSI ÁLLAPOTOKAT. 

Mint köztudott, tavaly áprilisban a főpolgármester a pandémiás veszélyhelyzetből adódó felhatalmazásával élve, saját hatókörében meghozott döntésével váratlanul kerékpársávnak nevezte ki a Nagykörút egyik forgalmi sávját, ezzel jelentősen lassítva a belváros autós közlekedését. A döntésről sem a lakossággal, sem a civil szervezetekkel nem egyeztetett, így sokan nem tudták mire vélni az út közepére az egyik napról a másikra felvitt sárga csíkokat.

Idén nyár elején Karácsony tovább rontott a helyzeten azzal, hogy több nagyobb fővárosi beruházást egyszerre kezdtek meg. Ekkor indult a Lánchíd sokáig halogatott felújítása, de komoly lezárásokra került sor a Blaha Lujza tér, valamint a pesti rakpart miatt is.

A FORGALOMKORLÁTOZÁSOK LÉNYEGÉBEN LEHETETLENNÉ TETTÉK AZ AUTÓS KÖZLEKEDÉST BUDAPESTEN. A FOLYAMATOS DUGÓK, A KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ A LÉGSZENNYEZÉSI ADATOK ROMLÁSÁHOZ IS VEZETTEK 

Karácsony Gergely eközben cinikus nyilatkozataival jelentős indulatokat váltott ki, elsősorban az autósokból. A főpolgármester közfelháborodást keltő reakciói közül is kiemelkedett, amikor azt követően, hogy a tarthatatlan közlekedési állapotokkal szembesítették, azt javasolta az autósoknak: szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog.

A hatályos szabályozás szerint ki is használhatja a buszsávot?

(8) Az autóbusz forgalmi sávban

a) a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű;

b) az autóbusz- és trolibuszforgalom zavarása nélkül

ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetében (117/c. ábra) a kerékpáros,

bb) külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt

bba) sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű,

bbb) hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve,

bbc) a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve,

bc) a betegszállító gépjármű,

bd) a személytaxi,

be) a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár,

bf) nemzetközi sportszövetség, nemzetközi sportvilág esernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei vonatkozásában a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű – a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sportesemény ideje alatt és azzal összefüggésben a sportesemény helyszínéül szolgáló települések területén – az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használati feltételeit, a használathoz kapcsolódó irat tartalmát és ennek kibocsátási körülményeit tartalmazó, a Kormány egyedi határozatában foglaltak szerint közlekedhet. Más jármű erre a forgalmi sávra – a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve – nem hajthat rá. Ahol autóbusz forgalmi sáv van, a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz – a bekanyarodás és kikerülés esetét kivéve – csak ebben a forgalmi sávban haladhat.

Forrás: Origo

13 hozzászólás “Ezért nem zavarja Karácsonyt a dugó” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Azért van dugó ott a hídon is 20éve, mert a főpolgármester autója a buszsávban közlekedik. Amúgy bárki használhatja a buszsávot amíg rajta nem kapják.

 2. csepelikerdezo szerint:

  A mi polgármesterünk meg ittasan vezetett.
  A mi alpolgármesterünk elsőfokon becsületsértési pert vesztett.

 3. pl szerint:

  Jól követhető, h a gazdátok által NER-nek becézett förtelem mennyire megnyomorított benneteket.
  Fröcsögés, fröcsögés hátán. Ebben az uszító cikkben is tkp mi áll mivel összefüggésben? Mi minek az okozója? Egyáltalán ki vezetett?
  Azt már rég elismertétek, h nem tudtok írni, de nyugodjatok meg, az erkölcsi fölényetek sem létezett soha! Mocskolódó gazemberek vagytok!
  Megjegyzem, a rendőrség már régóta fogadja, és kivizsgálja ezeket a felvételeket, csak be kellene küldeni!
  De(!) ugye nem ez volt a cél?

 4. Gyula szerint:

  Az is ejtse teherbe, azt, akibe nem szakadt bele, hogy erre élvez, hogy ilyen esetekre vadászik.
  Ez az ország egy vicc. 😒 Lackóval az élen.

 5. László szerint:

  Meggyőződésem hogy váltott műszakban követik.

 6. Hozzászóló szerint:

  Pitiáner téma. Mindkét oldal politikusi gárdája kezdi elveszíteni megmaradt kevés méltóságát.

 7. Nagyapó szerint:

  Megjegyzem, a motoros, aki a felvételt csinálta elgondolkodik, hogy feljelentse-e a szolgálati kocsit, mert Vigyori, amilyen szemét, rákenné a sofőrre és kirúgná, mert ő nem ért a vezetéshez, csak a város “vezetéséhez” ért.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 8. Nagyapó szerint:

  Hozzászóló! Talán, ha írna példát a kormánypárti politikusok méltóságvesztésére! Jó lenne, ha figyelné a moslékkoalíció frakcióvezetőinek megszólalásait!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 9. Gyula szerint:

  Fater! Szerintem a Kövér beköpése elegendő. Ha én nemzethbiztonsági kockázat vagyok, akkor nyaljátok ki. 😜

 10. Gratulálok szerint:

  Orbánt szállító szolgálati kisbusz nem a buszsávban közlekedik, hanem áll a többi autóssal együtt a bedugult sávokban? Ha jól látom, az őt szállító jármű sincs a buszsávot megengedetten használók között!

 11. Hozzászóló szerint:

  Egyetlen példát mondok csupán a kormánypárti méltóságvesztésre, amely annyiban hasonló a hajléktalanbarát főpolgiéhoz, hogy itt sem a szabály szerinti és kijelölt közlekedési útvonalat használta a renitens politikus. Az eset sajnálatos módon külföldön történt, nem is olyan régen, ráadásul kijárási tilalom idején. Játszótereken megengedett a parkour mutatvány, a Ninja Warriorban kifejezetten hasznos is ez a képesség, ellenben ez a produkció a brüsszeli ereszcsatornán meztelenül kivitelezve fokozottan balesetveszélyes.

 12. László szerint:

  Orbán Viktor évek óta használt kisbuszán kék villogó van.

 13. kismiska szerint:

  Azt miből tudja egy átlag “felháborodott” polgár hogy az a jármű a Karácsony szolgálati kocsija?A rendszámát még lakájmédia is kitakarja-de a kamerás valahonnan mégis megtudta és annyira jó megjegyezte hogy forgalomban~30méterről is felismerte?
  Az háborodik fel aki szintén a buszsávban közlekedik?
  Honnan tudjuk hogy a Karácsony is benne ült?

Itt lehet hozzászólni !